VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

STORMIG FREDAG

Vilka kontraster vi har vädermässigt. Storm ena dagen, vacker vinter andra dagen och så storm och regn igen. Igår var en sån där vacker dag utan blåst och utan regn. Man kan säga att den där 15 minuterspromenaden i dag på morgonen var ungefär helt tvärt om. Känner mig som en blöt hund nu haha. Jobbigt när det inte regnar när man går hemifrån och sen börjar spöregna efter halva vägen. Bara att härda ut men det är ju som tur är bara vatten och barnen höll sig varma och goa!


Fick väcka båda barnen vid kvart över sju idag. Det är en helt ny upplevelse för mig, att VÄCKA mina barn. Elion har ju alltid varit morgonpigg och från sin första månad (sen han var ungefär 8 månader) har han tyckt att 5 är morgon. Det är först nu som han har börjat vakna något senare (oftast mellan 06-07) och det händer alltså till och med att jag får väcka honom för att vi ska hinna till skolan. Och Idun, ja hon är ju en sömntuta som gärna sover till halv åtta, åtta varje dag.


Min sömn i natt var katastrof. Lillebror kramar som sagt min urinblåsa eller nåt så jag är kissenödig hela tiden och så drömmer jag extremt mycket och ofta jobbigt som gravid. Känns som att jag har varit vaken större delen av natten för jag vet inte hur många gånger jag har vaknat. Så det är inte barnen utanför magen som är anledningen till mindre sömn hos oss, det är minsann lillebror i magen ;). Ska bli skönt med lördag imorgon!



Från den härliga promenaden igår. Alltså vilken son jag har! Hjälpte sin mamma att köra vagnen uppför den här lååånga bron/backen. Otroligt välbehövligt för min gravida kropp som gick lite för mycket igår. Och ni ser ju Iduns ansikte? Så lycklig över att storebror kör vagnen.



Kommentarer


  1. Anne 4 december, 2015 on 11:40 Svara

    Min tjej ( 7 månader) somnar inte förrän midnatt (ibland senare) och vill sen sova till 10, med en powernap runt 11.. Ganska förfärliga sovvanor om jag ska vara ärlig. Det blir ju svårt att leva ett normalt liv när hon inte är uppe, powernapad, matad osv förrän runt 12 på dagen. Kanske du har något tips på hur jag ska lyckas ändra hennes dygnsrytm..? Jag tycker att det är jättesvårt! Jag nattar henne i flera timmar varje kväll (går och lägger oss ”normal” tid i hop om att hon ska lära sig, men hon ligger bara och busar i flera timmar innan hon till slut slocknar)..

    • Emma 4 december, 2015 on 22:32 Svara

      Hej!
      Har haft liknande ”problem” med vår lilltjej. Inte alls kul när de har sånna rutiner!
      Har ni provat att väcka henne tidigare på morgonen? Förslagsvis lite tidigare åt gången så hon orkar vara vaken hela dagen med den sömn hon brukar ha under sin vakna tid. Försiktigt flytta dyngsrytmen med andra ord. Alla barn är ju olika men så har vi gjort med våra när vi ska få ordning på tiderna 🙂 hoppas der kan vara till någon hjälp! Lycka till!

    • Evelina 5 december, 2015 on 11:42 Svara

      Jag tänker som ovan att du kanske kan smyga lite med tiderna och successivt ändra? Jag har haft ”tur” med två barn som haft långt sovplats på nattetid redan från början, 23-04/05 från start och sen har de flyttat tiden för natt och morgon mer och mer. Testa att INTE natta flera timmar? Kanske blir en ond cirkel liksom. Somnar hon kring midnatt, låt henne vara vaken till 23 då men få ska hon sova? Kanske hon hinner bli tröttare de timmarna ni vanligtvis ”vilar” vid nattning om hon får hålla på som vanligt? Och sen väck henne lika successivt på morgonen? De har ju sina egna dygnsrytmer men ibland måste man kanske hjälpa dom lite på traven om det blivit lite tokigt. Kram och hoppas snart det styr upp sig för er!!

  2. Kommer ihåg själv att jag drömde massor med konstigt när jag var gravid och ja min blåsa ska vi inte prata om 😛 hoppas du får sova bättre inatt och ha en underbar helg!! Kram

  3. Sara 4 december, 2015 on 18:43 Svara

    Man ska ju inte vara nyfiken men blir det ändå, vad händer med Carro? Läste hennes Instagram. Tråkigt att en sådan sak som fruhippa ska förstöra en sådan fin vänskap men kan såklart ligga andr saker bakom. Som inte en nyfiken som mig bör få reda på☺️?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna