VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pojke eller flicka?

Fredrik tittar hockey, jag surfar på laptopen… Det är många som frågar om jag tror att vi får en pojke eller flicka och jag måste nog säga att jag gissar på tjej. Frågade Fredrik vad han tror och han sa att han "tror vi gjort en kille". Det är verkligen spännande men absolut inte nåt som spelar roll. Det enda viktiga är att bebis mår bra och får växa sig stor och stark i min mage innan han eller hon kommer ut till oss. Men vi ska ta reda på det genom ultraljud, det vill vi båda två. Kanske lite mer jag för jag är så extremt nyfiken, men Fredrik vill veta han också. Som sagt så spelar det ingen roll men jag vill veta så mycket som möjligt om bebis, vem det är som ligger i min mage och älskas varje sekund redan nu. Dessutom blir det ju lite smidigare när man vet i förväg med tanke på möbler och kläder och så… Åh det är så spännande!

Jag har bestämt mig för att ta tag i simningen på tisdag, efter påskhelgen. Är inte helt frisk än men det är mest näsan som dummar sig och det kan ju lika gärna vara gravidnästäppa. Dessutom vill jag vara med Fredrik nu när han är långledig! Imorgon efter han slutat jobbet ska vi åka och kolla på utemöbler och kanske köpa det + grill. Hoppas vi tajmar in det med en solig påsk så vi kan premiärgrilla och sitta ute och äta! Visst är det HÄRLIGT med vår!?


Kommentarer


 1. Malin 8 april, 2009 on 21:52 Svara

  Förstår att du är nyfiken, jag skulle inte heller kunna vänta 🙂

  Hoppas att ni alla 3 mår bra.

  Kram

 2. Miia - There´s no place like home 8 april, 2009 on 21:57 Svara

  Vi köpte utemöbler idag 🙂

  Hoppas ni hittar vad ni söker imorgon. God natt!

 3. Fanny 8 april, 2009 on 22:27 Svara

  Ja, eller så väljer ni helt enkelt de möbler och de kläder ni gillar oavsett barnets kön. 😉 Ärligt talat så tycker jag att det är grymt löjligt och onödigt att placera in sitt barn i ett fack redan från födseln.

 4. Ina 8 april, 2009 on 22:28 Svara

  Nu, Evelina, är det så här att jag ska vara utan dator i tio dagar, så du får inte uppdatera så mkt som du brukar, för då kommer jag aldrig ikapp 😛 ^^ Hehe, eller å andra sidan har jag ju nåt att göra när jag kommer hem, men ändå. Glad påsk!

 5. Cintya 8 april, 2009 on 22:31 Svara

  Jag tycker precis som du. Vill man ta reda på det ska man såklart göra det. Klart man är nyfiken och vill planera. Tycker inte det spelar någon roll vad någon annan tycker och tänker. Det är ni som väntar er bebis och det är ni som bestämmer hur ni vill göra med allt. Klart man blir nyfiken. Och det är klart man blir glad oavsett. Verkligen glad för eran skull. Jag gissar på en liten flicka 😉 kramar

 6. J. 8 april, 2009 on 22:34 Svara

  Jag är sååå glad för eran skull och jag hoppas verkligen att bebis kommer ut frisk! Men du skriver väldigt mycket om bebisen, nästan i varje inlägg faktiskt. Tänk OM(vet hur det låter) något går fel, då har du ju redan planerat mycket och skrivit väldigt många inlägg om bebisen, är det inte bättre att vänta till "säkrare tider"?

  Men som sagt, jag hoppas och vill att eran bebis kommer ut frisk, verkligen! 🙂

 7. Fru Evelina 8 april, 2009 on 22:36 Svara

  Fanny – Jag är absolut inte en sån som bara vill ha könsneutrala kläder till exempel, även om inte allt kommer vara gulligull eller bara blått så kommer det det definitiv finnas en del av det!

  Så är jag, och det skulle vara ännu mer löjligt att jag skulle köpa allt könsneutralt bara för att inte placera barnet i ett fack. Alla är ju olika och du får såklart göra precis som du vill till DINA barn 😉

 8. J. 8 april, 2009 on 22:37 Svara

  Förresten så tror jag att ni får en flicka(men bara för det blir det väl pojke, brukar bli så när jag gissar)! Men om ni ska leva det "riktiga" Svenssonlivet blir det en pojke! Hehe…

 9. Fru Evelina 8 april, 2009 on 22:40 Svara

  J – händer det nåt så kommer jag ändå vara glad över att jag berättade för då om nånsin behöver jag stöd. Jag vill skriva ner hur jag känner och hur jag mår, precis som jag skriver om allt annat som händer i mitt liv. Bebisen är en del av mig och formar mitt liv oavsett.

  Dessutom ser vi på det hela positivt, är ju bara jobbigt att gå och oroa sig alltför mycket, jag vill njuta av varje sekund istället!

 10. Yulia 8 april, 2009 on 22:41 Svara

  !! underbara evelina !! (om man nu får skriva så till en okänd människa), jag råkade bara snubbla in på din blogg och det ska jag fortsätta med! NU vill jag med bli gravid! 🙂 hehe…

 11. Jag var också hur nyfiken som helst! Men vi kollade inte upp, ville ha den överraskningen sen på förlossningen 🙂

  Men ett tips, om dom inte kan se absolut till 200% vilket kön det är så var beredda på att det kan komma ut "fel"m har hänt för flera stycken som jag vet om!

 12. nadja luong 8 april, 2009 on 22:57 Svara

  min mamma och de äldre brukar säga att,,är magen lite rundare, då är det en flicka,

  och är magen en aning "spetsig" då är det en kille.

  De flesta fall tycker jag att det stämmer, min syster hade runda magar bägge gångerna och det ploppade ut två töser ^^

 13. Fanny 8 april, 2009 on 22:58 Svara

  Saken är den är att sånt påverkar även mina barn. Annars skulle jag verkligen inte bry mig om vad andra gör. Av samma anledning tycker jag att föräldraledigheten ska delas lika och att båda föräldrarna ska ta lika många VAB-dagar. Det handlar inte enbart om min personliga åsikt, utan om hur dessa val påverkar vårt samhälle, vilket i sin tur kommer att påverka mina barn, min situation som kvinna och min sambos situation som man.

  Ni gör givetvis som ni vill, men säg inte att det inte spelar roll. Det gör det i allra högsta grad.

 14. Fanny 8 april, 2009 on 23:00 Svara

  Vill tillägga att jag tror att ni kommer att bli fantastiska föräldrar ändå. 🙂

 15. Sabine - Ab imo pectore 8 april, 2009 on 23:51 Svara

  hoppas du kommer igång med simningen igen 🙂

  det är farligt när man tar en paus..

 16. Mamma Melissa 9 april, 2009 on 03:18 Svara

  Konstigt nog känner man liksom på sig vem som bor där… svårt att beskriva… jag var helt övertygad om att det var två flickor ev. en pojke/en flicka där jag väntade Antonia och Gabrielle… men att det skulle vara två grabbar där inne -inte en chans.

  Nu däremot så känns det pojkigt… hur det nu känns… men vi får se…

 17. Ja, det är väl kul och ta reda på könet, det kommer jag också och göra den dagen 🙂

 18. Angel 9 april, 2009 on 07:53 Svara

  spännande

 19. Louise 9 april, 2009 on 08:05 Svara

  Vilken fin blogg du har 🙂

  hoppas du får en bra dag =)

 20. Anonym 9 april, 2009 on 08:22 Svara

  Ja vilken spänning. Även fast ett friskt barn är det viktigaste så skulle jag vara väldigt nyfiken. men jag skulle inte ta reda på det. Någon överaskning vill jag ha efter jag tryckt ut en dunderklump!

 21. Ellinor 9 april, 2009 on 08:22 Svara

  Ja vilken spänning. Även fast ett friskt barn är det viktigaste så skulle jag vara väldigt nyfiken. men jag skulle inte ta reda på det. Någon överaskning vill jag ha efter jag tryckt ut en dunderklump!

 22. Emelinda 9 april, 2009 on 08:27 Svara

  Jag vill inte gissa förrän jag ser magen växa 😛

  Hoppas också på fint väder i helgen så man kan grilla.

 23. Sofia* 9 april, 2009 on 08:37 Svara

  Vi var också nyfikna på vem bebisen därinne var och tog reda på kön vid ultraljudet. En flicka skulle det bli. Men tack och lov köpte jag inte så mycket rosa som jag kanske skulle ha velat, för ut tittade världens underbaraste lilla kille 🙂

 24. Becka 9 april, 2009 on 08:39 Svara

  Du gissade rätt…det är den stora "katten" som ska klippas. Dock orkade vi inte igår så nu har vi skjutit på det. Men det MÅSTE göras – han ser ju ut som ett troll nu… 😉 Ett mycket sött troll dock! 🙂

  Ha en skön torsdag!

 25. Sandra 9 april, 2009 on 08:40 Svara

  Tänk att folk ska ha så mycket åsikter kring detta att ta reda på könet! Jag är skälv i vecka 26 och vill inte veta, men vi har fått höra från sååååå många att det är väl dumt att inte ta reda på det, vet man kan ju lära känna sin bebis tidiagre blablabla! Men det är ju ens eget val. Vi vill inte veta och det vill ni göra, så det är ju ingen annan som ska säga varken det ena eller andra om det. Det är ju så personligt!

  Iallafall, tror inte ens jag sagt grattis till bebisen, så det kanske ligger på sin plats…. GRATTIS!

  Jag håller med dig angående detta att berätta tidigt. Jag har fått flera missfall tidigare och då har våra nära och kära kunnat vara ett underbart stöd just för att de vetat, så det är absolut rätt att berätta tidigt om man känne för det!

  Massa kramar

 26. Miss Attitude 9 april, 2009 on 09:04 Svara

  Ja du det där är så spännande att vänta och få se vad det blir, men osm du säger, huvudsaken är ju att det blir ett friskt och starkt barn. 🙂

 27. Helena 9 april, 2009 on 09:32 Svara

  Godmorgon! Spännande förstår jag, jag är en sån som skulle vänta tills förlossningen och se. Ha en fin dag och glad påsk!

 28. Fru Evelina 9 april, 2009 on 09:39 Svara

  Att ta reda på könet i förväg får man absolut tycka olika om, men det är som sagt upp till var och en hur man vill göra!

  Fredrik har sagt tidigare, innan vi ens planerade barn att han inte ville veta… Men nu vill han! Så man kan nog ändra sig åt båda hållen när det väl är dags 😉

  kram, trevlig skärtorsdag!

 29. Emelie 9 april, 2009 on 10:16 Svara

  Ja visst är det så spännande att spekulera i om det är en kille eller tjej. Jag själv är övertygad om att det inte är två tjejer, jag tror en av varje eller två killar. Det känns verkligen som att minst en är en kille i alla fall =)

  Vi valde att inte ta reda på könen utan det får bli en överraskning, men jag har många gånger velat veta när jag stått där i affären och ska köpa nåt.

  Ha en härlig skärtorsdag!

  Kram

 30. Sandra 9 april, 2009 on 10:26 Svara

  Åh vad spännande 🙂 hade nog inte heller kunnat vänta, hihi!

  Ja vår är helt underbart, vi satt ute & grillade och åt igårkväll, helt underbart. Då känner man att det går på rätt håll!

  kraaaam

 31. Wifie 9 april, 2009 on 11:12 Svara

  Jag tror pojke. 😉 Bara för att du mår så bra haha. 😀 Men det är ju sååå olika för alla ändå så det behöver ju inte spela någon roll, men i allmänhet mår man ju sämre om man väntar en tjej! Jag vill inte veta nästa barn heller. Det är verkligen det häftigaste jag vart med om när vi fick veta efter att han kommit ut.. Den bästa överraskningen ever. 😀

 32. Birsen 9 april, 2009 on 21:35 Svara

  jag tror också jag kommer få en tjej. Nyfiken som jag är så ska vi göra könsul. För jag vägrar ha allt i vitt, gult och grönt :-D…Vagnen är ju roligt att köpa då. Tänk å ha en blommig om det är tjej eller en röd eller rosa…Ååå efter 8 års längtan så kvittar det ju. Bara man får ett friskt barn men något innom mig säger att jag kommer bli en flickmamma 🙂

 33. Emma 10 april, 2009 on 00:44 Svara

  är så glad för eran skull, massa grattis!! Ni kommer bli underbara föräldrar 🙂

  kram

 34. Leonora - The Magic Memories 10 april, 2009 on 00:47 Svara

  Hoppas du får en härlig dag 🙂

  allt väl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna