VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sjukstuga

Idag fredag är jag glad för att vi har TV i sovrummet!

 

20140228-084312.jpg

Igår efter jobb fixade jag en överraskning till min M, sen blev det gymmet och en mil på rullbandet (hade tänkt BP men kände verkligen inte för det och trodde det berodde på att jag var allmänt låg) innan jag åkte och hämtade M som var tvungen att jobba över. Samma sekund som vi kom hem började jag må illa. La mig i soffan och fick frågan om jag är gravid men det är jag ju inte även om jag nästan började tvivla när jag fick ont i ryggslutet med ;). Tänkte att det säkert mest är att jag inte ätit middag (klockan var halv 8 och jag är rätt känslig mot att hoppa över måltider minst sagt) så jag testade med ett äpple. Som inte fick vara kvar speciellt länge. Tog en dusch (fick sitta på golvet haha) för att få upp värmen efter nedkylningen av träningens eftersvettning, vi kollade Lyxfällan och skulle sen ta sista avsnittet av första säsongen på Dexter. Sa att nu kan jag nog testa äta yoghurt så M var på väg till köket när jag ångrade mig. Och fick springa till toaletten istället. Fyyy, längesen jag spydde så och det där illamåendet är ju nästan preventivmedel i sig hehe… Messade F och sa att han får ha Elion till lördag så att inte han smittas. M kan inte bli spysjuk. KAN inte! Förstå vilken tur att besitta den förmågan ;). Nu vet ni i alla fall orsaken till min frånvaro!

 

20140228-084320.jpg

Så här ligger jag idag…. Har inte spytt sen igår ialla fall och nu har jag precis testat att äta en apelsin och yoghurt med cashewnötter. Känns stabilt ändå men självklart stannar jag hemma från jobbet idag. Har länge varit anti TV i sovrummet men M är helt tvärtom och det är jag ju extra glad för idag! På helgerna brukar vi ligga kvar en stund och kolla nyhetsmorgon, gå upp och äta frukost och sen gå och lägga oss en stund igen. Hur mysigt som helst och TV i sovrummet är numera något jag också alltid vill ha :). Minns för övrigt inte när jag var hemma sjuk senast? Brukar ju ”tajma” in det och vara sjuk samtidigt som Elion och därmed VAB:a. Ovant och jag funderar på om jag klarar det med min rastlöshet samtidigt som det nog är preciiiis vad jag behöver just nu. Göra ingenting och bara andas.

 

large

 

 


Kommentarer


  1. Lisa 28 februari, 2014 on 09:59 Svara

    Men hua din stackare. Att kräkas är för mig det väääärsta. I år har jag klarat mig undan thank God. Gör dig en riktigt skön och lugn fredag och bara var med ett riktigt gott samvete! Kroppen behöver all vila och återhämtning som den kan få. Här kommer ett lass KRAMAR till dig FinE

  2. Lola 28 februari, 2014 on 10:46 Svara

    Vaddå KAN inte bli spysjuk? Berätta mer!

    • Evelina 28 februari, 2014 on 12:24 Svara

      Haha jag vet inte? Han kan visst bara bli lite ”orolig i magen” som värst, medan andra spyr runtomkring typ. Jag har hört det förr, att en del är immuna mot magsjuka?

  3. Magda 28 februari, 2014 on 12:04 Svara

    Evelina du som är så snäll vill jag passa på fråga en grej när du ändå blev kräksjuk.Jag är nämligen emetofob betyder att man är livrädd för att kräkas och hela ens liv kretsar kring just fobin.

    Fick det i samband med kräksjuka 2003 och jag ville fråga omde var jättefarligt?? Kräktes du non stop?? Hur många gånger? Alla jag frågar som jag tror vill hjälpa mig målar upp såna mardrömsscenarion just för att jag ska m sämre tror jagibland eller så är det så farligt för alla ??? För mi var det vidrigt 2003 trodde jag skulle dö och spydde okontrollerat !!

    Har verkligen inte haft nåt liv sen dess och då menar jag inget 🙁

    Förlåt för konstiga frågor mn känner att man vågar anförtro sig dig som är så go

    /M

    • Evelina 28 februari, 2014 on 12:23 Svara

      Oj vågar jag gå in på det haha? Jag kan börja med att säga att jag verkligen FÖRSTÅR er som är livrädda för att spy, för det är gräsligt… MEN, faktiskt så känns det oftast bättre efter man spytt. Illamåendet försvinner liksom, i alla fall en stund.
      Igår spydde jag jäääättemycket en gång och två små gånger. Har haft mkt värre när jag spytt jääättemycket varje kvart i flera timmar men då har det varit vinterkräksjuka med feber och DET är ännu vidrigare. Men, det går ju över. Jag vet inte hur du kan släppa din rädsla för att spy, kanske terapi av något slag?

      Stor kram!

  4. Hanna 28 februari, 2014 on 14:45 Svara

    Vi kräks inte heller vid magsjuka men det kommer den andra vägen istället.. lite behagligare men sjukan håller i sig lite längre å andra sidan. Krya på dig!!

  5. Johanna 28 februari, 2014 on 16:39 Svara

    Hej! Tyvärr är det bara just vinterkräksjukan man kan vara immun mot, finns test på Apoteket. Dock kan man åka på vanlig magsjuka och matförgiftning ändå men sen har man ju såklart olika ”bra” magar som står emot olika mycket.
    Hur som, stort krya på dig!

  6. Josefine 28 februari, 2014 on 22:30 Svara

    Min sambo är också immun. 4-8% är immuna. Själv får jag det tre gånger om året.

  7. karolin 1 mars, 2014 on 10:25 Svara

    Det är bara Calicivirus (vinterkräkan) man kan vara immun mot, man ska dock skilja på det och magsjuka som man får av till exempel dåligt tillagat kött. Då är det bakterier som upprör saker och ting i magen. Sen kanske man kan ha olika benägenhet att reagera med sjukdom på de bakterierna, och olika sätt att reagera. Vissa kanske bara kräks medan andra bara får rännskita. Men de flesta får nog både och.
    Så, what Johanna said 😛

  8. Nathalie 6 april, 2014 on 13:33 Svara

    Kunde du gå till jobbet två dagar efter du hade kräks? Jag spydde igår och inatt..och ska till Stockholm imorgon. Får inga pengar tillbaka om jag inte åker.. Tror du att det är ok imorgon? Har inte spytt idag! Är bara väldigt trött…

    • Evelina 6 april, 2014 on 13:44 Svara

      Usch stackare! Jag spydde torsdag kväll och var hemma fredag och helgen så det var ju lugnt. Man ska ha varit spyfri i 48 timmar tror jag? Hoppas du piggar på dig! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna