VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bebisstatus

Nu är du 13 veckor gången (eller gravid i 14:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu är fostret sju till åtta centimeter långt från huvud till rumpa och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

fetal development at 13 weeks
Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

Egna anteckningar: det har verkligen växt en del, både i brösten som har växt mer än en kupstorlek och magen som nu putar lite hur jag än gör :-). Mysigt att det händer grejer! Igår tror jag att jag kände första fosterrörelsen när jag låg i soffan – det liksom fladdrade till i ett par sekunder precis där bebis ligger… Väldigt tidigt men jag har googlat mig till att det i alla fall är möjligt om än väldigt ovanligt. Låg helt stilla och vet att det inte var tarmarna eller nåt, men det kändes så lite att jag förmodligen inte hade känt det om jag var uppe och rörde mig. Har molvärk mest hela tiden, det känns och märks att det växer mycket därinne nu!


Annons

Kommentarer


 1. ELIN [ dizzylicious ] 29 april, 2009 on 10:32 Svara

  åh så mysigt! :)

 2. linda 29 april, 2009 on 10:46 Svara

  mysigt! :)

 3. Emelie 29 april, 2009 on 10:58 Svara

  hehe näe faktiskt inte! Bara själva livet som gör mig så glad =D haha! Sen blir man ju väldigt glad när man läser din blogg nu. Vilken härlig liten historia ni har tillsammans.. och att vi fått följa dig och din man är ju jättekul!

  Ha det kanonbra!! Hoppas att tävlingen du hade snart är avgjord!! Jag var med i den ;D

  Kram på dig sötnos!

 4. linda 29 april, 2009 on 11:10 Svara

  tack! :)

  känns bra med lite pengar.

  kram!

 5. annika 29 april, 2009 on 11:11 Svara

  ååh jag tycker det är så mysigt att läsa om bebisen =)

  Kraaam!

 6. Anette 29 april, 2009 on 11:12 Svara

  Tog enkelt och stilrent svart på liggdel och sittvagnen, men M ville ha lite annat än bara svart så det fick bli grå insida på liggdelen…

  Kommer ju ändå ha en massa färgglada filtar och andra småsaker samt en lite solstråle som ska ligga i vagnen :)

 7. Karin 29 april, 2009 on 11:40 Svara

  Åh va roligt att det börjar märkas nu :)

  Är så glad för eran skull, längtr m efter bebis men det lär dröja ett tag.

  Kram

 8. Wifie 29 april, 2009 on 12:01 Svara

  Jag kände i vecka 15 tror jag? Gud jg kommer inte ihåg! Men tidigt iallafall, så visst är det möjligt. :)

  Jo han är lite rödtott. :)

 9. maria 29 april, 2009 on 13:02 Svara

  Kul att du har ett bebisstatus och sedan har egna åsikter :) have a nice day

 10. Anna 29 april, 2009 on 15:02 Svara

  Jag kände Alexander första gången i vecka 14+4. Kände första sparken utanpå tidigt med. Han låg nära "magväggen" så rörelserna var tydliga. Tror nog att det kan ha varit bebis du kände :) Gud så jag saknar rörelserna i magen!

 11. agnez 29 april, 2009 on 18:45 Svara

  Åh så mysigt! Roligt att läsa om vad som händer för dej och bebis 😛 och även allt annat som händer i ditt & Fs liv. Ledig resten av veckan! Sååå skönt! Nu ska jag springa ner till tvättstugan coh hänga upp tvätten och tumla det som går att tumla. Hoppas ni haft en bra dag. Kram kram

 12. Myyys :)

 13. Josse 29 april, 2009 on 20:58 Svara

  Hihi lilla bebisen :) Jag kände första gången i v 16, "pappa" fick känna första gången i v 21 och det var då det riktigt tog fart och bebisen blev vild där inne :) Men det är ju väldigt individuellt när, var och hur man känner!

  Bra att illamåendet gett med sig! Kram

 14. teddy 29 april, 2009 on 22:13 Svara

  Ohhh så mysigt med att det händer något nytt i magen för varje vecka som går.

  Vill också, vill också, vill också…

  kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna