VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Foglossning?

IMG_5498.JPG

Ännu en vacker dag med vackert väder som passar perfekt för långpromenad!

Men, jag vet inte om det är foglossning som börjat träda fram allt mer? Känner igen foglossning i fogarna bak och fram sen förra graviditeten, men nu känner jag liksom stick och ilningar i mitten eller vad man ska säga. Uppe i bäckenet på något vis men mest framåt. Nån som känner igen sig?

Annars är jag helnöjd med dagen! Intressant föreläsning men det är skrämmande att det får vara så stor skillnad i världen som det är… Föreläsaren berättade t ex att de i libanon har tre timmar med elekricitet varje dag. För oss som socionomstudenter var det såklart också intressant att få ta del av hur socialt arbete bedrivs där mot här, och det känns ju ungefär som att de är där sverige var för ungefär 130 år sen. Han tyckte även att det var lite häftigt att vi är ca 15 män i vår klass på ca 65 personer, i Libanon är han rätt ensam man som utbildad socionom. Och de har kanske 4-5 socionomstudenter varje år!

Efter föreläsningen gick jag sakta hemåt (gjorde ont till och från) och sen har jag bockat av förberedelse inför imorgon och en lista med begrepp inför nästa veckas tenta. Känns bra!


Kommentarer


 1. Sofie B 18 september, 2014 on 17:31 Svara

  Precis så som du beskriver har jag känningar av också. Det sitter ju en fog mitt fram på bäckenet, vid blygdbenet därifrån man mäter SF-mått du vet.. Foglossning alltså, har klarat mig så lindrig undan med mina första två men nu vid tredje graviditet kom det tidigt. Antar att flera täta sliter lite på kroppen eller så påverkar hormonerna olika varje gång? Ligger några dagar före dig och så kul att följa! Hoppas du slipper alltför ont!

  • Evelina 18 september, 2014 on 19:58 Svara

   Ja dessa hormoner!! 😉 Vad roligt att vi är några stycken som har BF i närheten av varandra. Hoppas även DU slipper ha alltför ont!
   Kram

 2. Sofie B 18 september, 2014 on 17:31 Svara

  Precis så som du beskriver har jag känningar av också. Det sitter ju en fog mitt fram på bäckenet, vid blygdbenet därifrån man mäter SF-mått du vet.. Foglossning alltså, har klarat mig så lindrig undan med mina första två men nu vid tredje graviditet kom det tidigt. Antar att flera täta sliter lite på kroppen eller så påverkar hormonerna olika varje gång? Ligger några dagar före dig och så kul att följa! Hoppas du slipper alltför ont!

  • Evelina 18 september, 2014 on 19:58 Svara

   Ja dessa hormoner!! 😉 Vad roligt att vi är några stycken som har BF i närheten av varandra. Hoppas även DU slipper ha alltför ont!
   Kram

 3. Suzanne 18 september, 2014 on 19:19 Svara

  Hej!
  Har läst din blogg länge nu, alltid lika trevligt men kanske lite extra nu när vi ligger så nära varandra i graviditet.
  Jag och min man (sedan 1 månad, jippi!!) väntar vårat 4:e barn och enligt ett av de VUL Vi gjort så är vi nu i vecka 17+1, får se den 29/9 på RUL om den beräkningen får vara kvar.

  Tror absolut det är foglossning du känner av, jag upplever samma och läkaren förklarade att symfysen sitter där!
  Kram Suzanne

  • Evelina 18 september, 2014 on 19:57 Svara

   Aha…. Hur ska man förhålla sig till foglossning, typ som nu om det gör ont när man går. Ska man fortsätta gå eller är det bättre att vila?
   Grattis till nummer FYRA!! Så häftigt och mysigt med stor familj 🙂
   Kramar

   • Evelina H 19 september, 2014 on 07:52 Svara

    Jag tror att man inte ska belasta så mycket när det gör ont, utan försöka byta ut till aktiviteter som är skonsammare mot fogarna. Innan kan du ju kanske prova ett höftbälte? Jag har haft problem med att magen blir tung och strålar ner i underlivet på något vis, enda sedan magen var rätt liten, och köpte ett höftbälte som har gjort att jag klarat av promenader, legoland, semester med massa promenader mm. Det kostade 950:- men har varit värd varenda krona pga att jag kunnat ha kvar livskvalitén ända till slutet. Är nu i v 35 och igår tog jag en powerwalk! Fast idag är jag så trött att jag knappt orkar ta på sonen hans skor.. 😉
    Prata med en sjukgymnast om foglossningen så kan ni komma överens om nåt som passar din kropp. De kan säkert göra ett träningsprogram som hjälper till att förbättra också, ju tidigare man reagerar på foglossning desto bättre tydligen. Kör man på finns ju risken att man blir helt sängliggandes tillslut..
    Kram!

    • Evelina H 19 september, 2014 on 07:54 Svara

     Foglossningsbälte köpte jag i en hjälpmedelsaffär i Malmö när vi var där på semester i somras. Såna affärer finns dock i de allra flesta större städer.
     Sjukgymnasten kommer du i kontakt med genom din Vårdcentral. =)

 4. Suzanne 18 september, 2014 on 19:19 Svara

  Hej!
  Har läst din blogg länge nu, alltid lika trevligt men kanske lite extra nu när vi ligger så nära varandra i graviditet.
  Jag och min man (sedan 1 månad, jippi!!) väntar vårat 4:e barn och enligt ett av de VUL Vi gjort så är vi nu i vecka 17+1, får se den 29/9 på RUL om den beräkningen får vara kvar.

  Tror absolut det är foglossning du känner av, jag upplever samma och läkaren förklarade att symfysen sitter där!
  Kram Suzanne

  • Evelina 18 september, 2014 on 19:57 Svara

   Aha…. Hur ska man förhålla sig till foglossning, typ som nu om det gör ont när man går. Ska man fortsätta gå eller är det bättre att vila?
   Grattis till nummer FYRA!! Så häftigt och mysigt med stor familj 🙂
   Kramar

   • Evelina H 19 september, 2014 on 07:52 Svara

    Jag tror att man inte ska belasta så mycket när det gör ont, utan försöka byta ut till aktiviteter som är skonsammare mot fogarna. Innan kan du ju kanske prova ett höftbälte? Jag har haft problem med att magen blir tung och strålar ner i underlivet på något vis, enda sedan magen var rätt liten, och köpte ett höftbälte som har gjort att jag klarat av promenader, legoland, semester med massa promenader mm. Det kostade 950:- men har varit värd varenda krona pga att jag kunnat ha kvar livskvalitén ända till slutet. Är nu i v 35 och igår tog jag en powerwalk! Fast idag är jag så trött att jag knappt orkar ta på sonen hans skor.. 😉
    Prata med en sjukgymnast om foglossningen så kan ni komma överens om nåt som passar din kropp. De kan säkert göra ett träningsprogram som hjälper till att förbättra också, ju tidigare man reagerar på foglossning desto bättre tydligen. Kör man på finns ju risken att man blir helt sängliggandes tillslut..
    Kram!

    • Evelina H 19 september, 2014 on 07:54 Svara

     Foglossningsbälte köpte jag i en hjälpmedelsaffär i Malmö när vi var där på semester i somras. Såna affärer finns dock i de allra flesta större städer.
     Sjukgymnasten kommer du i kontakt med genom din Vårdcentral. =)

 5. Tilda 18 september, 2014 on 21:41 Svara

  Jobbigt med foglossning, hoppas det avtar.

  Har en helt annan fråga, jag väntar mitt första barn nu, nästan precis samtidigt som eran lilla ska komma och jag tycker barnvagnsdjungeln är hemsk. Du som ändå är lite utav ett proffs på barnvagnar, kan inte du gör en guide över hur man kommer fram till vilken vagn som passar ens familj och behov? Hur gjorde du och Mange? Vad är viktigt att tänka på? Är dyrare alltid bättre? Ja listan kan göras lång och du vet säkert vilka frågor som är vanliga att få, skulle vara guld värt med en lite barnvagnsguide ifrån dig.

  Kram

 6. Tilda 18 september, 2014 on 21:41 Svara

  Jobbigt med foglossning, hoppas det avtar.

  Har en helt annan fråga, jag väntar mitt första barn nu, nästan precis samtidigt som eran lilla ska komma och jag tycker barnvagnsdjungeln är hemsk. Du som ändå är lite utav ett proffs på barnvagnar, kan inte du gör en guide över hur man kommer fram till vilken vagn som passar ens familj och behov? Hur gjorde du och Mange? Vad är viktigt att tänka på? Är dyrare alltid bättre? Ja listan kan göras lång och du vet säkert vilka frågor som är vanliga att få, skulle vara guld värt med en lite barnvagnsguide ifrån dig.

  Kram

 7. Suzanne 18 september, 2014 on 21:45 Svara

  Tack snälla!
  Ja, det känns så mysigt med en storfamilj 🙂 Men efter detta lilla troll blir der stopp, min kropp klarar inte av fler graviditeter. Har (och har under alla graviditeter haft) graviditetssjukdomen hyperemesis gravidarum.

  Med vårat första och tredje barn fungerade ett bälte och väldigt lite gående bäst på mig. Andra graviditeten fungerade ingenting, provade vattengympa som resulterade i att min foglossning blev sämre.
  Nu startade det tidigt, runt v 8-9.
  Små steg tar jag när jag rör mig och försöker att tänka på hållningen och inte svanka eller ”hänga” på ett ben.

  Kram, hoppas du finner en lösning som passar din kropp bra! 🙂

 8. Suzanne 18 september, 2014 on 21:45 Svara

  Tack snälla!
  Ja, det känns så mysigt med en storfamilj 🙂 Men efter detta lilla troll blir der stopp, min kropp klarar inte av fler graviditeter. Har (och har under alla graviditeter haft) graviditetssjukdomen hyperemesis gravidarum.

  Med vårat första och tredje barn fungerade ett bälte och väldigt lite gående bäst på mig. Andra graviditeten fungerade ingenting, provade vattengympa som resulterade i att min foglossning blev sämre.
  Nu startade det tidigt, runt v 8-9.
  Små steg tar jag när jag rör mig och försöker att tänka på hållningen och inte svanka eller ”hänga” på ett ben.

  Kram, hoppas du finner en lösning som passar din kropp bra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna