VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

A brand new day

Tänk vad lite sömn kan göra! Eller ja, att prata också. Idag är en mycket bättre dag och jag vill poängtera att mitt inlägg nedan var väldigt hormonellt och därför kan jag nästan skratta åt det idag ;). Helt säkert som ogravid eftersom det inte var a big deal men med smärta och sömnbrist är det lättare att överreagera. Och även om jag skrev att jag inte var så hormonell med Elion i magen så var jag säkert det, bara att jag glömt det som man gör med oviktiga ting. Visst att kvinnor gör ”grovjobbet” med att baka bebis, men självklart är det en stor omställning även för pappan och självklart förstår jag om M också har dagar med mindre energi. Jag tror att det kommer bli lättare när I är ute för då är ju vår lilla dotter utanför magen, i form av en fysisk person på ett helt annat sätt. Nu är hon i min mage och påverkar mig väldigt mycket mer både psykiskt och fysiskt, men M ska ha all cred i världen för det han gör för mig och oss. Han är en fantastisk människa som gör allt för vår lilla familj och för det älskar jag honom oändligt. Som det är nu tror jag bara att vårt ”problem” är att vi har glömt hur vi är lediga tillsammans. Vi har båda fullt upp med allt möjligt, jobbar extra när vi tillfrågas och glömmer nog av hur viktigt det är att stanna upp och bara vara lediga. Ha kvalitetstid med varandra för att stärka oss. Jag har tänkt en del på just det, att det är dags att vi passar på att ta oss tid för varandra nu innan I kommer, det räcker liksom inte med nån timme i soffan på kvällarna även om det är det som har funnits som ”vår” tid de senaste månaderna.

Igår var nog droppen för min del och jag funderade på att kanske bara gå den här terminen ändå och sen ta uppehåll, just för att samla energi inför förlossning och bebistid, men även för att få mer tid över till oss. Vi är ju som sagt fortfarande nykära och har bara varit tillsammans i 1 år och 4 månader, och det är en stor omställning som väntar oss om två månader. Men jag vet att vi är bästa teamet som kommer klara allt tillsammans. Med M vid min sida känner jag mig trygg och jag är övertygad om att vi kommer möta många uppförsbackar med åren, men jag är också övertygad om att det är med honom jag kan klara dom. Han och våra barn är allt för mig och jag vet att han känner likadant, att vi båda alltid kommer prioritera och värdesätta vår lilla familj högst av allt.


IMG_8667.JPG

Har precis inhandlat ett par nya gravidjeansleggings eftersom mina från i somras är liiite för små nu va ;). Mudden över magen räcker inte till och det ena paret av två är helt utslitna så ett par i större storlek är välbehövligt nu när magen kommer spurta i storlek framöver. Även om jag just nu inte alls kan tänka mig att den kommer bli mycket större haha… Slängde i en toning i håret igårkväll när jag var ensam med massa tid över så det är därför det är lite mörkare. Känns mycket fräschare!

  IMG_8671.JPG
Godaste chokladen och pluggstund blir det nu! Statistik och kvantitativa metoder, snark… 😉
KRAM


Kommentarer


  1. Suzanne 29 december, 2014 on 11:27 Svara

    Förstår dig fullt ut i allt du skriver!
    Och även om det känns som en överreaktion dagen efter så måste man ibland få ”spy ur sig” för att klara av just den stunden!

    Jag pluggar precis som dig 100% men just nu har jag verkligen ork eller lust.
    Jag är inne i en period där allt, PRECIS ALLT, känns jobbigt.

    Måtte tiden fram till februari gå fort!! 😉

    Kram

    • Suzanne 29 december, 2014 on 11:28 Svara

      * verkligen ingen ork eller lust… Skulle det stå 🙂

    • Evelina 29 december, 2014 on 11:35 Svara

      Ja samma här! Funderar på att ta studieuppehåll efter terminen och sen bara jobba mina helgpass så läng e jag orkar. Hur länge har du tänkt plugga? Kram

      • Suzanne 29 december, 2014 on 20:04 Svara

        För mig blir det studieuppehåll efter denna termin är slut.

        Dels så vill jag verkligen spara krafter inför såväl förlossning som tiden efter den, men sen är jag faktiskt även riktigt dålig i mitt kräkande och illamående, foglossningen blir bara värre o värre oxå.
        Så orken finns liksom inte alls…

        Jag tror du gör rätt i att ta ett uppehåll och istället jobba de dagar Du känner att orken finns där.

        När kom Elion? Var han nära BF?
        Alla våra 3 har kommit innan BF, den äldsta kom 5 dagar innan, den andra kom 17 dagar innan och den tredje kom 14 dagar innan.

        Hoppas verkligen att Lillasyster i magen brås på sina syskon 😉

        • Evelina 31 december, 2014 on 09:11 Svara

          Nu har jag också bestämt mig för att ta studieuppehåll efter terminsslut! 🙂
          Han kom tre dagar efter Bf. Ni kan nog nästan räkna med en förlossning innan BF då ;)…

          Kram och gott nytt år!

  2. Anne 29 december, 2014 on 11:29 Svara

    Känner verkligen igen mig, jag har börjat överreagera på småsaker på sistone fast jag varit så lugn och harmonisk hittills. Känns nästan som ett misslyckande. Min sambo gör allt han kan för mig, ger mig komplimanger varje dag, gör allt jag ber honom utan gnäll osv. Men vi är stressade båda två så det är inte så lätt att hålla en glad stämning HELA tiden. Min kille jobbar heltid + övertid, jag jobbar ca 40% och är gravid resten av tiden (kör 13-timmarspass). På det har vi haft världens renoveringskaos hemma precis innan jul (blev klara dan före dan före dan, och då fick vi skippa att sätta upp gardiner och julsaker över jul).. Sen på det har vi en massa drama i våra familjer, bilen har varit trasig och obesiktigad precis i julstressen och ja, typ allt har gått fel känns det som.. Kring jul HAR man dessutom en stor stress och press på att allt ska vara perfekt, och då brukar det mesta bara rasa ihop till slut.

    Nu är det skönt att julen är över, renoveringen är klar (eran också har jag hört), nu får man återgå till sina vanliga rutiner.. Ska bli skönt. Jag älskar julen, men lik förbannat står man där med stress upp över öronen varje år och kan inte riktigt njuta..

    • Evelina 29 december, 2014 on 11:34 Svara

      Jaa nu ska det bli skönt med vardag och renoveringsfritt 🙂 kämpa på fina du! Kramar

  3. Tilda 29 december, 2014 on 12:43 Svara

    Vet du vad, jag tycker VERKLIGEN att du ska gå av när höstterminen är slut och strunta i den där sista 7,5 poängaren, den tar du så lätt sen när lilla I är ute i alla fall 🙂 Jag studerar också och har BF väldigt nära dig (26/2) och min hösttermin slutar nu i mitten på januari och jag tänker inte ge mig in på vårterminen. Visst det kan bli upp till 6 veckors ”gå hemma och vänta” men bebisen kan likväl dyka upp tidigare, så jag ska verkligen ta sista tiden oavsett om det blir 1 dag eller 6 veckor 😉 innan bebisen kommer och bara vara, landa, ladda och känna in. Det förtjänar du också att göra. Du gör självklart det som känns bäst för dig, men jag peppar för att du ska gå av nu när höstterminen tar slut och bara vara, bona om hemma och ta det riktigt riktigt lugnt i för den stora omställningen men en ny familjemedlem. Det ska i alla fall jag göra 🙂
    Stor kram

  4. Magda 29 december, 2014 on 13:45 Svara

    Hej Evelina!
    Jag och många andra kände nog igen sig i det du skrev igår. Visst kan man ibland skratta åt det man skrivit, men då i skrivande stund så var det så man kände. Förstår att det är mycket för er och egentid är svårt att få ihop när man pluggar, jobbar, renoverar osv. Men snart får ni njuta av er lilla bebis och Elion . Sen kan det vara klokt av dig att ändå bara gå denna termin ut. Men bestäm själv och känn verkligen efter! Förberda dig för en förlossning och livet efter är viktigt! Inget man ska stressa sig igenom.

    Kram på dig och din familj!
    Magda

  5. Sara 29 december, 2014 on 14:08 Svara

    Jag tyckte min graviditet nr 2 var tyngre både fysiskt och psykiskt. Om det sen hade att göra med att det var andra gången eller om hormonerna påverkar annorlunda om barnet är en pojke eller flicka vet jag inte. Dock var min första pojke och jag kände mig som en gravid prinsessa, min andra var flicka och jag var ibland nästan deprimerad. Däremot hade jag kraftigare hormonsvägningar med massa gråt efter sonen, men nästan inget alls efter dottern så det kanske jämnade ut sig då 😉
    Att ”rensa luften” ibland tror jag bara är nyttigt, det måste finnas utrymme i en relation att få visa känslor och vara sig själv. Hade allt varit på topp jämt hade man ju inte uppskattat de härliga stunderna och man stärks tillsammans när man tar sig genom dalarna.
    Jag tycker definitivt att du gör rätt som funderar på att pausa studierna tidigare än du tänkt från början. Det är väldigt skönt att vara riktigt laddad inför den kommande stora stunden. Jag gick över 16 dagar med dottern och jag njöt av den extra tiden jag fick för jag var verkligen redo när det väl satte igång och kunde verkligen känna kraften i varje värk jag gick igenom och tyckte det blev en fantastisk förlossning. Det vara bara alla nära runt omkring som tyckte det var jobbigt med vänta 🙂
    Med vänlig hälsning, Sara.

  6. Elina 29 december, 2014 on 16:19 Svara

    Jag är gravid med nummer tre och började doktorera i höstas. Med de två andra barnen har jag varit hemma en månad innan bf minst, iof inte alltid helt självvalt (jobbade som timanställd första gången och chefen ville inte skriva upp mig på pass för nära bf, hon tyckte jag kunde vara hemma… och andra gången var det sommar och studieuppehåll innan bebis kom). Men nu hade jag tänkt gå en kurs som sträcker sig till 31 mars och bf är 20 mars…. Vi får väl se när det närmar sig om det var rätt beslut! Kanske att jag börjar tvivla när det närmar sig och ändrar mig… :S Vet inte vad jag ska råda dig till mer än att du måste lyssna till din kropp och göra det som känns rätt för dig! <3

  7. maria 29 december, 2014 on 18:13 Svara

    Visst måste man få avreagera sig på olika sätt när hormonerna snurrar i kroppen. Och skönt att ni stöttar och är så trygga i varandra 🙂 Tycker du gör helt rätt i att lyssna på kroppen och att ni ska samla tid tillsammans bara ni två i den mån det går innan ni blir fler i familjen, om ni känner det 🙂

    ps. Sötaste bebisbulan har du!
    ps igen. Snarkade också åt statistiken och kvantitativa metoder 😉

  8. Therese 30 december, 2014 on 22:25 Svara

    Vilken vacker hårfärg !! Vilken toning är det? 🙂

    • Evelina 31 december, 2014 on 09:08 Svara

      Loreal creme gloss! 🙂

  9. Therese 31 december, 2014 on 09:39 Svara

    Ååh tack. Vilket nummer? 🙂

    • Evelina 31 december, 2014 on 10:40 Svara

      Åh funkade inte länken? Nummer 609, mörkblond har jag 🙂

  10. Therese 31 december, 2014 on 10:52 Svara

    Tack så mycket !! Gott slut och ett gott nytt år 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna