VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DAN FÖRE DAN

Oh så skönt att vara tillbaka på banan igen, glad och förväntansfull inför imorgon! Förra veckan avslutades med en fruhippa som vissa av er såg, men jag har valt att inte skriva om den då den trots att den var 80% jättemysig påverkade mig åt andra hållet. Så jag var lite nere i början av veckan men det vände igår igen som tur är när allt redde ut sig. Gravid och känslig minst sagt! Men jag gillar verkligen inte sånt, kläs ner och skämmas ut. Samtidigt vill jag ju inte verka otacksam för det är jag inte, bara väldigt obekväm i vissa situationer. Och extra känslig nu. Nog om det! Imorgon är det bröllopsfest och det är något vi alla ser fram emot!


 


Leogirls för nån vecka sen, idag har jag inte kommit ur myskläderna men vi har precis fått i oss lunch. Håller på med ett bildspel till imorgon och det tar visst lite längre tid än jag trodde haha. Men vi har hela dagen på oss! Är ju bara ett hus som ska städas, mat som ska lagas, möbler som ska hämtas och ungefär 200 ballonger som ska blåsas upp också hehe. Tur att M och Elion kommer hem efter 15 och styr upp stället! Teamwork är det allra bästa.


En promenad ska vi ge oss ut på snart också. Välbehövligt för sinnet inte minst!


KRAM


Kommentarer


  1. Denise - Nybliven 2barnsmamma! 25 september, 2015 on 11:28 Svara

    Mysigt med bröllopsfest

  2. Hanna 25 september, 2015 on 11:30 Svara

    Tråkigt att du inte blev nöjd med din fruhippa :/ man kan ju tycka att dina vänner bör känna till vad du gillar och inte gillar?

  3. hanna 25 september, 2015 on 11:33 Svara

    åh ni är så fina. du och söta lilla idun.
    jag förstår din känsla, hatar själv också sånt. verkligen avskyr. men man vill absolut inte vara otacksam eller så. det blir så dubbelt i huvudet.

    Ha nu en toppen dag imorgon. Njut njut njut
    KRAM

  4. Elina 25 september, 2015 on 11:44 Svara

    Håller med om att möhippa kan bli känsligt, är ju nästan som ett uttryck för hur mycket man är värd på nåt sätt… Min blev lite katastrof, fick ingen bra start av olika anledningar och fortsättningen blev bara värre… Två veckor innan bröllopet… :-/

  5. Ingrid 25 september, 2015 on 12:21 Svara

    Åhh, jag får alltid ångest när jag ser mö-hippor där den blivande bruden är fult utklädd och typ måste sälja kyssar till främlingar, och jag är alltid så tacksam att det inte är jag. Men samtidigt, som du skriver, svårt när det är ordnat för en och man vill inte vara otacksam, samtidigt som man ju gärna ser att de som ordnar utgår från vad en själv skulle tycka vara roligt och trevligt.
    Härligt iaf att du/ni har en roligt fest att se fram emot nu! 🙂

  6. Elin 25 september, 2015 on 13:30 Svara

    Usch va tråkigt att det inte blev så bra som du hoppats. Förstår att det känns dubbelt, men man kan ju inte rå för vad man känner och tycker. Jag är livrädd för att behöva klä ut mig o göra massa pinsamma uppdrag på min möhippa, jag skulle bli sååå besviken och för mig skulle det förstöra hela dagen. Dessutom skulle jag blir riktigt besviken på familj/vänner som inte känner mig bättre än så. Hoppas ni får en fantastisk fest nu iaf <3 kram

  7. Milla 25 september, 2015 on 13:37 Svara

    Vad är d för skillnad på fru o möhippa? Förutom det är före o efter

  8. J. 25 september, 2015 on 14:40 Svara

    Kan också tänka mig att det här med möhippa är en känslig sak! Jag har inget emot att bjuda på mig själv och har lite väl mycket självdistans hehe, men däremot finns det ju gränser och ibland ser jag möhippor som bara känns pinsamma och man tycker lite synd om bruden haha. Hon kanske dock älskar det?! Jag själv skulle föredra en trevlig middag med mycket skratt och god mat som speglar min personlighet. Bra att du mår bättre nu och tur att ni gifte er före så humöret inte var halvdåligt på själva bröllopsdagen! 🙂 Kram!

  9. Jessica 25 september, 2015 on 15:12 Svara

    Åh, avd tråkigt. Men förstår vad du menar. När jag skulle gifta mig för sex år sedan sa jag bestämt nej till möhippa. Jag förstår inte nöjet att ränna runt på stan utklädd och utföra diverse pinsamma uppdrag. Har inte haft särskilt kul på andras möhippor jag varit på heller just med tanke på att jag inte gillar det här upplägget. Men alla andra verkar tycka att det här är kul? Eller har de bara fastnat i nån gammal uppfattning om hur en möhippa ”ska” vara?
    Nu fixade min tärna och min syster ett litet jippo för mig ändå, men inte som en ”vanlig” möhippa. Utan mer anpassad efter mina önskemål, inga uppdrag på stan 🙂 Hade helst bara velat ha mina närmsta vänner och en dag på ett härligt spa och god middag efteråt.
    Tror ni får en fantastisk dag imorgon 🙂
    Kram.

    • Sandra 25 september, 2015 on 16:45 Svara

      Jag tycker inte heller om sånt och de som känner mig vet att jag skulle vägra så de skulle endast ansträngt sig i onödan.

  10. inne hos Ina 25 september, 2015 on 15:48 Svara

    Är inte heller en sån person. Jag sa faktiskt högt till alla möjliga att om min eventuella möhippa innehöll minsta lilla pinsamhet så skulle jag gå hem. Jag fick en möhippa helt utan pinsamheter, bara en mysig dag med fina vänner. Men jag förstår din känsla för det var precis den känslan jag inte ville ha..

    Kram

    • Evelina 28 september, 2015 on 17:55 Svara

      Haha ja med facit i hand skulle jag satt stopp direkt på morgonen!! 😉
      Kram

  11. Anna 25 september, 2015 on 16:32 Svara

    Har heller aldrig riktigt förstått mig på varför man ska behövas klä ut. Har alltid sagt de att skulle någon göra så med mig så blir jag arg 😉 man kan ha de mysigt på andra sätt kanske en spa kväll el något.

  12. Annika 25 september, 2015 on 18:59 Svara

    Jag ville absolut inte ha en möhippa eller fruhippa- var väldigt tydlig & slapp 🙂 vi gifte oss i hemlighet dessutom- så lite uppmärksamhet önskade vi oss haha. Hoppas festen blir lyckad 😀

  13. Evelina H 26 september, 2015 on 08:08 Svara

    Mina vänner visste innan att jag skulle dö om de skämde ut mig. Men fick en så fin dag
    De hämtade mig från jobbet som en överraskning (hade fixat ledigt åt mig och allt! Så jag anade inget). Sen hade de fixar en korg med goda grejer jag gillade då. Var gravid och hade nille på sura saker och alkoholfri öl. Fick det i massor. Sen åkte vi till en park och hade picknick med typ alla mina vänner! Sen skulle jag gå spabehandlingar men då jag var gravid sa personalen där att jag inte fick genomgå dem (hade kunnat bli en flopp), men istället fick jag värsta fina pedikyren och manikyren. Sen åkte vi hem till en kompis där jag fick välja en meny, och så lagade mina vänner mat till mig! Det kändes så rätt och så lyxigt.

    Alltid känsligt nät något blir fel. Känns som om det var lite laddat innan också. Du såg ju inte så utklädd iut på Manges bild men det kanske var en massa annat pinsamt också.

    När man är gravid är man verkligen verkligen känslig. Jag har varit så känslig att jag knappt orkat träffa vänner under graviditeterna.

    Kram

    • Evelina 28 september, 2015 on 17:55 Svara

      Låter perfekt!!
      Kram

  14. Iiinas 26 september, 2015 on 09:13 Svara

    Jag har varit på mååååång möhippor och blir förvånad av kommentarerna här och ditt inlägg. Har nämligen aldrig varit på en möhippa där bruden blivit ”förnedrad”, utklädd med nån slöja har väl någon haft. Men vi har bara gjort saker bruden tyckt om (dans, sång klättring, skjuta lerduvor osv…) och ätit gott. Det är väl för brudens skull man har hippan. Inte mot henne?! Så ja, förvånad blir jag. Hoppas festen blir kanon iaf och att ni får en underbar dag.
    Kram kram

    • Evelina 28 september, 2015 on 17:55 Svara

      Så tänker väl jag med och blev också väldigt förvånad eftersom jag ändå varit öppen om hur jag känner!
      Kram

  15. Sanna 26 september, 2015 on 21:17 Svara

    Så tråkigt att läsa att din hippa inte blev som du önskat… Blir ledsen för din skull. Inte alls den känslan man vill känna/ha efter en sån händelse. Det skall ju bara vara glädje, skratt, välbefinnande och harmoni. Dina vänner borde vetat bättre, kan man tycka?

    Som ovan nämner, jag har ALDRIG varit på en hippa där den blivande bruden/bruden blivit förnedrad, utskämd osv. Tvärt om! Det är ju henne hela dagen handlar om, allt skall vara på hennes vilkor och allt skall ju, in the end, bli en minnesvärd – härlig – dag. Att minnas med glädje, alltid. Kram på dig, finaste du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna