VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fler svar!

vad ville ni ha gjort innan ni skaffade Elion? Ville ni ha en viss bostad/jobb eller något annat innan ni skaffade barn?

Fredrik ville bli klar med sin utbildning (och få jobb) eftersom han var mitt uppe i den när vi började prata om barn. Annars var det inget speciellt, en stadig ekonomi är såklart viktigt. Men resor, utbildning för mig, hus och annat kan vi ju få och göra när det passar längs vägen, vi ser absolut inte det som att Elion hindrar oss från något! Han förgyller livet varje dag och vi är så otroligt tacksamma för att vi fick honom tidigt i livet! Jag ser det gärna (och hoppas att det blir så) som att jag förhoppningsvis får längre tid med honom än om vi skulle väntat. Det jag ville förverkliga före annat var det att bli mamma ♥.

 

 

funkar det så fredrik tar föräldraledigt när du jobbar?

Han tar inte ut några föräldradagar men han är hemma med E när jag jobbar, föräldradagarna sparar vi så jag kan jobba halvtid läänge. Den mesta tiden jobbar han in genom att börja tidigare och sluta senare, han jobbar alltid innan mitt pass börjar också. Men eftersom den mannen sällan jobbar bara heltid så kommer han gå ner i tid men bara till nästan heltid ;-). Vi får se exakt hur det blir nu i maj när jag börjar jobba!

 

ska ni ha elion på dagis sen eller hur tänkte ni göra?

Tanken är att han ska börja i augusti, efter semestern! Då kommer han gå cirka 15-20 timmar i veckan, bara de dagar jag jobbar.

 

 

För ett tag sen skrev du i ett inlägg om hur nöjd du är med er Bugaboo. Då skrev du bland annat att du brukar använda vagnen som säng till Elion när ni är på resa. Gäller det även nu när du har sittdelen på? Jag blev så nyfiken då jag själv har en Bugaboo men min son är bara tre månader ännu så han kan ju sova i liggdelen var vi än är. Sedan är jag nyfiken på hur gammal Elion var när ni bytte till sittvagn.

Ja han sover jättebra även i sittdelen! Men vi är inte iväg så ofta, det är mer om vi är iväg hos vänner under kvällen, då kan han sova i vagnen några timmar tills vi kommer hem och flyttar över honom. Ska vi alla stanna hela natten borta sover han i resesäng. Men han sover alla sovstunder dagtid i den, en varje dag i ungefär 2 timmar! Elion var 4 månader när vi bytte till sittdel men då hade vi mellanläget på vagnen så han halvsatt.


Elion sover sött i sittdelen när vi är ute på äventyr (maj 2010)

 

Har du några tips på vad jag kan ge min 9 månaders när han ska lära sig att äta själv?

Vi började med plockmat som makaroner, korv, majs, pannkakor, köttbullar, grönsaker, potatis osv. Sånt han kunde plocka med själv!

Hur många dagar i v har du plockat föräldrapenning? hur många dagar har du kvar att ta ut?

Jag tog 2 dagar/v i nån månad. Men sen tog jag inga under större delen av första året och sen började jag ta 5 dagar/v så jag har väldigt många dagar kvar! Nu när jag jobbar kommer jag spä ut dom ytterligare för att de ska räcka så länge som möjligt.

Är ni mitt uppe i att försöka skaffa barn eller väntar ni?

Haha nej vi försöker inte med nåt sånt 🙂

 

 

Hur många syskon har du? Är de hel eller halvsyskon? Vilka åldrar?

Jag har en helssyster som är 28 år i år. Sen har jag en halvbror som blir 18 år, en halvsyster som blir 15 år, en halvbror till som blir 13 år och så har pappa två söner som är mina minsta bröder. Jag är alltså näst äldst på snart 25 år.

Jag och min enda helsyster

 

 

 

Vad har du för storlek på skor?

Jag är bigfoot och har 40-41 på skor. Innan jag fick barn hade jag 39-40 så det stämmer att fötterna kan växa av graviditet ;-)…

 

 

Är du allergisk mot något?

Ingenting. Eller det kan klia lite i mungiporna när jag ätit kiwi :-).

 

 

Vilket är ditt favoritställe på jorden och varför? När är du som lyckligast och vad gör dig mest ledsen?

Åh vad svårt… Jag har nog inget direkt favoritställe men jag är lyckligast när jag får vara med familj och vänner! Home is where your heart is stämmer verkligen, jag älskar mitt hem och gillar att resa bort kortare stunder. Men min favoritplats på jorden är där min familj är. Jag tror att jag är lite extra hemmakär eftersom jag inte hade ett riktigt hem de första 19 åren i mitt liv, nu har jag det och är så tacksam för det varje dag. Det är inget man ska ta för givet! Det som gör mig mest ledsen är när barn och djur far illa, det skär i mitt hjärta varje gång jag hör om sånt och därför undviker jag ofta såna nyheter. Jag blir också väldigt ledsen av allt hat och krig som sker i världen.

 


Vart har ni köpt Elions gröna jacka?

Den är från Didriksson och finns att köpa hos barnbubblan till exempel!

 

 

Jag undrar hur du lägger in film på bloggen utan
att lägga upp dom på youtube först?

Jag har testat videofyme och tailsweeps videotjänster men har inte kommit på vilken jag gillar bäst ännu.

 

 

Jag undrar hur du ser på genus? Är det något du tänker på i din och Elions vardag?

Är inte så insatt i ämnet men självklart är jag för jämställhet! Jag anser inte att det finns flick- och pojkfärger och har gärna rosa på Elion eftersom han passar i det men jag tycker det är fjantigt om man har rosa på killar och blått på tjejer bara för att medvetet göra tvärtemot normen. Det är ju bara färger! Men jag skulle samtidigt inte ha klänning på min son så visst finns det tjejigt och killigt för mig. Elion får göra precis som han vill och leka med det han vill men eftersom han själv väljer bilar på öppna förskolan har han en del bilar hemma… Men han gillar även köksleksaker och dockvagnar och jag tycker bara det är kul att han tar initiativ och gör det han blir glad av. Då blir jag också glad!

Färg och färg på pyjamasar jag köpte till Elion förra våren

 

 

 

Vad anser du om insemination som singelkvinna? Oansvarigt eller helt okej?

Hm, svår fråga. Oansvarigt absolut inte men samtidigt finns det så många barn som väntar på att få adopteras!

 


Är E ett klängigt barn eller får du va i fred och göra sysslor ganska mycket? På dig låter det alltid som att ni har det perfekt hemma men det är så svårt att tro med tanke på att ingen har det så perfekt och mindre med barn. Jag kämpar många gånger med att få blogga, laga mat eller ens sitta vid datorn bara… Ganska jobbigt!! =/ Man behöver ju få andas lite emellan åt under dagen..

Han är inte ett klängigt barn men det går i perioder. Oftast är han alltid med mig, typ när jag diskar kan han bli grinig om han inte får stå på en stol brevid och ”hjälpa till” ;-). Hushållssysslor gör jag med honom, tvättar, städar, lagar mat osv. Men visst är han duktig på att leka själv! Vi har det absolut inte perfekt ordning och reda här hemma haha, det är undanplockat på saker! Rena ytor gör att det ser rent ut, jag klarar inte av att ha massa ”skit” liggandes där man kan se det men städar görs inte mer än nödvändigt ;-).

 

 

Är F alltid pigg när han kommer hem från jobbet? Är han inte den som somnar på soffan som dom flesta karlarna? Jag är så trött på att min man är trött hela tiden. haha

Nej somnar på soffan gör han aldrig, han leker med Elion tills det är vällingmys. Det är deras stund där efter jobb och den väljer han som tur var alltid framför allt annat!

 

 

Hur ser dina morgon rutiner ut ungefär? Du verkar alltid sminkad och fixat, påklädd med vanliga kläder (alltså inte myskläder) på tidig morgon.. Går ni upp och äter och sen fixar till dig på en gång eller är det gamla bilder du lägger upp? Du är hursomhelst jätte fin.

Tack snälla! Nej gamla bilder lägger jag aldrig upp (om jag inte skriver att det är det)! Dagen startar alltid med vällingmys framför tv:n, sen lugn lek och därefter är det lite olika om frukostmellis kommer först eller om jag tar på mig kläder först. Efter frukostmellisen borstar vi tänderna och då brukar jag sminka mig medan Elion borstar själv en stund. Ibland sminkar och klär jag mig innan vi äter om Elion leker själv med något. Det beror på om vi ska iväg och när vi går upp! Anledningen till att jag alltid är mer eller mindre fixad är för att jag känner mig mycket piggare och gladare då, jag KAN inte gå hemma i sovkläder osminkad. Bara när jag är väldigt, väldigt sjuk typ ;-).

 


När bloggare ”jobbar” med bloggen, alltså tjänar pengar, är det genom reklam som tex Ellos tröjor eller smycken och liknande eller är det genom att du bloggar VIA AFF tex? Du behöver inte skriva hur mycket du tjänar utan bara på vilket sätt man kan ”jobba med bloggen”… är det nått DU sökt upp själv eller som man får erbjudet via företagen.. alltså upptäcker dom dig eller har du själv sökt dig till dessa jobb.. är väldigt väldigt nyfiken på detta.

Jag fick förfrågan att börja blogga hos Allt för föräldrar och tackade ja eftersom det är rätt ställe för mig och min blogg. Annonsintäkter kan man få via tailsweep om man har tillräckligt mycket besökare, de väljer ut vilka de vill samarbeta med. Jag får hela tiden massa massa mail och tackar bara ja till en bråkdel av alla fina erbjudanden. Det måste passa mig, ER och bloggen. Mycket faller bort för att det sker i stockholm ;-).

 


Varför ville fredrik inte köpa radhuset som du älskade?

Åh vad jag verkligen verkligen önskar att jag kunde berätta för er. Just nu kan jag faktiskt inte berätta men jag har ambitionen att göra det en dag! Lovar :-).

 

 

Jag är 25 år och gift, inga barn än så länge dock men har varit tillsammans med min man i hela sju år.
I mina kretsar är jag ganska ovanlig som har ett långt förhållande och som stadgat sig tidigt. Har valt bort att ”leka av sig” som många gör mellan 18-25.
Har många gånger upplevt att det är lite provocerande för andra att gå emot normen och välja ett förhållande i så unga år. Har du liknande upplevelser? hur ser det ut i din umgängeskrets, har dina kompisar barn/är gifta? kan ibland tycka att det känns lite ensamt med kompisar i samma livssituation, till exempel känner jag ingen jag kan prata med som varit i ett lika långt förhållande som jag. Alla mina kompisar träffar seriösa pojkvänner NU och ibland vill man prata med nån på ”samma nivå” som en själv.
Hur tänker du?

Nu börjar det bli en hel del vänner som har barn, men typ inga är gifta. Vi gifte oss när jag var 22 år och då är det ju inte sådär jättevanligt att gifta sig. Jag vet inte, men jag tror att när man får barn dras man helt enkelt till andra barnfamiljer, som vill samma och tänker på barnen i första hand. Det är även lättare att träffa nya människor när man har barn, på föräldragrupper, öppna förskolan osv. Och om inte annat så kommer ju dina vänner förmodligen stadga sig förr eller senare även utan barn med i bilden ;-).

 

 

Du har ju skrivit att du vill ha ett barn till inom snar framtid men vad är det som gör att du inte vill ha det just precis nu eller försöka skaffa just precis nu. Är det att du vill ha en högre föräldrapenning, utbildning, din son, större boeende eller vad är det? 🙂

Jag kan känna nu när jag har börjat jobba igen att jag ville hinna jobba innan nästa graviditet och det gör jag ju nu och gör gärna ett tag till :-). Högre föräldrapenning än vad jag har nu kommer jag nog aldrig få eftersom jag inte vill jobba heltid utan mer halvtid när barnet eller barnen är små.

 

 

har massor med frâgor men nu när jag skulle kunna ställa dem har jag glömt dem haha. Lider av vad min svägerska kallar Enda hjärncellssyndromet nu när jag är gravid, jag glömmer saker och är allmänt virrig och sâ var jag definitivt inte innan jag blev gravid. Kände du av ngt liknande när du var gravid med Elion? Kände du att du förändrades mycket mentalt under din graviditet?

Haha jag minns inte (hehe) men jag var säkert mer virrig. Jag har helt klart blivit mer avslappnad och skriver inte längre upp precis allt i almanackan så det kan ju bidra till större virrighet ;-). Men jag vill minnas att första tiden med Elion utanför magen var mer virrig än under graviditeten, innan man kom in i nya livet och dess rutiner :-). Annars förändrades jag mest till det bättre under graviditeten, var mer harmonisk och gladare!

 

 

Är du nöjd med din iphone? Var den som du trodde? 🙂

JA!! Vad gjorde jag utan den? Och hur klarar folk sig utan? Jag älskar att kunna kolla mailen överallt och att den går att ha till precis ALLT.

 


Gillar du skägg eller föredrar du att karln ska kännas som en babyrumpa i ansiktet?

Jag tycker det ska vara tredagarsstubb, grrr :-). INTE lent som en babyrumpa.

Den Perfekt Skäggstubben!

 

 

Vilket språk tycker du är finast och vilket är mest avskyvärt?

Danska, tyska (som jag har läst i 6 år) och finska tycker jag inte är speciellt vackra språk men de har ju sin charm de också. Alla språk är fina på sitt sätt! Inget språk är väl avskyvärt? Norska är vackert, låter så glatt! SVENSKA och Amerikansk engelska är mina favoritspråk, kanske för att de är de språken jag kan bra:-). Sen kan vi ju gå in på dialekter och då tycker jag inte att småländska och östgötska är speciellt fina dialekter och det är ändå två dialekter som jag själv pratar en blandning av haha… Göteborska gillar jag också för att det låter så glatt, norrländska är himla mysigt :-). Språk är häftigt!

 

 

Vilka chips tycker du är godast?

Chips är faktiskt inte alls min grej (gillar godis!!) men dillchips är nog favoriten om jag ska välja.

 

 

Har du något fadderbarn? varför/varför inte?

Nej. Ja man kan ju faktiskt undra varför, för jag tänker ofta att jag ska ta tag i det!

 

 

Du fixar ju mkt med ditt hår så du kanske vet om det finns någon toning som bara ger glans och inte färg?

Hm, men om du inte vill ha färg ska du kanske inte tona? Och om du vill tona ska du nog ta en färg som är så lik din egen som möjligt. Annars finns ju massa bra inpackningar som ger glans! Redken kan jag rekommendera :-). Eller kanske sån där färgbomb?

 


Vad skulle Elion ha hetat om det var en flicka istället?

I början av graviditeten hade vi Elion och Haylie som namn så kanske Haylie?

 

 

Hur går husjakten?

Det pågår ingen jakt alls för tillfället :-/

 


Har ni funderat på att flytta till Norrland någon gång för att vara nära din makes släkt?

Funderat har vi absolut gjort men efter att ha vägt för- och nackdelar mot varandra har vi kommit överrens om att det är i södra sverige vi kommer bo!

 

 

Hur mkt väger du och hur lång är du? Du ser helt perfekt ut i kroppen, inte för tanig och jävlig och inte mullig utan perfek och fräscht vältränad

Jag är 1,77 och väger 69 kg men är verkligen inte vältränad haha. Jag må ha samma vikt som innan graviditeten men nästan 30 kg upp och sen ner igen skadar en del.

 

 

Hej! Jag undrar vad Fredrik tycker om att du bloggar så mycket?

Han tycker nog att jag gott kan stänga ner datorn lite oftare på kvällarna ;-)..

 

 

Läser du några speciella bloggar?? Vilka isf?

Här kommer ett länkregn till ett urval av bloggar jag gillar, vissa läser jag oftare än andra! http://prinsessansdagbok.com http://www.englasshowroom.com http://spiderchick.nu http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna http://sessanochprinsessan.com http://slaria.blogg.se http://emmaandersson.se http://www.alltforforaldrar.se/farmorsbloggen http://www.alltforforaldrar.se/bambi http://www.catti.se http://littlemissunshine.se http://isabellaskrypin.blogg.se http://sweetladysoul.blogg.se http://annaish.blogspot.com http://blogg.mama.nu/cecilias-blogg http://kenzas.se http://www.wojtansblogg.se http://noscarlett.devote.se http://ansobloggar.blogg.se http://www.alltforforaldrar.se/frusofie http://www.bloggfamiljen.se/?blog=hannah

 

 

Jag undrar om du & Fredrik har samma efternamn fortfarande? Om ni har det, tror du att du kommer byta längre fram, eller båda byta?

Nej det har vi inte :-). Jag har bytt och det är väl tänkt att Fredrik ska byta han också men skatteverket ville göra det lite svårare för oss än vad vi tänkte det skulle bli.

 

 

Jag undrar om dina nya kompisar, Moa och Veronica, visste vem du var innan ni lärde känna varandra pga att dom läst din blogg?

Nej det visste dom inte, Moa lärde jag känna på föräldrautbildningen och Veronica på öppna förskolan. Moa och jag kom in på bloggar nån gång efter ett tag och det var hon som berättade för Veronica, det är inte ofta jag pratar om min blogg utan att nån annan tar upp det eller vi kommer in på det naturligt.

Vänner med olika grad på bloggintresse, kanske mest från höger (bloggberoende jag) till vänster (Lisa brevid mig har också en blogg och Veronica läser i alla fall bloggar) 😉

Jag funderar vad du har för tankar kring nakenhet och barn? Badar du tillsammans med Elion eller tycker du att man ska skyla sig? Kanske blir aktuellt längre fram först? En del är ju väldigt känsliga med sådant medan andra inte är det. Har själv funderat mycket på det nu en tid… Förstår mer än väl om du tycker att det är en för personlig fråga.

Jag badar med Elion men oftast gör Fredrik det av den enkla anledningen att han gillar att bada mer än mig :-). Inom familjen är det ingen stor sak med nakenhet tycker jag men jag skulle ALDRIG visa nakenbilder eller lättklädda bilder i bloggen till exempel!


Kommentarer


  1. Nadja 27 april, 2011 on 14:13 Svara

    Kul att läsa alla svar på frågor som folk ställer och funderar över. Kram på dig

  2. Pi - Mamma i Oktober! 27 april, 2011 on 14:29 Svara

    Haha heeeey, finska är ju jättefiiint! 😉

  3. Therese 27 april, 2011 on 15:34 Svara

    Hej!! Hoppas du är lite piggare nu efter gäspen imorse..=) Ville bara säga att det är en fantastiskt fin bild på dig och dina vänner, ni ser sådär härligt glada ut alla fyra.. Ha de bra tjejen.. Kram

  4. Anonym 27 april, 2011 on 16:10 Svara

    Vad roligt att läsa 🙂 älskar frågestunder. kram

  5. Sara - Mamma till Max 2,5 år 27 april, 2011 on 16:52 Svara

    Kul att läsa svaren =)

  6. Anonym 27 april, 2011 on 17:09 Svara

    Jag som finsk blev sårad när du skriver att finska inte är fint. Det är som att säga att brunetter är fula och blondiner fina. Visst, en åsikt men ändå

  7. M 27 april, 2011 on 17:46 Svara

    En liten tanke om ditt svar om att singelkvinnor bör adoptera!
    Varför adopterar inte ni, om du har den åsikten?
    De flesta vill ju ha ett biologiskt barn så att säga. Så varför skulle en singelkvinna ha större "plikt" på sig att adoptera istället för att få ett biologiskt barn, precis som ni?
    Bara en fundering 🙂

  8. Emelie 27 april, 2011 on 18:30 Svara

    Du verkar så härlig Evelina! Ville bara säga det ☺ Vacker är du också!

  9. ♥ Anna S 27 april, 2011 on 19:20 Svara

    Det är kul att läsa svaren på frågestunder så här.
    Man får lära lite mer av personen bakom bloggen.
    Vad kul att du länkade mig 🙂 – tack!

    KRAMAR

  10. Cissi 27 april, 2011 on 19:44 Svara

    Haha undra varför det är så kul att läsa om andra och vad de tycker och tänker? 🙂

  11. FruSofie 27 april, 2011 on 19:57 Svara

    Tack för din länk, självklart läser jag din med, en av de bästa!!

    Är så synd att vi inte träffas nästa helg men det kommer fler tillfällen!

    Stor KRAM!

  12. Annaish 27 april, 2011 on 20:26 Svara

    Gulle! Tack för att du nämner mig, vad glad jag blir! Jag är ju trogen läsare sen många år, men det vet du ju redan 🙂

    Kram

  13. karolin 27 april, 2011 on 21:01 Svara

    Haha jag har EXAKT samma åsikt om skäggstubben! Jag har flera gånger diskuterat det där med mina vänner och jag har alltid varit ensam om att gilla skägg (därför jag ställde frågan). Jag har påpekat att om man ska kyssa en kille som är len så kan man lika gärna kyssa en tjej, men ingen håller med 😛 Jag vill ha en karl som ser lite ovårdad ut, men som inte är det..om du förstår vad jag menar 😛 Inget stilrent här inte men man kan inte se "ovårdad" ut utan skägg:P

    Kram

  14. Frida 27 april, 2011 on 23:30 Svara

    Jag förstår inte frågan och svaret om efternamnen… Något du har lust att förklara närmare?

  15. The Housewife 28 april, 2011 on 09:40 Svara

    Jag älskar dina svar, men fattade faktiskt inte nått om det där med efternamnen.. varför har ni inte samma och varför håller ni på att byta? vad är tanken och varför. Har helt missat det tror jag.
    Varför har ni inte Fs efternamn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna