VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FORTFARANDE INTE OK!

Alltså de där äckelkrypen… Sängen är helig så är det bara! Det känns liksom kränkande på något vis att dom är där. Jag har accepterat att de finns överallt just nu, häromdagen höll jag till och med på att dricke ett litet äckel som inte syntes så bra i mitt glas med äpplejuice. Äckligt ja, men jag kan nog ändå hantera det och känner inte längre att jag måste göra mig av med allt som de har varit i. För då skulle vi inte ha något kvar ungefär haha… Men sängen som sagt. No way!


M skulle bädda rent och hittade i lakanen i garderoben och jag orkar bara inte med nånting som har med äckelkrypen och sängen att göra mer. Min gräns går verkligen där och kommer aldrig att tänjas på vad gäller det. Så när M blev arg för att jag ville slänga alla sängkläder (han tycker jag överreagerar) började jag gråta och och åkte och köpte nya istället. Extra känslig av graviditeten ja men detta kommer vara lika äckligt oavsett när.



Han får vara glad för att det bara handlar om nya sängkläder när jag egentligen hade velat slänga ut hela sängen och sen flytta ut tills de är borta ;).


Tack för att det finns matbutiker som har ett brett sortiment av hemtextilier, tack ICA MAXI för dessa. Fick skynda mig eftersom det var mitt i nattning och jag inte alls vill lämna mitt mammiga lillhjärta då.


Nu känns det lite bättre igen. Kanske till och med kan gå med på att behålla en del av det efter närmre inspektion om det är nånting av det som är fritt från invasion ;).


Kommentarer


  1. J. 16 augusti, 2015 on 20:25 Svara

    Usch så äckligt!! Försvinner de inte om man tvättar sängkläderna eller är det mer känslan av att de har suttit där?

    • Evelina 16 augusti, 2015 on 21:13 Svara

      Jo det gör dom väl men det är som sagt tanken på att dom varit där. Som det är nu funkar det ju inte ens att ha textilier vikta, så även om jag tvättar kommer de till garderoben sen. Får väl bli ett påslakanset som får tvättas och användas igen samma kväll så det aldrig får chansen att ligga instängt…

  2. sandra 16 augusti, 2015 on 20:29 Svara

    Usch va trist 🙁 ni kanske kan köpa plastback med lock som ni kan förvara rena sängkläder i? Jag vet inte, kanske tar de sig in där med men det kan ju vara värt att testa för nya sängkläder är ju en kanske inte direkt en lösning som funkar i längden (även om jag förstår det där med gravidhjärna fullt ut!).

  3. Linda 16 augusti, 2015 on 20:34 Svara

    Men fy! ? förstår varför du vill slänga allt! Hoppas att det snart snart ordnar sig!

  4. Hanna 16 augusti, 2015 on 20:55 Svara

    Usch, gillar verkligen inte kryp..

  5. Marie 16 augusti, 2015 on 21:19 Svara

    Usch stackare! Helt ok att köpa nya hade gjort samma. Hoppas de försvinner snaaart. Vi har samma problem i perioder men då främst badrum och de har hänt även i köket. Lider med dig, nog för att de är små men inte faaan hjälper det 🙁 Kram

    • Evelina 16 augusti, 2015 on 21:38 Svara

      Eller hur! Badrummet skulle jag kunna ha dom i för alltid men INTE sovrummen… Och dessa är inte små, typiska silverfiskar, de finns i alla storlekar (många över 2 cm) och har massa ben och spretiga saker. Usch för det här alltså…….
      Kram!

  6. Sanna 16 augusti, 2015 on 21:37 Svara

    Kanske kan funka att stoppa textiler i vakuumpåsar? Finns billiga på tex Rusta.

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:48 Svara

      Tack för tips!

  7. Sara 16 augusti, 2015 on 21:53 Svara

    Men så kan ni ju inte ha det! Dessutom inte bra att bo i ett hus med fukt, vi bodde i ett hus förut som vi upptäckte var fuktskadat. Idag har båda barnen svår astma? förstår att det är ett stort projekt men hur ska ni gå tillväga med allt nu? Tycker så synd om er!

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:48 Svara

      Men fy!! Vi väntar på hjälp av försäkringsbolaget, hoppas också de tar tag i allt snabbt så vi kan få hjälp.
      Kram

  8. Mikaela 16 augusti, 2015 on 21:58 Svara

    Usch.Jag förstår att det måste vara jättejobbigt och äckelkänslan när de når sängen.Hade jag varit gravid hade jag nog varit så irrationell att jag sagt till mannen att vi måste flytta bums och gråtit jag med.Jag hoppas att ni får hjälp med sanering så fort som möjligt.

  9. Tilda 16 augusti, 2015 on 22:17 Svara

    Nä usch vad jag lider med er. Frågar du mig tycker du ”underreagera” haha hade typ velat elda upp alla sängkläder i vild panik! Men hur kan förra ägarna missat att nämna att ni fick två miljoner inneboenden på köpet? Eller flytta silverfiskarna in strax efter er? Märkligt. Hoppas verkligen ni blir av med dem fort. Kram

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:47 Svara

      Haha!
      Nä alltså vi beskyller inte förra ägarna för något, vi vet att de knappt bodde här i huset då de har ett hus i Fjällbacka. Så de har nog funnits länge med tanke på storleken vi har hittat dom i…
      Kram

  10. Tilda 16 augusti, 2015 on 22:25 Svara

    Kom även på en sak, ättika ska tydligen få silverfiskar att hålla sig undan och ättika kan man även använda som sköljmedel. Kanske kan du tvätta sängkläderna med lite ättika och på så vis hålla dem borta från sängen?

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:47 Svara

      Oj kan man göra det!? Hur mkt använder man då ;)?

  11. tess 16 augusti, 2015 on 22:25 Svara

    Köp plast backar med ordentliga ”klicklock”. Finns i alla storlekar och passar bra som förrådsförvaring sedan. Där lär dom aldrig komma in! Förstår att det är äckligt med kryp överallt, men det ordnar sig med tiden och det är så man måste tänka när det känns hopplöst!

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:46 Svara

      Tack för tips!!

  12. Emma 17 augusti, 2015 on 04:40 Svara

    Vi har haft samma bekymmer. Vi flyttade till ett radhus för snart två år sedan. Efter en stund insåg vi att vi hade silverfiskar överallt, på väggarna, i sängen – varje kväll gick jag en runda med en papperstuss och plockade de jag såg – ÄCKLIGT!

    Anticimex kom och sanerade, och vi fick plocka döda silverfiskar lite överallt istället.

    Vi påbörjade en stor renovering av bottenvåningen, allt golv upp och in med ventilering ovh nytt golv och kök. Vi insåg också att det läckte från fönster där uppe. Vi satte in en avfuktare och tätade läckaget = nästan inga silverfiskar kvar! Så att försöka hitta läckan och täta samt avfuktare är mutt tips! Jag gjorde precis som du, grät och var på väg att sälja skithuset, men det blev bättre. Plastlådor med lock var vår räddning, till all förvaring, samt ingenting på golvet.

    Lycka till, jag vet hur jobbigt det känns!!!

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:46 Svara

      Hua! Låter verkligen exakt som samma utgångsläge… Skönt att det blev bättre när ni fick hjälp och ja döda kryp är ju bättre än levande iaf ;).
      Hur sanerade dom? Företaget som var hos oss ville sanera överallt där de finns vilket är hela huset, men efter det skulle inte jag och Idun kunnat bo hemma på minst ett dygn. Sen känns det inte lönt att göra saneringen innan allt kring fukten är utrett? Eller gjorde ni det före?
      Kram och tack

      • Emma 17 augusti, 2015 on 17:29 Svara

        Vi sanerade också i hela huset, jag ringde Giftinformationscentralen för jag hade så dåligt samvete för våra tre barn, varav en kröp just då. Men de lovade att det inte var något farligt och vi märkte inget när vi kom tillbaka ett dygn senare – så värt det! Men visst, det är ju viktigt att veta varifrån de kommer, men jag klarade inte mer just då. Herregud vad de tar mycket energi de där äckliga krypen, allt kändes så äckligt och smutsigt – nu – mycket, mycket bättre!

        • Evelina 17 augusti, 2015 on 17:36 Svara

          Usch ja… Hur fick ni göra i skåp och garderober, fick ni packa ur allt? Blir ju som att flytta igen…. Eller ni kanske inte hade på såna ställen?
          Vad skönt att ni är befriade!! Visst gör dom att allt känns smutsigt, suck.

  13. Annika 17 augusti, 2015 on 06:20 Svara

    Usch! Sä äckligt med kryp och speciellt i sängen. Hoppas de packar & drar snart…..
    Kram

  14. Emelie 17 augusti, 2015 on 06:31 Svara

    Ett tips är att köpa dessa cederträringar och ha i garderoben, de ska hjälpa mot att få in mal och kvalster som silverfiskar i garderoben. En billig peng för att motverka det en aning =)

    http://www.ahlens.se/inredning/hall-smamobler/hall/cedertraring-9-pack.html

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:44 Svara

      Har testat rödcederträkulor (tack Karro!!) och ättika men det verkar inte funka. De där fällorna verkar inte heller funka, för vi ser äckelkrypen varje dag men INGEN i klisterfällorna…
      Men tack för tips, kanske får öka mängden av cederdoft! 😉

  15. Helena 17 augusti, 2015 on 06:59 Svara

    Märkligt att fukten inte upptäcktes vid besiktningen. De förra ägarna hade tur som blev av med huset. De måste ju ha vetat om problemet. Hoppas det ordnar sig för er!

    • Evelina 17 augusti, 2015 on 07:43 Svara

      Jag tror att fuktmätningar gjordes på badrum och kök, och det är nog inte där det är problem. Men vi får förhoppningsvis veta mer snart!

      • Marina 17 augusti, 2015 on 21:09 Svara

        Silverfiskar behöver inte komma av fukt, dem kan även komma då man börjar renovera.
        Vi fick problem med silverfiskar i vårt gamla hus och jag led och tycker dem är så äckliga. Vi gjorde fukt analys i hela huset men det fanns ingen fukt. Då berättade besiktningsmannen att dem kan även komma när man börjar ”röra om” i huset liksom. Vårt försäkringsbolag skickade anticimex som la ”gift” runt alla lister. Vi var borta ett dygn med vår 1 åring och jag som var gravid. Nu har det gått två år och jag inte sett en enda silverfisk. Tråkigt är det i vilket fall!

  16. Sofie 17 augusti, 2015 on 08:23 Svara

    Nej men fyyyy! Tycker inte heller att du överreagerar, haha, om det vore mitt hus hade jag typ flyttat därifrån på stört. Är så rädd för små kryp! Hoppas ni får bukt på dom snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna