VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Måndagstisdag

Ja inte känns det som tisdag idag inte! Vilken underbar påskhelg vi har haft, trots inställd inflyttningsfest så kunde den nog inte blivit mycket bättre. Vädret har såklart hjälpt till massa! Hoppas vi har en lika fin sommar framför oss, som förra sommaren. Vore alldeles uuunderbart!

Idag väntar jobb men bara 9.45-14. Likadant i morgon. På torsdag är jag och Elion lediga och på fredag åker jag och M till Spanien! Ringde förskolan innan för att ändra Elions tider och blev faktiskt irriterad när de påminner mig om att det finns regler för 15-timmarsbarnen (att de får vara på förskolan 8.30-13.30 tis-tors). Jag vet det!! Men nu handlar det om jobb, och Fredrik behöver ha Elion på förskolan på fredag eftersom han jobbar. Det är väl ändå därför vi betalar för förskoleplatsen varje månad? Det är ju inte så att jag ändrar tiderna så länge det inte finns anledning till det. Men orka tjaffsa, känner bara att jag blir trött av att de ens känner att de behöver påpeka det. Blir trött av att man som separerade föräldrar inte får byta dagar efter vad som blir bäst för Elion och oss, ALLA har ju inte hela veckor i taget som sagt…

Nog om det! Ha en finfin tisdag allihop, hoppas att ni också har fått härlig energi av påsken? Efter jobb och förskola idag har vi bestämt att vi ska ut på en cykeltur jag och min lillE, längtar!

 

large


Kommentarer


  1. Magda 22 april, 2014 on 07:58 Svara

    Jag har jobbat på förskola och kan förstå att dom tjorvar med tiderna ibland. Men dom måste ju förstå att alla inte lever efter 7-16 jobb. Jag har själv haft det problemet på en tidigare förskola där min son gick. Helt sjukt. Det gör inte situationen bättre heller.
    Kämpa vidare! Ha en fin dag! ❤️

  2. Josefine 22 april, 2014 on 08:02 Svara

    Puss sweetie!! <3

  3. Joanna 22 april, 2014 on 08:15 Svara

    Det verkar ju helt sjukt! Dom ska väl fullständigt strunta i vilka tider ni väljer att ha Elion där, under förutsättning att det är under jobbtid såklart (om det inte är 15-timmarsdagarna när du inte jobbar då). Men annars? Vem som lämnar/hämtar och vilka tider ska ju ni kunna bestämma hur ni vill. Stå på dig!:-)

  4. Malin 22 april, 2014 on 09:32 Svara

    Låter som en trevlig påsk, men det där med förskolan, E är inte 15-timmarsbarn för att du är mammaledig, utan förstår att du arbetar/arbetsökande och då måste förskolan vara mer flexibel med sina tider. Förstår att förskolan kan säga ifrån när man är mammaledig men inte som en arbetande/arbetsökande/timvikarie förälder. Kämpa på, ni ska få ha det som är bäst för er. =)

  5. Aggie 22 april, 2014 on 09:54 Svara

    Men det där har de ju inte att göra med överhuvudtaget! Dags att byta förskola kanske? Orka stå på sig och tjafsa hela tiden! Måste ju va jobbigt när det blir lite dålig stämning!

    På vår förskola är det väldigt medgörliga, vi jobbar båda helger och jag jag jobbar även kvällar ibland. Så våra barn har olika tider nästan alla dagar veckan och alla veckor är mer eller mindre olika. Vi har också alltid en ledig dag mitt i veckan och den kan va på tis, ons eller tor beroende på hur vi jobbar, eftersom vi jobbar helg båda två, har vi mini-helg mitt i veckan 🙂
    Så vi har skrivit upp ett grundschema där vi skrivit upp 7.15-16.30 alla dagar i veckan och sen tar vi bort. Visa dagar går de 9-15, visa 7.15-15, 8-15.30 osv. Vi burkar också kunna ändra oss dagen innan. Så det är super!
    Hade inte fungerat för oss annars!

    Stå på dig! Dessutom jobbar du ju och då kan väl inte 15 timmars regeln gälla längre?

    Kram!

  6. Isabell 22 april, 2014 on 09:54 Svara

    På förskolan där jag jobbar är detta inga problem.. Alla jobbar vi olika och föräldrarna jobbar olika ..så stå på dig!! Kram en förskolelärare

  7. Martina 22 april, 2014 on 11:02 Svara

    Jag läser till förskollärare och är nu ute på praktik, här finns det föräldrar som är skilda där den ena jobbar och den andra går hemma. Där barnet ena veckan är 15 timmar och andra veckan mer eftersom barnet är hos olika föräldrar. Är väl inte så konstigt att det blir så. Har man ett varannan vecka liv kan man ju inte ha barnet 15 timmar varje vecka om det är så att den ena föräldern är hemma och den andra jobbar. Vill de ha det så måste ju barnet vara hos den föräldern som är arbetslös varje vecka i såfall. Ibland undrar man hur folk tänker,klart det finns regler men med familjer där det är varannan vecka får man kanske tänja på reglerna ibland.

  8. Anna 22 april, 2014 on 11:25 Svara

    På vår förskola har det aldrig varit nått problem och storebror (går 15 timmar) har fått byta dag någon enstaka gång. Men tror du inte att det är eftersom du är ”ledig” på fredag? De visste väl inte att ni ska utomlands? De gör nog så gott de kan, kanske de är mindre personal på fredagar? Ha en fin dag!

  9. linda 22 april, 2014 on 11:53 Svara

    Vet inte om reglerna säger annorlunda när föräldrarna är separerade men på vår förskola gäller, oavsett om man har 15 h eller heltid, att om en förälder tar semester så ska barnet inte vara på förskolan. Man förutsätts vara med sitt barn på sin semester helt enkelt.
    Vi har bekanta där farföräldrarna fick ta hand om barnen på dagarna när mamman skulle till fjällen med kompisar och pappan var hemma och jobbade. Stelbent kan tyckas men samtidigt enligt principen korrekt… Förskolan är till för dee tider när man arbetar/pluggar/söker jobb, övrig tid ska man ansvara för sitt barn.

  10. Lina 22 april, 2014 on 12:20 Svara

    Jag förstår din sida av förskolesituationen men förstår samtidigt förskolepersonalen. Det kan vara så att deras schema är anpassade efter att 15-timmarsbarnen är på förskolan en viss tid – alltså att de är mindre personal på fredagseftermiddagarna eller har planeringstid osv osv. Kanske något att ta upp med förskolechefen isf så att inte personalen tar smällen? De kan i regel inte påverka så mycket. Svår situation!

  11. Marie 22 april, 2014 on 17:35 Svara

    Om E går på en kommunal förskola brukar det finnas kommunala regler att följa. Vet inte hur reglerna ser ut i din kommun, men 15-timmarsbarnen brukar ofta styras av att de ska gå när det är som störst bemanning.

    Och att man inte få ha barnen på förskolan när man själv har semester brukar vara lika överallt,

    Ta en diskussion med förskolechefen i stället för att bli irriterad;)

    • Evelina 22 april, 2014 on 18:28 Svara

      Ja absolut så är det ju! Och det respekterar jag. MEN, vi byter veckor rätt ofta för att det ska passa våra liv och då tycker jag det är riktigt svårt med en förskola som inte är mer samarbetsvilliga. Hittills på mina veckor har Elion varit mindre än 15 timmar, så det är ju inte så att han går mer än sin tid heller, och nu är det jobb inblandat de tre dagar han går. Men men… Snart har han nog rätt till heltid igen så då slipper vi detta onödiga småtjaffs :)…

  12. Christel 22 april, 2014 on 19:18 Svara

    Jag tror nog att förskolan samarbetar så gott dom kan utifrån sina regler
    Tänk om alla föräldrar till barnen skulle byta dagar eller tider hur som ………… då skulle det ju inte fungera i praktiken det inser väl vem som …… fast man står ju ofta sig själv närmst … kanske förskolan skulle vara överfull vissa dagar eller vissa tider och kanske bara vara personal på vissa tider
    Sedan om man är skilda eller inte så måste det vara samma regler för alla ……. kanske skönt för personalen också att slippa tjafset för det är ju inte dom som sätter reglerna

  13. Åsa 22 april, 2014 on 19:56 Svara

    Känner igen det där och blev också irriterad när vi var med om samma sak, men har förstått i efterhand att när man är beviljad 15-timmars vecka pga arbetssökande/plats för syskon så är det vissa bestämda tider, ändrar man så kan det vara svårt för personalen att få det att stämma med personalens tider och att lämna/hämta momentet kan stressa barnen då en fröken måste ta emot/lämna rapport. MEN för det kan systemet verkligen kännas fruktansvärt flexibelt, och som sagt gör inte familjelivet lättare! Har man jobb däremot eller vickar så hamnar man i ”en annan ruta” i deras system och är då beviljad ett mer flexibelt tänk kring hämta/lämna och de måste då ha peronal så att det täcker upp!

    • Åsa 22 april, 2014 on 19:57 Svara

      fruktansvärt oflexibelt menar jag:)

  14. marie 23 april, 2014 on 21:39 Svara

    Men är det inte så att du har jobb?! Oavsett om du jobbar heltid eller deltid så gäller väl inte 15 timmars regeln då, det är väl bara om du är föräldraledig eller arbetslös. Men det är du ju inte! Jag förstår inte pedagogernas problem? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna