VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lunchtankar

Nu sitter vi vid matbordet igen, för lunch den här gången. Och jag jublar nästan, blir riktigt löjligt glad för att han äter rikitgt bra vår lille pojk! Jag vill inte göra nån stor sak av det inför honom, men det ÄR en stor sak för föräldrarna. Alla föräldrar med matvägrare till barn förstår nog min enorma lycka hehe… Jag äter resterna från igår, mina wokade chilinudlar och det är minst lika gott idag. Det är tur att man får så mycket i de där burkarna :-).

Efter lunch, när det är sovdags ska vi möta Jastin&Veronica och gå promenad till stan! Lilla stora Jastin har börjat skolas in på dagis idag, på ett familjedaghem här i närheten som vi också funderar på till Elion. Vet inte varför, men jag är inte nåt jättestort fan av stora förskolor. Kanske för att jag gick hos dagmamma när jag var liten? Vi måste i vilket fall bestämma oss för NÄR det är dags, gäller såklart att söka i god tid och här i stan är det stor brist på platser. Innan var tanken att Elion skulle börja när han är 2 år, men kanske det får bli efter sommaren (han är 1 år och 9 mån i aug) eftersom jag redan börjar bli lite jobbsugen. Åh vad allt hade varit lättare om jag hade ett jobb att gå tillbaka till, då hade vi bara bestämt datum för när jag ska börja jobba och söka dagisplats tills då. Jag vill inte att han ska gå om jag arbetslös, då vill jag vara med honom om dagarna och så kan vi gå till öppna förskolan och hitta på annat kul tillsammans!


Kommentarer


  1. Cintya - Haileys mamma 24 januari, 2011 on 12:04 Svara

    Dagmammor kan i vissa fall vara ett bättre alternativ. Jag tror faktiskt att Hailey skulle trivas bättre hos dagmamma.. Men att få tag på ett bra sånt ställe här är inte så lätt tyvärr.. :-S Visst känns det konstigt att sitta och titta på sånt dock? Att tänka på att Elion snart har en egen vardag.. Barnen växer allt för fort. Kram

  2. Anonym 24 januari, 2011 on 12:04 Svara

    förstår dina tankar. Om man ändå är hemma så kanske det känns lite onödigt att ha honom på dagis. Men på Rusta där du var innan då? behöver dem inte lite folk;-)

  3. Natalie 24 januari, 2011 on 12:15 Svara

    Jag tror att du kan flytta fram datumet när det väl är dags. Iallafall i min kommun för jag har fått tipset om att söka nu och vill vi av nån anledning inte skola in då så kunde man skjuta på inskolningen. Värt att kolla upp kanske? Bara ett litet tips 😉
    Ha en trevlig dag Evelina!
    Kramar

  4. Sanna 24 januari, 2011 on 12:25 Svara

    Hoppas du hittar ett jobb snart!
    KRAM

  5. Elin 24 januari, 2011 on 12:51 Svara

    Jag har hittat en förskola där jag vill att vår lilla knodd ska gå när han blir äldre. Fick tips att fylla i start från hans ettårsdag. Skulle han få börja då (vilket jag inte tror eftersom detta är en väldigt populär förskola) så kan jag börja betala men han får börja den dagen jag vill. Vill att han ska börja i augusti 2012 och han är född i december 2010 men fyllde i att jag vill att han börjar december 2011. Så du kan säkert anmäla Elion och skulle han komma in tidigare än du fått arbete så kan ni säkert börja betala men han får vara hemma med dig.
    Hoppas ni får en fin måndag! Kram Elin

  6. Peter 24 januari, 2011 on 13:36 Svara

    Hej,

    Jättefint hus ni har varit och kollat på! Men hur har ni råd?
    Vi vill också köpa ett liknande men känner att vi enbart kommer ha pengar till ett begagnat för mellan 1,5-2 miljoner.

  7. kristin, Vincents mamma ♥ 24 januari, 2011 on 14:12 Svara

    Men ni kan ju söka plats och ha honom där 15 timmar i veckan i början.. Jag hade velat börja med lite kortare dagar först..
    Men såklart mysigt att kunna vara hemma ihop oxå 🙂
    Bara ett tips att söka efter sommaren och ta det lite lugnt med dagistider i början 🙂
    Kram

  8. Josefine 24 januari, 2011 on 14:41 Svara

    om man är arbetslös o är inskriven på AF så måste man antingen ha sitt barn på förskola 15 timmar i veckan eller så måste man ha någon som kan ta hand om honom när du ska på möten, söka jobb mm. men jag förstår hur du tänker, jag var likadan. jag hade ingen som kunde ta min son snabbt om jag var tvungen att komma iväg på möte mm så då blev dagis det enda alternativet…

  9. Annica - mamma till Elias 24 januari, 2011 on 16:19 Svara

    Men är det inte så att man måste ha barnen på dagis när man är arbetslös?

  10. Evelina 24 januari, 2011 on 16:21 Svara

    En aspekt att ta in när ni väger mellan dagmamma och förskola; på förskolan finns utbildade pedagoger – det får du inte hos en dagmamma. Naturligtvis är de personliga kvaliteterna minst lika viktiga, men pedagogisk utbildning är viktigt inte minst när man jobbar med små barn som utvecklas hela tiden.

  11. Sandra 24 januari, 2011 on 16:41 Svara

    Som förskollärare måste jag ju skriva något om förskolan. Inte för att påverka dig men jag jobbar på en ganska nyöppnad förskola där vi fick ta in många barn som tidigare varit hos dagmamma som blev uppsagd pga byggnationen av förskolan. Barnen utvecklades MASSOR hos oss och även från de föräldrar som var rent ut sagt otrevliga när de började för att de ville ha dagmamma egentligen, så har de i efter hand kommit och talat om vilken enorm skillnad det är. Sen finns det säkert massor av dagmammor som är jättebra men jag kan tänka mig att de ofta har en äldre utbildning och kanske inte fortbildar sig lika mycket som förskollärare. Om jag vore er skulle jag ringa förskolan ni funderar på och fråga om ni får komma på besök för att ni funderar på att söka…. då har ni ju i alla fall gett förskolan en chans 😉

  12. Sabina 24 januari, 2011 on 16:50 Svara

    Hej. Jag har bara en liten fundering. Kan inte se att du lagt ut något inlägg av vem det var som vann biobiljetterna..? Kanske är jag som är blind bara 😉 Hoppas allt är bra med Er 🙂

  13. Emelinda 24 januari, 2011 on 17:09 Svara

    Jag förstår dig. Jag gick också hos dagmamma som liten och skulle mkt hellre placera mitt barn hos en dagmamma än på förskola. Men då skulle jag gärna också se att dagmamman är utbildad pedagog iaf!

  14. Evelina 24 januari, 2011 on 17:59 Svara

    Jag ska absolut kolla upp närmre om de två som jobbar på familjedaghemmet har nån pedagogisk utbildning!

    Jo jag vet att man måste ha barnomsorg ordnad när man blir arbetslös men jag skulle önska ha honom hemma tills jag börjar jobba. Vill inte ha honom där fast det egentligen inte behövs, det är ju det som känns konstigt!

    KRAM

  15. Helena 24 januari, 2011 on 18:15 Svara

    Min son går hos en dagmamma 15 timmar i veckan. Jag är arbetssökande. Min dagmamma har haft barn sedan 1975 och har stor erfarenhet. Pedagogisk utbildning är ju bra men erfarenhet lika viktigt tycker jag. Vi valde dagmamma för att det är lugnare där än på en vanlig förskola. Hon har hand om 4 barn och en pojke är jämngammal med min son. Han blir överlycklig när vi ska dit. När man får a-kassa måste man ha barnomsorg. Detsamma gäller nog inte när man är mammaledig och arbetslös.

  16. maddi 24 januari, 2011 on 18:50 Svara

    Jag förstår dig precis. Jag var arbetslös under min mammaledighet och jag hade ångest när inskolning började närma sig just för att det kändes så fel att ha honom på dagis 5 timmar/ 5 dagar i veckan när jag ändå var hemma. Nu löste det på bästa tänkbara sättet att jag fick jobb veckan innan han skulle skolas in! Hoppas hoppas det löser sig för dig med.

  17. angelica 24 januari, 2011 on 19:38 Svara

    har för mig att i Eksjö så måste en som arbetar vara förskolelärare… på det familjedaghemmet du tänker på så är det iaf en barnskötare o jag tror den andra är förskolelärare. 🙂 De anställer ju inga barnskötare längre i Eksjö så de e förskolelärare som gäller. men kolla upp de så ja inte sitter och ljuger för dig 😉 annars är dagmamman där ni bor riktigt bra, min syster har sitt barn där 😛 men annars så är familjedaghemmen riktigt bra i Eksjö , jag har varit springvikarie så har varit runt på alla förskolor o familjedaghem så man har ju sina favoriter. ett tips är ju att besöka olika alternativ ni har så kan ni ju känna efter vilket som känns bäst för er 🙂 och sök plats i god tid

  18. emma 24 januari, 2011 on 20:58 Svara

    Du kan väl ställa honom i kö även fast du är osäker ? =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna