VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Andas

Alltså jag är inte världens lyckligaste över att Elion har börjat matvägra igen. Den här gången har det hållt på sen han var sjuk där innan jul och jag känner att tårarna är nära varje lunch och middag och måste andaaas lugnt för att inte visa E att jag tar åt mig. Det är så frustrerande och helt klart det jag tycker är jobbigast med föräldraskapet. Vet att han äter när han är hungrig och bla bla bla, det är precis så jag tänker men ni som är/har varit i samma situation förstår säkert hur jag känner. Just nu är det skitjobbigt men jag lever på hoppet och minns hur glad jag blev när det släppte sist :-).

Annars då? Hoppas ni mår bra och njuter av ledigheten (?)! Vi var på stan länge och spanade mest men en del köptes också. Jag köpte ett läppstift (på kicks), ett linne + sjal (på kappahl), tre tröjor (på en märkesoutlet), två till F och en till E. Ja just det, en snygg jacka/kavaj till mig också (på VILA). Det var helt klart dagens fynd, 99 kronor stället för 399.

KRAM♥


Kommentarer


  1. Nadja 7 januari, 2011 on 18:11 Svara

    Jag veeeet hur du känner! Vänta 6 månader så kommer du inte vara lika frustrerad. Då har E börjat sägs till när han är hungrig och du kan ställa en fråga och han säger ja eller nej och menar det. Angelina sa nej till allt förut fast hon ville ha 🙂 Angelina åt 2 dl välling till frukost och 1/2 banan till middag igår.. Thats it! Men är hon inte hungrig så är hon inte…

  2. Emma 7 januari, 2011 on 18:58 Svara

    Här är en till som inte vill. Idag gick jag tillbaka till morotspuré. Han är snart ett år och jag går tillbaka till fyramånaderspureér. Inte skoj, men vad tusan ska man göra ? KRAMAR!

  3. Sara 7 januari, 2011 on 19:01 Svara

    Vad jobbigt :/ Men tror att du har rätt inställning i alla fall! Förr eller senare släpper det, det ligger ju inte precis i barns natur att svälta sig. Håll ut!

    Gillar verkligen din blogg, följt den ett tag och kommer fortsätta. Lite roligt att se Elion växa, väntar på min egen bebis som bör komma i april 🙂
    Trevlig helg!

  4. Anonym 7 januari, 2011 on 19:08 Svara

    God kväll gumman.
    Känner igen det där med mat vägran,,William är så tramsig med,,,han måste ha något att leka med under tiden man matar honom och då funkar det bra att äta men massa skrick och gråt där mellan så jag vet exakt hur du känner när din prins ska äta..Hoppas att både din och min slutar med det snart.Ha en skön kväll söta.kram kram

  5. Frida 7 januari, 2011 on 19:12 Svara

    Usch! Det är hemskt när barnen inte äter..

  6. Petra 7 januari, 2011 on 19:16 Svara

    Åh, som jag känner igen mig! Ibland försöker jag med massor med olika rätter och försöker att få i honom vad som helst…andra gånger äter han som en häst. Föredrar helt klart det sistnämnda, det är så jobbigt när de matvägrar!!! Hoppas det löser sig snart för er!

  7. Anonym 7 januari, 2011 on 19:24 Svara

    Är förskollärare och vill bara säga att du ska se på det somnågot positivt. Små barn har gentligen bara några få sätt att uttrycka sin vilja nämligen viq mat eller sömn vägran han håller på att skapa sin egen identitet och visar sin vilja När han är riktigt hungrug så kommer han att äta precis som du säger.

  8. therese och oliwer 7 januari, 2011 on 19:26 Svara

    Oliwer matägrar också ofta, men det brukar gå bättre om ha får äta själv och ger han något gott.. han vägrar ju bli matad längre och innan vi kom på att det va därför fick vi inte i han många tuggor…

    Så länge de är pigga och glada så gör det ju inget att de inte äter.. välling då? det brukar funka på oliwer.. ge han det när han skall sova på lunchen också.

    Kram

  9. Lina 7 januari, 2011 on 19:32 Svara

    Know that frustrerande feeling… Har en på 3 som äter 2 tuggor, sen ska hon leka igen. Hon har helt enkelt inte tid att äta.
    Vi försöker att inte bry oss men man blir sååå frustrerad ibland & kör med hot och mutor och annat verkningslöst. Nu har vi börjat m att hon får ta själv. Inte tjata, hota & muta så gott vi orkar. Det blir nämligen bättre när hon tror att hon får bestämma själv, dvs ta själv. Fast hon är ju 3 så samma trix funkar kanske inte på er lilla. Testa några dagar med att erbjuda mat & sen ignorerar ni honom. Äter han inte så va det så då äter dom oftast nästa eller näst nästa mål. För trots allt har jag aldrig hört ett barn svälta ihjäl sig själv. Klen tröst mitt i matstressen iofs… Lycka till!

  10. Rebecca 7 januari, 2011 on 19:36 Svara

    Hej söta!
    Jag har blivit så grymt dålig på att kommentera, men jag läser varje dag hihi.

    Jag vet precis hur det känns och det spelar ingen roll om folk säger "hon/han äter när de är hungriga". Jag är precis likadan nu även när det gäller Celine som är 4 år. Savannah har i princip matvägrat sedan influensan i julas. Igår lagade vi hennes favorit (Chili con carne) och jag jublade innombords när hon slukade hela tallriken, men idag var vi tillbaks på matvägran igen. Trots att det var kyckling som hon med älskar.
    Vi lockade med allt möjligt men hon åt inte en enda bit.
    Hoppas prinsen snart börjar äta igen.

    Njut kvällen. Kramar från mig!

  11. Denise-Mamma till Tilde 7 januari, 2011 on 19:38 Svara

    Jag vet precis hur du känner. Så har jag haft det i lite mindre än ett år. Min flicka äter bara vissa saker. Inget kött men hon älskar frukt&grönt. Nu har vi dock kommit på att hon inte får grönsaker om hon inte smakar på maten och än så länge funkar det! På BVC sa de till mig att inte göra stor affär av att hon inte vill äta, det får motsatt effekt. De sa att vi skulle ge henne det hon ville äta även om det var pannkakor med ketchup. Håll ut det ordnar sig snart. det är oxå vanligt att barn runt året matvägrae kram

  12. Erika 7 januari, 2011 on 19:38 Svara

    Usch jag förstår precis hur du känner!! Vår kille är inne på tredje dan med vägran. Men jag vet inte om han är sjuk eller tänder på g eller om han bara vägrar. Men det är så jobbigt! Jag känner mig helt knäckt! Blir orolig dessutom.. Hoppas det släpper snart för oss båda!

    Kramar!

  13. Karoliina 7 januari, 2011 on 19:41 Svara

    åååååh!! jag är inte ensam!
    Neo matvägrar också för tillfället, ALLT utom fruktmos.
    flaskan som han äter ur minst tre mål om dagen blir han vansinnig när han får syn på, och lunchen…. suck!
    har inte fått i honom mer än ett mål om dagen sen i tisdags, så jag vet precis hur frustrerad du känner dig!

  14. Anna 7 januari, 2011 on 19:55 Svara

    JAG vet hur det känns med en barn som matvägrar! Jobbigt jobbigt! Jag grät mycket, gick på samtal hos BVC-sköterskan, lät pappan ta ena målet innan han gick till jobbet mm . Hoppas det släpper snart. Kraaaam

  15. Linda 7 januari, 2011 on 20:04 Svara

    Vi har varit i samma situation flera ggr o verkar för tillfället vara på väg ur en sån nu.. Jag vet precis hur du känner! Jag prata med min BVC om de o fick kommentaren att det inte alls e vanligt att barn i sverige dör av hunger o det har hon väl rätt i 🙂 vi skulle bara erbjuda honom maten som vanligt o vill han inte ha då tar vi undan den o låter han vänta till nästa måltid. Tvingar man dom kan man lätt göra de till en ond cirkel o det var inte heller bra.. Elliot har hållt på o matstrejkat i över en månad nu men har den sista veckan blivit bättre o jag e supernöjd om han får i sig en riktig portion mat om dagen..
    Hoppas de blir bättre för er snart! Vet hur frustrerad o ledsen man blir som mamma!
    Kramisar

  16. Annica - mamma till Elias 7 januari, 2011 on 20:07 Svara

    Jag vet precis hur det är med matvägran men samtidigt har man inte själv heller så mycket matlust när man är sjuk. Det vänder nog så småningom ska du se. Annars får du ta upp det med bvc

  17. Caroline 7 januari, 2011 on 20:17 Svara

    Loke höll på så i 2v efter han varit sjuk.. 🙁 jätte frustrerande! Hoppas han snart vill äta ordentligt!

  18. Elin 7 januari, 2011 on 20:23 Svara

    Jag håller tummarna för att Elion slutar matvägra snart så att du slipper oroa dig för det 🙂 Hoppas ni mår bra! Kramar!

  19. ♥ Anna S 7 januari, 2011 on 20:42 Svara

    Ja matvägran är inte kul inte :(.
    Det kanske "bara" är de nya tänderna som späkar?

    Vill gärna se bilder på vad du shoppade idag :).

    Kram

  20. sara - mamma till wilda 7 januari, 2011 on 21:11 Svara

    Jag vet precis hur det känns. Så många gånger jag suttit och gråtit. Man vill ju inte visa, men bägaren rinner över till sist. Min lilla har precis börjat äta någorlunda efter snart 2 månader med strul. Dock är riktig mat fortfarande ingen höjdare. 5 skedar sen börjar hon spotta och då har ungen inte ätit på 4 timmar och borde vara hungrig.

    Man blir helt enkelt tokig hihii

  21. Therese ISAKS mamma 7 januari, 2011 on 21:59 Svara

    ÅH.. kännerigen detmed matvägran…=( Isak började konstra efter han hade maginfluensa..Ingetmeränmakkisar(mackaroner) gick..
    Nu har han börjatäta lite mer..men nu är det mest trots..=/<3

  22. Sabina 7 januari, 2011 on 22:12 Svara

    Det släpper säkert snart ska du se! Håll modet uppe Evelina! Kramar

  23. ellenojag 7 januari, 2011 on 22:23 Svara

    Jag känner igen det där allt för väl, man riktigt fasar för lunchen/middagen, men precis som du säger de äter väl när de är riktigt hungriga, men det är ändå skitjobbigt, kanske speciellt eftersom varken Elion eller Ellen är några tungviktare 😉 jag nojar hela tiden att hon inte får i sig, men bv lugnar alltid och säger så länge hon är så glad, pigg och går upp så är det ju lugnt!
    happy Fredag på er! kram

  24. Hanna Runesdotter 7 januari, 2011 on 22:49 Svara

    Oh fy fan vad trist det är med matvägran. Här har vi det ständigt känns det som. Suck. Bara det inte håller i sig alltför länge så…
    Vill ni testa nåt gott att äta? Kanske inte så barnvänligt, men gott. Inbakad ost med räkor. http://hannarunesdotter.blogg.se/2011/january/nar-jag-bjuder-pa-smarrigt-recept.html#comment Mums!

  25. Linda - ndaiL 7 januari, 2011 on 23:08 Svara

    Jag kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara, jag blir hispig när vår hund matvägrar en dag. Men det släpper nog snart ska du se 🙂

    Okej, jo men vi funderar på Jönköping, men känner som sagt ingen där, och kommer ha två timmar till mina släktingar, o Tobbes blir väl ca 6 timmar.
    så velar fram o tillbaka..
    Vet iaf att jag inte klarar av att bo här uppe i norr och ha 7-8 timmar till min familj, är alldelles för hemkär.

  26. LinaH 7 januari, 2011 on 23:15 Svara

    Jag har inga barn men jag känner med dig ändå. Han kommer, som du och andra säger, äta när han är tillräckligt hungrig. Ingen fara på taket där. Det här med barn och mat är kan vara rätt känsligt, vilket jag förstått då mina bästa vänners barn matvägrar och de upplever samma frustration som du. Håll ut, och som du själv sa, ANDAS! 😉

  27. josefin 7 januari, 2011 on 23:18 Svara

    Hej. Vår son är drygt 1 år och vi har fått gå tillbaka till burkmat…känns inte så kul, men man gör ju allt för att få sitt barn att äta. Vet hur hemskt det är, tårarna har kommit ett fler tal gånger. Kram

  28. Evelina 7 januari, 2011 on 23:20 Svara

    Tack för att ni delar med er, det är så "skönt" att höra att man inte är ensam!
    E hade en låång period med matvägran efter sommaren och jag har varit tacksam ända sen han slutade då för oj så mycket roligare dagarna blir när de äter. Hoppas att det kanske beror på tänder denna gång för oss. Äter själv har han gjort ett tag så det är inte det att han inte vill att jag matar… Burkmat går verkligen inte alls… Tur att majs och vindruvor är gott i alla fall men nån tjockis lär han ju aldrig bli…
    Massa heja på:n till oss som kämpar med småätare till barn 🙂
    KRAM

  29. Sofie 7 januari, 2011 on 23:31 Svara

    så länge han får i sig vätska så klarar han sig bra, Du kan ju prova med tex drickyougurt som ändå mättar lite, Hoppas han snart börjar äta igen

  30. gabby 7 januari, 2011 on 23:31 Svara

    hej. jag vet hur det är men när min tjej e sjuk ger jag välling ist o det funkar oftast.. ibland har det blivit 5-6 st om dagen.. när hon e frisk max tre st!

  31. gabby 7 januari, 2011 on 23:38 Svara

    hej det e jag igen, skrev nyss.. 🙂 ät tillsammans det brukar funka mkt bättre.. samt om du låter honom sitta i vuxenstol eller på golvet framför tv.. lägg plockmat i en skål o gör det mysigt med en kudde o ngt bra på tv:n.. om han märker att det e roligt att äta sitter han nog i sin egen stol o äter snart.. sen kan du ju göra figurer av smörgåsar köpa rolig pasta mm.. finns mkt att testa 🙂

  32. Isaks mamma 8 januari, 2011 on 00:12 Svara

    Du är verkligen inte ensam, även om det är sjukt jobbigt och ensamt när man sitter där på stolen brevid och bara vill hoppa upp och ner i ren frustration… Min 19-månaders(84 cm 10kg) har alltid varit knepig med maten men det varierar i styrka, just nu är favoriten potatis(stekt, kokt eller pommes frites) Som du skriver, burkmat är och har länge varit "big NO NO" och jag har nyligen kommit på att typ all mat som är kladdig eller såsig(typ pasta, gratänger, grytor etc) fungerar mindre bra i låååånga perioder! Men som sagt, nu äter vi potatis tydligen… Yoghurt, äpple, russin och päron slinker oxå ner i måttliga mängder :). Det är heelt sjukt vad man kan känna sig oduglig, som att man inte ger sitt barn det bästa när de bara äter samma sak dagarna i ända men vad f*n ska man ta sig till??!! Ja i sinom tid blir de hungriga sägs det ju, men man ser ju hellre att de fyller på fettdepåerna regelbundet istället för var tredje dag…

  33. jenny 8 januari, 2011 on 00:36 Svara

    åh jag vet hur det är, dessa perioder när de inte vill ha något är så frustrerande. en sked och sedan nej, slå bort skeden och total vägra. usch man är nära att ta till lipen.
    tack gode gud för välling säger jag, då känns det lättare när man vet att de iaf fått i sig sin välling på kvällen… lite lättare tycker jag iaf.

  34. Anna-Karin 8 januari, 2011 on 09:11 Svara

    Åh, jag förstår precis din frustration. Lucas matvägrade i höstas och det slutade med att det enda vi fick i honom var spagetti och köttfärssås samt välling i två veckor. Kändes inte riktigt som den mest varierande maten men han fick i sig mat och det var vi glada över.

  35. Marlene 8 januari, 2011 on 14:42 Svara

    Ned hae också ätit väldigt dåligt i några veckor nu. Man blir så himla orolig 🙁
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna