VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hello monday!

GODMORGON alla fina! Vad härligt det är att titta ut och se att snön försvinner allt mer :-). Det kommer såklart hinna komma mycket mer snö flera gånger om innan vintern är slut men hoppas på att det inte gör det kommer jag inte sluta med hehe…

Status idag är mycket bättre men jag önskar att jag hade en man som för en gångs skull prioriterade mig framför jobb. Hade behövt några timmars extra vila nu på förmiddagen känner jag. Men men, jag har ju klarat mig bra själv hittills.  Men ibland, typ när man är sjuk, hade det varit skönt att inte behöva känna sig ensam när man egentligen inte är det.

Här kommer ett TÄVLINGSTIPS till dig som är gravid och utan barnvagn! Hos Allt för föräldrar kan du vara med och tävla om tre barnvagnar från iCandy. Allt du behöver göra är att teckna en gratis gravidförsäkring och motivera varför du ska vinna. Tävlingen hittar du HÄR!


Kommentarer


  1. marlene, mamma till lilly & john 10 januari, 2011 on 10:00 Svara

    JAAA!! visst är det helt underbart med tö!! men det blir välsom sagt ett bakslag snart :/

  2. Annika 10 januari, 2011 on 10:00 Svara

    Hihi, kan ärligt säga att hade min man prioriterat mig framför jobb hade han nog fatt sparken för länge sen 🙂
    Sen finns ju inte VAB här heller, helt sjukt egentligen. De ganger som jag hade varit riktigt sjuk, maginfluensa, feber eller sana saker, ja da far man snällt ringa runt och se om det är nan som kan ta hand om barnen. Ja, sen ska vi inte nämna 2(!) pappadagar… Eller 4 manader mammaledigt (1 manad innan BF och sen 3 manader efter). Sverige är ett jäkligt bra land egentligen när det gäller familjeekonomi 🙂

  3. Elin 10 januari, 2011 on 10:10 Svara

    Känner igen det där, ibland är det ju sååå tröttsamt att behöva vara själv när man inte riktigt har orken eller mår bra.
    Hoppas du kryar på dig snart <3
    Kram

  4. Anna-Karin 10 januari, 2011 on 10:21 Svara

    Jag älskar att titta ut och bara se hur solen skiner och hur snön försvinner. Jag önskar att det kunde bli vår och att jag kan få gå med vårjackan på min födelsedag (i mars), men det lär nog bli som så många andra år att det är snö då kvar, även om vi bor i gbg, haha.

    Jag är faktiskt överlycklig att jag har en sambo som prioriterat mig framför jobbet, han har vabat två gånger med Lucas medan jag legat helt utslagen i sängen. Vi har tyvärr ingen släkt i närheten som kan ta det annars, så jag är glad att det funkat så bra med hans jobb att han kunnat göra så.

  5. Ninni 10 januari, 2011 on 10:44 Svara

    Skönt att du börjar må bättre. Jag har varit sjuk till och från i 3 veckor nu. Förkylning efter förkylning. Och sonen med (9mån). Det tar på energin. Har haft turen att sambon varit ledig mycket i jul nu men kan förstå din tanke med att få lite stöttning ibland men man överlever 🙂 och det är de som försörjer oss när vi är hemma. Till stor del iaf 🙂 hur går det med din filt? Jag har virkat några filtar. Ett tips är att virka ihop rutorna undertiden du virkar en ny ruta. Det sparar du massa tid på. Kram

  6. Anonym 10 januari, 2011 on 10:52 Svara

    Men fan kan du skriva att han borde prioritera dig framför sitt jobb???! Du tror inte att han gör så gott han kan? Han vill väl arbeta och dra i pengar och inte vara hemma för att du alltid mår dåligt… Din blogg handlar ju bara om hur dåligt du mår ni för tiden, gå till läkaren ist…. Blir sur när
    Man klagar och inte gör de bättre….

  7. Maria 10 januari, 2011 on 10:53 Svara

    Ja mycket tråkigt att pappan inte tar mer ansvar. Om du inte mår bra så SKA pappan ta över och ta hand om barnet. Tråkigt att höra. Men klart du klarar dig! Du är jättestark och duktig. Men håller helt klart me dig. Fredrik borde verkligen ha varit hemma och tagit hand om Elion. Så du kan vila dig. Det är därför VAB finns! Jag vet själv hur jobbigt det är fysiskt men även mentalt att inte kunna finnas där 100%.
    Dåligt, mycket dåligt av Fredrik! Hoppas han ändrar sig snabbt!

  8. Malin 10 januari, 2011 on 11:45 Svara

    Åhw. Den där brukar JAG få höra… de där me o kanske strunta i jobbet iblaaaand. Haha. Men jag har sån sjukt hög arbetsmoral så jobbet måste gå i förtur ibland, faktiskt. Det är ju trots allt det som gör att vi klarar oss 🙂 man får tänka så. Men min sambo tycker nog som du ibland 😉

    Sen är det väl de där me VAB iofs, han kan ju vabba när elion är sjuk. Fast man får väl inte va hemma samtidigt o få ersättning för de, men de e ju bara o skifta dagar 🙂 Så du också får vila upp sig lite när du också är sjukling.

    Att vara föräldrar"ledig" är ingen ledighet, som många tror =) & vi mammor & pappor som är hemma behöver en extra hand ibland 🙂

    KRAM & Krya på <3

  9. Maria 10 januari, 2011 on 11:59 Svara

    Jag förstår hur du känner dig. Det tar på krafterna att ta hand om barn även om man älskar dem och de är snälla när man inte mår bra själv. Vill du ha hjälp imorgon är jag ledig. Kram Maria

  10. Helena - mamma till Alexander 10 januari, 2011 on 12:41 Svara

    Nej snön får gärna ligga kvar ett tag till. När den väl har kommit får den gärna stanna, tycker dock inte om blask och tö, tråkigaste som finns! Med snön blir allt så ljust å fint ute, man kan åka pulka, göra snöänglar och busa massor =)

    Ja mår man inte bra så kan det vara skönt att ha en man som kan vara hemma nån dag så man får vila. Du är stark som fixar allt själv! Hoppas nu verkligen att ni slipper fler sjukdomar.
    Kramar till dig!

  11. sofie 10 januari, 2011 on 13:07 Svara

    F kan vara hemma för vab om du sjukskriver dig, finns en speciell katogori för detta att kryssa i under vård av barn anmälan på försäkringskassan.

  12. Sara 10 januari, 2011 on 13:15 Svara

    Som många andra redan har skrivit så förstår jag att det måste kännas jobbigt att gå med långdragna förkylningar osv och inte kunna ge 100 % till Elion MEN jag tycker det är ganska onödigt att hänga ut Fredrik på bloggen, jag tycker han verkar vara en väldigt omtänksam person som avlastar dig titt som tätt trots att han jobbar heltid. Jag tror säkert han skulle stanna hemma om det verkligen var nödvändigt. Be honom ta Elion då han kommer hem och gå och lägg dig direkt, det tycker jag låter som en vettig kompromiss!

    Krya på dig!!

    Kram

  13. MANDY- Gravid BF 24/2 10 januari, 2011 on 14:01 Svara

    usch då. ni har verkligen haft otur med sjukdomar senaste tiden 🙁 hoppas du känner dig bättre snart igen!

  14. Sandra 10 januari, 2011 on 14:10 Svara

    Alltså jag gillar din blogg annars men tja du kan ju börja med att dela med dig av föräldraledigheten? Du tycker väl att det är bra att han jobbar så mkt som du shoppar, din fk räcker knappast där;)Eller när ni ska köpa hus osv. Det låter som du vill äta kakan men ha den kvar ändå.

  15. Sandra 10 januari, 2011 on 14:13 Svara

    PS. Uruselt av dig att hänga ut ditt barns far och din MAN på bloggen? Oavsett hur han är så har du valt honom eller hur? Om jag vore honom hade jag blivit så urbota förbannad över att du kränker honom så här inför ja totala främlingar och en massa människor, ev släkt som läser osv. Tänk efter, du verkar så självisk av dig. Och jag vet att man inte får kritisera dig, det har jag märkt av andra kommentarer men som sagt jag gillar din blogg men jag tycker du verkar självisk som person vad gäller dela med dig av föräldraledighet, klagar på F i din blogg men shoppar som fan ändå osv osv.

  16. Evelina 10 januari, 2011 on 15:04 Svara

    Sandra – dela med mig? du tror att jag TAR hela föräldraledigheten haha? han får vara hemma om han vill men han har gett sina dagar till mig frivilligt och det är jag tacksam för just för att jag inte har ett jobb att gå tillbaka till. Det betyder såklart inte att jag måste ta hand om Elion själv varje gång jag är sjuk? Just idag skulle han mer än gärna fått prioritera att vara hemma så jag hade kunnat samla på mig lite ny energi!

    Han är världens bästa pappa och jag har aldrig sagt något annat. Tycker inte att jag brukar klaga på honom i bloggen? Däremot är inte jobb allt heela tiden, det kan det inte vara om man vill ha en familj.

    P.s inte för att vår privatekonomi angår dig men jag klarar mig bra på mina egna pengar.

    Tycker för övrigt inte att jag har "hängt ut" Fredrik på något sätt men allt är ju relativt :-).

  17. Annika 10 januari, 2011 on 15:14 Svara

    Som du skriver själv, allt är relativt 😉 Med tanke pa att det är en del som reagerar pa just detta inlägget tror jag helt enkelt att det handlar om ett läsmissförstand? Eller sa kanske det är jag som har mer förstaelse för hur du har det eftersom min man är likadan? Tycker inte direkt att du hängde ut Fredrik, utan tycker snarare att det verkar som att ni hade ett litet "meninsutbyte" imorse, där du bad honom stanna hemma men att han inte kunde? Det är iallafall sa jag tolkar det 🙂 Vet själv hur svart det kan vara ibland att fa till det i ord pa bloggen när man är lite smairriterad, det kan komma ut sa FEL ibland 😀

  18. Alexandra 10 januari, 2011 on 15:40 Svara

    Jag förstår hur du känner. Det vore ju skönt om de nån gång kunde prioritera familj före jobb. För pengar är ju inte allt.. 🙂

    Du får inte hoppas för mycket på att snön försvinner.. tänk på att det är bröllop i februari – och då vill vi ha massor av snö! Fin, vit, kall snö. 🙂
    Så om snön ska försvinna – så måste du hoppas lite för att det ska finnas den dagen iaf.. hehe.

    Styrkekramar igen!

  19. Anonym 10 januari, 2011 on 15:43 Svara

    Hehe det är säkert samma personer som säger att du "förskönar" i bloggen som nu tycker att du "hänger ut" Fredrik.. De liksom bara letar fel och VILL klaga!

  20. Ibland behöver man några timmar för att återhämta sig så jag förstår vad du menar med ditt inlägg. Men din man kan kanske inte vara hemma bara så där? Precis så är det för oss iaf, min man kan inte heller vara hemma alltid när jag kanske skulle behöva det. Men du får lägga dig tidigt ikväll och återhämta dina krafter då!

    Krya på dig!

  21. Anonym 10 januari, 2011 on 17:37 Svara

    Haha vilket skämt. Stackars fredrik.

  22. Helena 10 januari, 2011 on 18:04 Svara

    Det där är väl något mellan dig och din man, inget att ta upp på bloggen. Förstår att det är jobbigt att vara ensam hemma med barn då man är sjuk men man kan ju försöka ta sig igenom dagen i ett lugnt tempo. Jag har nog själv aldrig bett min man att vara hemma, om jag inte känt mig allt för jäklig och inte kunnat stått upp på benen.

  23. Johanna 10 januari, 2011 on 18:23 Svara

    Jag begriper mig inte riktigt på varför många blivit så inrreterade på ditt tidigare inlägg. Du skriver ju ALDRIG om något av dina och Fredriks bråk, tycker verkligen inte att du har hängt ut honom.. Sen tror jag du precis som många andra (inklusive mig själv) har svårt att BE mannen/kvinnan vara hemma när man mår lite dåligt… Gärna hade vi kanske önskat att de hade FRÅGAT om de hade behövts? Å gör man inte det förstår jag gott att du kan känna att jobbet prioriterades, för så är det ju!

    Många vill att du ska dela med dig så mkt som möjligt av dig själv, men när du lägger ut något personligt, att du varit irreterad så blir folk upprörda? Hur ofta är man inte irretarde på varandra i ett förhållande, varför har du inte rätt att vara det? Konstigt att Fredrik får rollen som den ömma, heltidsarbetande fadern som pusslar för att få allt att gå ihop och du bara surar?

    Förstår gott att du är helt slut efter att ha tagit hand om Elin själv så länge, hela veckan, hela helgen och nu en NY vecka igen! Inte konstigt alls! Även om ni inte hade vart sjuka så hade det vart lång tid att ta hand om Elion själv.

    När det gäller shoppingen kanske många missat att ni bor i en småstad utan affärer, att du beställer mkt men skickar tillbaka en hel del. Skulle vi själva ta kort på allt vi köper och lägga upp skulle vi nog bli förvånade hur mkt det blir!
    Sen vet ju ingen vad Fredrik lägger pengar på?? Orättvist att skriva att det bara är du som spenderar pengar. Vad kostade t.ex. flygbiljetten till Norrland? Kanske köper han en del andra saker som du inte lägger upp bilder på?

    Gillar din blogg, kämpa på!

  24. Malin 10 januari, 2011 on 18:39 Svara

    Alltså snälla Sandra, jag vet att jag borde andas, skratta lite åt din dumhet och gå vidare, men det går inte den här gången. Jag måste ha missat några saker, som tex att det här är din blogg och inte Evelinas, för senast jag kollade var det hon som skrev och då trodde jag att man får skriva vad man vill i sin egen blogg? Och för de andra,innan man beskyller en människa för att vara självisk så kanske man borde ta reda på fakta och veta att Fredrik har gett bort sina dagar, vilket Evelina har skrivit innan.. Och det sista, som mor, eller vilken människa som helst måste man få ha rätt att be om hjälp, eller rätt att säga att livet inte alltid är en lek, utan ibland kommer motgångar, iform av sjukdom elelr dåliga dagar tex.
    Tack för mig!! Krya på dig Evelina!

  25. Madeleine 10 januari, 2011 on 19:23 Svara

    Jag tycker det är så typiskt bloggvärlden att så fort du (eller någon annan) skriver minsta lilla sak som folk kan se som negativt så hugger de direkt! Det är väl självklart att man kan få tycka det är jobbigt ibland, FRAMFÖRALLT om man är mamma och sjuk och inte har någon som avlastar en för stunden! Jag tycker bara du blir mer "mänsklig och äkta" när du delar med dig av både det härliga i livet och det jobbiga! Stå på dig och krya på dig!

  26. Josefine 10 januari, 2011 on 19:57 Svara

    Go girl! hoppas du får vakna piggare imorgon! Man får vara less på att känna sig ensam för när den ena jobbar och den andra är hemma kan det ju kännas så när man oavsett har eget ansvar dagtid hur sjuk man än är. Jag tror F och E har en starkare kärlek än att han känner sig uthängd när hon hintar om lite besvikelse. Sånt är livet och jag önskar er all lycka. Småbarnstiden är skittuff. Man lever två olika liv och sen när båda jobbar blir det liiite mer likt. Men tiden och sjukdomarna är alltid en liten kamp. Tiden springer och sjukdomar dyker upp, oftast olägligt.

    KRAMAR

  27. Liselotte 10 januari, 2011 on 20:13 Svara

    Jag tycker inte heller att du hänger ut din man, du är bara ärlig. Man måste få beklaga sig lite ibland tycker jag. Man är väl inte mer än människa?

    Krya på dig!

  28. Sandra 10 januari, 2011 on 21:15 Svara

    Du måste tro att jag är född igår. De flesta förstår nog hur du skulle reagerat om Fredrik hade insisterat på att dela lika och det känns som du har temperament så han hade nog inte vågat även om han hade velat;) Jag tror absolut att de flesta pappor vill vara hemma med men de vågar inte då kvinnorna är så bra på att övertala och vinna sympati. T ex Jag har inget jobb att gå tillbaka till. Öh nähä SÖK JOBB?! Du är en ung frisk människa kom inte och lura i mig att det inte finns jobb i matbutiker, städjobb osv? Du har på ett antal ställen i din blogg (har reagerat på det flera ggr men detta är första gången jag skrev) pikar din man. Det vet både du och jag. Hur som helst hoppas jag att du sätter ditt barns far före din blogg och att du väljer vad du skriver i forts. Vi är nog många som tycker han verkar lite nedtofflad;)

  29. Jag har ej läst kommentarerna här men kan tänka att läsare så fort de får chansen skriver ngt nedvärderandevnär du skriver ngt som kanske inte höjer din man till skyarna. Det enda jag ville säga är att jag förstår om duär trött när du är sjuk och att det hade varit skönt med mannen hemma. Jag är själv sjuk nu och har haft en jobbig dag med barnen, 39 graders feber och helt orkeslös. Jag pratade med min manomatt det hade varit skönt om han kan vara hemma i morgon, men ett har jag lärt mig! När det kommer till MÄNNEN och vad de prioriterar så är de ytterst lojala sitt jobb och familjen kommer ofta i kläm där… Det är tråkigt. Jag märker att min man inte är särskilt sugen på att stanna hemma för att jag är sjuk…. Så jag orkar inte riktigt diskutera det med honom. Men om jag säger åt honom att jag inte tänker vara självså stannar han givetvis hemma, men det tar emot. Det verkar ligga i deras natur… Detvara bara det jag ville säga. Krya på dig!!

  30. Beatrice 10 januari, 2011 on 22:27 Svara

    Hej!

    läser din blogg och tycker den innhåller mycket kul att läsa men just den här diskussion blir jag lite fundersam över.
    Kom igen,egentligen hur bra har vi det inte. förr i tiden hade vi vi fler per vuxen än nu. alltså en kvinna blev mamma till fler än ett barn, pappan jobba och kvinna tog hand om allt..
    dagens mammor har blivit, många av dom, bortskämda för det är någon som prentat in i huvudet på dem att va hemma med ETT barn är ett "jobb".. men kom igen, ett barn e ju inte samma sak som att te.x jobba som sjuksköterska med 14 patienter och tusen saker att göra. som ett ex.
    tycker din man gör helt rätt att sköta sitt jobb, tycker han verkar ta sitt pappa-skap på allvar på den ledig tid han har. men att han skulle ta vab av sonen för du är sjuk, tycker ja låter mycket underligt. men så e det… man skapar sig behov.. vi blir ett bortskämt folkslag.,

  31. Evelina 10 januari, 2011 on 22:41 Svara

    Det här handlar egentligen inte om att jag inte kan ta Elion själv när jag är sjuk, det gör jag ju och har gjort varje gång. I det stora hela handlar det om, som jag skrev, att jag känner mig ensam. Och då menar jag inte för att Fredrik inte är hemma tillräckligt… Nu vet ni det och kan väl släppa hur vi fördelar föräldradagarna, för det är upp till oss. Skulle själv aldrig lägga mig i hur andra gör i den frågan eftersom jag tror att varje familj löser det på det sätt som är bäst för just dom.

  32. Annika 10 januari, 2011 on 22:47 Svara

    Men alltsa, nu maste jag lägga mig i igen. Tänker pa alla kommentarer här som säger att männen är mer lojala sina jobb än familjer?

    Har det nansin slagit att männen är MEST lojala sina familjer och att det är därför de gar och jobbar? Att de gör det för att försörja sin familj, kunna ta hand om dem osv osv osv? Att de mer än gärna hade stannat hemma med barnen, ta hand om sjuk fru, men att de faktiskt har "bördan" att försörja och se till att vi kan äta och ma bra?

    Sen att det ska tjatas om mamma dagar och pappa dagar? I vissa familjer, där mannen tjänar mer pengar, mycket mer pengar, sa finns det faktiskt de som gar back om mannen ska ta ut pappadagar pa heltid medan mamman gar och jobbar. I slutändan är väl det ett beslut man tar individuellt i varje familj, vad som passar just deras behov.

    Att det kan komma fram sahär manga asikter och knasiga tankar fran folk bara för ett litet inlägg (som nog ocksa var lite missuppfattat)

  33. Mia 10 januari, 2011 on 23:33 Svara

    Amanda: Du skriver att "det verkar ligga i deras natur" och jag blir mörkrädd. Det är på grund av er patriarkatet fortfarande existerar och troligen alltid kommer att göra. Du skriver även "när det kommer till MÄNNEN och vad de prioriterar…" Men ta tillbaka makten över er egen situation för tusan! Utbilda er! Se till att ni också ha jobb att gå tillbaka till och sluta bidra till denna förlegade syn på kvinnan som primär vårdnadshavare.

  34. Mia:

    Jag är utbildad sjuksköterska och har jobb att gå tillbaka till, så jag är ingen arbetslös kvinna som bidrar till att sämhället går bakåt i utvecklingen.

    Du behöver VERKLIGEN inte bli mörkrädd, vad är det som skrämmer dig så?

    Men jag tror att vi kvinnor ofta KÄNNER ansvaret att vi har det primära vårdnadsansvaret, liksom männen KÄNNER att de behöver jobba och dra in pengar. Jag vet att min man känner stort ansvar när det gäller att bidra till den gemensamma ekonomin, och det ska han ha eloge för. Men jag VET också att han är lojal sitt jobb. Det är väl inget som han ska få skit för utan ngt som är en bra egenskap. Men som jag skrev, jag tror att det ligger lite i deras natur, liksom kvinnans ansvar för barnen ligger i hennes natur. Kan det inte få vara så OM det funkar??

    Jag läser mellan raderna att du drar åt det feministiska hållet. Jag anser att samhället ska vara jämställt, men OCKSÅ att det ska finnas möjlighet för alla familjer att bestämma själva hur de vill lägga upp familjelivet.

    Bara för att jag skrev att det ligger i mannens natur att de är lojala sitt jobb betyder inte det att det är FEL. Och att de prioritertar jobbet är inte heller FEL! Det är väl skitbra att de väljer att stiga upp på morgonen och jobba MOT ALLA ODDS! Och de är givetvis lojala sin familj också för att de väljer att jobba och dra in pengar.

    Samtidigt är inte pengar ALLT. Om det krävs att mannen behöver vara hemma och vabba en dag eller två, vad gör väl det?? Är pengar så mkt mer värt än att man kanske får en eller två dagar med sin sjuka familj? Man behöver ju inte göra så stor sak av det hela som du gör.

    Jag sympatiserade öven med Evelina då jag vet att (utifrån min erfarenhet) det tar emot hos mannen att stanna hemma och det inte är absolut kris. Jag tror inte att det blir storbråk i familjer bara för att mannen går iväg och jobbar och kvinnan är sjuk… Det är väl bara att bita ihop isf.

    Jag skrev att det låg i mannens natur att prioritera jobb men vad har egentligen det att göra med det du skrev att vi ska utbilda oss etc??

    Du känner inte ens mig men du verkar ta för givet att jag är outbildad bortskämd hemmamorsa med tanke på det jag skrev….

    Jag blir bara lite irriterad över att det görs så stor grej av det och att du kan döma så hårt utan att veta ngt. Du har ju inte ens en susning över hur VÅR familjesituation ser ut. Och jag må då säga att den är 50/50 i jämställdhet, vilket kanske glädjer dig då som verkar ha problem med att männen jobbar och kvinnor går hemma med sina barn. Eller hr jag missuppfattat ngt? Jag är lite disträ eftersom jag knappar på tangenterna medan två små knattar kräver min uppmärksamhet…

  35. Helena 11 januari, 2011 on 15:38 Svara

    Åhhh neeej detta är min drömvagn och jag vill så gärna ha den till vår lilla bebis till sommaren. Men vi teckande såklart en annan gravidförsäkring igår…. typiskt!! kan maninte vara med ändå?!

  36. Mia 11 januari, 2011 on 18:14 Svara

    Du har inte missuppfattat något. Jag var otydlig: första delen av mitt inlägg var riktat till dig och den andra delen till Evelina. Jag ställer mig oerhört tveksam till att arbetsmoral (eller -lojalitet) ligger i mannens natur explicit. Likaså är jag tveksam till att kvinnan så självklart är den som ska vara hemma. Kommentarerna till detta inlägg genomsyras av en något gammaldags familjesyn och precis som du anar har jag en feministisk ansats i mina åsikter så jag kan inte låta bli att gå igång 😉 Varför det blev fel kan väl delvis bero på att jag gärna diskuterar på strukturell nivå och jag inser att det här är fel forum. Jag tog dock inte för givet att just du är outbildad, bortskämd eller lat, absolut inte. Det var det faktum att Evelina skrev att hon inte har något jobb att gå tillbaka till (och därmed i princip inget val, åtminstone tolkade jag det så) som fick mig att skriva så. Alla familjer är unika, i såväl sammansättning som förutsättningar och så får det gärna vara. Tycker dock att det kan vara viktigt att tankegångar både utmanas och omprövas och någon form av reflektion kanske jag lyckades bidra till i allafall. Inget personligt, inget elakt!

  37. Mia: Helt ok! Jag tycker dock inte att detta behöver vara fel forum att diskutera saker på strukturell nivå. Snarare ett forum som förhoppningsvis kan inbjuda till flera infallsvinklar. Däremot går jag helt emot att man liksom bildar läger i form av: "Skärp dig Evelina" eller "Heja, heja, Evelina". Tycker det är roligare om man helt enkelt kan dela sina synpunkter, tankar och funderingar med med respekt för varandra. Tycker inte att det är respektifullt när man kallar en grupp av människor "er" för patriarker. Men jag kan allt häva ur mig jag också, så nog om det.
    Jag hoppas att vi båda kan bidra till reflektion.

    Själv anser jag att det är en trygghet för BARNET att BÅDA föräldrar har både utbildning och jobb innan barnet anländer. Det är ett klokt och sunt val. Alla gör inte så men alla väljer olika. Om man inte är utbildad finns risken att man hamnar i "kvinnofällan". Ju längre man är hemma desto mindre attraktiv blir man på arbetsmarknaden, och pensionssparandet blir inte mkt att skryta med. Däremot anser jag också att om man är ett gift par så borde man gå in i ett förhållande/äktenskap med målet om att det ska hålla LIVET UT och då borde inte ekonomiska ting vara ett prolem. Då hjälps man liksom åt och bidrar på det sätt man kan. Jag har säkert en gamlladags syn på saken, med tanke på att du är lite feministisk. Men jag tycker att det är sunt att man får välja själv hur man lägger upp saker. Men anser också att för en familj är det viktigt att främst sätta barnets trygghet i fokus och därför är det viktigt med utbildning och jobb också för KVINNAN, oftast iaf.

    bara för att folk biter tillbaka betyder inte detta att det är fel forum. För det hade du väl räknat med, att få rekationer, precis som jag själv fick=)

    Allt gott!

  38. Mia: Helt ok! Jag tycker dock inte att detta behöver vara fel forum att diskutera saker på strukturell nivå. Snarare ett forum som förhoppningsvis kan inbjuda till flera infallsvinklar. Däremot går jag helt emot att man liksom bildar läger i form av: "Skärp dig Evelina" eller "Heja, heja, Evelina". Tycker det är roligare om man helt enkelt kan dela sina synpunkter, tankar och funderingar med med respekt för varandra. Tycker inte att det är respektifullt när man kallar en grupp av människor "er" för patriarker. Men jag kan allt häva ur mig jag också, så nog om det.
    Jag hoppas att vi båda kan bidra till reflektion.

    Själv anser jag att det är en trygghet för BARNET att BÅDA föräldrar har både utbildning och jobb innan barnet anländer. Det är ett klokt och sunt val. Alla gör inte så men alla väljer olika. Om man inte är utbildad finns risken att man hamnar i "kvinnofällan". Ju längre man är hemma desto mindre attraktiv blir man på arbetsmarknaden, och pensionssparandet blir inte mkt att skryta med. Däremot anser jag också att om man är ett gift par så borde man gå in i ett förhållande/äktenskap med målet om att det ska hålla LIVET UT och då borde inte ekonomiska ting vara ett prolem. Då hjälps man liksom åt och bidrar på det sätt man kan. Jag har säkert en gamlladags syn på saken, med tanke på att du är lite feministisk. Men jag tycker att det är sunt att man får välja själv hur man lägger upp saker. Men anser också att för en familj är det viktigt att främst sätta barnets trygghet i fokus och därför är det viktigt med utbildning och jobb också för KVINNAN, oftast iaf.

    bara för att folk biter tillbaka betyder inte detta att det är fel forum. För det hade du väl räknat med, att få rekationer, precis som jag själv fick=)

    Allt gott!

  39. alexandra 11 januari, 2011 on 20:15 Svara

    ensam?? du umgås ju med dina vänner hela dagarna nästan!?????????????????

  40. Mia 11 januari, 2011 on 20:57 Svara

    Mycket givande! Tack. Jag håller med dig i det mesta. Med "fel forum" menade jag inte att jag är rädd för kritik eller för att bli ifrågasatt. Mer att diskussionen gick på individnivå och här kommer jag med mina politiska åsikter, vilket säkert kan uppfattas som påhopp. Jag försöker alltid att vara respektfull även om jag uppenbarligen inte alltid lyckas. Det är lite roligt dock, det jag reagerade mest på var att du uttryckte dig i termer av "männen", vilket enligt mig är en både slarvig och något respektlös generalisering. Sedan generaliserar jag själv, vilket du reagerar på 🙂 Och gud vad jag har svårt att formulera mig efter några (japp, delade!) vaknätter med en liten, ursäkta för det, så jag stannar här. Tack för att du ville ta en diskussion, det var som sagt givande!

  41. Mia:

    Tack själv! =) Vi behöver inte diskutera mer. Och haha somjag sa, jag häver allt ur mig och gör fel ordval vilket får det att låta respektlöst, det är verkligen en konst att diskutera i skrift=). Men en lärdom.

    Samma här, har haft några vaknätter också.

    Hoppas på bättre.

    Ps. Nyfiken, vad jobbar du med?
    Förstår nu vad du menar med "fel forum".

  42. Mia 11 januari, 2011 on 22:32 Svara

    Amanda: Jag är socionom. Hade sjuksköterska som andraval när jag sökte in till uni faktiskt. Insåg dock att jag var rädd för blod så jag är glad att det inte blev mer av det 😉

    Du har rätt i att det är en konst att formulera sig i skrift. Mycket svårare än att diskutera verbalt egentligen eftersom allt finns kvar precis så som det skrevs. Inte så mycket utrymme för "nää så sa jag inte alls!"

    Hoppas också på en bättre natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna