VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Slut på semestern!

Morgonmys

 

 

Jag trodde E skulle bli jätteledsen idag när Fredrik gick till jobbet med tanke på hur pappig han har varit under veckorna jag har jobbat och han haft semester. Men det var puss och hej då och så myste vi vidare i soffan. Kanske han vet att pappa kommer hem snart igen och tills dess har han en ny rolig leksak som han fick, köpt på flygplatsen. En burk som när man vänder på den låter som en älg haha. Jag skulle jobbat idag jag också men F behövde heldag på jobbet efter semestern så jag tog ledigt. Vilken tur, för ute skiner solen och annars prickar jag ju in att jobba på dom dagarna :-).

 

Idag ska vi leka med Veronica & barnen och efter lunch blir det prommis till affären för att njuta av solen och frisk luft samt handla diverse nödvändigheter som toapapper och bröd. Har paket från h&m och ellos att hämta också. Funderar lite på en overall från h&m i vinter, är det någon som vet hur de brukar vara? Kanske i och för sig är lika bra att lägga några hundralappar mer på ett overallmärke som är känt för just sin kvalité? Den här vintern lär det ju bli ännu fler timmar ute än förra, och ännu mer närkontakt med snön ;-).


Kommentarer


  1. Elin 8 augusti, 2011 on 09:03 Svara

    Härligt med en ledig dag i solen för en gångs skull =)

    H&M overall har jag köpt nångång till vår tjej. Tycker den är ok, men den står inte emot väta så jättebra. Man behöver ett ombyte, sen tyckte jag remmarna under fötterna slets ut fort men de går ju och byta ut.
    Tipsar om Name it overall annars. De har fått jättebra betyg i vi föräldrars tester och jag håller med.. Står emot väta bättre än H&Ms och håller bättre.

    Kram!

  2. Kristin 8 augusti, 2011 on 09:08 Svara

    Körde på kappahls till min son förra vintern när han började på förskolan! Funkade kanon, aldrig kall eller blöt! Lutar åt det iår med 🙂 låg på runt 5-600… Kram

  3. Marie 8 augusti, 2011 on 09:19 Svara

    Jag frågade vår förskolepersonal om tips förra året, vi har alltid kört på Didrikson och är super nöjda, och de svarade faktiskt att just Didrikson står emot både snö, kyla och väta jättebra! Mitt tips är att lägga mer pengar på overallen, för kvaliteten är faktiskt bättre!

    /Marie

    • Evelina 8 augusti, 2011 on 10:00 Svara

      Ja hittade Didriksons Tignes som fått väldigt bra betyg så det lutar nog åt den istället. Kostar ju bara några hundralappar mer än h&ms! Kram

  4. Frida 8 augusti, 2011 on 09:57 Svara

    Det stämmer inte alltid att mer pris är = bättre kvalitet. Kolla in diverse tester. Förra året fick tex Coops overaller bäst i test i ngn av testpanelerna. Vi köpte från danska Me Too förra året som vi var jättenöjda med, prisvärt, snyggt(!) och bättre vattenpelare än Didriksson m.fl.

  5. Cissi 8 augusti, 2011 on 09:59 Svara

    Vet inte vad som är bäst.. I informationen vi fick hem från förskolan lilltjejen ska börja på ser de helst Reima tec overaller… Men det lutar mot didriksson eller Name it. Hört mycket bra om dem!

  6. C 8 augusti, 2011 on 10:02 Svara

    Vi hade didrikson i vintras, Supernöjda!

  7. Therese 8 augusti, 2011 on 11:02 Svara

    Jag röstar på didriksson 🙂

  8. Lisa - mamma till Neo & Lilla O 8 augusti, 2011 on 12:44 Svara

    Halloj! Vi köpte vinteroverall och fodrat regnställ till Neo i Ullared förra året, tror overallen kostade typ 250 kr lr nåt sånt… Hur som helst var han varm och torr hela vintern, han gick ju på dagis redan förra vintern så de var ute oavsett vädret, då även när det var riktigt kallt ute. Så vi följer inte prislappen när vi köper kläder!
    Kram Lisa

  9. Anette 8 augusti, 2011 on 13:12 Svara

    Vi hade Reima tec för två år sen och den var hur bra som helst. Då var sonen 1½ och overallen hade värmedyna i baken vilket jag tyckte var kanon eftersom så små barn ofta sätter sig ner i snön.
    Men förra året körde vi på Didriksons till honom när han var lite större och den var helt suverän. Den ser dessutom helt ny ut trots att den är använd en hel vinter. Så den kommer lillebror att få ärva när han kan ha den.

    H&Ms overaller tycker jag är helt värdelösa. Hade de till dottern när hon var liten och det ångrar jag jättemycket nu när jag vet att det finns så mycket bättre och som heller inte är så mycket dyrare.
    Vill man ha en H&M för att den är snygg skulle jag köpa den bra för att ha ibland när man ska göra enklare saker bara. Men inte för att ha ute för lek där den kommer att slitas och man är i extra behov av att den håller, varmt, att den ska andas och att den inte släpper in fukt.

    Men det är kul att läsa om hur alla resonerar olika när det gäller barnens kläder 😉

    Kram på dig och din fina familj

  10. Sara - Mamma till Max 2,5 år 8 augusti, 2011 on 13:57 Svara

    Vi har köpt overall på Gekås (ullared). Har haft därifrån tidigare vintrar också och Max har aldrig varit kall eller så. Han har varit ute mycket. Vi har tyckt det känts så onödigt att lägga massor av pengar på något som man använder en säsong. Men sen så är ju barn olika frusna av sig. Max är väldigt varm av sig. Man kan ju alltid komplettera med ett underställ om man vill!

  11. Veronica 8 augusti, 2011 on 14:55 Svara

    Haft Didrikson till sonen i två år. Bra overall men dragkedjan åker ner vid halsen hela tiden. Hade kappahls i vintras och var nöjd med den. använde en 25 procents kupong så det var bra pris. Gör nog lika i år. Dottern får en overall från hm i år. Hon kommer nog att lära sig gå i vinter och om man mest sitter i vagnen duger nog den. Har hört att jackor och overaller från Ullared har värdelösa dragkedjor. De går oftast sönder!

  12. Johanna Å 8 augusti, 2011 on 15:07 Svara

    vad mysig med en mamma elion dag =)

  13. Madelene, mamma till Lukas 20 mån 8 augusti, 2011 on 18:31 Svara

    HM overaller är helt katastrofala. De står inte emot väta och går lätt sönder och blir torra och blekta i torkskåp som de är i varje dag på vintern. Fix och Kaks är ok med tanke på priset men vi har bestämt oss för Didriksson eller PoP i år, hållbart och bra! En till plutt i magen på väg så vill ha en overall som håller för en vinter till…

  14. Hanna 8 augusti, 2011 on 19:26 Svara

    Vår stora tjej hade overall från hm i vintras och hon var hur varm och torr hela vintern, så den får väldigt bra betyg av oss, lite stor i storlekarna är dem så du tänker på det;) hoppas ni får en finkväll trots tråkiga besked:( kramar

  15. Katarina 8 augusti, 2011 on 20:28 Svara

    Jag är helt såld på Isbjörn of sweden, hade en till sonen förra vintern då han var 1½ år. Aldrig minsta lilla kall eller blöt. Det är en tunn och jättesmidig overall. Den är dyr, men väl värd varenda krona. Har beställt en ny isbjörnoverall till honom i år, ska sälja hans gamla eftersom den ser helt oanvänd ut trots mycket lek i snö och slask!

  16. johanna 9 augusti, 2011 on 13:37 Svara

    Vet inte om nån har skrivit det, men ett tips är att kolla så overallen kan torkas i torkskåp för det är nått dom gärna vill att det ska gå och göra på den fsk Victor går på
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna