VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GLADA BARN OCH SORG I SVERIGE

Nya jackan från Babyshop kommer värma SÅ GOTT i vinter!!

 

Ser ut som FULL FART på vår morgonprommis från att ha lämnat storebror i skolan men det är det inte. Haha jag går så sakta nuförtiden, för att inte belasta bäckenet som jag märkt tar stryk om jag går för snabbt och för långt. Hellre gå sakta en längre stund och hålla graviditeten ut! Förra graviditeten var inte rolig vad gäller foglossningen alltså så jag lyssnar noga, noga på kroppen. Tror långsamma promenader kombinerat med styrka i gymmet passar min kropp perfekt så jag kommer köra på det så länge det bara går. Inte för att bli starkare, utan för att orka mer och förhoppningsvis också känna mig starkare efter förlossningen. Kroppen, framför allt ryggen, tar mycket stryk av att bära många extrakilon fördelat på ett konstigt sätt under en graviditet. Och att vara gravid två gånger direkt efter varandra påfrestar såklart ännu mer, när kroppen inte får chans att återhämta sig emellan.

 

Det är så vackert ute idag! Jag vill ofta säga att världen är hemsk, men det är ju människor som är hemska. Jag tänker förstås på det hemska attentatet på en skola i Trollhättan igår. OCH flyktingkatastrofen. Camilla Läckbergs ord på instagram prickade in det så bra tycker jag:

 

”En 21-årig svensk med hjärtat fullt av rasism, hat och önskan att förgöra och döda – barn. En 20-årig invandrare som har så mycket kärlek och mod i sitt hjärta att han offrar sitt liv för att rädda barnen på skolan i Trollhättan. Den senare en SVENSK att vara stolt över”

 

Jag gråter av att läsa det, gråter av att läsa om just den hjälte som miste sitt liv igår i hopp om att försöka stoppa 21-åringen som enbart ville döda. Är det något jag är livrädd för så är det just sånt här, attentat där BARN som går till skolan för att lära, lära sig bli vuxna och lära sig om livet, som är Sveriges framtid, att deras liv stoppas på grund av hat från andra människor. Det gäller såklart allt våld i världen, men alltså barn i skolor. Fruktansvärt. Finns inget annat ord än det. Jag beundrar de vuxna som förhindrade att fler dödades igår, det är på riktigt den finaste insats jag läst om på länge, vuxna som tar sitt ansvar på fullaste allvar och som värnar om det finaste vi har.
 


Kommentarer


  1. Anne 23 oktober, 2015 on 21:15 Svara

    Bra/fint skrivet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna