VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Godmorgon underbara dag!

Åh vad jag är glad idag! Det har hänt nåt med min mage, under natten verkligen haha… Den har växt sig till en liten kula, och när jag låg på mage blev magen spänd och var högre på ena sidan = bebis som rör sig? Skithäftigt! Har i flera dagar varit lite depp just för att jag tycker att det inte händer så mycket, jag känner inget speciellt… Duktiga bebis som piggar upp mamma när det behövdes som mest :-). Idag går vi dessutom in i graviditetsvecka 18 (17+0)!

Jag har precis ätit frukost och ska ut till tvättstugan och hämta tvätten i tummlaren som inte hanns med igår. Vid 10 är det dags för möte med min handläggare på arbetsförmedlingen. Det är verkligen trist väder ute, grått och blåsigt så om det börjar regna tar jag nog bilen… ;)…


Annons

Kommentarer


 1. Karin 27 maj, 2009 on 08:40 Svara

  Åh va mysigt gumman =)

  Kram

 2. Emma 27 maj, 2009 on 08:47 Svara

  Åh, va härligt! Det blir väl bara mer och mer rörelse i magen framöver!?

  Har ett boktips till dig och Fredrik, "Värsta Pappan!" av Ronny Olovsson. Jättekul bok om att få barn, det blev många skratt när jag läste den =) (ska försöka hinna skriva ett inlägg om den idag)

  kram

 3. Lise-Lotte 27 maj, 2009 on 08:47 Svara

  Jo, du har ju nog rätt i att fritidspedagog är mindre påfrestande psykiskt än socionom. Socionom kräver ju att man klarar av att lyssna mycket på andras problem och det kan ju vara svåra problem ibland. Är ett systeryrke till mitt med mycket samtal. Jag funderade också på socionom från början, men tyckte det skulle bli för tungt. Vad är bakgrunden till att du har börjat tänka på de här yrkena?

 4. Anna Söderberg 27 maj, 2009 on 08:51 Svara

  Underbart att du känner av magen!

  Det kan kännas så overkligt annars innan man känner nått.

  Hoppas du får en fin dag trots gråväder!

  Kram

 5. Lena 27 maj, 2009 on 08:51 Svara

  Åhh vad kul att du börjar känna av bebisen…det är verkligen mysigt. Men värst är det att den lilla ska leva rövare när man inte alls är på humör. Min lilla håller igång på nätterna och morgonen. Även nu när jag sitter vid datorn. Men det är skönt att den rör på sig så man slipper vara orolig om den lilla.

  Kram

 6. Anonym 27 maj, 2009 on 08:54 Svara

  Här är det lika muntert, blåser storm och himlen är grå. Men jag såg på vädret att det kommer bli kanonväder i helgen och jag är ledig, toppen!!

  Ha en bra dag.

  kraam

 7. Emelinda 27 maj, 2009 on 08:55 Svara

  Vänta du bara, snart tror jag det säger poff så börjar magen växa rejält :)

 8. ISabelle 27 maj, 2009 on 08:56 Svara

  Det kommer bara sådär POFFF!! Din mage kommer bli jättestor snart!

  Jag känner en tjej som är i vecka 37., hennes mage är i princip platt…medan ja kommer med min store mage…det öär jättenormalt. men man vill ju ha en stor mage

  den kommer snart för dig, det vet jag! 😀

 9. Ellen 27 maj, 2009 on 08:58 Svara

  Försök att inte deppa/Fundera för mycket kring att magen inte växer eller att du inte känner tillräkligt med rörelser just nu. Jag var precis som dig fram till ultraljudet i vecka 19, jag trodde nästan inte att det fanns någonting där och var ständigt orolig. Men sedan i när jag gick in i vecka 20 sa det bara pang, nu är det rörelse hela dagarna och magen växer nått otroligt snabbt. Jag är precis som dig, väldigt smal och då syns det ofta inte lika snabbt på magen. Hoppas du inte oroar dig allt för mycket, försök istället att njuta för snart säger det pang! :)

  Hoppas du får en härlig dag! :) Kram

 10. Aww så mysigt :)

  Svar; Förskolelärar utbildningen är olika de jag har hittar varierar från 2-3år och ligger som tur är i närheten utav där jag bor. så det blir ingen lång pendling :)

  Ha en underbar onsdag! Nu ska jag ta och ringa några samtal 😉

 11. Angel 27 maj, 2009 on 09:14 Svara

  åh så mysigt.ha en fin dag gumman

 12. Ellinor 27 maj, 2009 on 09:27 Svara

  När ska bebisen komma? Är det 40 veckor en kvinna är gravid? :S Ingen koll här!

 13. Malin 27 maj, 2009 on 10:32 Svara

  Mysigt att de börjar märkas ^^

  Tyckte själv att inget hände och sen bara sådär över en natt så hade jag mage och så verkar de fortsätta, inget som kommer lite då och då utan rätt som det är är man skitmycket större bara 😛

  Ha en bra dag och hoppas du får känna bebisen snart =)

 14. Josse 27 maj, 2009 on 12:11 Svara

  Åh vad mysigt! Det var kring den tiden jag började få sammandragningar också, så roligt för då blev magen alldeles hård och rund från naveln och neråt. Nu när jag får sammandragningar blir det stenhårt ändå upp till revbenen. Så himla häftigt allt som har med bebisen att göra :) Njut av tiden!

  Kram J

 15. Annica 27 maj, 2009 on 12:17 Svara

  För mig var det likadant, kände mig så frustrerad när magen inte växte något, var i v.18 den började synas för mig.

  Fick ett litet tips av min syster, kopiera ul bilden för med tiden kommer den blekas.

  Ha en bra dag. kram

 16. Josse 27 maj, 2009 on 12:45 Svara

  Det kan det mycket väl vara! Jag blev jättechockad när det hände första gången men nu är man van. Vissa har nästan inga sammandragningar alls medans andra har det mycket. Jag har rätt mycket men det är bara livmodern som tränar sig inför förlossningen, så det är bara bra så länge de inte börjar göra ont eller komma regelbundet!

  Ett litet put börjar ju synas på din mage nu :) Man märker ju mer själv än andra för man vet ju hur ens mage brukar se ut, och är man platt-magad från början så märker man ju det direkt medans andra kanske inte ser/tänker på det :) Ha en trevlig dag! Kram

 17. Josse 27 maj, 2009 on 12:46 Svara

  Glömde skriva att stövlarna köpte jag på rusta förra sommaren för 149 kr. Ett riktigt kap 😉

 18. Malin Lj 27 maj, 2009 on 15:33 Svara

  Mysigt:) Det var antagligen en tidig sammandragning du kände. Kände likadant runt vecka 18 och fattade inte riktigt vad det var…trodde det var bebisen som tryckte, men det var det antagligen inte. Så länge sammandragningarna inte gör ont är det ingen fara, bara livmodern som förbereder sig:) Grattis till vecka 18:) Kram

 19. J o s e f i n e 27 maj, 2009 on 15:52 Svara

  Hej.

  Min mage har också växt under natten med tre cm. Jag är i vecka 16+0. Men den kan ju också bara vara svullen, jag fick en ganska stor mage i vecka 7 redan. Sedan finns det ju kläder som framhäver den lite extra :)

  Jag har en mammablogg men den har lösen just nu, den ska bli offentlig på måndag då vi varit på vårt första ultraljud. Då skickar jag länken, vi ska ju ändå föda så gott som samtidigt!

  Kram på dig

 20. Fru Evelina 27 maj, 2009 on 15:55 Svara

  Jaa det kan nog varit en sammandragning då? Magen blev alldeles stenhård! Häftigt så länge det inte gör ont som sagt :-)

  J o s e f i n e – åh vad häftigt! ja det kommer gå fort för oss nu framöver, med ökat midjemått haha… skicka gärna länken sen!

  kramar!

 21. maria 27 maj, 2009 on 16:02 Svara

  va kul att du har känt och sett hur magen ändras :) det är lika kul varje gång!

 22. Mysigt :) Jag tror att dom vet om det där.. för när man är som mest nere eller liknande så rör dom sig osv och säger typ hej mamma här är jag! :) Typ så :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna