VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ärligt

Jag hoppas att de flesta av er förstår att det inte är den uteblivna husaffären som gjort mig såhär ledsen som jag varit de senaste dagarna? Visst, huset är perfekt och det tycker vi båda… Jag skulle ljuga om jag säger att det inte berör mig alls! Men det handlar om helt andra saker som är mellan oss, om trust issues och kommunikationsproblem. SJÄLVKLART är det inte lika hemskt som dödliga sjukdomar eller svältande barn men det måste väl inte vara så hemskt för att man ska få bli ledsen? Jag skulle vilja säga att livet måste vara så ibland, upp och ner. Hur ska man annars kunna uppskatta det som är bra, eller få förståelse och empati för andra när de mår dåligt? Det är bra att vara känslig och jag är verkligen inte det till nån överdrift, jag är heller inte den som klagar i första taget. Många småsaker kan tillsammans bli stora problem och stora problem är jävligt jobbiga. Även för den som helst vill se saker och ting positivt. Så även om inte detta handlar om cancer eller brist på kärlek eller pengar har jag det jobbigt just nu.

Nej jag kanske inte har upplevt så mycket hemskheter enligt vissa men min verklighet är att jag har blivit psykiskt misshandlad och sårad så ofattbart mycket under min uppväxt. Trots det väljer jag att lita på människor och deras ord, jag vill tro att folk är ärliga för det är jag själv mot andra. Jag slutas aldrig hoppas och jag drömmer nog lite för mycket. Det finns alltid dom som har det värre precis som det alltid finns dom som har det bättre men detta som sker i mitt liv just nu gör ont och jag är sårad och ledsen. Kanske jag överdriver. Men detta som hänt, som gjort mig ledsen har inte kommit från ingenstans och därför är det kanske extra lätt för mig att bli så här upprörd när det hela tiden händer om och om igen, det känns kanske värre än vad det är.

Jag önskar att fler förstod att man självklart inte skriver om allt i en blogg, inte jag i alla fall och speciellt inte när man har många tusen läsare! Jag varken förskönar eller ljuger med mina ord, men jag utesluter att skriva om många saker och känslor. Både bra och dåligt som händer som är för privata. Jag vill att min blogg ska vara ett ställe för mig att skriva av mig på, ett ställe där jag fokuserar på det som är bra. Ett ställe där ni kan läsa och kanske känna igen er, få lite tips eller komma med tips. Jag vill att jag själv och ni ska bli glada av min blogg, även om den inte bara innehåller glada ord. Det kan den inte göra eftersom källan är mitt liv som är mest glädje men jag stöter självklart på svårigheter. Jag är så oändligt tacksam för vad jag har fått i livet! För det vi har. Men vissa dagar är jag helt enkelt inte på topp och då skriver jag om det också. Helt ärligt så har den här veckan varit för jävla jobbig och jag längtar tills det känns bra igen.


Kommentarer


  1. Ja,det är verkligen tufft ibland. Men man får kämpa på. 🙂

  2. Kikki 27 februari, 2011 on 19:40 Svara

    Kram till dig, och hoppas det blir bättre.

  3. Sofie 27 februari, 2011 on 19:43 Svara

    Åh, usch och fy, det låter inte alls roligt Evelina! Såna veckor är hemska och att bli (be)sviken är fruktansvärt. Men trots allt jobbigt, försök komma ihåg att efter regn kommer solsken, och bakom molnen är himlen alltid blå. Det är klyschigt, men sant….även om det inte känns så när man är mitt uppe i det jobbiga.

    Jag skriver väldigt sällan några kommentarer, men har följt din blogg länge och tittar in ofta flera gånger per dag – tack för en jättefin och ärlig blogg! Många kramar!

  4. Anonym 27 februari, 2011 on 19:44 Svara

    Är det inte 100% bra mellan dig och F?
    KRAMEN

  5. Petra 27 februari, 2011 on 19:45 Svara

    Underbara, ärliga Evelina!! Hoppas att du snart mår mycket bättre, de där tunga perioderna i ens liv är verkligen så jobbiga. Men kanske är det så att de måste få upplevas för att kunna känna riktig lycka i livet och vardagen också. Tycker att det är så viktigt att du orkar skriva om de jobbiga dagarna också för vi vet ändå hur tacksam och glad du är över allt och alla fina människor i ditt liv. Man känner igen sig helt enkelt, livet går upp och ner och tack o lov upp igen! Kom ihåg att de lyckliga dagarna är fler än de olyckliga. Många styrkekramar till bästa bloggerskan från en trogen läsare

  6. Nadja 27 februari, 2011 on 19:48 Svara

    Nog känner vi alla så ibland, Och som du skriver.. man måste ha motgångar för att uppskatta livet när de är som allra bäst! För varje sak man går igenom så blir man lite starkare och lite mer medveten och ibland så får man ännu svårare att lita på folk.. Jag vet HUR du känner när du beskriver… ingen av oss har haft de lätt men folk glömmer bort att de behöver inte vara sjukdomar och svält inblandat för att man mår dåligt. Ta hand om dig nu, jag finns här om du vill prata KRAM

  7. Malin 27 februari, 2011 on 19:50 Svara

    Även om du bloggar och skriver öppet om ditt liv så måste du få vara mänsklig precis som alla andra. Alla har vi dåliga dagar, vissa oftare än andra, men det finns inget som är rätt eller fel. Jag hoppas det känns bättre snart!

  8. ♥anna♥ 27 februari, 2011 on 19:52 Svara

    Skickar styrkekramar!

  9. jenny 27 februari, 2011 on 19:53 Svara

    hoppas att det känns bättre snart!
    självklart kan man inte skriva ut allt på sin blogg, eller ja viss gör det men för mig och de flesta andra är inte detta ett alternativ eftersom man inte vet var informationen hamnar.
    kram

  10. Emma Sofie 27 februari, 2011 on 19:57 Svara

    Jag förstår absolut att du inte skriver om det privata i bloggen, och jag tycker att du gör ett lysande jobb med din blogg. Den är uppmuntrande, inspirerande och intressant. Det är ju så en blogg ska vara! Fortsätt med det du gör och jag hoppas det ordnar sig för dig.
    kram

  11. elinjosefine 27 februari, 2011 on 20:14 Svara

    Det blir ju väldigt nyanserat det man skriver på bloggen och folk tolkar det som de själva vill. Man tror man "känner" någon bara för att man läser någons blogg men det är ju så mycket man inte vet!
    Jag hoppas iaf att ni löser era problem. Fokusera på det bra ni har tillsammans, snacka och se framåt! Det kommer bli bra!!!

    Massa kramar

  12. Malin - ung och gravid 27 februari, 2011 on 20:14 Svara

    Alla människor måste få må dåligt ibland, och det utan att behöva förklara sig! Jag hoppas iallafall att saker och ting löser sig till det bästa för dig/er! Många kramar till dig och familjen, och jag hoppas att det känns bättre snart!

  13. Malin - ung och gravid 27 februari, 2011 on 20:14 Svara

    Alla människor måste få må dåligt ibland, och det utan att behöva förklara sig! Jag hoppas iallafall att saker och ting löser sig till det bästa för dig/er! Många kramar till dig och familjen, och jag hoppas att det känns bättre snart!

  14. karolin 27 februari, 2011 on 20:15 Svara

    Det är tråkigt att höra och jag hoppas att du känner dig bättre snart! Självklart har man ups and downs och ibland blir det bara för mycket. Jag har FULL förståelse för att du inte skriver allt på bloggen. Det är ju liksom inte din skyldighet på något sätt bara för att du har läsare!

    Och jag blir alltid lika glad av att kika in här utan att behöva veta varenda detalj av ditt privatliv!

    kramar!

  15. Helena 27 februari, 2011 on 20:15 Svara

    hej, nu har jag inte hängt med alls här men om nån har skrivit något – ta inte åt dig! Du skriver en jättehärlig blogg och självklart fattar man ju att du inte skriver allt… jag utelämnar en hel del trots att jag bara har en handfull läsare, känns bäst så..

    hoppas att nästa vecka blir bättre! ibland kan det behövas att det blir en nystart – även om det bara är starten på en ny vecka så kan det ibland räcka för att man ska må bättre!
    kram

  16. Caroline 27 februari, 2011 on 20:16 Svara

    Jag tycker det är bra att du skriver så här. Många kan relatera till detta också. Jag tror de flesta förhållanden har kommunikationsproblem.. förr eller senare.. Vissa faser i livet är svårare än andra! Man måste få vara ledsen och deppig ibland, för att sen kunna vara glad =)
    Sen är det ju upp till var och en angående vad man vill posta i sin blogg. Jag är ju med ganska så privat av mig, jag skriver om mycket med inte om privata saker som tex. rör mig och min sambo, ser ingen mening med att andra ska läsa om det!

    Ta hand om dig! Kram

  17. Jessica 27 februari, 2011 on 20:17 Svara

    Vissa veckor, dagar, månader är helt enkelt jävligt jobbiga! Tycker du är modig ändå som vågar skriva ut, men det kan ju vara lite känsligt för vissa som läser. Som kanske tar åt sig…

    Gillar att läsa och följa er vardag 🙂

    Kram på dig!

  18. Anne 27 februari, 2011 on 20:18 Svara

    Åh, jag önskar att du berättade mer så att vi förstod vad det handlade om! Men självklart fattar jag varför du inte gör det..

  19. Ina 27 februari, 2011 on 20:22 Svara

    Kram till dig! Självklart är man inte på topp alla dagar och bara för att det finns de som har det värre behöver det ju inte betyda att det man själv har är bra? Så länge som man inte fastnar och börjar älta måste man ju få må dåligt ibland, hur skulle man annars veta när det är bra?
    Din blogg är jäkligt bra, annars skulle jag inte läsa här flera gånger om dagen 🙂 Kram!

  20. spiderchick 27 februari, 2011 on 20:29 Svara

    Fina Evelina! Man har all rätt i världen att vara ledsen! Man kan inte förringa sina känslor bara för att "andra har det värre". Då skulle man ju aldrig få känna ngnting för någon annan har det garanterat alltid värre.

    Att vara ledsen och besviken betyder ju verkligen inte att man inte är tacksam för vad man har!

    Förra veckan hade jag en skitvecka. Maginfluensa deluxe, sjukhusbesök, trotsigt kid etc och allt detta tacklade jag i princip helt ensam eftersom att min kille är väldigt bussy just nu. Jag var både trött och ledsen och har "klagat" en del men det betyder ju verligen inte att jag inte älskar min familj eller är tacksam för vad jag har!

    Känslor måste få komma ut liksom.

    Nog babblat.

    Jag hoppas att du blir glad snart igen 🙂

    Många kramar!
    Moa

  21. Bella 27 februari, 2011 on 20:31 Svara

    Du har så rätt. Ingen sund relation är helt "problemfri". Det är vad man sen väljer att göra åt/ med problemen som visar huruvida relationen är bra eller ej =) Keep up the good work! Kram

  22. Helena - mamma till Alexander 27 februari, 2011 on 20:33 Svara

    Fina Evelina.
    Du skriver så bra i din blogg och du berättar precis vad och hur mycket du vill. Det är ju DIN dagbok som är till för DIG.
    Jag blir så trött på folk som bara klagar på dig. Skriver du positivt är du FÖR glad, skriver du om något jobbigt klagar du. Aldrig är folk nöjda.
    Jag tycker alltid att du är så positiv och glad och givetvis så måste man få skriva om de jobbiga stunderna också. Jag tycker det är modigt att du är så ärlig att du skriver ut när du har det jobbigt. Fortsätt skriv precis som du gör.

    Jag har följt din blogg länge och vet att du har haft det otroligt jobbigt i din uppväxt och förstår att du blir extra besviken när folk runtomkring sviker.
    Vad den än är som har hant så hoppas jag att det löser sig och att du får börja må bra igen.

    Många kramar till dig!

  23. Lina 27 februari, 2011 on 20:35 Svara

    Bra "sagt"!! Man ska självklart belysa det positiva i livet men man måste oxå kunna prata om det som är trist, tungt, irriterande. För sådant finns oxå i livet. Pratar man inte om det utan "sväljer" så riskerar man att sprängas av bitterhet tillslut.
    Din blogg, ditt ord…
    Vet inte vad det är som hänt men hoppas det löser sig & att du kommer ur "strulet" en erfarenhet rikare & ännu lite starkare.

  24. Nora 27 februari, 2011 on 20:36 Svara

    Jag blir glad av din blogg och du är en bra förebild!

  25. Malin - mamma till Sam och Tim 27 februari, 2011 on 20:41 Svara

    Bra att du är så ärlig! Självklart skall man vara ledsen ibland… det är vi lla! Efter regn kommer solsken förr el senare!! Kram

  26. Helena 27 februari, 2011 on 20:41 Svara

    Ja men precis så är det ju, många osagda saker blir till slut jättestort, och till sist rinner det över när nästa grej händer. Vi har precis haft ett snack här hemma och rensat luften litegrann, och som vanligt var det jag som fick ta tag i "diskussionen". Han tycker att vi bråkar när vi behöver reda ut saker och ting… Att man inte ens ska kunna prata ut som vuxna människor, nää då bråkar man enligt honom…suck

    Och inte alls behöver du yttra det minsta om varför du är ledsen… din blogg är ju en privatsfär också, ingen skvaller sida som många kanske önskar. Ibland kan det vara skönt att skriva av sig om A för att B ska kännas mindre tungt att bära på, rensa lite bland känslorna och få ur sig litegrann.

    Jag hoppas ni reder upp och förstår varann! Stå på dig Evelina!! Du verkar så klok och har skinn på näsan, låt ingen ta ifrån dig det!

    (((kram)))

  27. Anonym 27 februari, 2011 on 20:41 Svara

    Ska ni skilja er ??? :S

  28. Katinka 27 februari, 2011 on 20:44 Svara

    Jag blir då alltid glad när jag läser din blogg, den här gången också. Du är klok som en pudel, stark som en oxe och vacker som en antilop! 🙂 Kram och fortsätt så.

  29. Malin 27 februari, 2011 on 20:47 Svara

    Det är klart det finns folk som har det värre, det finns det alltid. Barn som inte har tak över huvudet etc etc – MEN, man kan inte tänka så heller.

    Om Du mår dåligt över något som har med trust issues & komminikationsproblem: så FÅR du göra det. Kommunikation är grunden till ett bra sammarbete både mellan varandra i ett förhållande, på arbete, familj & vänskap. Så det är inte bara ett "fjantigt" problem.

    Jag avskyr om jag & Pontus ibland glömmer att kommunicera om något, så ligger det & gror & sen dyker det upp vid ett senare tillfälle. Jag vill kommunicera direkt, när det sker. Ibland glömmer vi det & då blir jag också väldigt ledsen när det väl kommer upp.

    Ta hand om dig er & varandra – men kom ihåg att man är inte dålig för att man har dåliga dagar.

    Jag var superledsen på pontus en dag, vi missade i kommunikationen & det blev bara missförstånde, men jag var ledsen & kände mig nere, och jag var sur. Kommer till jobbet, en kollega frågar hur det är, jag svarar "jo det är bra, men jag är trött & irriterad på pontus idag..". Varpå hon säger "VA!! neeej, men ååh.. ni som verkar ha det så bra!! gud vad tråkigt o höra, jag hoppas ni inte gör slut"

    EH VA? Haha nej, varför skulle vi göra slut för något sånt!? Och ja, vi har det bra, alltid & oftast. Vi är världens bästa om jag får säga de själv =) men vafan vi tycker väl olika för det & vi har väl våra issues ändå!? haha. Alla får det.

    KRAM!!

  30. K. 27 februari, 2011 on 20:51 Svara

    Åh, jag har aldrig kommenterat hos dig förr, men nu måste jag! En STOR KRAM till dig för att du verkar vara så vettig, snäll och stark. Ta hand om dig, fina du!

  31. Emma 27 februari, 2011 on 20:56 Svara

    Alla måste få må dåligt ibland, trots att det finns andra som har det värr. Så kan man ju inte tänka för alla människor värdesätter saker och ting olika och alla blir ledsna av olika saker. Du har dina anledningar till det (bla uppväxten) och andra har andra anledningar. Dessa anledningar kan vara orsaker till varför man ibland är lite känsligare och jag är likadan.

    Främst för att det är jobbigt med allt som har skett sedan bilolyckan förra året, men främst för att folk inte förstår. Man KAN faktiskt ha ont och må dåligt trots att man inte berättar det för folk, eller skriver det på bloggen heller för den delen.

    Man vill självklart försöka att vara positiv och dela med sig av sin glädje via bloggen. Men det betyder inte att man är en plastdocka som aldrig mår dåligt. Man måste få må dåligt och det finns inget jobbigare än när människor inte väljer att acceptera det.

    Massa KRAMAR till finaste du! Hoppas att kommande vecka innehåller fler positiva ting som gör dig lycklig och GLAD!

  32. Anna-Lena 27 februari, 2011 on 20:58 Svara

    Självklart skriver man inte allt i en blogg och jag förstår inte varför vissa tror det!?.. Och varför måste vissa klaga oavsett hur man skriver… är du för glad är det fel, skriver du sen om att du har det jobbigt så är inte det heller bra!?.. Men så undrar jag oxå hur dessa vissa orkar läsa alla bloggar de läser om de som skriver bloggarna bara är "fel" hela tiden… Snacka om att slösa bort sin tid! Jag läser din blogg, och andra bloggar för att de intresserar mig och jag gillar det jag läser! Det betyder inte alls att jag är enig med allt du eller andra bloggare gör eller bara är en hejarklack, inte alls, men varför skulle jag komma med sura eller elaka kommentarer för det!? Frågande eller undrande, ja, men elaka eller sura… nej… då skulle jag hellre hålla tyst!..

    Oavsett… jobbar ni på, finner ni snart tillbaka till det ni saknar och kan ordna upp i de svårigheter ni har. Jag har varit gift i 3 år och tillsammans med min man i 8 år och jag älskar honom… MEN det är inte alltid jag är förälskad i honom… vi har verkligen haft svåra perioder men vi har bestämt oss för att vi ska satsa allt och jobba hårt för att få det att funka… vi kommer alltid igenom det lite närmare och starkare än innan (även om det visst är skitjobbigt när det pågår och man tror nästan det är kört…) SÅ kämpa på! Ni är värda det! 😉 Kramar

  33. Erika 27 februari, 2011 on 21:03 Svara

    Fina Evelina! Vilket ärligt inlägg och du har all rätt att vara ledsen för det som plågar dig! Visst finns det säkert många som tycker det finns värre saker, men detta är ju DITT liv! Detta är jobbigt för dig och du ska på inget sätt be om ursäkt! Se till att försöka ladda om och jag hoppas du kan släppa det som sårar dig snart!

    Det du ger i din blogg inspirerar mig mycket och du bjuder på så mycket! Men för den sakens skull så har du rätt till ett privatliv och vissa saker måste man få ha för sig själv!

    Stor kram till dig och tack för en underbar blogg! Kramar!

  34. Emma 27 februari, 2011 on 21:08 Svara

    Fina Evelina, kram till dig.
    Snart är det vår =)

  35. Lina 27 februari, 2011 on 21:08 Svara

    Jag är en flitig läsare som är mindre flitig att kommentera. Känner med dig och ett normalt förhållande är inte alltid på tiptop och har sina ups and downs. Jag förstår att det är en svår balansgång vad du ska skriva/inte skriva för det finns alltid missnöjda läsare som anser att säger man A så ska man även säga B, annars kan det vara. Samtidigt är det oerhört jobbigt att behöva måla upp en fasad att allt är som vanligt när det inte är det. Det kan vara skönt att bara ventilera sig lite i sin blogg genom att skriva A men inte för det blotta hela sig själv och sitt förhållande och skriva B. Jag tycker du visat på ett bra sätt att du inte mår helt okej just nu och gett oss läsare en förklaring till varför alla dina inlägg kanske inte är fullt lika positiva som vanligt. Hade du inte gjort det så hade det säkerligen blivit ännu mera spekulationer. Nä, keep going on Evelina! Du håller din blogg på en lagom nivå och skit i alla missnöjda människor som inte tolererar att du skriver A men inte B.
    KRAMAR Lina

  36. Anonym 27 februari, 2011 on 21:11 Svara

    jag förstår (likt alla andra hoppas jag) att du inte vill skriva om allt på bloggen men säger man A blir folk nyfikna och undrar över B

  37. Ann 27 februari, 2011 on 21:15 Svara

    Jag tycker det är starkt av dig att våga skriva det här inlägget. Självklart får man vara ledsen och besviken av anledningar ingen annan har med att göra egentligen. Jag kan ha nere dagar utan egentligen anledning eller en sån liten anledning som söndags ångest… ja du förstår… anledningen behöver inte vara stor. Jag hoppas det ordnar sig för dig och det låter som ni har börjat prata om det vilket är ett stort steg. Sen lär man sig av alla motgångar och ni kommer stärkas. Skickar en styrke kram och hoppas på solsken snart! Tycker din blogg är bra precis som den är!

  38. Karoliina 27 februari, 2011 on 21:22 Svara

    Vill bara skicka en stor styrkekram till dig, och hoppas att livet känns lite lättare snart!
    KRAM!!

  39. Angel 27 februari, 2011 on 21:38 Svara

    Jag är så jäkla glad när folk vågar va ärliga om att livet inte alltid är på topp i stället för att fejka hela bloggen och få allt att verka så PERFEKT och ge fel bild om att livet är så.

  40. Emma 27 februari, 2011 on 21:38 Svara

    Vill bara säga att du gör helt rätt! Även om man nu för din skull undrar vad som hänt, vill kunna hjälpa, fast vi inte känner varandra. Men såklart är det inget vi läsare har rätt att veta om, imponeras av din som jag bedömmer det stora öppenhet.

    Din blogg inspirerar precis som många andra skriver. Läser den dagligen.

    Stor kram!! Efter regn kommer solsken =)

  41. Sofie 27 februari, 2011 on 21:40 Svara

    Jag älskar att läsa din blogg och du verkar vara en helt underbar tjej! Gillar sättet du skriver på och tycker det är bra att du även skriver när allt inte är på topp. Tycker inte att folk har och göra med exakt varför du mår dåligt.. men man måste få skriva av sig ibland, även om det kan bli lite i gåtor.
    Hoppas denna veckan blir bättre!
    Stor kram!

  42. Anna 27 februari, 2011 on 21:43 Svara

    Åh, jag har ju följt din blogg i ett år snart och blir lite rörd av detta. Du är så fin med din positiva livssyn och det är nog den här glädjen över vardagen som gör att jag älskar din blogg.

    Jag tror man måste få ha svårigheter utan att världen går under på grund av det. Man kan väl ha problem och vara lycklig parallellt?
    Och angående relationer så är ingen sådan fläckfri, min och min sambos är inte det men vi älskar varandra. Man får arbeta med problemen och då är nog just kommunikationen viktig så jag tycker du gör rätt i att klaga på kommunikationsproblem!

  43. A House With A View 27 februari, 2011 on 21:45 Svara

    Styrkekram till dig från mig!

    Kraaaaaaaaaaam aka

  44. Liselotte 27 februari, 2011 on 21:46 Svara

    Jag förstår dig. Men jag är lite kluven där. Å ena sidan vill jag vara ärlig och skriva om allt precis som det är, om alla känslor som virvlar runt inuti. Men å andra sidan vill jag inte fläka ut saker som händer i familjen som känns alltför privata. Det är ibland en väldigt svår balansgång, för lika mkt som jag uppskattar bloggare som skriver rakt och ärligt, lika mycket känner jag själv att jag inte kan skriva om precis allt med tanke på vissa som läser bloggen.

    Hoppas att nästa vecka känns lite lättare. Har själv haft en riktigt rutten vecka, så nästa vecka ska bli en vecka med nya tag och krafter! =)

  45. Erica 27 februari, 2011 on 21:48 Svara
    2011-02-27 @ 21:47:12

    Postat av: Maria

    Fint och ärligt skrivet av dig. Självklart kan man inte vara på topp jämt och jag tycker det är starkt av dig att överhuvudtaget skriva om när du inte är på topp just med tanke på hur folk spekulerar och vill veta allt. Skickar styrkekramar till dig och hoppas att det vänder snart! Tack för att vi får följa dig i både solsken och regn!

  46. Malin S 27 februari, 2011 on 21:53 Svara

    Fy bubblan för trubbel och down perioder. Livet bjuder ju tyvärr på prövningar av alla de slag. Jag vet såklart inte vad som är jobbigt i ditt fall men jag håller tummarna för att det löser sig. Om det är äktenskapliga bekymmer så är jag säker på att ni löser det. En erferanhet rikare som jag är det är att livet med ett barn i familjen är prövande i vissa perioder. Man liksom får ju helt nya roller som man ska hitta och liksom landa i. Det är inte lätt alla gånger!
    kram kram

  47. Malin 27 februari, 2011 on 21:56 Svara

    Alla har riktiga skitdagar och det måste man få ha utan behöva känna skuld mot "bättre behövande". Det är genom de tunga sakerna i livet man lär sig uppskatta vardagen och var gång blir man ännu lite starkare. Man växer som par av att gå igenom tunga perioder, men usch så jobbigt det är när man väl går där på den tunga vägen. Men det blir bättre!

    Finns om du vill prata, gumman.

    STOR kram!

  48. Erica 27 februari, 2011 on 21:56 Svara

    Lilla, lilla Evelina. Självklart få du ha en jobbig period då och då, något man lider för som måste bearbetas och hitta tillbaka till sin vardag igen.

    Vi har precis gjort klart vårt första grupparbete i skolan, då min grupp arbetade om Lidande. Jag har nu insett att mitt resultat från vårt arbete är att de flesta människor stärks efter man lidit, man har blivit en starkare person. Men för att bli starkare måste man genom Lidandet som i sig är väldigt jobbigt och personligt. Ditt lidande är personligt samt mitt och därför finns det inga rätta svar på hur lidande är eftersom alla människor är så olika.
    Därför ska du under denna period verkligen bearbeta ditt lidande och du ska även fundera på hur du ska gå tillväga för att inte hamna i liknande lidande igen..
    Och jag lovar att du kommer känna dig så stark efteråt!

    Många tänker-på-dig-kramar från mig! =)

  49. kristina 27 februari, 2011 on 22:02 Svara

    Du skriver så fint och är så ärlig du kan.
    Du bestämer vad du ska skriva och hur mycket.
    Har som du haft en tuff uppväxt och blivit sviken många gånger. Detta gör att tilliten till andra människor inte alltid finns även om man jobbar på det. Att sen bli besviken på den man lever med svider extra då man ger så mycket av sig själv till sin man och förväntar sig det samma tillbaka.

    Tack för en fin blogg
    Kram Kristina

  50. Josefin 27 februari, 2011 on 22:17 Svara

    Kram på dig Evelina!

  51. Milla 27 februari, 2011 on 22:21 Svara

    Det är de ärliga bloggarna som är bäst tycker jag. Där allt inte ALLTID är rosenrött och rosafluff. För så ser inte livet ut. Självklart ska man vara positiv, självklart ska man försöka se de bra sakerna när livet känns piss, men ibland kommer det dagar då allt bara är skit och då bara är det så. Man måste få känna så utan att få dåligt samvete.

    Jag vet hur du känner, för jag har såna dagar jag också. Fast för mig handlar det oftast om min längtan efter barn. Jag tycker oerhört synd om mig själv ibland och kan grina hjärtat ur kroppen när jag tänker på att jag kanske aldrig ska bli mamma. Sen får jag dåligt samvete och tänker på de par som försökt få barn längre än oss. Längre än de två (längsta) åren i mitt liv som vi har försökt. Det är ju dom det är synd om. Men sen kommer jag till insikt, och tänker att min längtan är inte mindre bara för att jag inte försökt i tio år, min sorg är inte mindre. Är man ledsen så är man.

    Jag tror många känner igen sig i det där du skriver om kommunikationsproblem. Där har vi alla varit (eller är). Karlar är helt enkelt överlag jävligt dåliga på att prata om viktiga saker.

    Jag hoppas att den kommande veckan blir bättre än den förra och att allting löser sig till det bästa för dig. (Er)

    KRAM!

  52. madde 27 februari, 2011 on 22:46 Svara

    självklart skriver du vad DU vill och inte i din blogg.hoppas det löser sig mellan dig och F

  53. Karin 27 februari, 2011 on 23:31 Svara

    Det här kanske låter konstigt och elakt men det är inte alls meningen, men jag måste säga att det känns skönt att ditt liv inte är helt perfekt alltid. Jag har läst din blogg i flera år och du klagar aldrig nästan. DU är alltid positiv och glad och livet verkar toppen. Nu tycker jag bara att bloggen känns ännu mer ärlig och personlig. Dock hoppas jag ju att det snart blir bra igen. Men man måste få vara ledsen i bland också. Låt det ta sin tid… En stor Kram så länge.

  54. Sandra 27 februari, 2011 on 23:34 Svara

    Personligen så gillar man att skvallra såklart, man är ju kvinna och höra smaskiga detaljer om folks privatliv. Men nej sedan kommer man på sig själv med att tänka att den bloggaren saknar integritet och det är obehagligt. Tycker att du skriver för mkt om ert förhållande, du skriver mellan raderna om era problem osv och jag tycker att det är fel. Eller bryr sig inte din man om det heller kanske? I så fall kanske det inte är fel men ändå skydda er sons integritet genom att inte blotta era privata problem för kompletta främlingar som vi faktiskt är.

  55. Kristin 27 februari, 2011 on 23:49 Svara

    Fasen vad bra du är, Evelina. Vi har alla bagage, en del lättare att bära än andra. Tycker du är stark och jätteduktig, på alla sätt och vis och det verkar inte finnas någon som helst bitterhet i dig. En riktig kanontjej verkar du vara & "förtjänar" allt gott. Så, ta åt dig av allt bra och skaka av dig det som är dåligt, så gott det går. Livet går upp och ner, och det är så det ska vara, tror jag. Man får kämpa på i de sämre stunderna och glädjas ordentligt åt de bra. Önskar dig ALL lycka och hoppas att nästa vecka blir en bättre sådan.

    Tack för att vi får dela av en del av dig, vi är många som verkligen uppskattar dig och din blogg, du är äkta och berör! Jag tycker det är härligt att du vågar öppna ditt hjärta såhär, önskar att fler vågade göra detsamma. 🙂

    Kram på dig!

  56. Kristin 27 februari, 2011 on 23:51 Svara

    Att vara stark är inte
    Att aldrig falla
    Att alltid veta
    Att alltid kunna
    Att vara stark är inte
    Att alltid orka skratta
    Att hoppa högst
    eller vilja mest
    Att vara stark är inte
    Att lyfta tyngst
    Att komma längst
    eller att alltid lyckas
    Att vara stark är
    Att leva livet som det är
    Att acceptera dess kraft
    och ta del av den
    Att falla till botten
    Slå sig hårt
    Och alltid komma igen
    Att vara stark är
    Att våga hoppas
    när ens tro är som svagast
    Att vara stark är
    Att se ljus i mörkret
    Och alltid kämpa
    för att nå dit

  57. Elin 27 februari, 2011 on 23:52 Svara

    Så otroligt starkt av dig att dela med dig! Tack för det!
    Jag har haft en likadan vecka, en riktigt berg- och dalbana, precis som livet kan vara ibland. Skönt att andra också kan ha det, det syns ju inte alltid utåt.

    Tack för en jättebra blogg!

  58. Emelie Edwinsson 28 februari, 2011 on 06:50 Svara

    Det är lugnt Evelina!! Jag fattar inte vilka som klagar på dig, det är ju helt bisarrt. Självklart har man bättre och sämre veckor och det är olika saker som tär olika mycket på olika människor. Du försöker och du litar på människor – oskyldig till motsatsen bevisats – och det är beundransvärt.
    Du är jättebra Evelina och du skriver en just ärlig och jättebra blogg. Stor kram till dig fina du!

  59. Sara 28 februari, 2011 on 07:44 Svara

    Vill bara skicka en stor kram och jag hoppas allt det jobbiga vänder snart så att du mår bra igen! Vet hur det är/känns med jobbiga perioder i livet (ja det vet nog ALLA människor) och det kan vara svårt och se det positiva just när man är nere. Men efter regn kommer sol som man säger 🙂 och man får vara ledsen och nere, det är helt naturligt! Du verkar vara en otroligt fin människa på alla sätt Evelina och jag tycker det är kul att följa din vardag här i bloggen, oavsett vad du skriver om 🙂 KRAM!

  60. Hanna 28 februari, 2011 on 08:16 Svara

  61. Ida 28 februari, 2011 on 08:35 Svara

    Jag tycker att det har varit ganska uppenbart att det varit något helt annat bakom husaffären. Självklart får man bli ledsen och besviken! Det där utrycket "det finns alltid någon som har det värre" är jag lite allergisk emot. Visst finns det alltid det men alla har vi våran egen verklighet som VI lever och ska må bra i. Det är våra egna bekymmer och vårat välmående som ligger oss alla närmast hjärtat. Så var ledsen, red ut det tillsammans och gå starkare ur det! Jag är övertygad om att ni har en tillräckligt stark grund att stå på, kärlek verkar ni ha i mängder! Ta hand om er och hoppas det blir en bättre start på denna veckan! KRAMAR

  62. Izabella 28 februari, 2011 on 08:43 Svara

    Nej vad ledsen jag blir när du skriver sådär. Men du är inte ensam jag mår verkligen inte toppen just nu jag heller. Vet inte om du minns men att inse att det inte är superbra och försöka vara stark hela tiden är onödigt, allt måste man inte bära själv. Nu när jag har gjort det så känns det lite bättre och jag kan börja jobba med mig själv. Hoppas våren kommer med nytt ljus till oss!! Många kramar till dig.

  63. Jag hoppas att allt löser sig. Och " det finns de som har det värre" köper jag inte. Man lever ju fortfarande sitt eget liv med egna problem. Ska man tänka hela tiden på de som har det värre då får man ju aldrig må dåligt. Och det köper jag inte heller. Skickar några cyberkramar till dig.

  64. Matilda Andersson 28 februari, 2011 on 09:50 Svara

    Allt sker av en mening. Det kan bara bli bättre.

    <3

  65. marie 28 februari, 2011 on 09:54 Svara

    Förstår att du inte skriver om allt, väldigt bra skrivet och bra att du vågar vara så öppen, beundrar dig för det. Tycker om "glädjen och utstrålningen" din blogg har.. även i detta inlägg så skriver du på nåt sätt "från den ljusa sidan" och det är så fint. Jag hoppas du snart kommer att känna dig glad igen, det är okej att vara nere och lessen för det du är.. det är ju din verklighet och du behöver inte känna att "ingen i närheten har cancer så då ska man vara glad"… alla lever olika med olika förutsättningar… man kan inte tänka att "egentligen så har jag det jättebra för jag har.. osv" för i ditt liv så är det du är lessen över stort så var lessen och prata ut så kanske du mår bättre och kom igen med nya tag…. hoppas du verkligen förstår vad jag menar för jag menar ingen kritik.. menar bara att du har rätt att vara lessen för i ditt liv är det stort. stoor kram till dig! P.s. Hoppas Elion är bättre i foten. D.s.

  66. Sandra 28 februari, 2011 on 10:09 Svara

    Hoppas att det blir bättre och massa kramar till dig!

  67. Anna-Karin 28 februari, 2011 on 10:38 Svara

    Åh, massa kramar!
    Känslor är bland det viktigaste vi har och man måste få ge utlopp för dem, oavsett om de är glada eller ledsna. Sen spelar det ingen roll om det handlar om kommunikationsproblem eller cancer, man får bli precis lika ledsen för båda. Ingen kan komma och säga till någon annan hur man får känna vid olika tidpunkter.

    Sen, du skriver precis hur mycket eller hur lite du själv vill i din blogg. DU behöver inte delge oss med någonting, vi ska vara glada att vi får läsa om er vardag och fly från vår egna värld till er. Känn inga måsten med bloggen, då blir den bara jobbig för dig.

    Jag hoppas att du/ni löser det som ni känner behöver lösas och att allt ordnar sig till det bättre, oavsett hur lång eller kort tid det tar.

    Kramar

  68. Ida 28 februari, 2011 on 13:02 Svara

    Alla har sina upps and downs…Det är tillåtet! Och man kan inte ALLTID må som en prinsessa 🙂
    Det finns de som har det värre än dig men klart att du ska få må dåligt om det är det du gör! Även om du har en fin man och en underbar son och ett fint liv så kan man må dåligt!
    Precis som att jag kan vara glad och ha kul trots att jag förlorat min "man" så han du vara ledsen!

    Hoppas att det snart bli bättre Evelina! Det är märkligt hur man kan se någon som en vän genom att bara läsa en blogg, inte sant?
    Lycka till!

    Kramar Ida och Neo

  69. linda-mamma till Tyra 28 februari, 2011 on 13:32 Svara

    jag tycker nog du är ganska ärlig ändå i din blogg, men det är väl för att du är såpass personlig som du har många läsare. Jag vågar mig inte på att vara lika personlig som du är i min blogg, men man har ju olika mål och viljor med sitt skrivande. Det är ju din blogg så du får ju skriva hur mycket eller lite som du vill 🙂 Du tvingar ju ingen att läsa liksom.

  70. Evelina 28 februari, 2011 on 13:34 Svara

    Ni är så snälla, tack för era ord och omtanke.
    Många kramar!

  71. Trace 28 februari, 2011 on 14:07 Svara

    Usch gumman, jag känner med dig. Och jag tycker det är starkt att du ändå vågar öppna dig. Självklart är vi alla människor med bra och dåliga dagar, och om det skulle finnas läsare som stör sig på din ärlighet (vilket jag inte tror) så kanske du har det lika bra utan dem. Skickar en kram och hoppas det känns bättre snart. The only way is up! 😉
    ps. det var kul att se dig häromveckan, ni är så himla söta, du och din familj. ds.

  72. Peter 28 februari, 2011 on 15:55 Svara

    Hoppas det ordnar upp sig mellan er! Alla par har olika åsikter och kanske inte alltid förstår den andre. Och går man och tror att allt är bra jämt och ständigt så kommer det till slut en smäll. Det finns inte många par ute i världen som aldrig har bråkat.

    Som sagt. Hoppa ni löser det och kan lita på varann i framtiden. Kram

  73. Evelina 28 februari, 2011 on 18:50 Svara

    Stark skrivet! Du ska aldrig tänka att du överdriver, mår du dåligt så gör du det och det ska man inte trycka undan. Jämför heller inte ditt problem med andras för vi är alla så olika och har så olika saker i bagaget, och alla känslor vi känner är viktiga. Det kommer ordna sig, det gör det alltid på något sätt! Kramar

  74. Anna-Carin 28 februari, 2011 on 19:00 Svara

    Det är ju jättebra att du skriver som du känner! Livet går upp och ner och man måste få ur sig det på något sätt. Och självklart måste man få klaga lite när man har det jobbigt även om det inte är cancer eller andra hemskheter. Livet kan vara jobbigt ändå och det måste man få känna. Att prata om det jobbiga hjälper!

  75. Gee 28 februari, 2011 on 20:49 Svara

    Kom ihåg att du har rätt att känna precis vad du känner! Ingen kan bestämma vad du känner eller hur du borde känna. Du behöver inte fundera över om du överreagerar, du känner det du känner och du har all rätt att känna så. Hoppas du snart mår bra igen! Kramar

  76. Mimmi 28 februari, 2011 on 22:11 Svara

    Hoppas verkligen att du mår bättre snart! Varm kram! =)

  77. Maria 1 mars, 2011 on 08:23 Svara

    Goa Evelina jag hoppas att det vänder för dig snart. Ju närmre någon står en ju ondare gör det om man inte kan prata med varandra. Jag vet hur det känns när någon man litat på sviker en.
    Stå på dig bästa Evelina många kramar Maria Ps fru Evlina kanske behöver komma på en kopp te.

  78. Cintya - Haileys mamma 1 mars, 2011 on 10:58 Svara

    Jätte bra skrivet Evelina! Det du säger är så bra. Och jo självklart har du rätt att vara ledsen/arg eller whatever. Det behöver inte vara något allvarligt för att känna sig nedstämd.

    Det är jätte synd att du varit ledsen och oavsett vad det är så hoppas jag det löser sig snart så du kan bli riktigt glad igen.

    Jag tycker det är "uppfriskande" att läsa en så positiv blogg som din. Jag tycker man ska skriva vad man vill och hur man vill. Alla är olika och det vore tråkigt om alla vore lika. Det du gör är det som gör dig till dig och även fast jag inte känner dig tycker jag du verkar vara en mkt fin person!

    Hoppas Elion mår bättre!

    Kramar

  79. Emelinda 1 mars, 2011 on 21:08 Svara

    Du har SÅ rätt i det du skriver! Hade du bott här intill hade jag sprungit över och kramat om dig illa kvickt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna