VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JUL MÖTER NYTT ÅR

IMG_9295

 

IMG_9298

 

Lite av julen är bortstädad men stjärnorna i fönstrena, julgranen och annan julbelysning får vara kvar ett tag till. Det gör så mycket med extra ljus i mörkret! Granen mest för att testa hur länge den håller, så vi vet hur tidigt vi kan ta in den nästa år. Jag vill ju hellre ha den längre INNAN jul än efter. Tre veckor verkar ju inte vara något problem, nu har den stått i 2,5 vecka och barrar inte alls farligt ännu.

 

Tulpanerna kunde jag inte låta bli i affären igår, det är nog den fräschaste blomman man kan ha hemma tycker jag. Liksom utstrålar nytt och fräscht, perfekt inför nya året som snart är här! Av min kära vill jag helst få rosor tror jag, men tulpaner tycker jag är en trevlig vardagsblomma, eller perfekt för en ge-bort-bukett.

 

Kvällen är här, leksakerna bortstädade och ljusen tända. Lite snopet att vi inte kom iväg till min pappa och co idag men det är sånt som händer. Hade verkligen längtat eftersom vi inte har haft möjlighet att ses för att fira jul ännu. De jobbar konstiga tider och jag har ju med jobbat helger och sådär. Svårt att få ihop en tid då ALLA kan. Men vi hittar en ny tid som passar! Älskade Elion har haft en riktigt tuff dag då det visade sig vara allt annat än en engångsspya. En gång i timmen ungefär har han spytt, så 10 gånger tror jag han är uppe i nu. Blir pigg direkt efter men så sämre igen. Ett tag framåt sen eftermiddag blev han plötsligt helt blek och tyst och bara låg och tittade rakt ut, då blev jag jätteledsen i hjärtat för annars brukar han vara pigg och glad även om han är sjuk. Nu hoppas vi att sista spyan är avklarad, han sitter här brevid och äter glass. Vi har testat det mesta mellan spyorna och jag hoppas att han i alla fall har fått behålla lite från varje gång. Och peppar peppar, hoppas vi andra klarar oss! Nyårsplanerna fick vi förstås ställa in också och vi blir hemma bara vi fyra istället för hos Ms bror. Så det kan gå! Men, det viktigaste är ändå att vi är tillsammans.

 


Kommentarer


 1. Elina 30 december, 2015 on 21:04 Svara

  Oj, stackarn! 🙁 Ett tips är att ge vätska teskedsvis, lite men ganska ofta så att han kanske lyckas behålla något. När de små är sjuka gör det verkligen ont i hjärtat <3

 2. Erica 30 december, 2015 on 22:03 Svara

  Piggelin, saftsoppa/blåbärssoppa, rån är Bra grejer för barnen när de e sjuka?

 3. Alexandra 31 december, 2015 on 00:37 Svara

  Måste fråga. Vi har idag haft en flyttfirma som städat i vår lgh som vi sålt. Nya ägarna flyttar in på måndag. Det finns en del brister i städningen ser jag nu efter att vi kollat på den. De nya ägarna har också kollat på den och haft synpunkter. Hur har ni gjort när ni hade en dålig flyttstädning ert hus. Hur och vem skötte kontakten med firman? Har panik just nu att det inte blev bra. Vi har tre dagar att reklamera, en nu är det nyår och i kontakten jag hade med han som städade var hemsk. Han menade att vi kunde rätta till felen själva…vi ska dit imorgon igen och fota…nya köparens pappa kommer dit någon dag med…jäkla soppa. Jag skäms. För det var jag som beställt tjänsten.

  • Evelina 2 januari, 2016 on 23:21 Svara

   Det var förra ägarna som skötte det. De gav inte upp och vägrade betala helt enkelt, för de gjorde aldrig någon omstädning ens. Jävla blufföretag! Rent ut sagt 😉

 4. Michaela 31 december, 2015 on 09:22 Svara

  Stackars Elion, hoppas han är bättre ! Om han inte skulle vara de så fick jag världens bästa tips från vårdguiden när jag var magsjuk. Jag hade försökt få i mig vatten, blåbärssoppa och allt som ska vara så bra, men det kom upp efter 10 minuter. Ringde till vårdguiden i panik för jag var så.svag. Hon sa att jag skulle ta ett glas vatten och blanda i resorb (vet inte om man kan ge det till barn?) och sen ta en tesked var 5-10 minut, saaaakta sakta! Och till det skulle jag äta ett mariekex och de kunde jag knapra på 30 min säkert. Men Gud vad jag mådde bättre 🙂 redan efter några timmar så kunde jag vara uppe och gå, kräktes ingenting och dagen efter var jag helt frisk! Det var verkligen världens bästa och enklaste tips från den sköterskan och det tipsar jag alla om nu ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna