VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Plötsligt hände det

Vi lyckades äntligen, på det åttonde försöket. En månad över medel men vi ska faktiskt inte klaga med tanke på att vi var särbos hela förra hösten och jag var väldigt stressad över mitt dåvarande jobb. Det var helt enkelt rätt nu när vi flyttat till en större lägenhet och Fredrik har ett bra jobb, då gick det på en gång!

När jag testade hade jag gått 9 dagar över tiden (fråga mig inte hur jag klarade av att vänta så länge) och det var ett superstarkt plus redan när jag pinkat klart på stickan. 2 sekunder efter det stod jag med telefonen i ena handen och testet i andra, kunde inte sluta titta på det, och ringde till min syster. Jag skrattade, grät och hoppade upp och ner så syrran förstod såklart inte riktigt vad som hade hänt. Var det nåt bra eller dåligt jag råkat ut för? Tror till och med hon frågade om jag hade en spindel hemma (är liiivrädd för spindlar) haha… Så hon var den första som fick veta, Fredrik fick veta på kvällen efter jobbet med hjälp av en present ;-).

Fick helt plötsligt väldigt bråttom att använda mina nya tajta t-shirts ;-)…

Jag hade anat det, mått småilla till och från i ett par veckor och då mest om kvällarna. Brösten blev större och ömmade lite, och jag fick mensvärk både i magen och ryggen, som jag aldrig har annars. Men, efter besöket på kvinnokliniken ville jag inte tro på det riktigt eftersom läkaren inte sa nåt om en graviditet. Nu efteråt har jag förstått att det då var för tidigt för att se nåt ändå, men hon sa inte heller att mensen var på g och jag frågade dumt nog inte heller. Hon sa bara att hon såg en gulkropp och att slemhinnan var si och så tjock. Vilket jag efteråt läste mig till är normalt innan mens men även vid en graviditet. Tack gode gud för att det berodde på det sistnämnda! Tänk att jag mitt i all förtvivlan redan var gravid!

Första dagen jag mådde sådär konstigt småilla var den dan när vi var ute och gick i skogen i ett par timmar… Detta lilla ilamående var ingenting jämfört med det som kom i vecka 7 😉!

Vårt mirakel beräknas komma till världen i början av november (Bf enligt FL är 2 november) och det jag önskar mest av allt nu är att allt ska gå bra och att vårt barn är en frisk liten pojke eller flicka. Denna bebisen har varit älskad från första stund och i resten av mitt liv kommer jag göra allt i min makt för att han eller hon ska känna sig älskad och må bra.


Kommentarer


 1. emma 25 mars, 2009 on 17:40 Svara

  Man blir så glad av att titta in här hos dig 😀

  Ville bara säga det, hihi

  Kram

 2. Malin 25 mars, 2009 on 17:43 Svara

  Man blir ju tårögd av att läsa de du skriver 🙂 Lite avundsjuk 😉

  Nu tittar man in hit extra ofta för att se om det står något nytt.

  kram

 3. Åh, jag är så glad för eran skull! 🙂 Ni verkar så lyckliga!

 4. Martina 25 mars, 2009 on 17:50 Svara

  Jag tänkte eftersom jag är ledig näst nästa vecka och du har shoppingabstinens så kanske vi kunde åka till jkpg om du mår bättre natruligtvis 🙂

  Hade varit kul o shoppa lite..inte för att jag vet om jag verkligen har pengar till det, men kul ändå..

  är i behov av att snacka skit :s vet inte om vad el så men känner bara för det

  kram på dig vännen

 5. Malin Lj 25 mars, 2009 on 17:53 Svara

  Ja, passa på att använda alla tajta snygga kläder nu för snart går det inte längre:)

  Och lite lustigt är det allt att du redan var gravid när du var så förtvivlat ledsen! Förstår att bebis är efterlängtad, de är det de små liven:)

  KRAM

 6. Anna 25 mars, 2009 on 17:58 Svara

  Grattis med graviditeten:) Hoppas allt går bra och att det löser sig för dig med jobb och allt.

  Verkar som om flytten har gjort er båda gott. Ta hand om er.

 7. Tessa. 25 mars, 2009 on 17:59 Svara

  Man blir så glad av att läsa detta! Jag önskar er all lycka!

 8. ♥UNG MAMMA♥ ♥UNG MAMMA♥ 25 mars, 2009 on 18:00 Svara

  Åh, du har verkligen något stort framför dig! Folk pratar om att hoppa bungy jump, bestiga mount everest, tatuera snoppen osv. Jag säger bara; BARNAFÖDANDE! DET är grejen! =)

  Japp, det är vårat hus! Vi flyttar dit den 15 maj =)

  trevlig kväll!

  http://www.gotteochvi.com

 9. Wysteriia 25 mars, 2009 on 18:03 Svara

  Åh men grattis till er!! 😀 Du låter verkligen jätteglad!! åååh grattis! 🙂

 10. mys!

  Vad har du för känsla? Pojke eller flicka? jag tror ni får en liten prinsessa 😉

 11. Sandra 25 mars, 2009 on 18:04 Svara

  Helt underbart 🙂

  Ingen bebis här faktiskt, är nog bara en riktigt förjävligt magkatarr. På sätt o vis vill vi ju ändå vänta till efter bröllopet, och egentligen till nästa år. Men ska lägga ner mina piller just pga av cystor och skit. Och händer det då så händer det..och då är vi såklart världens lyckligaste!

  Stor kram!

 12. Jag och fotbollsspelarn 25 mars, 2009 on 18:09 Svara

  Ja det är så va, för vi firade påsk innan Js träningsläger förra året och nu får vi vänta 1 vecka efter det, hehe känns konstigt. Hur är det med godissug och så nu för dig? Läste om dina sug och ickesug förut.

  kramar

 13. B E R G O D A L V A N A. C O M 25 mars, 2009 on 18:11 Svara

  Vilken underbar historia, man hör ju hur glad du är!

  Svar: Ja precis, han lyckades med storlek och rätt smak 😉

 14. Angel 25 mars, 2009 on 18:11 Svara

  Känner man alltså precis när mensen är sen alla dessa ändringar så snart?tihi

 15. Martina 25 mars, 2009 on 18:18 Svara

  Hehe ja lite sugen är jag 🙂

  Åker ni över jkpg när ni ska till din far?? är inte det världens omväg..

  Tycker jag låter som en bra idé, kan ju komma hem till dig om du inte har världens ork till att för flytta dig 😛

 16. Miia - There´s no place like home 25 mars, 2009 on 18:18 Svara

  Åh, jag blir helt varm & lycklig av att läsa om Er lycka. Underbart!

 17. Maria 25 mars, 2009 on 18:22 Svara

  Åh gumman! Jag blir helt varm av att läsa.

  Det ska bli så otroligt att få följa eran resa.

  Nu får du se till att fota magen ofta och lägga ut på bloggen 🙂

 18. maria holmgren 25 mars, 2009 on 18:22 Svara

  hur ska ni göra, kolla upp könet eller vänta och se? jag tycker att ni definitivt ska vänta haha:)allt blir så mkt mer spännande! 😉 kram på dig.

 19. Jag och fotbollsspelarn 25 mars, 2009 on 18:23 Svara

  Hehe, pizzasallad är gott, fast äter det aldrig utan pizza. Du kommer nog få sug efter både det ena och det andra kan jag tro, sånt du aldrig kunnat tänka dig att äta 😉 såg du unga mödrar igår? Hon åt ju chili!

  krampuss

 20. Emelinda 25 mars, 2009 on 18:30 Svara

  Oh, då kanske den lille dimper ner på min födelsedag som är den 1:a november 😉 En liten skorpion blir det alltså 😛

  Puss & kram

 21. Lisa 25 mars, 2009 on 18:35 Svara

  men gud vad spännande!!

  GRATTIS!!

 22. Angel 25 mars, 2009 on 19:08 Svara

  haha du kanske förstår utfrågningen,jag e inte ens säker på jag vill veta svaret. så jag väntar liiiite till haha

 23. maria 25 mars, 2009 on 19:28 Svara

  pizzasallad, okej, lite… något gott iallfall det är jui bra 🙂

  Nä, jag har inget speciellt så där sug efter något, det hade jag inte efter Axel heller, men ibland kan jag bli extremt sugen på sånt som jag alltid äter men när jag väl får det så äter/dricker jag väldigt lite av det …typiskt

  En månad efter varandra ska vi ha..va kul

 24. Natalie 25 mars, 2009 on 20:03 Svara

  Underbar text, man blir så glad 🙂

 25. Hemma hos Katta 25 mars, 2009 on 20:03 Svara

  Vad roligt, grattis!!

  Har nästan haft på känn att det varit något på g. Nygifta och allt 😉 Jätteroligt i alla fall och jag är såå glad för er skull!

  Kraam kraam

 26. Linda 25 mars, 2009 on 20:06 Svara

  men åå grattis gumman:D

  Åå vad glad jag blir för din skull!! åå vad härligt, åå jag vill oxå vara gravid..!! =)

  jag kommer nog fortsätta blogga litegrann, men nu i veckan har jag så mycket annat o göra..

  Ha det jätte bra vännen min och ta hand om dig!

  Många kramar

 27. Ellinore 25 mars, 2009 on 20:07 Svara

  Tack! Bebis 2 ska stavas med W, så vi måste komma överens om ett namn, inte det lättaste =)Ska Verkligen spännande…bara 14 dagar kvar till Bf =)Man blir så glad när allt löser sig så bra som det nu gjort för er! Ska bli kul att gå in och läsa och se era steg in i bebislivet =)

 28. annika 25 mars, 2009 on 20:17 Svara

  jag är så otroligt glad för eran skull gumman =)

  Kraaam!

 29. Elin 25 mars, 2009 on 20:27 Svara

  Åh, så fint! Jag blir så glad för er skull 🙂

 30. Sandra 25 mars, 2009 on 20:28 Svara

  Näe..det gjorde den förvisso inte. Men gjorde ett test som var väääldans mycket minus. Plus att jag då äter minipiller, med andra ord vet man aldrig var man har sig själv.. 😛 haha.

  Mmm nu är det först bröllop.. Sen ser jag fram emot MASSVIS av tips när vår bebis förhoppningsvis flyttar in i min mage 😉

  Kramar

 31. Sara M 25 mars, 2009 on 20:30 Svara

  Ja passa på att använd dina tajta och framför allt korta linnen nu. Jag har fått inhandla långa linnen nu och fått lägga undan de korta! 🙂

  Ja man blir på smällen när man minst anar det. Tog ca 18 mån innan jag va gravid igen. När Henke kom hem för att han blev arbetslös och vi hade flyttat till huset. Konstigt! 🙂

  Stort grattis igen!

  Kram

 32. Sandra 25 mars, 2009 on 20:32 Svara

  Det har gått över med mycket. Men som sagt, minipiller. En månad har man mens, ibland kommer den på klockslaget och sen kan man få vänta två månader. Är väl mest illamåendet som gjort mig fundersam.. Men magkatarr it is :/

  Kram

 33. Anette 25 mars, 2009 on 20:39 Svara

  Åh, det är verkligen en häftig upplevelse!!!

  Själv blev jag mer paff, gick in till M som satt vid datorn och bara höll fram testet, var helt tyst, kunde knappt prata. M sa bara glatt; åh, är du gravid eller?! med nästan ett skratt, haha.

  Nja, det är väl inte bara jag som har fått innan o kan berätta om smärtan, din syster har ju snart varit med om det två ggr! Jag är lite nervös över smärtan, men det är ju inte så mkt att göra åt, ungen ska ju ut på ngt sätt. Så länge alla mår bra efteråt som blir det nog bra, oj där kom en spark! Fast Skruttis är väldigt lugn och jag har inte känt så mkt som en del andra… Jag har känt lite småsaker sen i slutet av januari och första "sparken" (även om det mer är som ett litet tryck från lillfingret) i början av februari. Dock är det de senaste veckorna som jag kan känna lite mer specifika rörelser. Men ska väl inte klaga, det lär nog bli MKT mer rörelser snart och sparkar mot revbenen osv 🙂

  Ha det superduper, KRAM

 34. ☆Soya☆ 25 mars, 2009 on 20:47 Svara

  Vackert!

  Vi lyckades heller inte på en gång, men precis som ni så funkade det på en gång så fort vi flyttat 🙂

  Kram

 35. Liselotte 25 mars, 2009 on 20:49 Svara

  Det låter verkligen hur mysigt som helst. Blir varm i hjärtat av att läsa det du skriver… Hoppas ditt illamående går över snart också =)

 36. Ulrika 25 mars, 2009 on 20:57 Svara

  Det blev ju ganska bra tajming för er till slut, även om det naturligtvis känns tungt när det inte lyckas.

  Bilden du frågade om är tagen i v 20+6

 37. Sofia 25 mars, 2009 on 21:08 Svara

  stort grattis till er båda. jag har läst din blogg länge och vet att ni velat ha barn så förstår att ni är superglada nu. ser framemot att fortsätta följa dig o din graviditet i bloggen. många kramar Sofia

 38. Evve 25 mars, 2009 on 21:11 Svara

  Oj kanske måste klargöra att det inte var jag som var drabbad av det hela som tur va! Jag kollade på Ballar av stål på femman, där gjorde dom sånna hemskheter 🙂

  Ska bli så spänannde att följa eran resa framöver 🙂

 39. agnez 25 mars, 2009 on 21:12 Svara

  ååååh, låter helt underbart… avis, men ja unnar dej/er det hela klart… är inte de lättaste att lyckas me de där :S

 40. l i n a 25 mars, 2009 on 21:13 Svara

  Åh, ett stort grattis till er! Ska jag vara ärlig? jag började nästan gråta! haha <3

 41. sandra 25 mars, 2009 on 21:16 Svara

  ROligt o rint att du vill dela med dig. Jag blir så glad av sånt här! Två av mina jämngamla kompisar har jag fått ta del av en hel del av deras mående under graviditet. Helt klart något utav livets bästa! Ett nytt liv…All lycka till er! Hoppas illamåenedet ger med sig så du kan äta ordentligt o må bättre, kram.

 42. Carolina 25 mars, 2009 on 21:18 Svara

  Studsade runt som en boll i väntan på att få komma hem från jobbet och kunna skriva! haha.. Såå härligt ju. O vad fint du skriver om det lilla miraklet. Jag tror ni kommer att bli underbara föräldrar, så mycket kärlek som ni visar och ger hela tiden. Det är så det ska vara i en familj.

  Ja, så fort vi vet hur framtiden kommer att se ut så får det mer än gärna flytta in ett litet knyte i min mage också. Så håll tummarna för att det ska lösa sig med jobb för min sambo! 😉 Hade varit så kul att dela alla upplevelser och råd. 🙂

  Massor av kramar

 43. Sandra 25 mars, 2009 on 21:20 Svara

  ÅH!! Stort grattis!

  Har inte varit här inne sedan du skrev om det där tråkiga.. Vilken härlig och underbar överaskning jag fick nu när jag gick in hit! 😀 Och hur underbart måste det inte kännas för er?? Hihi!

  Ska bli otroligt roligt att följa ytterligare en resa i erat liv! <3

 44. Johanna 25 mars, 2009 on 21:41 Svara

  Åhh jag läste precis, vad glad jag blev!! Jättestort GRATTIS till er!

  Och det är inte fy skam att leva på smoothies, det är ju så gott! ^^ Jag hoppas att du får tillbaka matlusten snart! Kram

 45. anna - live my life 25 mars, 2009 on 21:53 Svara

  Tack 😀

  Är så glad för er skull!

  Kramar

 46. Emm 25 mars, 2009 on 21:58 Svara

  det är så kul att läsa om hur du hade det nu från första början, ska bli jätte kul att få följa med på resan!:)

  Då har ni försökt ganska länge då om det gick på åttonde försöket eller;)?, så ni har planerat barn ett bra tag allså:)

  Tråkiogt att du mår så illa, är det mest nu till vecka 11 eller håller det på längre? är det inte mkt också hur sin mamma hade det under graviditeten?:)

  en liten november bebis, mysigt i jul sen då:)

  När skulle din syster ha?

  Ha de fint, Kram

 47. sanna 25 mars, 2009 on 22:02 Svara

  jo, jag ser också bara magar och vagnar överallt, så det blir nog ett stort antal bebisar nu på våren 🙂 jag ville absolut veta könet, givetvis inte alls för att könet spelade ngn roll så, men jag ville verkligen vara gravid och veta vad som bodde därinne. kanske låter löjligt, men eftersom du också gärna vill veta förstår du säkert vad jag menar 🙂 det blir lite mer speciellt då, tyckte iaf vi! 🙂

  jo, vi har ett namn, men vi håller på det tills bebisen är ute så vi ser att det passar först 🙂 jag var BARA sugen på fräscha saker fram till typ v 30, eller, fortfarande, men nu går annat också, tex godis hade jag inte alls behov av, och mat (lagad) åt jag först i v 17 tror jag det var, mådde också sjukt illa i början, och blev så less på att det aldrig släppte. ät bara ofta, och vila dig mycket så håller du det iaf i schakt.

  såg att du köpt böckerna som katerina janouch skrivit, jag har också dom, och dom är skitbra! 🙂

 48. Emm 25 mars, 2009 on 22:16 Svara

  ja ok;)

  Hoppas det blir bättre sen då med illmåendet:)

  Ja klart man är det;) det borde du väl ha märkt här på bloggen med alla barn;) hehe

  Skrev om dig på bloggen kolla in det;)

  Nu ska jag sova, god natt hälsa pyret där inne från mig;)

  Kram!!!!

 49. Anonym 25 mars, 2009 on 22:18 Svara

  Åhhh, va roligt. Jag har följt er sen innan ni gifte er! Grattis verkligen!

 50. Pernilla 25 mars, 2009 on 22:19 Svara

  Åh, ska bli så mysigt att läsa om allting. Och spännande! Tycker redan det är kul att läsa 🙂

  Nej, någon ny kärlek har jag inte. Det var bara min kompis…vilket iofs är mysigt, men kanske hade det inte skadat med lite kärlek? Jag resonerar dock som så att det är bättre att vänta. Om jag nu ska flytta är det bara dumt att binda upp sig på en person 🙂

  Kramar!

 51. Emelie 25 mars, 2009 on 22:56 Svara

  Åhh evelina!! Jag är SÅ avis på dig och längtar tills jag är i det stadiet i livet som du är i just nu!

  ALL lycka till er! <3

 52. Ellinor 25 mars, 2009 on 22:59 Svara

  Så kul för er:) Jag förstod det verkligen när du tydligt skrev att du bar "Fredriks öl" hehe 🙂

  Lyckoönskningar till er alla tre

 53. Elin 25 mars, 2009 on 23:12 Svara

  Nämen är du gravid?! Ååå så glad jag är för din, ER, skull! Ni har en UNDEBAR tid framför er, barn är fantastiska…

  Ett stort stort grattis till er!

  Kramar i massor

 54. Kristina- Fru Inredning 26 mars, 2009 on 07:43 Svara

  Å i november, går du över tiden som många jag känner gör med första barnet kanske du föder på vår bröllopsdag den 15e:)

  Ha en bra dag!

  Kram Kristina

 55. Linda 26 mars, 2009 on 09:35 Svara

  Åh, jag blir nästan gråtfärdig! Så fin text du skriver! Stor kram

 56. Elin 26 mars, 2009 on 10:07 Svara

  Jag var själv sen med att göra testet, tror jag väntade lika länge som dig. Och hur lyckas man?

  Jag är iaf jätte glad för eran skull och sitter här och får tårar i ögonen när jag läser det du skriver. Kanske är det mina gravidhormoner som spökar?

  Jätte massa grattis & lycka till, igen. Kram

 57. Anonym 26 mars, 2009 on 13:36 Svara

  Man märker direkt i dina texter hur glad du är och hur mycket detta barn betyder för dig. Jag tycker det är jättekul att du delar med dig om en såhär stor nyhet. Man kan helt enkelt bara le och fortsätta att följa din blogg. =) Den är kanon!

 58. Magdalena 26 mars, 2009 on 21:14 Svara

  Tack 🙂 Tycker dock vi har det fuuuult 😛

  Gud vad roooligt!! STOOORT GRAAATTTIIIIS till er båda!! Förstår att det har varit mycket efterlängtat <3

 59. Sessan ☆ 26 mars, 2009 on 22:02 Svara

  Nämen KÄRA!!!! Vet du nu sitter jag & gråter på dina/era vägnar!!!

  GRATTIS min söta bloggis vän, detta är ju fantastiskt!!

  Nu ÄR jag Happy!!!!

  Miljoner kramar

 60. Malin 27 mars, 2009 on 10:33 Svara

  Åh, vad underbart 🙂 det är så roligt att läsa om er, man blir så glad! hoppas verkligen att allting går bra! kramar <3

 61. M A L I N 27 mars, 2009 on 10:52 Svara

  oj, hade jag läst detta så hade jag ju vetat när bebisen var beräknad men återigen, grattis 😀

  kramar

 62. Hannisfashionista 28 mars, 2009 on 16:01 Svara

  Men HERREGUD! ! ! ! ! Var ett tag sedan jag var in på din sida på grund av att jag är mitt i bebisyran (Lillkillen är 16 dagar) coh vad får man se, det är en liten knodd på gång hos er med!!

  Gud så roligt! Stort grattis! Jag har förstått att det är på G med tanke på att du verkar vara så barnkär!

  Så roligt för er! Har du några frågor och vill fråga någon opartisk :)Så bara hör av dig!

  Stor kram!

 63. Marie 5 april, 2009 on 17:14 Svara

  Grattis till graviditeten, gud så spännande. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna