VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LILLA LYCKOPILLER



Att komma hem till den här spralliga tjejen är ju inget annat än underbart! Och att bästa M lagar mat till mig som är helt slut efter än ännu längre jobbdag än det var tänkt… Guld! Har visst lovat bort mig på jobb resten av veckan också men så får det bli när det är krisar. Synd bara att det är Ms sista semestervecka men det handlar mer om halvdagars jobb i alla fall :).


Nu ska jag ta en vääldigt efterlängtad dusch, medan M lägger sista golvet i köket.


Puss!


Kommentarer


  1. Alexandra 28 juli, 2015 on 20:10 Svara

    Nämen berätta nu ! Du lkan inte hålla oss på halster sådär?

    • Evelina 28 juli, 2015 on 21:50 Svara

      Haha tyvärr känner jag att jag nog måste det ändå… Det handlar om min hälsa och just nu känns det så nytt och lite för privat. Men när jag är redo kommer jag berätta. Måste bara smälta det själv först har jag insett under dagen. Hoppas att du förstår! Kram

  2. Sofia 28 juli, 2015 on 20:15 Svara

    Hejj!
    Jag ville mest säga hej och tacka för en bra blogg! Följt dig i så många år att jag tappat räkning, men har aldrig kommenterar tidigare, så tänkte att jag skulle skriva ner ett litet tack för att du delar med dig av ditt liv. Jag har fått följa både bröllop och två bebisars ankomst, ser fram emot ert stundande bröllop.
    Jag hoppas att jag en dag springer på dig i stora staden Jönköping och kan säga ett hej, känns ju redan som jag känner dig efter alla år.
    Varma kramar Sofia

    • Evelina 28 juli, 2015 on 21:48 Svara

      Fina du, tack för att du läser!! Och tack för din varma kommentar. Stora kramar

  3. Maddo - nybliven mamma 28 juli, 2015 on 20:41 Svara

    Hur gör ni med mat till Idun när du jobbar? Pumpar du ut? Jag gör de inland men lillan vill inte ta flaskan… Gissar att vi går prova mera. //maddo

    • Evelina 28 juli, 2015 on 21:47 Svara

      Hon äter i flaska och har även börjat med gröt och smakportioner 🙂 men vi har med det problemet, att hon inte verkar gilla flaskan helt plötsligt? Protesterar nästan alltid i början när hon ska äta…

      • Maddo - nybliven mamma 29 juli, 2015 on 10:04 Svara

        Det är verkligen så med de små. Först funkar nått sen helt plötsligt går inte det alls haha… Jag hoppas lillan vill ta flaska vart efter så jag kan åka iväg ibland och hon ändå kan få mat. Vart efter ska vi med börja med riktig mat så då blir det kanske annorlunda. Härligt att du kan jobba lite, tror det är super för M och Idun. De stärker banden extra tror jag 🙂

  4. Annika 28 juli, 2015 on 21:48 Svara

    Nä, nu maste detta bli sagt. Ar det bara jag som tycker att det är självklart att Evelina har valt bort amning med Idun och gett ersättning fran dag ett. Ett val som Evelina kanske valt att inte skriva öppet om, med all förstaelse. Det har liksom aldrig blivit bekräftat, men samtidigt aldrig har hon ljugit om det heller. Sa, självklart far ju Idun ersättning i flaska, precis som ”vanligt”. Tycker det är sorgligt att man inte ska kunna säga ”ärlligt” fran dag ett att man valt bort amning. Salänge bebisen far mat sa är det väl huvudsaken!!

    (Evelina, jag förstar om du väljer att inte publicera denna kommentaren. Men nu har jag fatt det sagt iallafall 🙂 )

    • Alexandra 29 juli, 2015 on 10:02 Svara

      Jo men det har man ju förstått och det är ju liksom ingen big deal tycker jag. Alla gör som de vill. Det finns för och nackdelar med båda delarna.Jag är öppen för ersättning men ska testa amning. Men i ärlighetens namn hade jag nog velat börjat ge ersättning direktf för att båda föräldrarna ska kunna hjälpa till och att det känns konstigt att någon ska äta från mina bröst som ju har en annan innebörd, för mig. Men jag ska testa, mest för att man ”ska’ Hur dumt som helst egentligen. Men så är det. Men jag kommer inte amma så länge då jag ska tillbaka till jobbet

    • Sandra 29 juli, 2015 on 13:01 Svara

      Jag vet det är känsligt med amning, och folk vill alltid påpeka att det är det bästa. Jag tycker det är upp till var och en. Jag kunde inte amma för jag fick havandeskapsförgiftning och doktorn sa att det inte var konstigt att jag inte kunde med tanke på mitt höga blodtryck. Men ändå fortsatte folk att stressa mig, min sambo, svärmor, vissa sköterskor. Men på barnavdelningen där vi låg sa sköterskorna och läkarna att det kvittade hur vi fick i vår dotter mat, bara hon äter är de nöjda.

      När vi kommit hem och vi fick besök av några som känt min sambo sen han var liten sa kvinnan i den familjen att jag visst kunde amma. Nej sa jag, det kan jag inte alls. Jag har ingen mjölk och inget hjälper, jag pumpade och fick nässpray för att få igång det. Men hon envisades att om man ville så kunde man. Jag blir lite upprörd fast det är 4 år sedan nu när jag tänker på det.
      Det angick inte henne, och jag försökte verkligen men kunde inte. Men det spelar ingen roll, ville jag inte amma var det ändå inte upp till henne.

      • Alexandra 29 juli, 2015 on 14:03 Svara

        Folk ska bry sig så sjukt mycket! Jag personligen tycker det är jätte skönt när andra är öppna om att de ger ersättning eller ammar. Det skapar en större acceptans tror jag? Men jag vet att jag är motsägelsefull mot mig själv när jag skriver att jag ska försöka amma för att man ”ska”. Jag kan ju lika gärna göra som jag innerst inne vill, men det är första barnet och testa har jag lovat mig själv iaf. Men jag tänker inte försöka mer än 2 veckor om det skulle skita sig. Ersättningen idag är så bra så varför plåga sig själv och ha en missnöjd bebis om man inte måste? Men ja, amning är sjukt känsligt verkar det som. Synd ändå. Och de som ger pekpinnar, de ska sluta lägga sig i. Finns inget fel sätt.

        • Sandra 29 juli, 2015 on 15:21 Svara

          Du ska absolut göra det du tycker känns rätt och bra för dig. Amningen kanske fungerar bra och du tycker allt känns bra, då är det bara köra på det. Annars fungerar ersättning helt bra det med.
          Till och med min pappa (som jag trodde hade noll koll om amning och ersättning) tröstade mig där på sjukhuset där jag satt och grät för all press och att jag inte kunde. Då sa pappa stt det finns andra metoder och att det går lika bra. Snacka om att det stärkte mig då.
          Hur länge har du kvar innan det är dags?

          • Alexandra 29 juli, 2015 on 17:47

            tack! Vilken pappa! Tur du hade någon som sa sådär. Det behöver man. Jag har bf nästa fredag=D så hoppas den lille behagar komma innan, helst. Det vill väl alla haha. Men än inget på g. Så han kommer väl gotta sig där inne på övertid.

          • Sandra 29 juli, 2015 on 18:37

            Ja mina föräldrar var(är) guld värda. Ja man behöver allt stöd man kan få, första barnet (jag hade varit sjuk i 1 1/2 månad så jag var helt knäckt).
            Vad spännande att det är så nära. Och du vet att det är en liten kille? <3
            Vilken härlig tid du har framför dig, det är SÅ underbart att bli förälder. Säger igen att lyssna på dig själv, du känner vad som passar er bäst. Stort lycka till med förlossningen och allt annat såklart 🙂
            Kramar

          • Sandra 29 juli, 2015 on 20:09

            Du kan väl skriva sen hur det gått, jag ska hålla koll bland kommentarerna här.

  5. Hanna 28 juli, 2015 on 22:16 Svara

    Det är inte alls dumt att komma hem och maten står på bordet. 😀

  6. Lina 29 juli, 2015 on 07:58 Svara

    Tänkte bara fråga , crescent compact 360 , det står att det är viloläge , den går alltså inte lägga ner helt då va? 🙂

  7. Marie 29 juli, 2015 on 19:57 Svara

    Alltså. En del kommentarer :-/

    • Sandra 29 juli, 2015 on 20:11 Svara

      Vad var det för konstiga kommentarer här?

      • Alexandra 29 juli, 2015 on 20:53 Svara

        Sandra: ja det är en kille enl ul =) ja håll koll här för jag kommer garanterat skriva när han är född=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna