VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LITE I EFTERHAND

Jag är helt klart i ett off-mode just nu så det här med att blogga glöms liksom bort emellanåt. Eller jag fotar och tänker att det tar jag sen. Och sen blir verkligen senare ;)…


Det senaste på husfronten som jag missat att visa er är att det har försvunnit ett träd på framsidan. Det var ett väldigt bra träd vad gäller insynsskydd, men det var ett väldigt dåligt träd eftersom alla skator och andra fåglar lockades till det tack vare körsbären som de ändå äter upp alla av.


IMG_6544


Så det var i söndags M hade gjort upp trädgårdsplaner! Dels i stugan där gräset skulle klippas och hemma skulle körsbärsträdet bort (gammalt och dåligt och lockar bara till sig massa skator och dylikt) och vindruvsrankan på altanen (det ger inte direkt den där cleana looken vi är ute efter).


IMG_6547


Elion ville verkligen verkligen, verkligen prova att såga med motorsågen så det fick han en gång på slutet lite ”bara för att”. Och självklart ska man ha bättre skyddsutrustning än vad M har men han skulle ju ”bara såga ner ett träd lite snabbt”. Jag litar på att han vet sina gränser men jag kan ju lova att jag inte skulle må bra av att vara alltför orolig av mig med tanke på att han är lite ”galen” av sig.


IMG_6555


Och mitt projekt att göra hemtrevligt kom en liten bit framåt. Måste beställa nya foton bara för nu klippte jag i det som fanns och det är såklart inte heller så kul att inte Idun finns med!


IMG_6556


En spegel och ett avlastningsbord fick flytta ut från sovrummet och nu sitter den här på väggen.


Femmånaderskontrollen igår gick finemang – 70 cm och 7 kg är nuvarande mått på damen. Långsmal precis som storebror var och ligger precis som honom två steg över medelkurvan på längden och mitt på vad gäller vikten.


Sprutorna gick så bra det kunde gå tack vare att hon fick båda sprutorna på en gång, vår bvc-sköterska hämtade in hjälp till det. Var himla skönt för mammahjärtat att bara behöva se Idun så ledsen en gång istället för två. Sen var hon bara ledsen i några minuter och så blev allt som vanligt igen! Tills senare på kvällen när hon grät till, vi gick in till sovrummet och kollade till henne och då var hon lite varm men somnade om när hon fick nappen. Vid 2 vaknade hon till och var ännu varmare och väldigt orolig, så jag lyfte över henne till oss där hon somnade om efter en stund. Vid 8 vaknade jag av att hon pillade mig i ansiktet och då var hon sitt glada jag igen, men hon är gnällig precis runt hörnet hela tiden, så nånting är det som är lite knas fortfarande. Tur att det är för en bra sak!


Kram/E


Kommentarer


  1. Diana (La Madre) 18 augusti, 2015 on 08:50 Svara

    Ja usch dom där sprutorna gör ju lite ont och sätts i musklerna eller vad det är. Min 5 åring fick sin häromdagen och det var knappt att hon kunde röra armen efter ett tag, det gör så ont. Men när dom är bebisar är dom så ledsna, så jobbigt att se och inte kunna göra något åt det. 🙁
    Hoppas hon snart mår bra igen.

    Och oj vad duktig fina E är, grymt fin och stor. 😀

  2. Milla 18 augusti, 2015 on 09:22 Svara

    Så fint ni har hemma,älskar stilen.

  3. Monika 18 augusti, 2015 on 11:51 Svara

    Min lilla mådde dåligt i nästan 3 dygn. Feber och så ledsen. Ville inte äta och kunde inte sova. Bävar redan för nästa gång.

    Vh
    Monika

    • Agneta 18 augusti, 2015 on 14:51 Svara

      Jag brukar ge panodil efteråt så har det aldrig varit problem!

      • Monika 19 augusti, 2015 on 07:40 Svara

        Jag gav Alvedon.

  4. Sandra 18 augusti, 2015 on 19:00 Svara

    Hur går det med nya trädet då? 😉 Såg er på jobbet när ni handlade, tyvärr var jag upptagen med en kund annars hade jag hälsat så klart och spanat in lilla Idun, har en egen Idun här hemma 🙂 grattis till den lilla förresten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna