VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Barnvagn!

Vi har länge, länge varit inne på en teutonia fun. Även provkört den inne i affären ett par gånger och det har känts jättebra! Men. Har nu fått upp ögonen för Mutsy 4Rider light som utseendemässigt är ganska lik teutonian. Fast den verkar inte finnas som kombivagn? Eller har jag helt fel? Det jag gillar är iaf att den har teleskophandtag, något som långa jag gillar och som teutonian saknar.

Hm… Inte det lättaste det här men som tur var är det några veckor kvar tills vi ska beställa vagn :-). Nån som hört nåt om/har en Mutsy? Andra barnvagnstips?

Teutonia fun överst vs. Mutsy 4Rider light


Kommentarer


 1. Amanda 13 maj, 2009 on 15:43 Svara

  Teutonia har juh bra vagnar. Den andra har jag faktiskt varken sett eller hört nåt om förut.

 2. Mia (studentmamman) 13 maj, 2009 on 15:45 Svara

  Mitt råd är en vagn med rejäla däck, vill du ha en vagn som ska vara lätt att köra på alla underlag så ska du inte ha en med små "vändbara däck". Tyvärr har de flesta vagnar idag de små däcken men det finns några med de lite större. En vagn med lite tyngd i är också att föredra om man inte vill att bebisen ska hoppa i vagnen så fort man kör över grus eller annat ojämnt underlag.

  Lycka till i barnvagnsdjungeln :)

  Kram

 3. Fru Evelina 13 maj, 2009 on 15:48 Svara

  Mia – Hej!! Du har inte kvar din blogg?? saknar dig i bloggvärlden :-)

  KRAM!

 4. Annika 13 maj, 2009 on 15:48 Svara

  Har själv en Teutonia spirit, och jag ÄLSKAR den. Lillen är 13 manader nu och barnvagnen haller än, efter att ändrat om den till sittvagn. Stark rekommendation!

 5. Annika 13 maj, 2009 on 15:49 Svara

  Har själv en Teutonia spirit, och jag ÄLSKAR den. Lillen är 13 manader nu och barnvagnen haller än, efter att ändrat om den till sittvagn. Stark rekommendation!

 6. Nadja 13 maj, 2009 on 15:54 Svara

  Vi är superduper nöjda med vår Bugaboo Cameleon, vi har kört den på alla sorters underlag med små hjul och de fungerar klockrent. Men om man vill köra mer "offroad" eller på vintern så köper man bara till ett par hjul som är lika stora som dom där bak. Den vagnen kan du ha tills barnet går över till sån paraply vagn plus att du kan köpa till bilbarnstol som man sätter på ramen till vagnen =) Den väger bara 8.5 kg vilket är super! Den ligger alltid på topp i alla tester som jag läste under tiden jag var gravid, kolla på blocket! Den har teleskop handtag med 😉

 7. Emelinda 13 maj, 2009 on 15:56 Svara

  Teutonia har man ju hört ska vara mkt bra, det andra märket har jag aldrig hört talas om. Personligen gillar jag inte alls dessa vagnar utseendemässigt med små däck fram 😛

 8. Wifie 13 maj, 2009 on 16:10 Svara

  Har aldrig hört om eller sett den andra vagnen förut. Jag gillar teutonia och urban jungle. har du provkört teutonian mycket? För min man är jättenöjd med den och med det långa upvikbara handtaget och han är ju 190 cm lång! :)

 9. Emilie 13 maj, 2009 on 16:15 Svara

  Okej gud vad spännande :) vad kul. Ska ni göra ett 4D ultraljud (eller vad det heter)också? Så ni får se hur bebisen ser ut? Kram

 10. Sandra 13 maj, 2009 on 16:22 Svara

  åh vad mysigt med barnvagn! är så glad för er skull, :) kraaam

 11. Evamy 13 maj, 2009 on 16:49 Svara

  Jag kan rekommendera handtaget som man kan vika uppåt och neråt.. inte liksom dra fram och tillbaka, fattar du? :)

 12. Kevins mamma Mia 13 maj, 2009 on 17:06 Svara

  Hej darling! Kikar in!

  Jag var inte alls nöjd med min teitonia förra gången så jag råder dig hellre till den andra, men helst skulle jag säga Emmaljunga! Kramar

 13. Anonym 13 maj, 2009 on 17:16 Svara
  2009-05-13 @ 17:08:36

  Postat av: RONJA

  Hiss eller diss för kappahl? :)

 14. anna 13 maj, 2009 on 17:27 Svara

  Emmaljunga, å deras vagnar är så fantastiska!

  har haft fyra stycken nu, till 5 ungar!

  dem är praktiska, snygga och precis lagom :)

 15. Amanda 13 maj, 2009 on 17:38 Svara

  Tack =) Ja det tycker jag med, man kan ju inte hjälpa att man blir orolig ibland., :$ Känner mig väldigt lättad faktiskt! Jag gillar teutonia fun, men nu på senaste så har vi hittat en vagn som verkar jättesmidig i affärer och sånt. Den är lätt att fälla ihop och blir minimal. Babytravel jogger heter den, en slags trehjuling. Har varit emot trehjulare innan men provkörde denna och den kändes så smidig! Drömmen hade varit en röd =)

 16. Erica 13 maj, 2009 on 17:43 Svara

  vi har en teutonia fun 08 och vi är jättenöjda! Bor ju dessutom i snölandet luleå och det har funkat jättebra.

  skulle rekomendera dig att inte köpa hårdliften för ligg utan satsa på sittdelen med mjuklift till istället, blir mkt billigare och lättare att frakta barnet i =)

 17. Elin 13 maj, 2009 on 18:00 Svara

  Det andra märket har jag aldrig hört talas om faktiskt.

  Vi har köpt en Crescent classic, som jag är nöjd med, än så länge. Har ju inte fått provköra med bebis än.

  Om ni vill ha en vagn med små hjul fram så har Crescent en, diva tror jag modellen heter.

  Jag föll för Crescent.

  Hoppas ni hittar någon ni gillar i denna djungel.

 18. Ellinore 13 maj, 2009 on 18:15 Svara

  Det är väldigt svårt med vagn, vi har haft många olika märken, och det sista är en brio sing som både stor och lillkillen kan ha, man har en ligg eller sittdel som man kickar i smidigt! Är SUPERNÖJD!!! Kram

 19. Joysan 13 maj, 2009 on 18:17 Svara

  Har hört att "Urban jungle" ska vara bra :-)…vet inte om dte är teleskophandtag o så på den, men den ska vara smidig. Hoppas ni hittar en som passar er! Kram/Joysan

 20. Åsa Wojtowicz 13 maj, 2009 on 18:44 Svara

  Hej

  Vad kul att få köpa sin första vagn!

  Jag minns att det var så mycket runt det att man nästa kände det som om det var en bil man skulle köpa.

  Alla hade olika åsikter och man stod där mitt i mellan och försökte fatta ett beslut.

  Tyvärr har jag inte varit nöjd med någon av mina två vagnar!

  Första en Emmaljunga ocg den andra en Quinny.

  Kram till dig

 21. Therésia 13 maj, 2009 on 18:56 Svara

  Av det jag vet om Teutonia, ska de tydligen gå sönder lätt och för ofta? Jag jobbar nämligen inom förskolan, och hör ofta föräldrar klaga på dessa vagnar. Jag med för den delen 😛

 22. Monica & Anton 13 maj, 2009 on 18:59 Svara

  Tack vad snällt sagt :)

  Vi har en herqules Razor 4. Jättebra vagn, med rejäla däck. Lite småklumpig ibland, men den finns även med 3 hjul (raptor 3 spinn) vilket jag så här i efterhand skulle valt istället. Mycket smidigare när man går på stan t.ex. Sen är den även som sittvagn sen när lilla bebisen vill sitta och titta på allt som händer runtomkring :)

  Här har du en sida du kan kika på:

  <a href="http://www.herqules.ch/indexse.htm” rel=”nofollow”>http://www.herqules.ch/indexse.htm

  När får vi se en magbild förresten?? :)

 23. maria 13 maj, 2009 on 19:13 Svara

  lycka tillmed barnvagnsletandet..det är inte lätt.. vi håller oxå på….

 24. *J* 13 maj, 2009 on 19:23 Svara

  Tack =)

  Kommer att följa dig här och lämna lite avtryck. Är det så att jag skaffar en ny, och sätter lösenord så meddelar jag men just nu har jag tappat sugen.

  Kram

 25. Emma 13 maj, 2009 on 19:29 Svara

  Jag gillade den svarta första vagnen. själv när det kommer till min del att köpa vagn ska de nog bli en emmaljunga vagn bara för namnet;) hehe!

  Vad är teleskophandtag?

  kram

 26. karolina aka melwins mamma 13 maj, 2009 on 19:41 Svara

  båda vagnarna är fina men vi har ett sånt handtag på teoutonian är verkligen jättebra. sambons bror hade teleskophandtag på deras vagn & det gick nästan sönder direkt. var inte nå bra. dem bästa vagnarna är ju sjklart emmaljunga. har en smart duo till min son i racing red 5400:- & då ingick åkpåse, skötväska, regnskydd & sitt & liggdel. verkligen värt pengarna. den enda nackdelen var att när man började använda sittdelen så fick man krångla med suffletten så jag rekomenderar en sufflettkjol men dock inte helt liggläge. för det har vi inte på m's vagn & han har sovit hur bra som helst. kanske bara jag som tkr att det inte ska vara fullt liggläge men men… hoppas att ni hittar den rätta vagnen. är verkligen jättesvårt i början då man knappt vet nått. vi visste nada men fick verkligen den hjälp vi behövde jag är supernöjd med våran dock så skulle vi tagit sufflettkjol. men man lär sig av sina misstag ju. 5400:- var verkligen billigt med för en sån bra vagn. men vi fick den av sambons föräldrar & då vågade man inte ta sån dyr vagn heller vilket jag ångrar lite :p haha…

 27. Jonna 13 maj, 2009 on 19:46 Svara

  Jag har varit helnöjd men våran teutonia fun tills nu. Blir tokig på att selen inte går att reglera höjdmässigt. Den sitter för högt. Får se hur det blir med nya sittdynan jag beställt idag. Annars byter jag snart vagn, vilket är synd.

  För den här vagnen har klarat det mesta, jag har liksom inte ahft något val utan varit tvungen att ge mig ut i ur och skur,nysnö m.m Enda två ggr jag haft problem har ju varit just vid nysnö, då det är riktig kramsnö..då har det satt sig vid småhjulen . Men det är lika för alla dom där småhjulen. Dte liksom täpper igen där hjulen sitter fast om du fattar va jag menar.

  Och andra gången var vid en uppfart till en gård, det var en lång allé med stenar, STORA stenar…då blev det jobbigt att ta sig fram utan att väcka lillen.

  Googla på vagnen och se om du hittar mer info. Teleskåp skaft är ju toppen när man är lång, själv gillar jag den på teutonian. Jag är ju en kortis och maken en lång jäkel S

 28. Starmama ♥ 13 maj, 2009 on 19:53 Svara

  Hannah Graaf kör med en Mutsy!

  http://www.bloggfamiljen.se/?blog=hannah

 29. Mira 13 maj, 2009 on 20:15 Svara

  Jag har haft Teutonia till barnen, dock kan jag inget om Mutsy.

  Det har förändrats en heeeeeeeeeeel del sen jag var i behov av barnvagn.

  Jag rekommenderar dig att tala med Sessan och Prinsessan. det hon inte vet om barnvagnar är inte värt att veta!

  Kram på dig, sötis!

 30. Cissi 13 maj, 2009 on 20:21 Svara

  Teutonia fun hade jag – men lämnade tillbaka den inom en vecka, den var så plastig och ostabil. Mutsy tittade jag också på – men har för mig att den är väldigt tung (jämfört med liknande vagnar).

  Jag är supernöjd med vår Emmaljunga Nitro. Men som flera andra säger – gå till en affär, känn och kläm, putta runt, över saker, fäll ihop osv. Det är ju ändå DU och FREDRIK som ska trivas med vagnen, det finns ju (nästan) lika många vagnar som mammor/pappor… 😉

  Lycka till!

 31. nadja luong 13 maj, 2009 on 20:23 Svara

  vad synd, hade velat ge dig massa råd men jag har tyvärr inga.. men sett många gett dig en hel del ändå, sött!

  Btw,,ditt nya hår blev jätte fint..KRAM

 32. Annelie 13 maj, 2009 on 20:25 Svara

  Roligt att kolla vagn och ge sig in i barnvagnsdjungeln! Jag hade en Teutonia Spirit som första vagn och det var okej, inte perfekt men okej. Jag tyckte hjulen var lite hårda så fjädringen blev ganska hoppande. Sen välte faktiskt vår vagn tre gången när Nelia sov i den så då bytte jag vagn direkt. Har nu en Phil & Ted och är kanon nöjd, men skulle jag skaffa en liten till idag skulle jag absolut skaffa en UJ. Så smidig och lättkörd vagn! Av dom två du funderar på skulle jag ta Teutonian :)

  Hoppas ni finner en ni är nöjda med, och kom ihåg att man alltid kan byta vagn 😉 kram kram

 33. Anna 13 maj, 2009 on 20:39 Svara

  Hej hej.

  Välkommen till barnvagnsdjungeln. Jag har ju aldrig haft barn, men jag har solgt barnvagnar i tre år innan jag började på Zara.

  Jag måste erkänna att våra kunder va mest nöjda med One Treehill aka oth(som din favoritserie;), vagnen heter Urban Jungle. Sen en ny favorit är Bugaboo, Cameleon. Vi har också solgt vagnar som teutonia, brio, philandteds osv, men dom två som jag nämnde först är favoriterna. Folk som köpte teutonia kom gärna tillbaka och köpte en oth. Oth har regulerbart handtak i höjden, bugaboo har teleskophandtak, både väldigt lätta vagnar.

  Småsaker som jag kan rekomendera dig att tänka på; in och ut av bil (om du använder den mycket), vikten, tänk att det är en vagn du ska ha även när barnet väger upp emot 10kg, även om F också ska använda vagnen, så är det nog du som rullar med den mest, så tänk på att du ska vara nöjd med den!

  Lycka till.

 34. Anna 13 maj, 2009 on 20:43 Svara

  Kan också rekomendera luftfyllda hjul, det dämpar bättre än luftkanal hjul (som jag vet att teutonia har att välja mellan).

  Och jag vet att många säger att då finns risken med punktering, men det har man ju med cykel också och hur många gånger får man punka egentligen?

  Och tre hjulingar är inte så ostabila som många vill ha det till, väldigt ofta så är det felanvändning som gör att vagnen välter, som också kan hända med 4hjulingar.

 35. Erica 13 maj, 2009 on 20:50 Svara

  jo men med mjukliften så är det bara att lyfta ur barnet. hårdliften sitter ju fast.. mkt jobbigare blir det…

 36. agnez 13 maj, 2009 on 20:58 Svara

  Hej! Jo en kort prommis är bättre än inge. Har dels problem med knät (vä). är en skada jag fick då jag var 13 och spelade basket. Mitt under en träning small det till i knät då jag gjorde ett hoppskott. Kunde inte gå efter de och det svällde upp och blev en stor knöl under knäskålen så jag fick spendera ett par veckor på kryckor. Ngt gick av, det vet jag. Men läkarna skyllde på att jag växt för fort och ledbanden töjts ut (schlatter – el hur det nu stavas) Har fortf problem :S Sen lyckades jag krossa vadmuskeln för 3 år sen, till viss del iaf då jag och en kompis föll från en traktorvagn. slog vaden på bommen och jag fick ett blåmärke som var 20*20. var lila/svart i flera månader. hade kvar blåmärket i över ett år. Så det har jag oxå ont av fortf.

  Klippte håret igår och fick mej lite färg idag. Så nu ser det bra ut igen 😛 Ska lägga ut nå bilder sen då jag orkar styla till det och ta en bild 😛

  Mysigt att veckorna med bebis går fort… Svårt det där med att välja vagn. Jag vill oxå ha en sån där vagn som ni tittar på.. den dagen de är dax alltså.. vilket jag hoppas inte är alltför långt bort 😛

  Hoppas ni haft en bra onsdagskväll! Kram kram

 37. Nadja 13 maj, 2009 on 21:10 Svara

  Jag upplever inte det, NOak är ju 191 och vagnen passar honom med längdmässigt =)

 38. Marie W 13 maj, 2009 on 22:14 Svara

  Ja du.. Det är svårt att bestämma sig för vagn.. Men ta du Teutonia fun men jag skulle rekomendera Emmaljunga! De är bra! Men det är inte lätt!! Hoppas att ni kommer fram till nån vagn!!

  Kram!

 39. Birsen 13 maj, 2009 on 22:16 Svara

  Jag ska ju ha en teutonia Mistral. mest för jag är ute en rejälare vagn som bebisen kommer ha länge.

  Men kolla gärna på FL. Där finns det många trådar om vagnar och många för och nackdelar som folk har råkat ut för.

 40. Anonym 13 maj, 2009 on 22:17 Svara

  Ja du.. Det är svårt att bestämma sig för vagn.. Men ta du Teutonia fun men jag skulle rekomendera Emmaljunga! De är bra! Men det är inte lätt!! Hoppas att ni kommer fram till nån vagn!!

  Kram!

 41. Anonym 13 maj, 2009 on 22:17 Svara

  Ja du.. Det är svårt att bestämma sig för vagn.. Men ta du Teutonia fun men jag skulle rekomendera Emmaljunga! De är bra! Men det är inte lätt!! Hoppas att ni kommer fram till nån vagn!!

  Kram!

 42. m 13 maj, 2009 on 22:25 Svara

  Fun är en helt okej vagn, och säljer bra då den är smal mellan hjulen och lätt att hantera, min favvo är dock Bugaboon, som du nog vet, den är ännu lättare, och sittdelen har en bra form! Kram

 43. Sanna 13 maj, 2009 on 22:51 Svara

  Vill avråda från den vagnen, känner flera personer som avrådde mig och deras vagnar har varit inne för reparation en massa ggr. Dåligt minst sagt. Jag har en emmaljunga city cross, en riktig klassiker men den är super tycker jag. Stabil, lätt att köra genom snö, ombonad och mysig för babyn, styre som går att ta upp och ner, vändbar sittdel. Ja mkt bra finesser och bra kvalitet!

 44. Madde 13 maj, 2009 on 23:28 Svara

  Hej hej

  Grattis till bebis i magen:)

  Vi hade till vår senaste en Brio Sing, jag älskade den vagnen. Lycka till med allt kramar

 45. Louise 14 maj, 2009 on 07:56 Svara

  när min lillebror föddes hade vi en teutonia, och den va helt underbar o köra :)

 46. Marlene 14 maj, 2009 on 14:07 Svara

  Jag och Min sambo hade också tänkt en teutonia eller emmaljunga när vi började leta, men när vi en dag steg in på Babyproffsen hittade vi en vagn vi bara älskade! Deras egen vagn med tre stora hjul. Den blir super liten när man fäller ihop den och dessutom är både sitt och liggdel riktigt snygga. Den är stabil, liten och praktisk. Det är både en stads- och skogsvagn om man säger så. Den kostar dessutom inte mer än ca 4000 kronor med allt och har fått riktigt bra kritik i tidningar. Tycker ni ska titta på den i alla fall :)

 47. Linda 30 maj, 2010 on 20:21 Svara

  Vi har en mutsy 4rider och vi är supernöjda med den då den varit perfekt att köra med även under denna vintern. Hade varit svårt om vi valt någon med mindre däck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna