VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FOGLOSSNING OCH HUNGER

Flera promenader har det blivit idag, måste passa på i det härliga och soliga höstvädret! Plus att jag vill passa på innan jag eventuellt får sån där hemsk foglossning igen också. Dumt att anta det värsta såklart, men tyvärr har jag de senaste dagarna börjat känna av det och är nu rädd för att det kanske blir ännu värre denna gången till och med, eftersom det är så väldigt tätt mellan graviditeterna. Det började igår, när jag bar Idun i babyskyddet. Kände att det sved till i bäckenet så M fick ta över. Och idag har det känts hela framsidan av bäckenet, när jag lyfter på benen. Vilket man ju gör rätt ofta haha, men framför allt i sidled liksom. Time will tell såklart men med tanke på att jag haft värre foglossning för varje graviditet och det som sagt är så tätt nu till tredje, så ställer jag ändå mig in på att det kan bli tufft. Någon som har liknande erfarenheter och kan komma med tips?





Efter långprommis med båda barnen (Elion cyklade) till och från köpcentret var det matlagningsdags (pannkakor och bacon) och sen landade jag med Idun på lekfilten och även Elion kom in efter lek med grannbarnen. Lofsan pratade så klokt om träning för mammakroppen och jag blev peppad till att ta tag i det där igen, fortsätta lugnt och sen komma igång på riktigt ett par månader efter förlossningen. Lofsan är min före detta bloggkollega (från när vi bloggade för Allt för föräldrar) och det är så himla roligt att hon har lyckats så bra! Heja heja!


Båda barnen sover och jag har precis städat upp i köket (har skrivit detta inlägget till och från ett tag nu hehe). Gjorde en stor laddning med Idunmat, vi köper en del burkmat också men det känns bra att i alla fall blanda ut det med kanske 50/50 egenlagad mat. Idag blev det makaroner/köttfärs/lök/krossade tomater (ekologiska)/broccoli/majs som kryddades med örter. Ska göra potatis/torsk/dill de närmsta dagarna också tänkte jag, när orken finns. Smidigt att göra mycket åt gången och sen frysa in och blanda lite olika rätter (och med köpburkar hehe).


M är i stugan och jobbar på men han kommer nog hem ganska så snart skulle jag tro. Härnäst för mig är en stund på spikmattan, har tänkt att man inte alls ska ligga på den när man är gravid, men det är axlar och nacke jag behöver den på. Har haft så fruktansvärt ont de senaste dagarna, får alltid så när jag är förkyld. M har masserat mig ett par kvällar i rad men det behövs liksom något mer!


Är inne i en hungerperiod just nu, jag är hungrig nästan konstant och sugen på ungefär allt. Kanske är en lite större växtperiod nu? Jag är i vecka 17 och jag tror att det är ungefär den här tidpunkten som det brukar (haha brukar låter så kul men det är ju ändå tredje gången) säga poff på mig och magen bli en riktigt rund gravidkula.


Kommentarer


  1. Elin 29 september, 2015 on 19:48 Svara

    Min mage ploppade ut ordentligt i vecka 18-19. Nu är jag snart i vecka 21 🙂
    Hunger har jag inte däremot, får istället ofta blodsockerfall på kvällen innan middagen, så där försöker jag verkligen komma ihåg att äta mellis 🙂

  2. Elin 29 september, 2015 on 21:32 Svara

    Håller tummarna att du klarar dig bättre ifrån foglossning denna gång, hoppas kan man ju iaf 🙂
    Spontant så känns det som att det är bättre med fler kortare promenader än längre, men det är bara för att det funkade bättre för mig nu i slutet på graviditeten. Efter längre promenader kunde jag känna av foglossningen i ljumskarna och svanskotan.. Men det är ju så olika vad man känner av förstås.
    Annars har jag hört att knipövningar ska vara bra ‘mot’ foglossning, vet inte hur effektivt det skulle vara men det skadar ju inte iaf, haha. Sen ska man inte träna insida lår.. Följer ‘pilateselin’ på Instagram, där kan man få en hel del tips kring det och träning efter förlossning.

  3. milla 29 september, 2015 on 23:04 Svara

    Har också rätt täta graviditeter med 3 barn på mindre än 4 år, och för mig blev foglossningen värre för varje barn. Nu sist här var det vidrigt på slutet! Värst var nästan nätterna när jag skulle sova. Hittade ingen bekväm ställning alls och varje rörelse skar som knivar genom hela kroppen. Grinade av smärta och hopplöshet ofta på slutet. Fick låna en tens av min bm redan i vecka 24-25 typ men vågade inte använda den eftersom jag läst att det kan sätta igång förlossningen och att man inte ska använda den innan v 35. Fick några värdelösa övningar att göra också men det hjälpte inte heller. Så tyvärr har jag inga bra tips. Men försök lyssna på kroppen och ta det lugnt när du får ont. Jag fick mer ont om jag tex gått mkt under dagen elker varit igång och ”påå benen” mycket. Lillebror här är snart 4 veckor och nu är foglossningen borta, tack och lov! Kram

  4. Lisa 30 september, 2015 on 09:01 Svara

    Om du har gravidförsäkring, om du inte redan gjort det så kolla om de ersätter för foglossning. Folksams gör det utan läkarintyg. 1000 kr/barn och det går att få retroaktivt flera år efteråt! Flera kompisar har fått för det! En tröst i det onda tänkte jag!

  5. Angelica 30 september, 2015 on 14:51 Svara

    Jag hade vidrig foglossning länge! Var sjukskriven i över 5 månader innan jag födde, på grund av foglossningen… Till slut var det nästan så att jag hamnade i rullstol, för jag kunde knappt gå. Det enda som hjälpte var akupunktur 2 gånger i veckan. Här där jag bor fick jag remiss genom läkaren, men med viss egenbetalning. Det hjälpte verkligen så pass att jag kunde gå korta sträckor och sova ordentligt. (Senare blev det en mardrömsförlossning och så kolik på det! 🙁 Mitt barn är 5 nu och jag minns det fortfarande med en rysning!) Kram och hoppas att du hittar något som hjälper!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna