VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dagen är här!

Ja idag är det äntligen söndag vecka 32, dagen då Elion kommer hem till Småland igen! Alltså jag kan ju inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter att sluta jobbet och åka till stationen för att få hämta hem honom. Det har varit SÅ tomt utan honom i tre hela veckor men samtidigt och lite tur i oturen har jag ju inte varit något speciellt roligt sällskap de här veckorna ändå med tanke på min trötthet och illamående. Som ändå verkar ha vänt liiite nu, jag däckar inte lika ofta på kvällarna längre ;)…

Igår var det segt att jobba, starta med en sexdagarsvecka var nog lite väl mastigt men det har ändå gått bra! Efter jobbet hämtade min älskling mig och så åkte vi och handlade svala täcken på IKEA och sen mat. Vi komponerade den bästa menyn under tiden vi gick i affären haha… Jag ville ha sushi och så pratade vi om kräftor men havskräftorna var slut (barnmorskan nämnde i onsdags att vanliga kräftor är ju samma som insjöfisk och det ska undvikas av gravida) så vi köpte hummer istället. Och M ville köpa en sån där färdig paj men det fanns som tur var inte så jag lovade att baka en paj till honom. Kände att jag liksom kan ge tillbaka lite efter all mat han har lagat nu i sommar när inte jag har kunnat eller orkat.

 

20140809-231058-83458273.jpg

20140809-231059-83459017.jpg

20140809-231059-83459613.jpg

 

Det var sååå gott! Hummern var suverän och M sa att jag inte får göra pajen fler gånger för den var alldeles för god haha… Och det tyckte faktiskt jag med även om jag inte är så förtjust i bakat vanligtvis. Jag tog receptet av vanlig smulpaj, ökade på smörmängden något och hade i extra havregryn utöver vetemjölet samt sirap. La hallon och blåbär i den smorda formen, smulade över degen och ringlade lite sirap till över pajen. Det blev lite knäckigt gott sådär med sirapen. Och så vaniljsås på det, yummie!

Mellan ”huvudrätten” (hummern) och efterrätten kollade vi på The Vow (wow säger jag!!) och sen gick vi ut på en kvällspromenad innan slutspurten på filmen. Det klarnade upp efter ett par regniga timmar och vi tog en runda i området för att bland annat spana in det där huset som vi dras till även om det inte alls är fint nu. Vi ska räkna på det nu i veckan och sen gå på visningen så får vi se. Är det rätt så är det. Och visst skulle det vara rätt skönt med ett lite mer bebisvänligt hem! Kunna köra in barnvagnen och få egna rum till barnen. Och M tror jag tänker en del på att få plats med bil, motorcykel och alla verktyg i garaget haha…

 


Kommentarer


  1. Åh, äntligen kommer Elion hem! Jag kan tänka mig hur mycket du längtar efter honom 🙂

  2. Tilda 10 augusti, 2014 on 10:58 Svara

    Är också gravid (är i vecka 11+2) med mitt första barn, är mycket man måste tänka på med maten nu, aldrig har jag väl googlat så mycket!

    Jag åt kräftor igår, vilket jag inte tror var havskräftor, visste inte att man skulle tänka på det. När jag googla stod det bara att kräftor var bra att äta. Men jag har hört att man ska undvika sushi, då även om det är tillagat enligt livsmedelsverkets rekommendationer kan finnas en risk för listeria. Hur tänker du kring att äta sushi under graviditeten, med tanke på hur noga du var med att inte äta kräftor? Hur tänker du kring alla rekommendationer jag är själv kluven, vill följa alla till punkt och pricka men känner mig stressad att jag ska ”missa” något, åt en mjukglass för några veckor sen och fick nyss reda på att det inte är bra, för något bakterie. Nikotin och alkohol är ju enkelt och självklart att hålla sig i från, men det är alla dessa små ”oskyldiga” saker som man inte tänker på som en mjukglass.

    Kram kram och lycka till med allt i graviditeten.

    • Evelina 10 augusti, 2014 on 11:03 Svara

      Ja det står verkligen MYCKET!! Det ”senaste” jag har hört om sushi är att man får äta det om den är färsk och så vidare. Men kräftor från sjö är samma som fisk från sjö enligt min bm, därför ville vi inte köpa det. Men jag vet inte… Finns som sagt SÅ mycket och det står olika… Jag kommer nog fortsätta äta mjukglass och sushi 😉
      Kram och lycka till med allt!

  3. Inne hos Ina - bröllop i september 10 augusti, 2014 on 13:34 Svara

    Vi är också sugna på hus även om det inte direkt är läge för det just nu egentligen.. Jag har ett års studier kvar, till exempel. Men vi ska ändå gå och titta till veckan, får väl hoppas att det bara är skrot 😉

    Kram!

  4. Anna 10 augusti, 2014 on 13:43 Svara

    Härligt med längtan! Fint att höra om din kärlek för din son

  5. Sara 10 augusti, 2014 on 21:38 Svara

    Hej

    Man kan äta kräftor då Livsmedelsverkets mätning av kvicksilver och organiska miljögifter i kräftor ligger under rikt och gränsvärdena för fisk. Dessutom äter vi kräftor i små mängder totalt sett. Så det är fritt fram med kräftfest!

  6. Rosanna 10 augusti, 2014 on 21:45 Svara

    är verkligen olika från var man bor vad alla säger, men jag åt inte salami i början, bara nedfrusen sa min BM. Kräftor åt jag dock förra gången. Är i v 31 imorgon och tar inte så hårt på allt längre.. Mjukglass har jag aldrig hört, varför får man som gravid inte äta mjukglass?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna