VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SPARKen

Hjälp. Vilken dag! När jag vaknade i morse kändes väl livet sådär halvjobbigt för jag var ledsen… Sen när jag sitter med mina chefer framåt eftermiddagen och de berättar för mig att jag blir uppsagd på grund av arbetsbrist, då tänker jag bara really? Kan något mer gå fel när vi ändå håller på? Är detta på riktigt?!

Men det var det ju. Väldigt verkligt och medan jag hörde fina ord kämpade jag mot tårar och måånga tankar snurrade i orkanfart. Efter mötet ringde jag upp M direkt och det var så skönt att höra hans röst. Han sa tänk inte på pengar gumman, vi klarar oss. DÅ tänkte jag att shit, tänk om jag bott själv med Elion? Tur i oturen ändå att jag har min klippa att luta mig mot i alla väder. Tillsammans klarar vi allt tror jag.

Visst känns det tråkigt, jättetråkigt. Det har varit ett riktigt roligt jobb på många vis och vad mycket jag har lärt mig! Men ska jag vara ärlig har det varit mycket tankar om framtiden på sistone och vi har pratat massor kring det ofta ofta… Så jag väljer nog ändå att se det som sparken framåt, inte bara sparken, ut mot nya äventyr! Allt sker av en orsak, även detta. I just know it. Chocken har lagt sig lite nu ikväll efter massa prat med M (han är alltid så klok!!) som kramat och pussat på mig massor också, han kom och hämtade mig på jobbet och vi satt hemma och pratade en stund innan vi åkte mot gymmet där vi mötte upp F och Elion. Behövde verkligen en Elionkram idag!!! Vad händer nu? Ja jag kommer börja leta nya jobb, till att börja med!

 

larger

Can-your-love-open-doors-for-your-career-Find-out-at-Red-Cape-Revolution-554x260

   bild


Kommentarer


  1. Heléne 6 mars, 2014 on 20:33 Svara

    Vad du imponerar på mig – igen… Din inställning till livet i allmänhet… Lycka till med vad du än tar dig an. Kram!

  2. Emma - mamma till två vildar 6 mars, 2014 on 20:40 Svara

    Men oj.. Vad snopet! 🙁 Som sagt, tur i oturen ändå att du inte tvingas stå helt själv.
    Jag kommenterar inte här så ofta, men jag har läst din blogg i mångamånga år och känner SÅ för dig när det händer något i ditt liv. (Vad creepy det där lät, haha, men jag lovar, jag är ingen stalker!)

    KRAM till dig ändå 🙂

  3. Jeanette 6 mars, 2014 on 20:45 Svara

    Tråkigt när man får oväntade negativa besked som direkt påverkar livet. Men den stängda dörren kommer att generera att andra öppnar sig.
    Håll huvudet kallt och se det som att livet knuffar dig framåt.
    Stor kram Jeanette

  4. Paulina 6 mars, 2014 on 20:59 Svara

    Jättetrist för dig. Men även en möjlighet till ett heltidsjobb närmare hemmet. Det kommer bli bra igen!

    Kram!

  5. Charlotta 6 mars, 2014 on 21:05 Svara

    Hej Evelina! Följt din blogg i många år. Tråkigt med jobbet 🙁 vad är du intresserad av, vad har du för tankar? Jag har en del kontakter där du bor på företaget jag jobbar men vet ju inte alls vad du vill göra. Hoppas du kan fubdera lite över fortsättningen och se det som en möjlighet till nya utmaningar!

  6. Emelie 6 mars, 2014 on 21:17 Svara

    Vi är i samma sits i min familj! Två
    Två stora negativa händelser på en och samma vecka. Surt!!!

  7. Frida 6 mars, 2014 on 21:24 Svara

    Alltid smärtsamt med tråkiga besked. Men bra att du försöker vända det till din fördel och se något positivt i det hela. Nu kanske du slipper pendla! Jag vill även ge dig ett tips – beroende på hur lätt du hittar nytt jobb förstås. Men skriv in dig på arbetsförmedlingen så snart som möjligt – det ska man göra även om man kanske har egna kontaktvägar att söka nytt arbete. Jag tänkte främst på att du ska skydda din sgi, om du (mot förmodan, det får vi inte hoppas) skulle bli sjuk. Blir du sjuk och inte har något arbete samt inte ha ställt dig som arbetssökande inom tre månader så tappar du hela din sgi. Den faller ner till noll kronor. Bara ett tips, från en som vet.

  8. Sandra 6 mars, 2014 on 21:26 Svara

    Så tråkigt att läsa! Men inget ont som leder till nåt gott 🙂
    Kram

  9. Maria 6 mars, 2014 on 21:27 Svara

    Styrkekram! Detta är ju inte vad du behöver just nu, men du fixar även detta!!!! Luta Dig tryggt mot ”Din klippa ” och se ljust på framtiden!

  10. Sophie 6 mars, 2014 on 21:32 Svara

    Åååå nej så tråkigt:( förstår att det kändes tungt och som din dag redan var jobbig. Så skönt för dig att ha M, en trygg famn att få krypa in i när allt bara känns tungt. Aldrig roligt med sådana besked men detta kommer gå bra,ska du se. Massa kramar till dig!!!

  11. Emma 6 mars, 2014 on 21:43 Svara

    Vad tråkigt att du måste sluta. Men detta kanske leder in på något ännu bättre i livet? 🙂

  12. Elin 6 mars, 2014 on 21:45 Svara

    Tråkigt och höra:( Jag sitter i samma situation just nu. Men vi får hoppas det leder till något bra tillslut! Du kanske får ett nytt jobb lite närmare så du slipper pendlandet. Kram!

  13. Ida 6 mars, 2014 on 21:51 Svara

    Usch, så tråkigt 🙁 mkt trist på en gång.. Kram till dig!

  14. Lotta 6 mars, 2014 on 22:17 Svara

    Storkram till dig! Jobbigt när man får det så i ansiktet, men det kommer lösa sig, förhoppningsvis till något bättre 🙂 🙂

  15. therese 6 mars, 2014 on 22:17 Svara

    Hej fina du.. Var såå längesen jag skrev en rad, fast jag är en flitig besökare.. För 1 år sedan gick företaget jag jobbade på i konkurs, så hamnade som dig ofrivilligt i ett slags overkligt vacuum ett tag, innan poletten på nåt sätt trilla ner.. Jag var dessutom gravid (fick svante 30/7-2013) så mina chanser till en ny anställning var i princip noll.. Men.. Jag ser det som du oxå gör.. En spark framåt, vägen mot nya utmaningar, få lära sig nåt nytt och träffa nya människor på vägen.. Du kommer gå därifrån med huvudet högt och blicka framåt mot dina nya mål och drömmar.. Varför inte en resa till new york, bara för att du, just du är värd den!! Kramar

  16. Hanna 6 mars, 2014 on 22:24 Svara

    ”Hinder är det skrämmande du ser när du tar blicken från målet!”

    Det verkar som det finns en mening med allt. Vissa saker gör jäkligt ont och man undrar varför.
    Men ibland (förhoppningsvis alltid) slutar det bra oavsett.

    Hoppas du hittar det du vill göra!

    <3

  17. Cissi 6 mars, 2014 on 22:24 Svara

    Vad tråkigt och bara så där plötsligt 🙁 Tycker du ofta skrivit att du har mycket på jobbet att göra. Är verkligen ledsen för din skull.
    Du trivdes ju så bra på ditt jobb skrev du ju även om det var jobbigt med pendlingen.All creed till dig i vilket fall att du ändå visar dig så stark. Det avundas jag dig, din syn på livet trots motgångar. Tack för att du delar med dig av din styrka.

    Många kramar

  18. Kicki 6 mars, 2014 on 22:42 Svara

    Go kväll!
    Först måste jag säga att det är trist att du blev av med jobbet men jag har själv på sista tiden tänkt att allt som händer har en mening! Det är som du säger vad hade hänt om du varit ensamstående i din gamla lägenheten men nu har du precis flyttat ihop med din pojkvän så du ska se att alldeles strax så får du ett nytt jobb som är mycket bättre, både för dig själv o penningmässigt sett! 🙂
    Everything happens for a reason!

  19. alexandra 6 mars, 2014 on 22:42 Svara

    Nej vad trist=( så jobbigt att förlora en stadig inkomst. Men bra att ni är två, att du har bloggen och förhoppningsvis a-kassa. När slutar du? Omedelbart?

  20. alexandra 6 mars, 2014 on 22:43 Svara

    P.s. allt sker av en anledning. Det leder nog till ngt positivt ska du se=)

  21. Lisa 6 mars, 2014 on 22:46 Svara

    Det här var tråkigt… Men vad bra att du ser det som en spark framåt, i en annan riktning! Heja dig coola Evelina! När en dörr stängs öppnas ett fönster istället och OJ hur bra det här kommer att bli. Känner det på mig! Jag har en förmåga att känna rätt förstår du, så lita på mig. 🙂 Förhoppningsvis något som ligger närmre så du sparar in tiden med pendladet. Värdefull TID med din familj.

    “Life is 10% what happens to me and 90% how I react to it”.

    Stoooooor kram till Dig

  22. Milla 6 mars, 2014 on 23:42 Svara

    Åh vad tråkigt! 🙁 men som sagt, se det som att du kanske får något nytt och ännu bättre närmare där du bor. Det kommer lösa sig, det gör det ju alltid! Skönt att du har M att luta dig mot. Kom det bara sådär? Har det inte varit prat på eventuella nedskärningar eller så? Förstår att det annars kom som en chock för dig! Mot nya äventyr istället! 🙂 många kramar

  23. Nana 7 mars, 2014 on 00:00 Svara

    Åh så tråkigt, men se det som en väg framåt mot något annat, något nytt!

  24. Annika 7 mars, 2014 on 01:40 Svara

    Åh så tråkigt att höra. Men som du säger händer saker av en anledning. Jag hoppas verkligen att allting löser sej till det bästa! Kram ❤

  25. Agneta 7 mars, 2014 on 05:43 Svara

    Tråkigt! MEN! Allt löser sig, alltid! Se det så här- hade inte detta hänt hade inte nästa möjlighet funnits! Allt blir bra!
    Kramar till dig!

  26. Madde 7 mars, 2014 on 05:53 Svara

    Är du intresserad av att jobba med barn behöver alltid vikareförmedligen i jönköping nytt folk. Visst man kanske får åka runt en del, men har man tur kan man bli fast på ett och samma ställe rätt länge.. Är själv förskollärare och människor som är bra med barn och som tar för sig är det oftast ont av.. Du kan själv välja vilka dagar du vill jobba och om du vill tacka ja till jobbet den dagen eller inte.(det du inte kan välja är väl just arbetstiden) Men kolla upp det om det låter lockande. På jönköping kommuns hemsida finns mer info… Lycka till!!

  27. maria 7 mars, 2014 on 07:52 Svara

    Fina du, det var tråkigt att höra. 🙁 Men vet du, jag tror du kommer klara det galant med din positiva syn och de trygga människorna du omger dig med! Om det där pendlandet har skavt lite emellanåt och ni just har flyttat ihop på riktigt så kan man väl se det som ett nytt kapitel som tar vid!
    Och jag tror också att allt händer av en anledning! 🙂
    Stor kram till dig!!

  28. Jessica 7 mars, 2014 on 08:46 Svara

    Fina fina du! Det här klarar du galant, låter som ett grymt roligt jobb och tid du haft. Men glöm inte hur STARK du är! DU klarar detta, så mycket som du peppar oss (mig) varje dag så klarar du detta! Du är GRYM, glöm aldrig det! Och snälla, sluta aldrig blogga! KRAMAR

  29. Tilda 7 mars, 2014 on 09:00 Svara

    Vilka tråkigt nyheter, men åh vad bra inställning du har, ”En spark framåt”.
    Jag är säker på att det kommer bli någonting riktigt riktigt bra utav det här för dig och din familj. Massor med Kramar

  30. inne hos Ina 7 mars, 2014 on 09:05 Svara

    Kram!

  31. Anna-Karin 7 mars, 2014 on 10:45 Svara

    Men oj! Vilken förvånande nyhet, inte vad jag väntade mig. Du imponerar verkligen mig, hade det hänt mig hade jag brutit ihop och inte orkat ta mig upp. Hoppas att du hittar en ännu bättre jobb 🙂
    Kram

  32. AnnaIda 7 mars, 2014 on 11:10 Svara

    Vilken klump i magen jag fick när jag läste detta… Men vet du, jag är av samma inställning som dig. Allt sker av en mening så jag är övertygad om att något ÄNNU bättre lurar runt hörnet för dig. När jag gick igenom en riktigt tuff period av en nära anhörigs förlorade kamp mot cancer och ett eget väldigt tufft missfall fick jag höra detta av en vän ”I admire people who has been through a lot and still keps their head up” och ”we don’t grov when things are easy. We grow when we face challenges” och det är faktiskt så himla sant! Ta detta som ett tillfälle att klura på vad just du vill göra av ditt liv nu. Du är redan en sån fantastiskt människa och mamma så nu är det dags att du ger dig själv samma kärlek och lyssna på vad ditt hjärta vill. Jag önskar dig all lycka på vägen. Och du… M har rätt. Pengar gör ingen människa lycklig. KRAM!

  33. Scottish Moments 7 mars, 2014 on 12:02 Svara

    Beklagar att du fick sparken men jag tror du kommer att uträtta storverk nu… tror det här leder till nåt riktigt bra för dig!
    Kram från Skottland!

  34. Ingelöf 7 mars, 2014 on 12:25 Svara

    Så jobbigt att få detta besked helt oväntat, kram!
    Jag fick detta besked förra våren då mitt företag varslade ett antal tjänster men köpte i själva verket ut de som de ville ”bli av med”. Jag hade varit där i åtta år och så från en dag till en annan stod jag utan jobb!

    Det är kämpigt, men du får luta dig mot dina stöttepelare och du har helt rätt inställning! Det gäller att vända det till något positivt!

    Jag skrev på papper för ny arbetsgivare inom en månad och kunde sen gå hemma ledig (med betalning) hela våren i sommarvärmen.. 🙂

  35. Zandra 7 mars, 2014 on 13:00 Svara

    Kan bara bli något positivt av det istället.
    Glöm inte att sista ansökan till högskola/universitet till hösten är 15 april 😉
    Lycka till!

  36. Kim 9 mars, 2014 on 08:16 Svara

    Kram! ❤️

  37. michan 10 mars, 2014 on 14:13 Svara

    Å vad tråkigt och hemskt, det är nog bland det värsta man kan råka ut för, panik blandat med skräck för framtiden.
    Hur länge får du vara kvar??
    Lycka till nu ♥

  38. michan 10 mars, 2014 on 14:28 Svara

    Å vad tråkigt och hemskt, det är nog bland det värsta man kan råka ut för, panik blandat med skräck för framtiden.
    Hur länge får du vara kvar??
    Lycka till nu ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna