VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mina svar på era frågor!

Har du sökt några andra linjer än socionom?

Nej det har jag inte. Allt eller inget är jag väl lite, gillar att ge allt på det jag känner är rätt ;).


Om du inte pluggar i höst vad vill du helst jobba/göra då?

Då kommer jag nog jobba på så mycket jag får och söka nästa år istället. Men jag tror verkligen att jag kommer in om jag ser på intagningsstatistiken och mina betyg. Men, ska såklart inte ta ut något i förskott 😉


Om du bara får välja EN egenskap som du föll för hos M, vad skulle de vara?

Oj den är svår! Mest med tanke på att ALLT är så bra med honom… Men om jag måste säga en sak så är det nog hans sätt att se mig på. Han såg mig verkligen, visade att han brydde sig om mig till 110% från första stund. Han fick och får mig att känna mig speciell.


Vad är de bästa med att blogga?
Att ”lära känna” så många fina människor! Några av mina allra bästa kompisar har börjat med kontakt via bloggen! Karro exempelvis, även om vi hade gemensamma bekanta. Vad skulle jag göra utan henne liksom!?


Om du bara fick ta med en enda sak till en öde ö, vad skulle Du ta med då?

Räknas familj som en sak? 😉 Men om det måste vara en pryl i den bemärkelsen… tandborste kanske? Nej jag vet inte? Telefon såklart men den lär ju liksom dö rätt snart…


Hur är din och Fredriks relation idag?

Bra! Han är den bästa exmannen man kan ha.

Vad var orsaken till att ni skilde er?

Inget jag tänker skriva om här inne och ni förstår säkert varför.

Vill du och M gifta er? Skulle ni bjuda in F då eller skulle de kännas märkligt?

När jag och F delade på oss kände jag nog att jag aldrig mer skulle vilja gifta mig eftersom jag redan varit gift, men nu känner jag att jag gärna skulle vilja bli Ms fru en dag. För att liksom bli hans så mycket det går, att bli så mycket VI man kan bli. Oj! Haha vet inte ens om det skulle finnas en inbjudningslista?

Blir det socionom du ska läsa till? Undrar lite hur du gör med bloggandet sen, om du ska arbeta med socialt arbete. Är själv socialsekreterare inriktning barn och unga, och vet att det till och med är bra att exempelvis inte vara med på sidor som hitta och Eniro.. Ha en blogg som är ganska personlig, där klienter kan gå in och läsa, kanske blir svårt?

Ja det blir det i så fall! Vi får väl se om bloggen ens finns kvar då, det är ju rätt många år bort :).


När du ljusade upp håret, färgade du då eller blekte du? Med hätta eller folieslingor? Vad jag förstod det som gjorde du det på salong, ungefär hur lång tid tog det? Det blev supersnygga och jag funderar på att göra ungefär likadant.

Det är blekt med massa massa folieslingor. Tror det var över 100 foliepaket ;). Det tog två timmar att bara sätta i slingorna, så kanske 3 timmar totalt?


Hur drar du gränsen för vad som känns för privat att skriva i bloggen? Ångrar du ibland saker du skrivit?

Magkänslan brukar vara rätt bra att gå på tycker jag :). Nej det tror jag faktiskt inte att jag har gjort!


Om du fick drömma vart ser du dig och din familj om 5 år?

Eftersom 5 år inte är så många år när man ska få med en utbildning också så kan jag nog inte säga så mycket mer än att jag hoppas att jag är färdig med min utbildning och att jag har fått ett jobb tack vare min utbildning! Jag önskar att Elion har fått ett syskon också! Och att jag eller M vinner en miljon eller två.


Om du istället tänker realistiskt vart ser du dig och din familj om 5 år då?

Jag drömmer nog rätt realistiskt haha… Fast det där sista kanske kan kvitta så länge allt det andra blir verklighet 😉


Hur går det att ta bort tatueringen på handleden? Planerar du någon nya tatuering?
Sådär tycker jag? Det känns inte som att det händer så mycket? Eller, det går segt. Sakta men säkert framåt. Ja jag har ju en del tatueringsplaner men vill få bort denna först! Ska till exempel göra en tatuering tillsammans med mina syskon!


Vart står du politiskt? Skulle du kunna umgås med en person som öppet stod för att hen röstade på SD?

Jag lutar åt höger skulle jag väl säga. Skulle nog inte vara vän med någon som röstar på SD nej.


Vad arbetar M med? Har han läst någon eftergymnasial utbildning?
Han jobbar som arbetsledare för ett gäng elektriker. Han är elekriker i botten men jobbar på kontor nu. I höst ska han förmodligen gå en kurs som är lite chefsföreredande.


Vad säger M om att du antagligen ska börja plugga?
Haha först var han inte den mest positiva och det var jättejobbigt, att inte känna att han stöttade mig fullt ut. Men sen förstod jag att det beror på att han är planeringsmänniska till max och vi hade ju faktiskt bestämt oss för att köpa bostadsrätt och så kom jag och ändrade kurs helt… Sen är det ju det här med barn, han är 34 och har inga egna barn, så tanken på att vänta med barn tills han är närmre 40 lockade såklart inte heller. Så vi pratade och pratade och pratade och nu känns det som att vi är på samma linje helt och fullt igen. Trots allt så är det ju en investering för oss i längden, för vår familjs framtid men jag hade aldrig kunnat göra det utan hans stöd.


Vad föll du för hos honom?
Allt! Han är rolig, smart och driven, omtänksam med mera med mera med mera. En riktig man. Han har verkligen precis allt jag letade efter i en man. Sen är han ju galet snygg också! Det jag föll för allra först var hans blick. När han skulle bege sig hemåt på morgonen efter vår neverending date och jag tittade in i hans ögon, kände jag att jag skulle kunna se in i hans fina ögon för alltid.


Han verkar ju underbar den där Mange, men om du ändå måste säga något lite störigt som han gör?

Haha det ENDA minuset jag kan komma på om jag tänker efter noga är att han inte tycker det är lika viktigt att plocka undan här hemma, men det är ju liksom inget större problem egentligen. Jag ser hellre att han har mer go i sig på områden där inte jag är lika framåt. Så egentligen kan vi väl säga att hans enda nackdel kompletterar en fördel till mig rätt så bra ;).


Vill M ha barn? Om ja, är det aktuellt för er inom den närmsta tiden eller något ni ser er ha i framtiden? Om ni inte kan få biologiska barn, kan ni tänker er att adoptera?

Ja det vill han, och jag vill ju ha fler barn :). Inom den närmsta framtiden. Jag kan tänka mig att adoptera men vill väldigt gärna få biologiska barn fler gånger först.


Jag har tidigare skrivit och frågat om din “nya” Canon-kamera. Passar på igen när chansen ges. :) ;) Jag är sugen på en likadan och är nyfiken på om du är nöjd med din? Plus och minus med den?

Den är bra men den går inte jämföra med systemkamera. Vi hade med den i spanien så titta på bilderna därifrån om du vill ha smakprov, den är nog riktigt bra för att inte vara systemkamera men med 5 års systemkameravana är det nog svårt att säga att något annat är bättre.


Vad hände på jobbet, varför slutade du?

Jag blev uppsagd på grund av arbetsbrist men helt ärligt så hade vi pratat om hur vi skulle vilja göra med utbildning i ett par månader så samtidigt som det kom som en chock var det nog bra ändå. Jag fick en spark i röven minst sagt 😉


Hej! Vad hände med han du dejtade innan M? Vi fick ju se bilder på han i bloggen om jag minns rätt..

Haha ja vad hände? VI hände väl aldrig riktigt. Det var inte rätt helt enkelt! Som mina vänner sa så var han nog rätt för mig just då men inte någon som jag skulle vara med långsiktigt. Men jag har som sagt haft bra män i mitt liv så på ett sätt behövde jag nog testa på en sån som honom också. Bli lite mindre naiv ;)… Är bara glad att M fanns kvar och att det blev han och jag till slut!!


Har du fortfarande kontakt med dom som du lärde känna i förra staden?
Nja inte världens bästa alls tyvärr. Det är svårt med avstånd…


Hur lång tid tog det innan du verkligen kände dig hemma i nya staden? Lixom fick ihop livspusslet med jobb, hus och bara hitta i själva staden? Vad kändes annorlunda mot den gamla staden du bodde i? Hur lång tid tog det innan du träffade vänner i nya staden?

Jag kände mig nog hemma på en gång. Säkert mycket för att vi hade inställningen att HÄR ska vi bo, här ska Elion börja skolan och nu tänker vi inte flytta på oss så att han ska få bo kvar i samma stad. Jag hade ju tur med jobb och fick det innan vi flyttade hit, sen fick F också jobb och ja… Det flöt på väldigt bra! Här är det annorlunda just för att här vill vi stanna. Det är en lagom stor stad och det är väldigt, väldigt vackert här vid vättern. Jag hade tur även med vännerna! Eftersom jag är uppvuxen ett par mil härifrån hade jag en del vänner på plats redan. Och jag och Karro fann ju varandra direkt, och med henne kom fler fina vänner.


Letar du och M fortfarande bostad? Ska ni i så fall ha hus eller lägenhet?

Både ja och nej! Pluggar jag så är det såklart bäst att bo kvar här för lägenheten är galet billig, men M kollar hemnet varje dag ifall det ”dyker upp ett klipp”… 😉


Vad var det som du pratade med Manges mamma om?

Vi pratade om cancer. Hon fick det för ca 5 år sen och har sen dess gått igenom väldigt tuff behandling. Jag är ju en sån som tänker att livet kan ta slut när som och att man därför måste göra det man vill NU osv, men när jag pratade med henne blev det ännu mer påtagligt. Men det var skönt att hon ville berätta, så jag även kan förstå M mer och förhoppningsvis finnas där på ett bättre sätt.


Hur ser du på att inleda en relation med din mamma längre fram?

OM hon kom och bad om förlåtelse för allt hon har gjort, OM hon inser att hon faktiskt har gjort fel… Ja då kanske kanske jag kan tänka mig att ge henne en chans. Igen. Men jag tror inte att det nånsin kommer ske.


Vad jobbar du med? Är det i någon butik som babyproffsen eller liknande? (Behöver inte säga VILKEN butik :-) )

Exakt nåt sånt 🙂


Är du besviken på din pappa angående det som du fick utstå från din mamma?

Nej det är jag väl inte. Det var ju inte så att jag berättade för honom men samtidigt kanske han (eller någon annan släkting) borde ha reagerat, speciellt när socialen blev inblandade flera gånger. Men men. Det är nog också väldigt lätt att blunda för sånt här. Uppenbarligen. Jag har släktingar som fortfarande inte tror att det har hänt liksom…


Har du och Alexandra ingen kontakt längre? Fick känslan av att hon inte stod på din sida gällande din mamma.

Så kan man väl säga att det är, på båda punkterna och det första beror på det andra. Känns jättetrist, med tanke på att hon kanske är den som mår allra sämst av våran uppväxt.


Är Fredrik singel?

Ja vad jag vet 😉


Du som upplevs så samlad och underbar mamma, ge mig ditt bästa tips för art behålla lugnet när jag har en snart 4åring som skriker på icamaxi över diverse “jag vill ha, nej jag vill inte ha..” Situationer :)

Haha… Tror faktiskt att jag oftast lyckas behålla lugnet mycket på grund av min uppväxt. Jag brukar tänka att det är inte hela världen typ. Men ändå vara noga med att visa vad som är ok och inte! Samtidigt känner jag för att dra mig i håret vissa dagar haha… Men jag tror att Elion är rätt ”snäll” vad gäller trots. Han är oftast duktig på att lyssna men även han har fått ett par time outs ;). Vi sitter alla i samma (småbarns)båt är väl allt jag kan säga haha. Mitt i allt brukar jag även tänka att han gör det för att testa gränser, för att lära sig, och att det är mitt jobb att faktiskt visa honom vad som är rätt och fel.



Är M svartsjuk på F?

Hur menar du nu? Varför skulle han vara det?

Skulle du fundera eller överväga en abort i dagsläget om du skulle råka bli gravid?

Nej aldrig.

Vad tycker du är den bästa fett förbrännings övning/träning samt konditons ökande träning?

Gå och springa är det jag har gått ner mest i vikt av. Det ger såklart även en bättre kondition! Jag märker att även bodypump gör en hel del på konditionen.

 

Hur ser ditt drömboende ut i dagsläget?

I dagsläget skulle jag helst vilja ha en lika billig lägenhet men med en liten trädgård utanför och gärna en mer öppen planlösning. Radhus med liten trädgård är nog drömboendet i framtiden. Fast vi pratar ju en del om att kanske bara ha lägenhet så länge stugan finns med i bilden. Det blir ju ett litet hus där, med trädgård och sjö brevid… Bor vi där på helger etc behövs ju inte ett hus till ;).



Kommentarer


  1. Aggie 20 maj, 2014 on 19:59 Svara

    Var i din stad för första gången för en vecka sen, vilken fin stad! Otroligt vackert när man körde längs med vattnet när man kom härifrån sthlm!

    Vart ligger stugan? Vi blir små sugna på en stuga men häromkring är de så vansinnigt dyra och till dina trakter är det inte så långt 🙂
    Något tips på trevliga områden att leta i?

    Kramar!

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:37 Svara

      Ja visst är det vackert!? Speciellt om man kommer uppifrån.

      Stugan ligger lite drygt 1 mil från vår lägenhet så det är rätt lagom avstånd. Vet inte alls vilka stugområden som är finast här men vid en sjö är såklart att föredra :). Däremot tror jag inte att det är speciellt billigt med såna boenden här tyvärr…

      Kram!

  2. Aggie 20 maj, 2014 on 19:59 Svara

    Var i din stad för första gången för en vecka sen, vilken fin stad! Otroligt vackert när man körde längs med vattnet när man kom härifrån sthlm!

    Vart ligger stugan? Vi blir små sugna på en stuga men häromkring är de så vansinnigt dyra och till dina trakter är det inte så långt 🙂
    Något tips på trevliga områden att leta i?

    Kramar!

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:37 Svara

      Ja visst är det vackert!? Speciellt om man kommer uppifrån.

      Stugan ligger lite drygt 1 mil från vår lägenhet så det är rätt lagom avstånd. Vet inte alls vilka stugområden som är finast här men vid en sjö är såklart att föredra :). Däremot tror jag inte att det är speciellt billigt med såna boenden här tyvärr…

      Kram!

  3. alexandra 20 maj, 2014 on 20:05 Svara

    Roligt med svar!=) Kommer du svara på fler frågor som du inte besvarade nu?

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:35 Svara

      Tycker jag svarade på allt? Försökte inte ta med frågor som liknar varandra för mycket 🙂

  4. alexandra 20 maj, 2014 on 20:05 Svara

    Roligt med svar!=) Kommer du svara på fler frågor som du inte besvarade nu?

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:35 Svara

      Tycker jag svarade på allt? Försökte inte ta med frågor som liknar varandra för mycket 🙂

  5. Anne 20 maj, 2014 on 20:17 Svara

    Kul läsning. 🙂 Var jag du så skulle jag skaffa barn med Mange PRONTO, haha.. Sån är jag. Ni verkar så lyckliga och bra tillsammans, har ett stabilt liv på alla sätt och vis och är fantastiska föräldrar (för nog får man räkna Mange som en slags förälder till Elion?). Som jag nämnt för dig tidigare så vill jag och min kille ha barn men nu när vi äntligen börjat försöka så verkar det inte gå så bra.. 3-4 månader har gått sen vi började försöka. 🙁 Ser bebisar överallt..

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:34 Svara

      Haha jaa vi får se vad som händer… 😉
      Hoppas ni får ett plus snart!!
      Kramar

  6. Anne 20 maj, 2014 on 20:17 Svara

    Kul läsning. 🙂 Var jag du så skulle jag skaffa barn med Mange PRONTO, haha.. Sån är jag. Ni verkar så lyckliga och bra tillsammans, har ett stabilt liv på alla sätt och vis och är fantastiska föräldrar (för nog får man räkna Mange som en slags förälder till Elion?). Som jag nämnt för dig tidigare så vill jag och min kille ha barn men nu när vi äntligen börjat försöka så verkar det inte gå så bra.. 3-4 månader har gått sen vi började försöka. 🙁 Ser bebisar överallt..

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:34 Svara

      Haha jaa vi får se vad som händer… 😉
      Hoppas ni får ett plus snart!!
      Kramar

  7. alexandra 21 maj, 2014 on 06:23 Svara

    Anne: vi har försökt 20 ggr…inte ett enda plus=(

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:33 Svara

      Håller tummarna för att det är er tur snart! Styrkekramar

  8. alexandra 21 maj, 2014 on 06:23 Svara

    Anne: vi har försökt 20 ggr…inte ett enda plus=(

    • Evelina 21 maj, 2014 on 06:33 Svara

      Håller tummarna för att det är er tur snart! Styrkekramar

  9. Emma 21 maj, 2014 on 16:37 Svara

    Är det alltså avståndet som har gjort att du och Veronica med familj (ditt gudbarn) har glidit isär om jag fattar det rätt? Har för mig att dom flyttade till Skåne? Jag tänker att ett barn som man varit med när det kom till världen och som man fått äran att vara gudförälder till, finns alltid nära en oavsett avstånd?
    Kanske var en känslig fråga att svara på. Var inte min mening att klampa på och snoka, jag bara undrar av välmening eftersom ni verkade då himla nära varandra

  10. Emma 21 maj, 2014 on 16:37 Svara

    Är det alltså avståndet som har gjort att du och Veronica med familj (ditt gudbarn) har glidit isär om jag fattar det rätt? Har för mig att dom flyttade till Skåne? Jag tänker att ett barn som man varit med när det kom till världen och som man fått äran att vara gudförälder till, finns alltid nära en oavsett avstånd?
    Kanske var en känslig fråga att svara på. Var inte min mening att klampa på och snoka, jag bara undrar av välmening eftersom ni verkade då himla nära varandra

  11. gullan 21 maj, 2014 on 22:01 Svara

    tycker jättemycket om din blogg och ditt positiva sätt att tänka.
    imponeras över dina bra ärliga svar jag önskar dig all lycka.

    • Evelina 22 maj, 2014 on 13:08 Svara

      Tack fina du!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna