VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bebisen och jag denna veckan

Vecka 11: 7 apr – 13 apr 2009

Nu är du tio veckor gången (eller gravid i elfte veckan, om du föredrar att räkna så). Från och med nu är embryostadiet över och din bebis kallas nu för foster fram tills att den föds. Nu har din bebis små fingernaglar och kan röra sig, sparka och svälja, inte så illa för någon som inte är större än ett plommon. Den detaljen kommer snart att ändras; på några veckor kommer din bebis att fördubblas i storlek. Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.

Jag mår jättebra, har mycket molvärk men jag tycker det är skönt att ha symptom. Illamåendet kommer ibland men verkligen bara ibland. Oftast om det är nån mat jag äcklas över. Jag kan nu känna livmodern ovanför blygdbenet och tycker det är jättehäfigt – där ligger vår lilla bebis!! En fjärdedel av graviditeten är nu avklarad och om 2 veckor är det första ultraljudet!


Kommentarer


 1. Jag och fotbollsspelarn 8 april, 2009 on 11:42 Svara

  Ja vi passar på nu innan säsongen drar igång och vi kommer andas fotboll fram till oktober typ haha 😛 Härligt att följa bebis utveckling, kan tänka mig att det är faccinerande att känna allt.

  Kramar

 2. Sophie 8 april, 2009 on 11:47 Svara

  Det är verkligen såååå häftigt!!! Är så glad för din skull! stor kram

 3. Marie 8 april, 2009 on 11:48 Svara

  Spännande =) Som du säger, bättre att känna något än inget alls ju =) Jag har ny blogg, fick en del tråkiga kommentarer så jag gick tillbaka till blogg.se där ip-nummer lagras.. Dock tråkigt att det ska behöva va så! Hos oss är det också regnet, fast ändå skönt så vi gick en promenad =) Vad tidigt ni får första ul, det måste ju va skönt. Vi fick vårt första vid v. 18 när vi väntade Freja! Kram

 4. Marie 8 april, 2009 on 11:49 Svara

  Givetvis glömde jag ju slänga in den nya adressen till bloggen, haha! Kram

 5. Marie 8 april, 2009 on 12:00 Svara

  Va kul, man vill ju se sin bebis så ofta man får och kan utan att det är skadligt =) Ja, men man vet ju om att tråkiga kommentarer handlar oftast om avundsjuka, och kommentarerna handlade om att jag "inte" kunde va så lycklig som jag skrev att jag var utan då ljög jag osv osv.. =/ Men de håller sig kanske borta nu =)

 6. Emelie 8 april, 2009 on 12:10 Svara

  Så härligt! 1/4 av graviditeten är gjord! och snart kommer du må bättee och bättre men skönt att illamåendet verkar vara mycket bättre.

  Kram

 7. Martina 8 april, 2009 on 12:30 Svara

  Så kul…det där med livmodern pratade Martina oxå mycket om =)

  Verkligen härligt…spännande med alla symptom och framför allt ultraljudet 😛

  Måste säga att det är väldigt rolig att ni har flyttat hit så jag kan följa dig/er NÄRA =)

  Kram

 8. Mindy 8 april, 2009 on 12:59 Svara

  God eftermiddag..Så bra att du mår bra gumman..Känns som du väntar en tös..:=) Hoppas att tiden kommer gå snabbt till först ul kontrollen..det är en underbar känsla..längtar med till den dagen igen.Ha en skön onsdag.krma kram

 9. Gud vad härligt det måste kännas att ha kommit så här långt! :)

 10. Anonym 8 april, 2009 on 13:06 Svara

  Tack så mycket 😀

  Kramis!

 11. Becka 8 april, 2009 on 13:40 Svara

  En fjärdedel redan?? Oj, tiden går snabbt!! Men det gissar jag att du enbart tycker är positivt! 😉

  Ha en skön onsdag!

 12. Becka 8 april, 2009 on 13:43 Svara

  En fjärdedel redan?? Oj, tiden går snabbt!! Men det gissar jag att du enbart tycker är positivt! 😉

  Ha en skön onsdag!

 13. Sara 8 april, 2009 on 15:02 Svara

  hujedamej så underbart=) och givetvis avundsjuk.:D vill också få en bebis, men ska vänta tills ja e klar med skolan=)

 14. Tessan 8 april, 2009 on 16:22 Svara

  En dum fråga (eller kanske inte? ;)) hur känns livmodern? Är det hårt?? Mjukt men "utbuktande" liksom? Jag vet flera som säger att man kan känna, men jag vet inte vad man känner efter??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna