VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TACODILLE



Pass till Idun – check! Flygresa till Idun – check!


Efter polisen och Ticket åkte vi runt i massa olika butiker. Elgiganten, IKEA, Biltema, Rusta, Byggmax, Mediamarkt… Vi har kollat runt på soundbars till vardagsrummet (tips på vad man ska köpa?? Funktioner etc?), köpt rullgardin till sovrummet, tapet till Elions rum och foder till vardagsrumsfönster/dörr ut mot altanen.

 


 

img_1238.jpg

När vi kom hem var det matdags för lillan och sen gick hon och jag upp till affären och handlade till kvällens middag medan pappa M påbörjade dagens renovering. Han blir lite rastlös av att ”bara” gå i affärer. Jag har fått tacodille och det äter vi ofta just nu. Det och grillat. Bra maträtter båda två eftersom man kan variera i oändlighet, beroende på vad man har hemma och vad man är sugen på!


Ni vet väl att ni gör egen tacokrydda hur enkelt och snabbt som helst? Vi försöker undvika halvfabrikat och e-ämnen i vår matlagning och just tacokrydda är bland det enklaste att byta ut mot egengjort tror jag. Salt, peppar, paprikapulver, chilipulver och spiskummin använder vi i vår tacokrydda och det är spiskumminen som ger ”tacodoften” och ”tacosmaken”.

 


Kommentarer


  1. Tessan 21 juli, 2015 on 05:51 Svara

    Ett tips till tacokryddan är förutom de kryddor ni har en liten skvätt med tomatpuré + 2 msk vatten och vitlökspulver då blir den enligt min mening mycket godare 😀

  2. Jennie - mamma till W&A 21 juli, 2015 on 08:48 Svara

    Tacos är gott, kan varieras i mängder och alla kan plocka av det de gillar. Vi gjorde pulled pork och hade i tortilla-bröd. Det rekommenderas verkligen! Till det hade vi, förutom olika grönsaker, hemmagjord mangosalsa (superenkelt) och hemmagjord guacamole! Sååå gott!!
    Ha en fin tisdag!
    Kram

  3. Linnéa 21 juli, 2015 on 09:17 Svara

    Vi har Sonos playbar, och vi är supernöjda. Jag tycker det bästa med den är att man styr den helt med mobilen; min sambo gillar den för att det är bra ljud, särskilt för musik. Vi har ytterligare några sonoshögtalare kopplade till den (trådlöst!) som man enkelt kan kontrollera med mobilen vilka som ska dominera, eller om de t.o.m ska streama något annat (fast limpan funkar bra på egen hand i vårt vardagsrum och då köpte vi den för jag inte kunde höra TVn med dess egna, oriktade högtalare. Om den funkar lika bra självstående för ert vardagsrum brukar personalen kunna svara på). Hmm… Det är en kul leksak, haha. Ja, och funkar superbra med Spotify, också. Det är en djungel, och det är såklart olika vad man är ute efter, och vilken typ av ljud man gillar, så leta vidare tills ni är nöjda med det ni hittar!

    • Evelina 21 juli, 2015 on 09:22 Svara

      Ja trådlöst är ett krav från vår sida, och att den spelar musik bra är nästan viktigare än tv-ljud. Gärna vit eller silver också men nu har vi nog hittat en från harman kardon som vinner, snart men snygg och surrounden är lite speciell utseendemässig.

      • Marie 22 juli, 2015 on 18:38 Svara

        Säger bara Sonos! Finns i vitt (kraven från mig är vitt och trådlöst) och funkar kanon med olika listor från Sporify samtidigt! Så senare kan barnen lyssna på sina listor på sina rum medan vi har våra i köket. Dessutom hoppas vi att de kommer med fullt stöd för Apple Music inom kort så att vi kan dumpa Spotify och få ner priset för familjeabonnemang.

  4. Sofia 21 juli, 2015 on 09:25 Svara

    Hej! Kan tipsa om Sonos-systemet. Vi har en soundbar vid tvn en liten högtalare i köket och en i badrummet. Du kan spela olika på alla elller samma på alla. Tycker det är härligt att tex ljudet följer med dig in i badrummet tex när man har gäster över och spelar musik. På mornarna kör jag mina poddar över badrumsenheten när jag fixar mig. Det går att utöka systemet hur mycket man vill. Det är ganska dyrt men kvalité, högtalarna i köket/bad är tex vattentåliga så att vattenångan inte förstör. Allt sköts från app på telefonen du kan även höja/sänka/stänga av på varje enhet. Kanonbra!

  5. Suzanne Zehlander 21 juli, 2015 on 12:07 Svara

    Nämen, så komiskt att även ni fixat pass till Idun =)
    Vi var och fixade pass igår till hela familjen, kostsamt när man är 6 st i familjen även om priset sänkts =/

    Men du, såg att du eftersökte åsikter om nya designen så här kommer en från mig 😉
    Jag tycker som dig att det är väldigt fint och stilrent, MEN jag kan knappt läsa texten efter den nya designen. Det måste vara något med typsnittet?
    Kanske är det bara för mig det blir såhär?

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna