VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JULDUK & JULPYSSEL



Haha alltså som jag diggar vår nya extremt juliga vaxduk! Med ett väldigt vitt hem tyckte jag att en riktigt röd färgklick behövdes, och något sådär riktigt töntigt juligt kan faktiskt vara kul att ha som tradition sen. Minns när jag var liten och vi hade speciella jul- och påskunderlägg till middagarna, de var ju rysligt fula men samtidigt var det lite speciellt och mysigt när de kom fram. Så tänkte jag när jag valde idag 🙂


Det var några som ville ha recept när jag skrev om vår GODA heta laxsoppa som såklart passar lite extra bra när det är kyligt ute. Recept finns inte riktigt eftersom vi aldrig använder oss av såna (förutom vid bakning) men här kommer ett ungefärligt recept:


  • Några potatisar, några morötter. Dela till mindre bitar.
  • Koka upp vatten (1 liter) med fiskbuljong, salt och peppar.
  • När rotfrukterna börjar bli genomkokta lägger vi i hackad purjolök, frysta ärtor, grädde (5 dl) och lax (4 portionsbitar) i bitar. Kryddar med het chili, några droppar lime, en klick tomatpuré och stänger av värmen efter några minuter så det får stå och gotta ihop sig innan servering.



Efter vår vaxduksshopping och lunch har jag nu äntligen sytt det sista på julstrumporna! Det sista momentet är att hitta passande julgransdekorationer att pynta strumporna med och borra hål i bokstäverna, som står för varje familjemedlem. Sen ska de upp i hemmet någonstans också, gärna i vardagsrummet där vi är mest eller om det blir i sovrummen?



Kommentarer


  1. Emelie 9 december, 2015 on 15:31 Svara

    ÅÅÅH vilka fina strumpor! Vad du är duktig!

  2. Cilla 9 december, 2015 on 17:18 Svara

    Vi hade också rysligt fula underlägg vid jul och påsk när bag var liten. Den traditionen har jag fört över till mitt hem. Och barnen älskar dem underläggen.

    Väldigt fina julstrumpor du har gjort. Blev väldigt sugen på att göra själv

  3. Christel 9 december, 2015 on 17:45 Svara

    Jättefina Julstrumpor 🙂

  4. Jessica Nyquist 10 december, 2015 on 08:42 Svara

    Hahaha… Här finns det gott om töntiga saker!! Får nog fota min duk sen… Den ska ligga på köksbordet när julmaten dukas fram.. och bara då… ?
    Luciaunderlägg ✅
    Julunderlägg ✅
    Snögubbsporslin ✅
    Tomtemuggar ✅
    Hahaha… ?
    Julstrumporna är fantastiska!!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna