Alltså lussebullar. HUR gott? Extra god efter en härlig promenad i solskenet med en god vän och gladaste bebisen i vagnen. Ni bakar väl med Kesella så de blir saftiga och dubbelgoda? Jag gillar inte russin något vidare men brukar trycka ner två stycken ändå, även om jag sen oftast pillar bort dom ;).
Nu sover lillan på min arm i soffan och älskade mannen kom precis innanför dörren. Snart dags att åka in mot centrum!
Fick just hem några planscher från desenio. Så nöjd! Nu ska jag bara köpa ramar innan de åker upp?
Russina ska ligga i vatten så blir de inte så torra eller att man gör lussebullar med mandelmassa i=)
Ne fyy mandelmassa är mycket värre än russin haha 😉
Du har väl läst att saftigheten inte beror på Kesella? Detta är endast påkommet av Arla som vill sälja extra mycket! Enligt många experter är det istället den rätta mängden mjöl som är avgörande.
Nej det har jag inte läst! Men tycker nog ändå att de blir godare med kesella än utan 🙂
Men att kesella skulle göra lussekatterna saftigare är ju en myt enligt många bagare. Knepet till att få saftiga bullar är att använda rumsvarmt smör och kall mjölk och att arbeta in det till en smidig deg 😉
De ser jättegoda ut. Jag har själv inte hunnit baka lussekatter ännu, men ska inviga nya KitchenAid nu i veckan 🙂
Kan bara hålla med ovanstående, hoppa kesellan! Rumsvarmt smör och mindre mjöl?
Använder inte kesella längre och har aldrig gjort saftigare bullar. Kör mindre mjöl och byter ut hälften av mjölken till grädde.
Tycker lussebullar med kesella i är jättegott! Så länge de blir saftiga spelar ju den hemliga ingrediensen ingen roll. 😉
Ingen kesella här heller, tycker att det blir en otäck smak av det.
Jag och min dotter bakade så goda lussekatter, egentligen borde vi gjort dubbelsats eftersom det inte går att låta bli dom. Men vi skippade russin, sambon muttrade lite men det var inte han som bakade 😉
Älskar lussekatter. Min hemlighet till att få till riktigt goda lussekatter är att ha extra mycket smör i, grädde, och mer saffran än vad det står i receptet samt mycket mindre mjöl. Degen får gärna vara lite kladdig.
Ja mer saffran har vi med!! Och som sagt ju kladdigare deg desto bättre 🙂
Ska baka lussebullar på lördag i vår nya bakmaskin. Ska ta med mig tipsen!