VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JULSTRUMPOR STEG TVÅ



Ja steg ett var ju att hitta det perfekta linnetyget vilket jag gjorde förra veckan, på Ohlssons tyger, och idag avklarade jag steg två. Göra en mall, nåla och klippa ut. Fem likadana. Nästa steg är att sy ihop men det hinner jag inte idag för nu är det snart jobbdags.

 

Sen har jag inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra med innertyg, så jag ska fundera lite. Det lutar åt ett annat innertyg istället för dubbla tyger av linnetyget. Vill ha fluffiga och stora julstrumpor som är lika i grunden men ändå lite olika, så de kommer skilja sig på kanttyger och dekorationer. Det blir alltså en för varje familjemedlem ifall tomten vill fylla mammans och pappans strumpor också och självklart är lille redan A med 🙂

 

I morse såg vi på årets julkalender för första gången. Igår sov vi för länge på morgonen och på kvällen ville Elion hellre fortsätta spela Fia med knuff som vi alla höll på med då efter maten. Men i morse så! Haha skrattade lite tyst åt Elions tankar som kom efter det pratades om att sälja trälarna. Jag återberättade att de liksom ägdes och någon annan bestämde över dom. Då frågade han om de ägde någon fotboll? Hur menar du frågade jag? Levi (i klassen) säger att J-södra äger svarade Elion. Haha. Inte lätt med ord som har två helt olika betydelser!

 


Kommentarer


  1. Emma 2 december, 2015 on 15:35 Svara

    Haha vad roligt det är att höra barns tankar och funderingar! Ser fram emot när min lilla kille kommer upp i ålder lite (även om jag såklart försöker njuta av åldern han är i just nu) 😉

    • Evelina 3 december, 2015 on 08:55 Svara

      Ja det är underbart!! Jag brukar säga att varje ålder är den bästa hittills men det blir bara bättre och bättre. Att vara förälder är ju det coolaste som finns! 🙂
      Kram

  2. Alexandra 2 december, 2015 on 16:02 Svara

    Verkar han tycka om julkalendern? Vad tycker du om julkalendern hittills? ☺️

    • Evelina 3 december, 2015 on 08:54 Svara

      Ja han är ju i en riktigt ”läroålder” där han suger åt sig kunskap men jag känner väl att det saknas JUL och mysstämning. Har som sagt bara sett ett avsnitt så kanske blir bättre? ?

  3. Malin 2 december, 2015 on 21:44 Svara

    Haha. Dom är ju för roliga. Min son kom utspringande till mig när han kolla på de o sa : mamma, visst får man inte köpa barn. Han på tv försöker sälja två vuxna o flera barn.
    Tror han vart lite skraj där? Han är snart 5 år o funderar väldigt mycket på saker. En julkalender som passar honom alltså ?

  4. Josefin 3 december, 2015 on 07:47 Svara

    Vad kul, jag håller också på med egna julstrumpor till familjen. Jag har gjort så att jag köpte det billigaste täcket på Ikea för 29 kr och använder det som fluffig fyllning mellan tyget som jag har samma på både in- och utsida.

    • Evelina 3 december, 2015 on 08:52 Svara

      Åh vilken smart idé! Men flyttas inte fodret runt efterhand då? Jag tänker att det kanske blir tillräckligt fluffigt med bomullstyg inuti?

      • Josefin 4 december, 2015 on 13:35 Svara

        Jag syr med täcket i kantsömmen. Sen kan man ju alltid ha något lurvigt tyg på insidan, det garanterar fluff ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna