VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FORTSÄTTNING ERGOBABYN

 IMG_3734-3

Jag har läst alla era tips angående ergobabyn och testade utan spädbarnsinlägget… Och det kändes MYCKET bättre för både henne och mig. Men de rekommenderar att man har det till 4 månader/5,5 kg så jag funderar såklart på om man måste vänta tills dess eller om Idun är så pass stor och stadig att hon kan vara utan redan nu? Med inlägget blir det väldigt, väldigt trångt för henne och jag får som sagt helt fel belastning på axlar istället för höfter. Läste på ett forum om att man ska använda inlägget tills dess att barnet har tillräckligt långa ben, dvs när knävecken når ut till kanterna på den ordinarie sittytan? Nu testade jag utan en snabbis bara för att se om det kändes bättre vilket det verkligen gjorde, så när hon kan sitta utan inlägget kommer den börja användas. NU kände jag att det är den där jättebraiga selen som alla sagt/skrivit men spädbarnsinlägget är nog inget för oss tyvärr.


Kommentarer


  1. Liselotte 7 april, 2015 on 11:37 Svara

    nej du måste använda inlägget till dess att hon kan sitta stadigt. Stark bål o nacke. In på Facebook och gå med i gruppen Bärsjalar! och lär dig mer.
    Du skadar mer än hjälper just nu.
    Jag gjorde som du men har läst på mig mer.

    Det har inget med kilo, cm, ben att göra. Och nej det hjälper inte med en kudde eller handduk under rumpan som vissa säger.

    Lycka till 🙂

    • Evelina 7 april, 2015 on 11:44 Svara

      Men sitter stadigt gör ju en del inte förrän 8 månader typ?! Och med tanke på hur stor hon är finns inte en chans att ha inlägget så många månader till 😉
      Skadar gör jag såklart inte, testade bara utan inlägget i nån minut (men med en liten handduk vid rumpan för att hon skulle komma upp lite) för att se om det blev skillnad vilket det ju blev men självklart väntar jag tills hon klarar att vara utan inlägget 😉

      • Liselotte 7 april, 2015 on 19:45 Svara

        Ja det var ju därför jag skrev att du inte ska se dig blind på siffrorna utan på att hon har stadig backe och bål 🙂
        Och ja det är olika barn till barn. Som sagt gå med i gripen om du önskar helt korrekta svar av proffs.

  2. Helena 7 april, 2015 on 13:15 Svara

    Vilka snygga jeans du har! Vilket märke?

    • Evelina 7 april, 2015 on 13:22 Svara

      Haha gravidleggings från H&M ;)…

  3. Cissi 7 april, 2015 on 13:36 Svara

    Åh Kan du inte göra ett inlägg om era rutiner? Tycker det är så kul och se hur andra får ihop sina liv och rutiner. Brukar du ge ersättning precis innan ni går på promemad? Sover hon tills ni är hemma igen eller får du mata på vägen? När lägger sig lillan m.m. Hoppas du vill göra ett lite inlägg om det 🙂 kramar!

    • Evelina 7 april, 2015 on 16:49 Svara

      Ska försöka få till något sånt 🙂 Kram

  4. amanda 7 april, 2015 on 18:10 Svara

    sedan min man använde vår ergo så fick jag inte alls till den med nya bebisen, men nu äntligen, för mig är det bäst att ha den rätt hårt över höften och långt ned och sedan ha spännet i naken löst så det nästan känns som axelbanden är påväg av och så dra åt axelbanden så han sitter ganska tight mot mig, man får hitta sina egna inställningar, men jag får lätt ont i axlarn och denna funkar bra för mig iaf 🙂

  5. Jenny - mammaliv i Nashville 7 april, 2015 on 18:32 Svara

    Jag använde aldrig spädbarnsinlägg till Astrid i Ergon. Men hon var ganska nära 5kg när jag började använda den.
    Fast vi fuskade nog lite, för jag hatade det där inlägget. Och likaså Astrid. Det funkade inte alls. Vi använde dock Moby Wrap mestadels då hon var mini.
    Vad vi gjorde för att ”få upp” henne lite mer, var att vika en tunn filt så hon fick stöd under rumpan. Annars försvann hon ju i selen.
    Oj vad rörigt! Jag är verkligen ingen expert & har väl aldrig följt alla dedär ”lagarna” ang. bärsele & sånt, till punkt & pricka. Tror inte barnen tar SÅ himla stor skada 😉

  6. Emma 7 april, 2015 on 22:20 Svara

    Jag började också att använda selen först när min dotter vägde ca 5,5 kg. Vad jag kunde se då så handlade det om kilo och inte styrkan i bål/nacke. Nu var nog min dotter relativt stark, men det är ju även Idun?! Man spänner ju barnet så tight mot sig så barnet får ju stöttning ändå!

    Och de första 2-3 gångerna förstod inte dottern riktigt vad jag höll på med när jag spände fast henne men hon vande sig och vi har älskat selen båda två sedan dess!

    Jag använde bärsjal några få gånger de första två månaderna, just för att undvika spädbarnsinägget.

    Så mitt tips: lägg selen åt sidan i några veckor. Använd sjal om du pallar, och prova när hon är typ 2,5-3 månader! Jag kan nästan lova att det kommer kännas bättre!

    • Evelina 8 april, 2015 on 04:47 Svara

      Om det bara handlar om kilo så är hon nog snart där hehe men väntar ett litet tag då, så hon hinner växa lite till 😉

      Tack för alla tips!!

      Kramar

  7. Tilda 8 april, 2015 on 09:52 Svara

    Jag rekommenderar varmt att du köper en bärsjal, jag använder en tricot slen till min lilla tjej som är född dagen efter Idun. Hon blir alltid nöjd i den och sover så gott, dessutom tycker jag den känns lite mysigare än bärsele. Men bli inte ”rädd” för att det ser svårt ut att knyta, jag tvekade först för jag tyckte att det såg så komplicerat ut men efter ett par tre gånger så får man inte snitsen och nu tar det drygt en minut att ”sjala upp henne”. Ibland när hon har svårt att komma till ro för att somna sätter jag henne i sjalen och så räcker det med att jag typ vattnar några blommor sen har hon somnat och då kan jag ta ut henne och lägga henne i babynestet. Den är dessutom perfekt att ha med i vagnen om liten vaknar och vill vara nära men man vill fortsätta sin promenad, som sagt, bärsjalen är så himla bra! Jag har dock också en ergobaby 360 men tänker använda den först till sommaren när hon har blivit lite större.
    Kram kram

  8. Aggie 9 april, 2015 on 21:55 Svara

    Idun är så himla söt och ett fantastiskt fint namn hon har!

    Vi hade en manducca bärsele, den ser ut att vara väldigt lil ergo baby. Dock hade den en smart funktion den du har verkar sakna. När bebisen är liten har du den på det kortaste, så ”försvinner” inte bebisen ner i selen, när barnet är större (närmare året eller nåt sånt) öppnar man upp en dragkedja och vips blir selen längre för ett lite större barn. Manducca hade inte heller något krångligt babyinlägg och det fungerade utmärkt! Satt hur stadigt som helst ju! Känns det bra för henne och dig, kör på. Du kommer definitivt märka om hon inte är nöjd ju 🙂

    Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna