VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

RECENSION: BABY JOGGER CITY MINI GT

Tentan gick BRA och vi inviger helgen med en vagnsrecension i samarbete med Jollyroom. :)

Om du letar efter en vagn som passar barnvagnsbarn i alla åldrar, en vagn som är smidig och som har en helt fenomenal ihopfällning, ja då är Baby Jogger City Mini GT helt klart en vagn för dig.

 

IMG_0387

Första tankar om vagnen: Jag och Elion har testat en Baby Jogger City Mini när han var ungefär lika gammal som Idun är nu. Skillnaden mellan de två vagnarna är att City Mini GT har 8,5″ punkteringsfria hjul, justerbart handtag, handbroms och större säte. De är alltså ganska lika men GT har ”det lilla extra”.

Allmänt om vagnen: Baby Jogger City Mini GT är en lättviktsvagn med många praktiska egenskaper. Den har marknadens smidigaste hopfällning – den patenterade ”Quick Fold Technology” – som gör att man fäller ihop vagnen med ett enkelt lyft i en rem på sitsen. Vagnen passar perfekt som resevagn och för stadsliv (känslan när man stiger på bussen, det är fullt vid barnvagnsplatserna och man bara tjoff – har ett paket till vagn på en sekund och kan sitta vid vanlig plats med lite mer benutrymme) eftersom den är enkel och smidig men jag skulle nog ändå säga att det är en allroundvagn. Som är väldigt behaglig att köra!

 

IMG_0399IMG_0402

Sufletten med SPF 50+ är topp tre över vagnens bästa egenskaper – den är lååång, det finns två tittfönster till barnet,

 

  IMG_0425

Chassit är lätt men ändå stadigt med barnet i och tygerna, spännen etc känns kvalitet. Det finns dessutom ett smart förvaringsfack på baksidan av sitsen som är extra vadderad och går att fälla 150°. När sitsen är i liggläge finns ett ventileringsnät – perfekt för sovande små i sommarvärmen.

 

IMG_0485

En STOR fördel mellan City Mini GT och City Mini är det justerbara handtaget. Det ger lyxfaktor, när man kan anpassa vagnen efter den som kör.

 

IMG_0454

Ihopfällningen är som sagt det som fascinerar mig mest med vagnen. Man börjar med att lossa de röda säkerhetsbanden som vid uppfällt läge är fastspända på chassit.

Sen går det av bara farten:

IMG_0481IMG_0478 IMG_0471IMG_0469 IMG_0474

Det bästa med vagnen – det mesta haha. Men ihopfällning, suflett, det stora utrymmet för barnet samt knäledshandtag är det allra bästa. Det är en smidig vagn

Det sämsta med vagnen – hade önskat något större hjul om jag skulle få ändra på något, då hade den blivit ännu mer anpassningsbar till olika miljöer. Varukorgen skulle kunna vara både större och robustare

Sammanfattning – detta är en riktig kameleontvagn som passar både som resvagn och vardagsvagn. Man fäller ihop den och lägger den i bilen på en sekund – på riktigt. Den är stadig och man kan gå långt med den, barnet sitter bekvämt och kan sova skönt. Dessutom är den godkänd för 30 kg och jag vet av erfarenhet att detta är en vagn som håller länge. Så länge barnet behöver vagn till och med. Vi ger den 4,5 av 5 barnvagnar!

Baby Jogger City Mini GT finns hos Jollyroom i färgerna black/black (den vi recenserar), sand/stone, steel/grey, crimson/grey och evergreen/grey

(Inlägget är i samarbete med Jollyroom.)


Annons

Kommentarer


  1. Sandra 1 april, 2017 on 08:14 Svara

    Var kommer iduns gummistövlar ifrån ? Jätte söta

    • Evelina 1 april, 2017 on 09:00 Svara

      De är från Jollyroom men hittar inte dom på hemsidan nu så kanske de är slut 😬😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna