VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Monday morning

20140414-092502.jpg

Morgon hos oss startade med nyhetsmorgon och inställt frisörbesök för mig, feber för M… 🙁

Nyhetsmorgon är något jag har börjat uppskatta mer och mer, idag pratade de om trots vilket såklart var intressant för mig som småbarnsförälder. Elion har egentligen aldrig varit speciellt trotsig, mer nån dag eller några dagar då och då som han blir helknasig men aldrig långa perioder som tur är (peppar peppar). Och när han får såna dagar går det så snabbt över! Han är ingen som skriker och trotsar långa perioder. Däremot är han nejsägare, extremt! Det kan testa mitt tålamod ordentligt när man hört nej som svar på allt i en vecka… Och då gör han ändå det jag ber honom om, men han ska bara säga nej haha. Är det vanligt? De pratade om trots på ett bra sätt och det brukar jag också tänka att det är, de testar gränser och utvecklas. Så det försöker jag tänka när vi hamnar i såna situationer, att det är något som är bra för honom och att det är viktigt för mig att visa kärlek i allt jag gör för det är det här som formar honom för framtiden och jag hjälper ju faktiskt honom att utvecklas. Självklart sätter jag gränser och säger ifrån (vilket jag tror är nyckeln till att han faktiskt lyssnar så bra som han gör), men en grej som jag börjat med och som faktiskt har gjort så att Elion lyssnar bättre på mig och ger mig mycket mer kärlek tillbaka är när han haft trotsattacker och jag bara kramat honom. Samtidigt som jag förklarat att nu är du jättejobbig men mamma älskar dig mest av allt i hela världen ändå och jag kommer krama dig tills det känns bättre igen. Det hindrar även mig från att höja rösten och bli trotsig tillbaka ;). Jag tror mycket på det, att prata med sitt barn. Diskutera och prata och inte bråka i onödan. Välja sina strider. Jag försöker tänka ”är det här något som är värt att ens lägga märke till eller är det faktiskt något som jag måste stå på mig i? Prata vuxenspråk. Har aldrig riktigt förstått mig på bebisspråk och vi har aldrig pratat det med Elion. Haha när vi var i Branäs och skulle åka hundspann sa Mange ”ska det bli kul att hälsa på vovvarna?”. ”Vilka vovvar?” svarade Elion. Han vet ju bara att hund heter hund ;)…

Har som sagt en febrig M hemma men vi ska ju åka och hämta nya bilen idag så det blir jag som agerar chaufför. Ja jag hade ju fått köra ena bilen hem ändå men nu kör jag även upp! Och frisören blev med sjuk… Jag som hade längtat! Känns nästan olidligt att vänta ända till nästa vecka nu. Otålig är ju liksom mitt andranamn! Vi ska förresten även kolla på en kristallkrona idag! Råkade stöta på en i samma område där bilen finns så vi håller tummarna för att den är fin. Vi har spanat efter en kristallkrona hur länge som helst, ja sen innan vi flyttade ihop så det skulle vara kul att äntligen köpa en och hänga över matsalsbordet!


Ha BÄSTA starten på nya veckan! Fyll den med sånt som gör dig lycklig!



Kommentarer


  1. Agneta 14 april, 2014 on 11:22 Svara

    Min gosse sa förra veckan ”mamma, jag gillar inte alla saker du gör men jag älskar dig mest alltid”. Han är så fin!
    Håller med dig i allt i detta inlägg.

    • Evelina 17 april, 2014 on 19:33 Svara

      Men ååååh vad sött!!!

  2. DeMarkey - Liveyourdreams! 14 april, 2014 on 11:51 Svara

    Att ge mer kärlek tillbaka är precis vad man ska göra, du gör så rätt så du anar inte. Alltid 5 gånger mer kärlek tillbaka än vad dom ber om. är dom arga, trotsiga eller nått så är det bästa (men absolut inte det lättaste) sättet att bryta ner det med kärlek. Fortsätt som du gör för trotsen kommer du inte ifrån än på ett tag. Kom bara ihåg att han inte är en av dom som är jobbigaste av dom jobbigaste i sitt trots, han verkar ganska enkel bortsätt från att man ändå blir jäkligt irriterad av alla nej. Jag har nämligen två likadana. Dom skriker inte, gråter inte förtvivlat och sånt, dom är bara nej-sägare. Väldigt, väldigt påfrestande och jobbigt men hellre det än det andra… =)

  3. Nina 14 april, 2014 on 13:41 Svara

    Vart kommer tv-bänken ifrån? 🙂

    • Evelina 17 april, 2014 on 19:33 Svara

      Det är Ikea!

  4. Marie 14 april, 2014 on 16:18 Svara

    Barn gillar ju att samarbeta, så vi gäller alltid

    ”Jag vill att ni går och tar på pyjamasen” istället för ”Gå och ta på dig pyjamasen!”

    En bra bok att läsa är ”De otroliga åren”. Den ger många praktiska tips (även om man så klart få sålla så att det passar sin egen familj och hur barnen är).

    http://www.adlibris.com/se/bok/de-otroliga-aren-en-handledning-i-problemlosning-for-foraldrar-till-barn-9789189638044?gclid=CMLf4IGj4L0CFWSQcgod1C0AOA

  5. Rosanna 17 april, 2014 on 19:56 Svara

    Min son 3 år har aldrig tex kastat sig i affären å skrikit hysteriskt. Jag ser många barn som springer runt i affärer, ej lyssnar osv. Kan bli knäpp på såna. Såna barn är otroligt jobbiga att lyssna på. Man tycker alltid att andras barn är jobbigare. Men min kan trotsa i perioder, skrika högt när man inte får som han vill, säger att han inte kan fast han visst kan osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna