VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fredagsfix

 

20140404-144813.jpg

20140404-144806.jpg

Satte mig nyduschad på balkongen efter en milspromenix, tills M kom hem och joinade mig. Alltså hur underbart att känna solen på nosen!? Nu har jag varit ledig en vecka och det är nog NU som jag hunnit ikapp. Landat och smält allting. Rett ut tankarna. Det känns mer rätt än nånsin det här med högskola. Och så har jag mest troligt ett extrajobb på gång, vilket såklart är guld för mig då jag inte har tänkt ta några studielån. HOPP om framtiden känner jag minst sagt och det är inte bara tack vare mig själv. Känner mig lyckligt lottad!

 

 

20140404-144819.jpg

Nu väntar hemmafix med min kära. Han fixar golv och jag fixar stolar. The killers i högtalarna och fönstrena öppna.


Kommentarer


  1. Agneta 4 april, 2014 on 14:56 Svara

    Fina du. Tanken att skippa studielån är bra. Men, tänk bara på att inte jobba ihjäl dig pga det. Studielån är inte så jobbigt lån tycker jag, men visst, slipper man är det ju bra! Fast bidragsdelen är nog större nu än när jag läste?! Iaf, lycka till! Det ÄR nåt speciellt att läsa på universitet, jobbigt ibland men är ju en investering!

    • Evelina 4 april, 2014 on 18:10 Svara

      Kommer inte jobba speciellt mycket men tack vare väldigt låg boendekostnad och en del annan inkomst tror jag inte lån kommer behöva bli aktuellt om jag har tur 🙂
      Kram!

  2. Sandra 4 april, 2014 on 17:50 Svara

    Jag läser på universitet och tar studielån. Ibland jobbar jag lite, men värdesätter ledighet framför pengar. Skulle jag inte ta studielån skulle jag behöva jobba en hel del och eftersom jag har två pojkar hemma så är jag hellre ledig tillsammans med dem när jag inte behöver plugga. Plus att jag kan vara ledig på kvällar och helger till skillnad från mina klasskamrater som inte tar studielån.

  3. Petra 4 april, 2014 on 18:27 Svara

    Hej!
    Jag är sjuksköterska och tog inte studielån då jag pluggade till det. Jag hade inte heller barn då ska tilläggas. Men nu pluggar jag vidare till distriktssköterska och tar inte heller lån, mina barn är 1,5 och 3 år gamla. Kan inte jobba extra på samma sätt som innan jag hade barn, men man får mätta munnen efter matsäcken. Min sambo jobbar ju heltid och det är ju under en begränsad tid. Och du kan ju ta studiebidraget-det får man ju gratis. Dessutom får man extra då man har barn. Dessutom har dom ju höjt hur mkt pengar man får tjäna-så då kan du jobba en del extra utan att va rädd för att tjäna för mkt. Ett tips är att börja med att inte ta lån och se om du klarar det med extrajobb och allt. Om inte, tar du lån. Men tar du lån från början tror jag det är svårt att komma igång med jobbet och man anpassar sig efter en ”högre” inkomst. Kämpa på-håller tummarna för dig!!!

    • Evelina 4 april, 2014 on 18:35 Svara

      Tack!! 🙂 Ja lite så tänker jag med, testar utan lån först!
      Trevlig helg och kram

  4. Hanna 4 april, 2014 on 20:32 Svara

    Kul med extrajobb och att du landat. Kram

  5. Tilda 4 april, 2014 on 21:49 Svara

    Jag studerade mitt första år på högskolan utan studielån, det funkade men hade ofta ångest över pengar, nu tar jag studielån och det känns bra, kan lägga undan pengar för framtiden vilket känns tryggt för mig. Dock är jag glad att jag klarade första året utan studielån! Gör det som funkar för dig och din/er ekonomi. Men se inte studielån som något onödigt, du kan ju också ta studielån och spara undan pengar och lägga in i bostaden, då man oftast inte får så låga räntor på bolån som på sitt studielån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna