VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bebis och jag

Vecka 10: 31 mar – 6 apr 2009

Nu är embryoperioden är över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

Jag mår jättebra förrutom förkylningen, illamåendet verkar ha försvunnit men jag förväntar mig nästan att det ska komma tillbaka haha… Något som kommit tillbaka är min aptit och jag kan äta som vanligt igen! Nåväl, ungefär som vanligt i alla fall ;-). Är sugen på stark mat, frukt, mcdonaldsmat (och mcdonalds som inte finns här, buhu!), leverpastejsmackor, vatten, äppeljuice och coca cola. Har ont i svanskotan och vänstra "rumpbenet" när jag går. Känner mig inte speciellt snygg men Fredrik är duktig på att berömma och säga fina ord :-).


Kommentarer


 1. Angel 2 april, 2009 on 17:36 Svara

  Spännande =)

 2. Jennie & Exxa 2 april, 2009 on 17:43 Svara

  Mysiga mysiga Fredrik 🙂 Jag håller också på att bli sjuk… Suck. Tur att eleverna har påsklov nästa vecka 😀

 3. Elin 2 april, 2009 on 17:47 Svara

  mm, dom är jätte fina, jag har ett par med rosa sten också.

  det gör så mkt att någon säger nått uppmuntrande åt en när man känner sig så. bravo fredrik. 🙂

 4. AnnaIda 2 april, 2009 on 17:49 Svara

  åååh vad härligt 🙂 Fredrik är allt bra han!

 5. Sofia 2 april, 2009 on 18:19 Svara

  Hej Hej.

  Jag fick bihålsinflammation i vecka 8. Inte kul kan jag lova, får ju inte äta nån pencillin. Så det var bara att härda ut.

  Det enda positiva med förskylningen var att jag inte var illamående, men såå fort jag blev bättre såå kom den tillbaks…

 6. Sandra 2 april, 2009 on 18:20 Svara

  Jag är här 🙂 Jag har bara varit tvungen att ta en paus i alla måsten.. Har haft galet mycket omkring mig och to does hela veckan som gått.

  Vad mysigt att läsa om dig och bebis 🙂 Ser fram emot et första ultraljudstid 🙂

  Kramar!!

 7. annika 2 april, 2009 on 18:59 Svara

  När syrran var gravid hade hon en period där hon bara ville äta McFeast hamburgare.

  Hon tyckte att det var så jäkla pinsamt att springa in på McDonalds 3 ggr om dagen så hon tvinga mig att "köpa ut" =)

 8. M 2 april, 2009 on 21:58 Svara
  2009-04-02 @ 21:54:45

  Postat av: Märta

  Jag ha rinte hunnit läsa nåpgra bloggar på vä'ldigt länge då jag ha rfullt upp men nu kikade jag in på din blogg igen och det har verkligen hänt en stor sak!

  GRATTIS till dig och fredrik 🙂 Vad glad jag blir!

 9. Frida 5 april, 2009 on 15:06 Svara

  Åh, vad kul att ni väntar smått!

  Grattis! 😀

 10. Sara 5 april, 2009 on 15:35 Svara

  Stort grattis till graviditeten! Hade totalt missat detta! kraam

 11. Gullan86 19 mars, 2010 on 00:08 Svara

  i vilken vecka berättade du på bloggen/vänner/familj?
  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna