VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RENOVERINGSDAG TVÅ

Vi kom precis hem – jag, M och Idun, efter en lång andra renoveringsdag. Men jäklar vad roligt det är rent ut sagt! Fortfarande lite overklig känsla – vårt hus. Och vilket perfekt hus vi har köpt, så genomtänkt och har all potential i världen. Mycket renovering ligger i framtiden, men just nu fokuserar vi på sällskapsytorna kök/matplats/vardagsrum.

Idag har jag målat vårt sovrum och mitt kontor med vit färg. I väntan på ”riktig” renovering vill vi i ha det vitt. M stötte på ett hinder när han tog ner sista delen av väggen mot vardagsrummet. Väggen var tydligen byggd på spånskivor och var ungefär lika ostabil som ett korthus. Och eftersom han gör allt han gör väldigt noga fick hela vägen ryka haha. Så nu är det verkligen helt öppet mellan kök och vardagsrum! Fast väggen ska upp igen, men byggas ordentligt. Detta ledde även till att vi fick fart på renoveringshjärnorna. Vad är typ det enda vi saknar i vårt lilla radhus! Jo en köksö! Så det ska det bli nu. Inget ont som inte har något gott med sig.

 

  


Elion har lekt med kompis stor del av dagen (tack Karin för att han fick äta hos er till och med!) och sen hämtades han av sin pappa för bad och övernattning (tack F för hjälp så vi kunde ha en renoveringskväll). Idun har gått promenad med Karro idag igen så jag kunde spurta i målningen (tack tack tack!). Ja vi har verkligen helt fantastiska människor omkring oss och det märks extra tydligt just nu.

På tal om fantastiska människor, vi fick även besök av husets tidigare ägare som är i stan för den officiella överlåtelsen av huset som sker imorgon eftermiddag. De fick en liten blomma av oss och vi sa till dom som vi sagt till varandra flera gånger, att det finns nog inga bättre människor man kan köpa hus av! Tydligen känner de likadant, fast tvärtom då, sälja hus till ;).

Nu blir det skönt med sängen! Både kropp och knopp är trötta efter en lång och aktiv dag. Men längtar redan efter mer renovering! Att det kunde bli såhär bra?!


Kommentarer


  1. J. 14 juni, 2015 on 22:33 Svara

    Vad menar du med ”riktig” renovering? Gör ni allt bara slarvigt nu och ska hyra in proffs senare eller? 🙂

    • Evelina 15 juni, 2015 on 05:44 Svara

      De två rummen jag målar nu får bara lite vit färg i väntan på mer omgående renovering. I vårt sovrum ska det tex byggas garderober med skjutdörrar och en träpanelvägg, byta lister, fönster etc. Men det är några månader bort och tills dess vill vi fräscha till det med vita väggar. Samma med kontoret 🙂 Men vi ska göra all renovering själva, bara att vi inte har tid till hela huset i sommar! Prio är kök, vardagsrum och matplats eftersom vi vill få klart det innan inflytt, sen är Elions rum på tur, och sen en del småpill på utsidan.

  2. Joysan 14 juni, 2015 on 22:44 Svara

    Låter som att renoveringen flyter på som den ska, roligt! Och visst är det underbart att ha så fantastiska människor runt sig! Lycka till med resten av renoveringen nu! Kram

    • Evelina 15 juni, 2015 on 05:46 Svara

      Jaa! 🙂
      Tack! Kramar tillbaks

  3. Alexandra 15 juni, 2015 on 19:13 Svara

    Att ni orkar=p vi blev helt slut efter 2 golvbyten i lgh haha och har ett rum kvar! Puh! Sedan dessa lister…önskade vi hade allt nybyggt så man slapp renovering. Men har man intresse så blir det ju roligare! Det ser verkligen ut som radhuset har potential. Har ni övervåning också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna