VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tre varv!

Idag kom jag runt tre varv och joggade precis hela tiden, tjoho! Det gick inte alls speciellt fort (jo på slutet tog jag i lite extra) men jag klarade mitt mål! Efter en extremt utdragen nattning är det nu dags för duschen. Vet inte varför men jag hoppas verkligen att det ”bara” är förkylningen som gör att han inte vill somna själv, han bara gråter när vi går ut och när vi kommer in efter en stund säger han da och pekar på puffen brevid sängen. Så idag slutade det med att jag satt på puffen tills han somnade… Lilla plutt ♥ Ikväll har han i alla fall fått ventolin mot rosslandet och dumma hostan, efter läkarens rekommendation från tidigare idag. Hon sa att han nog har ganska jobbigt att andas så det är såklart därför han har sovit dåligt de senaste nätterna :-/.


Kommentarer


  1. Charlotte 14 april, 2011 on 21:24 Svara

    Hej fina E!

    Ville bara dela med mig av mina tankar kring barn och nattning (min son är 16 månader snart)….

    Alla ska ju självklart göra det som känns bäst för dem och Elion verkar vara en grymt glad och trygg kille! Men jag tror helt och fullt på att såhär små barn (ja, de är SMÅ, även om de känns stora, hihi), behöver tanka mammanärhet och pappatrygghet ofta ofta och framförallt när världen är stor och skrämmande eller man är sjuk. Att somna i egen säng är fint och bra såklart, men om han protesterar eller vill vara nära så kanske du kan vara det?
    Vet att jag kommenterat något liknande förr, men har sedan dess varit i kontakt med en barnpsykolog om andra saker och vi gled in på ämnet. Såhär små barn gör ingenting av illvilja eller för att jäklas. E behöver bara sina föräldrar lite extra just nu.

    Hoppas ni får en fin natt och att du inte tar illa upp med en kommentar som inte riktigt håller med om nattningsproceduren 🙂

    Kram!

  2. Milis - Mamma till Devin o Levis 14 april, 2011 on 22:02 Svara

    Stackars liten! 🙁 Hoppas han sover bättre inatt!

    Levis brukar oxå få Ventolin, han har så trånga luftvägar, som blir ännu värre när han blir förkyld…

  3. Snart mormor 15 april, 2011 on 07:29 Svara

    Hej Evelina!
    Jag har bara råkat halka in på din blogg, men nu läser jag den varje dag. Jag tycker du verkar vara en jättebra mamma och Elion verkar vara en härlig kille! Han kan väldigt mycket för sin ålder tycker jag. Jag jobbar på förskola så jag ser känner ju en hel del barn. Har jobbat inom det yrket i 30 år, och det är verkligen ett toppenjobb, barnen ger så mycket glädje, synd bara att vi har så stora barngrupper så det är svårt att hinna med att ge det man vill till de små! Jag har köpt en bok till min dotter som ska ha barn i sommar, jag är så lycklig över att få bli mormor! men det var boken jag ville tipsa dig om, den heter SOMNA UTAN GRÅT och är skriven av Elizabeth Pantley. Jag har inte läst den själv ännu, bara skummat igenom lite. Kanske kan den vara en hjälp? jag skickade efter den på Adlibris, en pocketbok så den är ju billig ifall den inte skulle vara till nån hjälp.
    Lycka till!
    Kramar

  4. Tina 15 april, 2011 on 11:54 Svara

    Hejsan fina Evelina!
    Been there, done that!!
    Det är en jätteduktig kille ni har som utvecklas och lär sig snabbt. Emellanåt stannar den utvecklingen upp ett tag innan nästa steg tas och då kan barnet reagera på olika sätt. Sen tror jag att han testar er lite, han börjar bli så pass stor nu!Du ska se att det löser sig! Ta det lugnt och ge honom lite extra gos och mys på kvällen.
    Kram och ha det gott!!

  5. ♥ Anna S 15 april, 2011 on 12:07 Svara

    Vad DUKTIG du är som kämpar på med träningen!
    Själv rör jag inte ett finger i onödan ;).

    E brukar ju vara så enkel att lägga så det är säkert bara som du skriver hans förkylning som gör att han vill ha er nära.
    ELLER så testar han er lite.
    Nicole somnar oftast själv men ibland kommer hon liksom på att hon vill ha oss där och då vill hon hålla handen…
    Ha en fortsatt toppenfin dag med nygjord glass och allt :).

    KRAMAR

  6. Evelina 15 april, 2011 on 16:01 Svara

    Tack tack tack för råd och tips!! Då går jag på magkänslan och ger ännu mer kärlek och gos vid nattningen… Även om det beror på att han testar oss så vill jag hellre fokusera på det andra, att han behöver oss mer ;-). Många kramar!

  7. Anonym 15 april, 2011 on 16:56 Svara

    Vad fint att du väljer att fokusera på kärleken! Det är ju det allt viktigaste. Enligt många proffs på området är 3-årsåldern den ålder när barn kan förstå innebörden av manipulation. Inte innan. Även om det som vuxen KÄNNS som att barn testar oss, jäklas eller manipulerar. Men det är alltså helt rätt att bara gå dem tillmötes i sådana situationer och ge närhet. Det är så barn Blir trygga individer….
    Fredagskram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna