VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

UT!

 

Mot dagis innan! Jag har på mig klänning från h&m, lackleggings från ginatricot, kofta köpt i helsingör, svarta converse, (sköt)väska från h&m och skinnjacka (fejk) från gekås. Ska snart köpa den bruna på jobbet, tjoho!

 

 

Det gick bra för E att vara själv med barnen och fröknarna, men när han såg mig komma emot dom sträckte han upp händerna och sa maammaaa och läppen darrade lite. Så jag frågade om han varit ledsen eftersom det såg så ut, men det hade han inte. Puh. Tydligen vanligt att de kan reagera så när de får syn på mamma eller pappa igen? Jag vet ju inte, första gången vi gör det här :-)…

 

Nu ska vi ut på prommis, E ska sova och jag behöver motion! Längtar tills lönen kommer, jag vill ha nya träningsskor som jag kan gå i. Easytonesen (eller hur man säger haha) var inte bra för mina fotleder som jag tror inte riktigt pallade det där ostabila i skon. Jag har stukat både vänster och höger fot ganska kraftigt två olika gånger och det har aldrig fått läka ordentligt så jag gissar att det är det som fortfarande hänger kvar. Den vänstra foten stukade jag 2 dagar innan BF haha, herreguuud vilken dålig tajming! Jag låg i två dagar och kunde inte gå, sen startade förlossningen och jag glömde av det onda och kände det först på söndagen när jag gick i sjukhuskorridoren. Värkar är ju liiite värre om man säger så, så inte så konstigt om foten tappade fokus ;-).


Kommentarer


  1. Sa. 18 augusti, 2011 on 13:39 Svara

    Jag stukade min högerfot för två år sedan i och med ett step up pass. Är inte helt återställd ännu och jag blir ofta stel i hela foten. När jag promenerar längre sträckor och tränar så är jag tvungen att ha riktiga walkingskor. Det dämpar smärtan som oftast uppstår vid tuffare ansträngning. Jag kör på en sko från Asics och är supernöjd!

    • Evelina 18 augusti, 2011 on 19:10 Svara

      Ja jag måste också ha andra skor, for sure! Kramar

  2. Charlotte 18 augusti, 2011 on 13:52 Svara

    Ett tips… Ha inte så bråttom med inskolningen. Jag lämnade min son för första gången idag efter nästan två veckor (trots att det är tredagars-föräldraaktiv-inskolning som gäller), och jag har fått höra att en ännu bättre reaktion är att de är glada och ropar ”mamma” av glädje och att de sedan vill visa vad de leker med och vill involvera dig i leken.
    Även om det känns bra, så låt det ta tid…
    Du har en stark kille som kommer klara detta galant, men kan vara bra att skynda långsamt.
    Kram!

  3. karolin 18 augusti, 2011 on 14:28 Svara

    Det sa fröknarna till mig också, att de kunde blir lessna när man hämtar dem. Elin blev ledsen först igår när jag skulle lämna. På dag 8. Hon har börjat fatta att hon blir lämnad nu.Men det verkar vara lindrigt för hon är ju inte otröstlig. Dock är det ju lite jobbigt att gå när hon står och sträcker ut armarna och gråter ”maaaaammmaaa!!”

    Nu är min nya blogg öppnad 🙂 Du hittar den på http://www.yoursofmine.blogg.se. Hoppas du vill kika in 🙂

    Kramar

  4. Johanna 18 augusti, 2011 on 15:43 Svara

    Jag köpte ett par ”RYKÄ” skor på intersport och de är MYCKET bättre än Easytone.

    • Evelina 18 augusti, 2011 on 19:09 Svara

      Ska kollas in, tack för tips! Kramar

  5. Sandra 18 augusti, 2011 on 15:57 Svara

    Vi kör också inskolning nu.
    Ibland är det först när man kommer och hämtar som det tänker på att man faktiskt gått ifrån dem och då kan de bli ledsna.
    Vi skolar in på storebrosans avdelning och det går superbra! Visst kan det komma bakslag, men så är det ju. Idag var det storebror som grinade när vi gick.
    Och visst känns det konstigt att vara utan barnen!

  6. Emma 18 augusti, 2011 on 16:14 Svara

    Vilken mysig outfit du har idag! Var är den gråa tunikan/klänningen ifrån?

    KRAMAR!!

    • Evelina 18 augusti, 2011 on 19:09 Svara

      Den är från h&m! 🙂
      Kramisar

  7. Romina 18 augusti, 2011 on 16:40 Svara

    Hej! Hoppas du/ni haft en bra dag!

    sängkappan ni har till eran säng vart köpte du den och för hur mycket? 🙂 Har ni två 90sängar eller är det en stor säng? 🙂 Funderar på att köpa på 90sängar och slå ihop dem, men vill ha en sån sängkappa som ni har som är lite mer vågig. Kram till er!

    • Evelina 18 augusti, 2011 on 19:09 Svara

      Vi har två 90 sängar under och så en tjockare bäddmadrass som täcker båda, så det inte blir nån jobbig kant i mitten ;-). Sängkappan är från h&m har jag för mig!
      Kramar

  8. Emma 18 augusti, 2011 on 17:10 Svara

    Hej.

    Jobbar på en internationell förskola och vi skolar in barn hela tiden. Har arbetat med alla åldrar från 1 år och upp till 4år. Alla barn reagerar olika. Men vad alla har gemensamt är att de visar sina känslor gärna när föräldrarna kommer. de har saknat dem och är så glad att se dem att det blir ledsena, fast de inte är ledsna, de har haft världen bästa dag.
    Det är fint att se att de inser att mamma och pappa faktiskt kommer tillbaka. LIte som tacksamhetstårar, att ni faktiskt kommer tillbaka och att ni får ses igen och kramas och mysa ihop. Fastän förskolan varit toppen.

    Alla inskolningar är olika, men i slutändan är det värt det för barnen har så roligt och de upptäcker så mycket nytt och växer som barn/människa. Det är jobbigt att de gråter, men det är normalt. Det brukar ge med sig efter några dagar/veckor, de måste bara få det ur systemet. Att ha en närvarande pedagog, som är dr och tröstar/kramar/leker/pratar är viktigt, finns det så brukar de flesta inskolningar gå smärtfritt och barnen är glada för det mesta.

    Hoppas Elions förskoletid blir lyckad.

    //Emma

    • Evelina 18 augusti, 2011 on 19:08 Svara

      TACK för din kommentar! Jag har gått och funderat idag om det kanske var för att jag lämnade honom själv för tidigt…
      Men jag vet ju samtidigt att han pussade och vinkade hej då och gärna gick iväg själv med dom andra 🙂

      KRAMAR

  9. Gee 18 augusti, 2011 on 22:12 Svara

    Oh yes, Simon både grät när jag lämnade och när jag hämtade honom hos dagmamman i våras – i TRE månader! Får se hur det går på dagis i höst…

  10. Aggie 18 augusti, 2011 on 23:04 Svara

    Åh, så tufft med inskolning. Skolade in min tvååring nu i maj och han har haft det tufft. Han var sjuk mycket perioden mellan maj och semester också. Så det blev avbrott också hela tiden. Vi har varit med extra nån förmiddag och så hit och dit och han hat nästan alltid gråtit när vi hämtar. Då brukar jag fråga om han saknat mamma och pappa, för vi har saknat honom! Då svarar han Ja och sen går det liksom över. Nu efter 5 veckors semester är det som att han har fattat grejen med förskolan och är nu som en sol de vid hämtning och lämning. Då har han gått 2 dagar efter semesterns bara. Ett helt nytt barn att hämta och lämna! Fröknarna har verkligen varit helt fantastiska och gjort allt för att de ska funka för oss. Extra noga med att veta när vi kommer och lämnar och så eftersom det varit så jobbigt. Så att de har tiden och fokus. nu beter ha sig som han alltid har gått där säger fröknarna och då e han ändå den som varit där minst (jag jobbar 60% bara), härligt!

    Långa kramar från!

    Det kommer att bli bra, lovar! Det trodde inte jag för 2 dagar sen.

  11. cicci - mamma till lilla j och gravid 19 augusti, 2011 on 01:22 Svara

    Så reagerade joline också och det är för dom ju kommer på att mamma/pappa vart borta..innan har dom ju haft fullt upp me lek å bus, vem har tid att tänka på annat då 😛 Överlyckliga att se mamma/pappa igen, å samtidigt så nära till gråt. Så sa dom till mig.. Kramar

  12. My heavenly life - Johanna 19 augusti, 2011 on 11:34 Svara

    Tyvärr är det så med stukningar att det kan hänga med i flera år tyvärr, så på ett sett är det nästan bäst att bryta den då det går snabbare att läka :/
    Hoppas att det blir lite bättre snart i vart fall! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna