VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En barnvänlig strand – Alcudia!

Sista dagen i augusti betyder sista dagen att vara med och tävla i Vings bloggtävling! Jag är verkligen ute i sista minuten, precis som jag skulle vilja ta en sista minuten till ett varmt land just nu ;-)… Temat är barnvänliga stränder och det besökte vi ju en tidigare i år – stranden i alcudia är SUVERÄN för alla med barn! En 14 kilometer lång strand med kritvit sand och långgrunt turkost vatten. På kvällarna är strandpromenaden mysigaste stället att natta barn i vagn på, det gjorde vi nästan alla kvällar :-). Lite kul att jag senast igår skrev om att jag längtar tillbaka dit, och det gör vi verkligen med tanke på hur mysigt vi hade det! Åker man i maj som vi gjorde är det ju dessutom ”lagom” varmt för små barn. Som svensk sommar ungefär, minus regnet som årets svenska sommar har inneburit ;-).

 

 

Vi bodde nära både stranden och affärer på SunGarden Viva Tropic. Även det otroligt barnvänligt (jag bloggade ju flitigt därifrån och här, här, här, här, här och här finns några av inläggen!) och vi påpekade flera gånger hur bra det måste vara speciellt när barnen blir större med tanke på alla aktiviteter och shower som hotellet anordnade för barn. E hade kul där han också, dansade minidisco och kollade på barnshow, och barnpoolen var perfekt och lika rolig hela veckan i och med rutschkanor och piratskepp. För att inte nämna lekparken som fanns precis brevid, den besökte vi flera gånger varje dag!

 

 

 

 

 

Åker man till Alcudia måste man även gå och strosa vid hamnen, urmysigt och även där längs strandpromenaden finns olika butiker och restauranger. En timme bort med buss finns Palma dit vi åkte för en shoppingdag bland annat. Med bland annat menar jag palma aquarium som jag däremot inte kan rekommendera haha.. Om man bortser från det besöket var vår resa helt perfekt och vi reser gärna tillbaka dit en dag!


Kommentarer


  1. My heavenly life - johanna 31 augusti, 2011 on 22:21 Svara

    Undebart! =)

  2. jessica 31 augusti, 2011 on 23:10 Svara

    Det ser verkligen helt fantastiskt ut!

    Jag är verkligen superdupernyfiken på vad du använder för kamera och objektiv???

    Du är verkligen duktig på att ta fina kort!

    Kram Jessica

    • Evelina 1 september, 2011 on 21:18 Svara

      Har en canon eos 500d och ett fast 50 mm objektiv!
      Kram söta du!

  3. Angelica 31 augusti, 2011 on 23:45 Svara

    Åh, dessa bilder kommer perfekt! Vi åker dit på fredag och ska bo på Sunving resort och spa, med vår 1,5 åring! 🙂 Det känns prima efter ha sett dessa bilder och köpt en paraplysulky idag. Sonen fick välja färg, blev en turkos! 😉 Vi valde att åka nu i september, för då har man nytta av det uppvärmda vattnet också! 🙂

    • Evelina 1 september, 2011 on 21:17 Svara

      Ja åka i september borde ju vara samma temeraturmässigt som att åka i maj :-). Hoppas ni får det UNDERBART!! Ni kommer ju bo precis vid strandpromenaden, mys!
      Kramar

  4. Cissi 1 september, 2011 on 08:49 Svara

    Å vad fantastiskt! Härliga bilder att drömma sig bort till! Behövs idag när det är imma på fönstrena och verkligen höstkänsla i luften!

  5. Annelie 1 september, 2011 on 10:37 Svara

    Härligt!

    Jag har varit i Alcudia några gånger men tyvärr upplevt att vädret varit sådär, tycker det är mindre solsäkert än tex Grekland? Men jag kan ju haft otur också 🙂

    • Evelina 1 september, 2011 on 21:16 Svara

      Jag vet faktiskt inte? Det borde ju vara ungefär samma som grekland tycker jag eftersom det ligger vid medelhavet i ungefär samma höjd?

  6. AnnaViktoria 1 september, 2011 on 10:50 Svara

    Guuud vad härligt det ser ut 🙂 Har faktiskt aldrig varit på Mallorca, men förhoppningen är att vi kan åka dit till våren med vår son som då kommer att vara lite drygt 1 år.

    • Evelina 1 september, 2011 on 21:15 Svara

      Rekommenderas verkligen 🙂 Kram!

  7. Snart är hösten över, passa på att köpa nya kvalitets skidor inför skidresan hos Länna Sport – Stockholms Största Sportbutik. Länna Sport har ett stort sortiment av bland annat Twintips, Twintipskidor, Carvingskidor och damskidor, men även skidhjälmar, pjäxor och skidglasögon. Skulle du inte vara intresserad av skidor finns det alltid hockeyklubbor och hockeyskridskor i butiken också. Glöm inte varma workwear kläder för den kommande vargavintern – fraktfritt och enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna