VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Restips?

Om vi säger såhär:

September, barnvänligt, romantiskt, vacker omgivning, 1-2 veckor, roliga aktiviteter…

Var ska man (vi) åka?


20140713-105121.jpg


Vi var först inne på någon ö i medelhavet men hamnade snart på mauritius, azorerna och thailand också. Kom sen tillbaka till europa på grund av avståndet (eller hur funkar det egentligen att resa långt med små barn?). Reser man långt är det två veckor som gäller, annars funkar en vecka också även om man nog ska kunna vara där i två veckor utan att bli uttråkad. Barnklubbar är såklart bra men vi fick höra att de säkert är stängda i september ändå så då kvittar det ju ifall det finns på hotellet, men barnvänlig pool och strand är såklart ett måste! Lika viktigt som att det är en fin och vacker omgivning och miljö, och fiiint hotell! Gärna ett lite ovanligare resmål också, helst inte vanligaste Kreta eller Mallis typ ;)…


Kommentarer


  1. Sandra Hellström 13 juli, 2014 on 21:32 Svara

    Kroatien har jag bara hört gott om, har aldrig varit där men vill gärna semestra där. Kram

  2. Emma 13 juli, 2014 on 22:01 Svara

    Kroatien är jättevackert! God mat & fantastisk miljö

  3. Agneta 13 juli, 2014 on 22:06 Svara

    Vi åker till Rhodos, Sunwing vacation club, 10/9. Superbra för barn!

  4. Mrs Gille 13 juli, 2014 on 22:12 Svara

    Vi har varit i många länder och bäst av alla har Kroatien varit. Vackrat, bäst mat, trevligt folk och härligt väder. Barn blir ju lätt uttråkade så jag skulle inte åka så långt med mina barn… Men det är ju olika beroende på barnet…

  5. Malin 13 juli, 2014 on 22:32 Svara

    Vill inte vara en glädjedödare men se till att du inte har något obligatoriskt moment i studierna innan ni bokar. Trist grej att upptäcka i efterhand. Men det brukar ju gå att ta igen obligatoriska moment vid andra tillfällen (dock i värsta fall om ett år). Hoppas att ni hittar ett spännande resmål 🙂

  6. Sandra 13 juli, 2014 on 23:17 Svara

    Kroatien!!!

  7. kristin 13 juli, 2014 on 23:53 Svara

    Cypern kanske?! Vi åker i oktober så vet inte ännu men.. 🙂

  8. Aggie 14 juli, 2014 on 00:04 Svara

    Jag tror absolut att du vågar åka långt med Elion, han är så stor nu! Skulle utan tvekan resa långt med sonen som är lika gammal (han har också galet med energi och en riktig klättrare

  9. alexandra 14 juli, 2014 on 01:36 Svara

    Njuta av semestern som är nu och ta en härlig solresa till vintern?

  10. Ann 14 juli, 2014 on 08:43 Svara

    Kroatien är ett av våra smultronställen. Billigt, bra och fantastisk natur. Vi brukar dock bila dit och då bor vi i små fiskebyar i norra delen. Inte så charter!
    I år blir det Rhodos i 2 veckor. Planet går torsdagar från Växjö. Perfekt om man bor i närheten. Kolla in atlantica prinsess. Fantastisk buffé, många pooler, wi-fi …som ju är ett måste

    • Catrin 14 juli, 2014 on 10:56 Svara

      Åh vad kul att ni tyckte om atlantica, vi ska åka dit 23 augusti med våra barn. Tänkte chansa pch fråga om ni lånade en sulky från hotellet eller vet vad det är för vagn man får låna?

      Sen hur är det smidigast att åka till rhodosstad? Taxi hade ju vart skönt men då vill man ju ha bilbarnstolar till våra små (6månaders bebis pch en 3åring)

      • Ann 14 juli, 2014 on 14:28 Svara

        Catrin. Vi lånade inte nån vagn pga att en kompis jobbat på resebyrå och sa att dom var väldigt enkla. Väl på plats lärde vi känna en norsk familj som inte alls var nöjda heller!! Ingen liggfunktion och inget solskydd.??typ det som man vill ha!!!..det enklaste du kunde tänka dej!! Dom åkte in till stan och köpte sej en vagn. Så lägg inte pengar på det!
        Vi tar med oss en babytravel sittvagn till vår 4-åring och en chico liteway (tror jag den heter) till 2-åringen.
        Jag vet inte om dom erbjuder bilstol i taxin, i hyrbilar gör dom det vet jag. Men vi har helt enkelt tagit seden dit vi kommit och åkt ändå.
        Då lär vi ses. Vi åker den 21:a /Ann

        • Catrin 14 juli, 2014 on 23:26 Svara

          Okej tack för svar! Men då var de ju bra att vi köpte en vändbar paraplyvagn till minsta. Sen lånar vi en till 3 åringen (redan bokat en), hon åker knappt vagn men kan vara skönt att ha en extra ifall att de skulle behövas.

          Haha okej får se hur vi gör. Har ni åkt buss in någon gång?

          / catrin

          • Ann 15 juli, 2014 on 09:24

            Catrin, nej vi har inte provat bussen. Jag gillar när det går fort att ta sej från à till ö;)

  11. Ann 14 juli, 2014 on 08:49 Svara

    ….Och så tar vi taxi in till Rhodosstad 3-4 ggr under den tiden. Barnen är nöjda (2 och 4 år) personalen är fantastisk, 50 m till havet. We love it!!
    Så därför blir det samma som förra året för oss. Hoppas ni hittar ngt som passar er!
    Kram

  12. Yohanna 14 juli, 2014 on 09:22 Svara

    Med ving är barnklubben i full gång i september. Bästa resortsen för kombination barn och semester 🙂

  13. Emelie 14 juli, 2014 on 10:58 Svara

    Så roligt! Det är Inga problem alls att flyga långt med en femåring., iPad, spel, pyssel och förberedelse. Vi var i Mexico nyligen och det gick hur bra som helst med två nästan femåringar.
    Vill inte vara glädjedödande men det är alltid väldigt mycket och hektiskt vid skolstarten och två veckor låter verkligen länge att vara borta, det är mycket att ta igen och har man otur så är det obligatoriska moment. Bara en tanke, det ordnar sig säkert för er! Kram Emelie

  14. Karin 14 juli, 2014 on 12:55 Svara

    Kan rekommendera Mexico. Annars är det inte lika lång flygresa till Dubai.

  15. Thea 14 juli, 2014 on 13:24 Svara

    Jag vill bara tipsa om Side i Turkiet & hotellet Seven seas. Var där i början av sommaren & det var jättefint! Ligger precis vid stranden & där finns också två pooler. Det finns också bamseklubben för barn & massa roliga aktiviteter för barn.

  16. Tilda 14 juli, 2014 on 16:26 Svara

    Vill inte vara någon glädje dödare, men två veckor precis i terminsstarten skulle jag inte rekommendera, håll er till en vecka i Europa och kolla att du inte har något obligatoriskt, och viktigast av allt ingen tenta den veckan. Men du gör SÅKLART som du vill, bara en rekommendation till en student från en annan.

  17. Annika K 14 juli, 2014 on 18:29 Svara

    Vill inte förstöra glädjen att planera resa.
    Men som några skrev, att resa iväg en vecka så där i terminsstarten är ingen bra idé.

    Mycket gås igenom praktiskt. Registrering brukar göras första dagen med. Är du inte där så kan du bli utan plats.

    Kurserna är ofta på ett visst antal veckor och du kan missa massor genom att vara borta en vecka.

    Så planera resan innan du börjar.

  18. Paulina 14 juli, 2014 on 20:19 Svara

    Bröllopsresa?

  19. Anne 14 juli, 2014 on 21:58 Svara

    Vi har varit till Side i Turkiet och det var verkligen perfekt enligt oss. Dock kanske inte så jättebra barnanpassning just i området vi bodde i dock.. Inga Bamseklubbar eller liknande. Dessutom är det kanske lite mainstream ifall ni är ute efter nåt lite mer annorlunda resmål.

    Om en månad ska vi åka till Korfu i Grekland (kan inte säga mycket om det eftersom jag aldrig varit där). Vi ville egentligen åka till Santorini, men prisskillnaden och transfertiden fick oss att välja Korfu istället.

    Mitt tips är en fin grekisk ö! Hittar ni rätt ö så blir det den perfekta blandningen mellan kul för Elion och romantiskt för dig och M 🙂

    Annars säger jag; Kroatien (typ Dubrovnik) eller kanske Albanien! ELLER varför inte Cypern.. Eller förresten; Italienska rivieran! Finns så många drömresemål!! 🙂

  20. L 15 juli, 2014 on 08:11 Svara

    Boka Turkiet! Har verkligen blivit bättre med åren, kanon tycker jag! Marmaris eller side. Det sistnämnda är mer barnvänligt. Boka med ving och ta ett sunwing hotell. Toppen och så prisvärt.

    Lycka till med skolan förresten, jag kom in på förskollärarprogrammet 🙂

  21. C 15 juli, 2014 on 10:07 Svara

    Om ni åker till Thailand nån gång så rekomenderar jag att åka till Koh Lanta. verkligen barnvänligt och romantiskt. Fantastiska solnedgångar , och man bor på stranden, äter middag på kvällen på stranden. när vi var där så hade jag inte ett par skor på mig på 14 dagar.

  22. C 15 juli, 2014 on 10:08 Svara

    Glömde skriva att bästa säsongen för Thailand är nov-mars

  23. Ann 15 juli, 2014 on 17:16 Svara

    Kroatien! Va där med mina två barn nu i våras, en fyra åring och en under året. Vi bodde ute på ön brac, så vackert, så trevligt folk, lugnt och skönt. Kommer absolut åka dit igen!

  24. Jennifer 16 juli, 2014 on 22:02 Svara

    Besökte Azorerna 2011 och det var verkligen magiskt vackert! Regnskog, turkosa insjöar, valar i havet och djungel med vattenfall. Fantastiskt resmål! Dock ingen direkt solresa om det är vad man är ute efter, även om det givetvis finns möjlighet till sol och bad vid bra väder. Vi var där innan vi hade barn, men det är säkert en resa även barn kan uppskatta om man anpassar den lite:) Maila gärna om du har frågor eller vill se bilder 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna