VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sol & Vind

Hej soliga torsdag!

En solig men blåsig dag idag igen, det ska bli upp till 12 grader och utanför kör det där fordonet som samlar upp sand och grus från vägarna. Helt ofattbart att det snart är april!! Jag satt och skrev i Elions andra bok och läste igenom hela, från 6 november till idag… Vissa saker känns som de hände igår men så var det i december haha.

Vi har precis ätit frukost, vaniljyoghurt och hallon precis som vi har ätit de senaste dagarna. Elion har bara hallonsaften i sin yoghurt :-). Tänkte ut och leka på förmiddagen som oftast men jag är rätt trött på blåsten faktiskt och vill hellre att Elion sover ute i vagnen sen och jag får frisk luft då jag med. Dessutom tror jag att F gärna leker ute efter jobbet idag igen!

OM jag får det där jobbet är tanken att vi ska pussla så att dagis inte behövs och F kommer då vara hemma de dagarna jag jobbar. Jag är kanske värsta mesmamman men jag klarar faktiskt inte att lämna honom på dagis redan! Kanske för att vi hela tiden varit inställda på att han ska börja i augusti som tidigast, då blir det en mindre chock att tänka att inskolningen kanske bara är två veckor bort! Ni är många som frågar om tjänsten och jag vill inte skiva för mycket om det nu när jag inte vet hur det blir, men det är en liten tjänst på cirka 50 %. Alldeles lagom för mig som i så fall kan spä ut föräldradagarna ännu längre! Och det känns jättebra att Elion i så fall inte skulle gå på dagis mer än nån dag i veckan och inte några långa dagar. Ja jag håller tummarna för att det ska bli av det här! 😀


Kommentarer


  1. Sandra 24 mars, 2011 on 10:39 Svara

    Du är ingen mesmamma! Det är fullt naturligt att känna så. Kan tänka mig att du fått/kommer att få massa kommentarer om att det är så bra att börja dagis tidigt osv. Men det är ert barn och ni det som ni känner är bäst, så jag hoppas att det ordnar sig på det sättet ni hoppas på nu.

    Kramar

  2. Sanna 24 mars, 2011 on 10:59 Svara

    Jag slås återigen av hur stor skillnad det är på Sverige och UK där jag och min brittiska fästman bor. Vi planerar att flytta till Sverige i slutet av året för att starta vårt liv tillsammans (bröllop, hus, barn etc). Tror få Svenskar förstår hur otroligt lång föräldraledig dem har. Jag tror alla vet att så är fallet rent fakta mässigt, men det sjunker liksom inte in. När du pratar om att ha svårt att lämna Elion (som nu är över ett år) tänker jag på mamman jag jobbade för här om dagen (som nanny) som börjar gå tillbaka till jobbet nu. Hennes dotter är 8 veckor. I familjen jag jobbade för innan gick mamman tillbaka när barnet var 6 månader och fettämnes som LÅNG ledighet! Helt galet.

  3. Annica - mamma till Elias 24 mars, 2011 on 12:18 Svara

    Kanske du måste kolla upp om du måste söka dagis redan nu om ni ska ha plats till hösten, här är sista ansökningsdag sista mars om man ska ha plats till augusti/september, om du inte redan har kollat upp det vill säga. Hoppas ni får en bra dag trots blåsten

  4. sandra 24 mars, 2011 on 12:37 Svara

    Åh vad spännande med mötet på måndag 🙂 kram

  5. Helena - mamma till Alexander 24 mars, 2011 on 13:06 Svara

    Nä du är verkligen ingen mesmamma. Vi komer inte lämna Alexander på förskolan förrän i augusti och jag hade gärna haft honom hema längre om dagarna hade räckt. Men vi vill ha lite dagar kvar så vi kan hitta på lite roligheter längre fram också.

    Alla har olika förutsättningar med när man behöver lämna sina barn på förskolan men har man möjlighet så tycker jag man ska vara hemma.
    Jag är själv förskollärare och vet att barnen har det bra på förskolan men vill ändå har hemma Alexander så länge det går. Den här tiden man har tillsammans kommer aldrig igen och det gäller att ta vara på varje dag man har tillsammans.

    KRAM!

  6. Ida 24 mars, 2011 on 13:18 Svara

    Jag måste bara få inflika, jag studerar nu min fjärde termin på på lärarutb (förskollärare), har även vuxit upp i en förskollärar familj( mamma, pappa och nu dyster) och jag får vibbar om att du har negativa erfarenheter från FÖRSKOLAN, inte dagis 😉

    Av mina erfarenheter kan det bli. Lite knasigt om barnet går så lite tid som du skrivit (1dag/veckan) , de kan få svårt att komma in i gruppen och hänga med i verksamheten. Bara en tanke..

    Kanske ni ska gå på ett litet studiebesök under en dag för att få en liten bild av hur det är? Jag förstår precis hur du känner, att han fortfarande är liten osv. Du har all rätt att känna dina känslor. Viggo började förskolan när han var 13 månader, han STORMTRIVS och pratar varje dag om sina kompisar och vad de har pysslat med. Han har utvecklats så enormt sen han började och jag ångrar inte en sekund 🙂

    Jag hoppas du inte tar detta som negativ kritik, bara mina åsikter och lite tips:)

    KRAMAR

    Jag hopps det känns bättre OM det nu blir så att han börjar nu till våren.

  7. martina 24 mars, 2011 on 15:04 Svara

    Du får tänka på att blåsten hjälper till att ta bort snön!!!

  8. Sofia E 24 mars, 2011 on 21:06 Svara

    Sök dagmamma! Då blir det inte så många relationer att hålla reda på om han bara går någon enstaka dag i veckan. Så kan ni söka förskola längre fram istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna