VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BLOGGÖNSKEMÅL?

Ett sent hej idag också och jag lovar att blogguppdateringen kommer återgå till det normala framöver men just nu kan jag väl bara säga att en månads renovering sätter sina spår ;). Den lilla tid som blir över ska såklart prioriteras på rätt sätt och jag och M måste verkligen försöka bara vara också. Nu har vi haft intensiva veckor med renovering nästan alla dagar, eller i alla fall något renoveringsrelaterat precis alla dagar, oftast hela dagarna. Och så jobbar jag helgerna. Och lite annat. Men I’ll be back.

Eller jag kanske ska fråga ER som faktiskt läser! Vill ni hellre ha många inlägg som är kortare och ”i farten”, eller kanske bara ett om dagen fast då mer ”ordentligt”? Personligen läser jag nog hellre fler kortare inlägg men det är ju jag det så DU får mer än gärna berätta vad DU gillar i en blogg (min blogg).

 

Idag har vi varit i stugan och målat i ungefär 6 timmar, kom precis hem. Den här lilla donnan är VÄRLDENS BÄSTA som hänger med oss på allt. Det enda hon INTE tycker om är att åka bil. Trodde det var något som alla bebisar gillade, men hon blir nästintill arg och att sova i bilen är ingen favorit heller ;).


  

Vagnen däremot, den älskar hon. Hon älskar promenader och nu när vi har målat har hon fått sitta och titta på de stunder hon är vaken. I kronans liggdel kan man höja upp ryggen så hon har halvsuttit med filt bakom ryggen. Och jag har såklart pausat när hon velat äta och sen har vi gått korta promenader tills hon somnat.


Jag har fått en del frågor här och på mail om varför vi bytte barnvagn (nu kör vi en Kronan City). Vi gillade inte trikens liggdel till 100% (och den är ju det enda jag kan uttala mig om) – de två stagen undertill känns ivägen och liggdelen lutade något så Idun åkte neråt. Så vi köpte en vagn som uppfyllde fler av våra krav helt enkelt. Brukar råda alla mina kunder att välja en vagn som man känner är rätt och som uppfyller ens kriterier, annars blir det ofta en ny vagn inom kort ändå. Men för min egen del, som jobbar med barnvagnar, ser jag det heller inte som någon nackdel att prova fler än en barnvagn då jag vet vad det är jag säljer och kan hjälpa kunderna på ett annat sätt, när jag kan komma med fler råd.

Två större svängbara framhjul var det viktigaste för mig. Sen är handtaget på Kronanvagnen skönare tycker jag (rundare) och vagnen är smalare även om Triken också är smal så skiljer det 4 cm tror jag. Några centimeter mindre gör skillnad för oss med liten kombi! Trikens fördel gentemot Kronan city är nog att triken är robustare och mer en långpromenadsvagn känns det som, även om kronan city är en vagn som fungerar precis överallt (vi kör den ju över ängar och på grusvägar) men med tyngdpunkt på just city. Hade velat ha Cityvagnen med Duo S:ens större bakhjul men man kan ju inte få precis allt ;).

Nu ska jag hoppa in i duschen! Eller, om jag ska ta ett bad!? Ja så får det bli!

KRAM


Kommentarer


  1. Alexandra 15 juli, 2015 on 18:35 Svara

    Lite mer av bebistips? Typ förslag på rutiner, bra inköp som du gjort, utvecklingsfaser. Sådant är intressant för mig i den fasen jag befinner mig i nu (v37) och du har ju erfarenhet=)föredrar nog också lite fler kortare inlägg.

  2. Josefine 15 juli, 2015 on 19:23 Svara

    Hellre fler och kortare 🙂

  3. Emma 15 juli, 2015 on 20:08 Svara

    Jag upplever att vår liggdel till kronan city lutar och att lillan åker ner. Är det inget du har upplevt? Jag trodde att det var det där lilla ryggstödet som gjorde att det blev så. Jag tycker att det är sjukt irriterande men tänkte att det kanske blir bättre när lillan blir lite tyngre. Det är ju flera av Evelinas läsare som har samma vagn, vad säger ni? Lutar er liggdel eller borde man kontakta Kronan?

    • Evelina 15 juli, 2015 on 20:18 Svara

      Du har inte lagt i madrassen på fel håll? Monterade nämligen en på jobbet i helgen och la madrassen fel först, då kompenserar den inte för ställningen under eller vad man ska säga.

  4. Diana (La Madre) 15 juli, 2015 on 20:12 Svara

    Jag personligt tycker in om för långa texter. har själv en blogg att sköta, massa andra bloggar att läsa, två barn att ta hand om och ett hem med man som behöver uppmärksamhet. Har inte tid att läsa mycket texter även om dom kan ha otroligt bra innehåll. Har bara inte tiden och lugn och ro i kroppen att sätta mig för att läsa. Så hellre kortare även om det bara är 3 ggr om dagen, kör morgon, mitt på dagen och kväll. Bilder är självklart. Och inredning, i love. Du är grym på det. 😀 Tips på barnappar som är pedagogiska, aktiviteter med familj/barn. Snabba mattips, goda recept på snckas, lättdrucket vin, bra kamera att fota med, tips här och där helt enkelt och massa bebis!! 🙂

  5. Inne hos Ina 15 juli, 2015 on 21:41 Svara

    Själv gillar jag långa inlägg, typ som det du har skrivit här. Tycker det är roligare att läsa hur du resonerar kring olika saker än tre rader om vad du gör just nu. Typ hur du resonerar kring val av vagn, även om jag inte alls hör till den målgruppen tycker jag att det är roligare än korta inlägg. Men det beror ju på hur du definierar långt och kort, så klart 😉 Bilder med typ en bildtext har jag instagram till, i bloggar vill jag läsa lite text 🙂 Men du ska ju göra det som passar bäst för dig, det är ju din blogg! 🙂

    Kram!

  6. JohannaIsabella - Gravidblogg 15 juli, 2015 on 23:00 Svara

    En blandning av både och är bäst tycker jag =) det som passar bäst in i ditt liv just den dagen tycker jag att du ska köra på helt enkelt!

  7. Sandra 16 juli, 2015 on 01:37 Svara

    Jag gillar också längre blogginlägg. Men gör som du själv känner mest för.

    Min dotter avskydde också att åka bil, hon skrek och skrek i bilen. Först när hon började bli runt tre år blev hon mer nöjd i bilen (plus en dvd skärm i bilen som gör resorna lättare).

  8. hanna 16 juli, 2015 on 06:31 Svara

    Vi (läsare) får väl vara tacksamma för det du skriver och har tid med! Men jag tror att fler och kortare inlägg håller läsaren intresserad hela vägen igenom och risken för att man slutar är inte lika stor.
    Men för min del så läser jag oavsett, skriv vad som passar dig och ditt liv. 🙂
    KRAM

    • Evelina 16 juli, 2015 on 21:42 Svara

      Söta du, tack!! Det är ju som du skriver men samtidigt vill jag ju att ni ska trivas här inne också 🙂
      Massa kramar

  9. Alexandra 16 juli, 2015 on 13:29 Svara

    Har du ett bra tips på kudde till liggdelen? Fick en från Ikea, men den kändes så stor? Lång.

    • Evelina 16 juli, 2015 on 21:40 Svara

      Finns speciella till vagn/vagga! Kolla Ng baby eller rätt start 🙂
      Kram och Njuuut nu sista veckorna med bebis i magen. Det är en så speciell tid <3
      Kram!

  10. Många små inlägg gillar ja 😀

    • Evelina 17 juli, 2015 on 17:33 Svara

      Tusen tack för era åsikter!!
      Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna