VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN SOLIG TORSDAG

Dagens jag i kläder från H&M rakt igenom.

 

I morse kände jag lille A hicka för första gången! Och han börjar bli stor nu, det känns i hela magen (upp till naveln för högre upp ligger han inte ännu) när han rör sig. Fortfarande ligger han med ryggen utåt och ben och armar inåt, så när han sparkar känns det inte alltid mer än att hans kropp trycks utåt magen. Och jag har aldrig förr känt sånt tryck mot blåsan heela tiden, känns ungefär som att han ligger runt den och kramar på den haha.

 

Jag och Idun hade sovmorgon till åtta. Sen frukost, dusch och ut på promenad! En lång promenad förbi affären och hämta paket (bästa julklappen till M hihi!) och sen en lång runda i solskenet för att lilla prinsessan skulle få sova ute i friska luften. Hon fortsatte dessutom sova på trappen en stund efter vi kom hem. Underbart att bo i hus när det kommer till det! Och minns ni att jag saknade ett badkar när jag var gravid med Idun? Känns underbart att ha det nu inför slutet av graviditeten när hela kroppen är trött och mår bra av att ligga i varmt vatten.

 

Vi har fått lunch i magarna och ska alldeles strax bege oss ut igen för att hämta storebror på skolan! Längtar efter honom trots att vi sågs i går morse, men man vänjer sig nog aldrig vid att vara varannan-vecka-förälder. Men då när jag saknar lite extra brukar jag tänka att jag är extra tacksam för att vi pusslar med F så bra som vi gör och sällan är ifrån en hel vecka åt gången. Önskar att alla föräldrar som skiljer sig kunde bortse från sina issues (om det finns sådana) gentemot varandra, och tänka på att alltid sätta barnet först och absolut och framför allt inte i kläm. Är man sårad måste man nog ändå tänka att det är ju trots allt tack vare den andra föräldern som barnet finns i ens värld, och därför kanske man helt enkelt får ta vissa saker separat från barnet för att det inte ska påverkas negativt av negativa känslor som finns och hela tiden behandla varandra med respekt. Det tror jag att vi får gladare barn av! Har man däremot blivit totalkrossad och sårad förstår jag såklart att det är svårt att vara vänlig mot den andre, men kanske man kan vara väldigt saklig kring barnet för att få dennes vardag att fungera på bästa sätt och låta det handla om bara barnet när man ses allihop.

 


Kommentarer


  1. Magda 3 december, 2015 on 13:31 Svara

    Jag håller med dig om att man nog aldrig kommer vänja sig med att bara ha sitt barn varannan vecka. Gör så ont fortfarande och sakerna man missar gör mig så ledsen. Tyvärr så fungerar inte saker mellan mig och den andre föräldern. Mycket tråkigt, jobbigt och energin slukas. Sen att sonen har en språkstörning gör det hela inte så mycket lättare. Vill finnas för min son på heltid men får inte chansen att vara där. Lägger jag mig i på den andra veckan så slutar det med tjafs. Önskar så att vi någon gång kan ge all fokus till sonen men hittills verkar allt hopplöst. ?

    • Evelina 3 december, 2015 on 15:47 Svara

      Lider med dig! Situationen med seperation osv är ju tillräckligt jobbig som den är även om man är vänner så jag kan bara föreställa mig om man inte kommer överrens föräldrar emellan. Hoppas på bättring med tiden för er! Kram

  2. MIlla 3 december, 2015 on 13:41 Svara

    älskar koftan,från i år?

  3. J. 3 december, 2015 on 16:58 Svara

    Önskar att mina föräldrar hanterade deras skilsmässa lika bra som du och F gör! Har ingen kontakt med min pappa längre tack vare hur han betedde sig mot mamma, men också mig och lillebror. Riktigt trist att vuxna människor som satt barn till världen inte kan göra rätt för dem, han springer liksom åt andra hållet om han råkar se oss haha… Tur att man idag fått perspektiv på saker och ting och mest skrattar åt såna situationer. 😉

    • Evelina 3 december, 2015 on 17:27 Svara

      Men fy! Det där är ingen riktig pappa… Hoppas han en dag ångrar sig och inser vad han har förlorat. Det är det värsta man kan göra här i livet tycker jag, vända sina egna barn ryggen när man faktiskt har satt dom till världen. Men det är tur att vi reder oss ändå, vi som inte har haft tur i föräldralotteriet 🙂 Kram!

  4. Jossan 4 december, 2015 on 09:36 Svara

    Vad fin du är <3 Jag kom på ett sånt bra namn till lillebror (fast ni redan har bestämt ;-)) som klingar fint med Elion och Idun —- Audun (uttalas Awdun eller mer försvenskat precis som det stavas A-udun) Fint va?? 🙂

    • Evelina 5 december, 2015 on 11:38 Svara

      Ja det var fint men lite väl likt Idun kanske 😉 så himla roligt med namn!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna