VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tidiga morgnar

20140122-080429.jpg

Fina tavlor som finns på ICA MAXI. M har en tavla med orden till vänster men den högra skulle gärna få flytta hem till oss. Oss! Ja vi bor ju i stort sett tillsammans och har gjort i princip från start, men i två lägenheter. Nu är vi snart sambos på riktigt!

Idag är jag allt annat än pigg. Elion har kommit in i en sån där period igen att han tycker det är morgon vid 5-5.30! Inte ens Barnkanalen har börjat sända då! Men han sätter glatt på Simpsons på 6:an istället och jag lägger mig hos M igen till 5.50 när hans klocka ringer. Tidiga morgnar alltså. Men vad gör väl det, när dagarna delas med de bästa i världen? Jag är ju lite den som tänker att man kan sova en annan gång men efter några veckor med Elion känns det ju att sömn saknas. TUR jag sov så länge jag fick i söndags haha (tills M tvingade upp mig för frukost). Han börjar nog också förstå det jag säger med att det enda jag saknar sen jag blev mamma är just det där att få sova när jag vill. Men som sagt. Skulle aldrig never ever byta bort! Är dock inne på tredje veckan med lilleman nu så en helg utan uppstigning innan 6 känns mer än välkommet! Ska ha honom nästa vecka också och sen är vi tillbaka i våra vanliga veckor. Sen har jag fått igen lite förlorad tid med min lillE. Ja hjälp vad jag saknade honom över jul och nyår! Saknaden har liksom fortfarande inte gått över ;).

En helg i annat land med bara nöjen känns också välkommet med tanke på vad som väntar nästa vecka. Jag har lyckats förtränga det rätt bra, men när typ brottsofferjouren eller mina syskon ringer, eller nån på jobbet frågar får jag en kalldusch av rädsla över mig och önskar att det hela bara ska vara över… Det känns så overkligt allting, samtidigt som det är mer verkligt än nånsin. Och det här borde ha hänt redan för 12 år sen. Eller kanske inte. Allt sker ju av en orsak och jag tror att nu är rätt tid för att vi gör det tillsammans. Jag hade nog aldrig klarat det här själv som femtonårig! Allt har verkligen sin tid… På gott och ont.


Kommentarer


  1. Hanna 22 januari, 2014 on 10:52 Svara

    En fyraåring som tittar på Simpsons? Inte helt ultimat kanske, bara för att det är tecknat..

    • Evelina 22 januari, 2014 on 11:39 Svara

      I know… Men han älskar det!

  2. Beatrice 22 januari, 2014 on 11:16 Svara

    Varför klagar du så mycket på att du aldrig får sovmorgon? Du har ju lixom bara Elion varanna vecka och varannan helg, alltså hur mycket TID för övrigt att sova på. Sedan….att det är synd om dig för att du behöver gå upp kl 5? Hur många tror du inte behöver det, som har barn och kanske lång resväg till jobbet. Du lever lixom ”lyxliv” om du tänker efter riktigt noga!!! Så sluta klaga hela tiden!

    • Evelina 22 januari, 2014 on 11:39 Svara

      Oj jag klagar väl inte ofta på det?! Men jag är inte van vid att ha Elion själv i tre veckor som jag haft nu i stort sett eftersom jag som du skriver har honom varannan vecka vanligtvis. Tycker jag är VÄLDIGT tydlig med att det är värt det alla gånger om och nu har jag typ saknat ihjäl mig så jag vill nästan bara titta på honom non stop i en vecka… MEN jag får väl också känna mig trött och säga att jag är det? Kan också tillägga att jag beundrar ensamstående föräldrar som sällan får hjälp med barnen för det ÄR tufft att vara ensam med barn. Nu bor M med oss, men Elion är fortfarande mitt barn och det är jag som går upp med honom etc även om vi på många sätt också är två med honom. Så för att förtydliga, jag klagar INTE 🙂

  3. Christel 22 januari, 2014 on 12:46 Svara

    Så här skrev du för ett antal inlägg sedan :

    Jag är lite anti tv- och datorspel och är glad så länge Elion inte har nåt behov av det. Han vet knappt vad det är 😉
    Vad jag läser i inlägg efter det och nu handlar det inte om ett utan rätt några stycken så sitter ni vid tv´n och även i detta inlägg är att du sätter honom vid tv`n för att du skall få ligga längre ……….. Tycker visst det verkar som han vet vad tv är ………. och var ditt anti är kan man ju undra !!

    • Evelina 22 januari, 2014 on 13:11 Svara

      Har aldrig skrivit nåt om tv! Han brukar kolla tv en stund på morgonen och på kvällen. Däremellan är han nästan aldrig intresserad och vill hellre leka ned annat. Tv-spel däremot, som jag nämnde, vet han inte vad det är.

  4. Frida 22 januari, 2014 on 13:25 Svara

    Men snälla någon, att barnen sitter vid teven en stund dör de inte av!

    Jag är ensamstående med min 6-årige son och har varit sedan födseln, utan någon form av socialt nätverk och därmed inga barnvakter. Sonen har alltid varit morgonpigg och kliver upp runt kl 5 varje morgon, skulle jag gå upp så tidigt varje morgon så skulle jag vara ett vrak och det gynnar inte någon.
    Sonen är nu så pass stor att han kan se på teve en timme själv medan jag halvslumrar i antingen sängen eller soffan, och han vet att han alltid kan gå in till mig om det är någonting. Han trivs toppen när han får vakna till på egen hand, och sedan brukar han komma in och krypa ner hos mig i sängen och så startar vi dagen tillsammans 🙂

  5. Christel 22 januari, 2014 on 14:05 Svara

    Det har du visst ……… Det är dina ord o inte mina
    Kolla dina inlägg om du glömt vad du skrivet för det är dina ord jag kopierat !!

    • Evelina 22 januari, 2014 on 14:08 Svara

      Du kopierade ingenting där det står att jag skrivit att jag är anti tv? För det har jag aldrig skrivit 😉

  6. Christel 22 januari, 2014 on 14:12 Svara

    Jag ber om ursäkt ……….. Jag läste det som tv och datorspel …….. men såg nu att det stod tv – och datorspel
    Alla kan ha fel och ingen är fläckfri !

  7. Nicole 22 januari, 2014 on 14:33 Svara

    Christel, jag tror du missuppfattar meningen.
    När man skriver tv- och datorspel med ett bindestreck efter tv så betyder det, för att förtydliga, tv-spel och datorspel. Så precis som Evelina skrev så har hon inte skrivit något om att hon är anti just tv-tittande. Utan det är då tvspel och datorspel som hon är anti och som Elion knappt vet vad det är. Hänger du med?
    Tokigt att du låter hård och otrevlig när det hela handlar om ett missförstånd 🙂

    Älskar din blogg för övrigt, Evelina! Och du förtjänar lyckan du känner nu med dina två killar <3 Kram!

    • Christel 22 januari, 2014 on 16:37 Svara

      Jag hade ju redan skrivit att jag sett fel

      • Evelina 22 januari, 2014 on 16:44 Svara

        Jag godkänner ju alla kommentarer innan de publiceras, så ditt svar syntes inte för dom som kommenterade efter.

  8. J. 22 januari, 2014 on 14:43 Svara

    Men jösseees vad ni håller på, herregud?! Jag har inga barn men vill gärna skaffa i framtiden, tanken på andra mammor och deras jäkla åsikter om ALLT är det enda som skrämmer mig. Sluta lägg er i! Om Elion gillar att titta på Simpson och Evelina får sova lite längre, so what? Vem bryr sig? vad gör det om 100 år? vad gör det ens samma dag?! Ett av mina mysigaste minnen som barn var när jag såg Sailor Moon på morgonen, jag gillade det och brydde mig inte om mamma och pappa sov. Min lillebror vaknade hur tidigt som helst när han var liten, då fick han sätta sig framför tv:n och det var inga problem. Han mår jättebra idag, är en trevlig och väluppfostrad kille. Så ta det lugnt, ni kan sova gott inatt också! 😉

  9. maria 22 januari, 2014 on 15:44 Svara

    Oj vad man kan läsa saker på olika sätt.
    Jag fastnade inte alls för TV-vanor i det här inlägget och jag tycker absolut inte att du klagar på någonting, Evelina! Här inne förmedlar du en positiv livssyn!
    Har man små barn är det väl inte olagligt att uttala meningar om att man inte får sova alldeles som man vill. Och btw, vad gäller oss som under uppväxten tittat på TV på mornarna, nog blev det folk av oss också! 😉

    Nej, för min del var det mera det allra sista stycket om nästkommande vecka jag fastnade vid och ville bara skicka en drös med PEPP inför det jobbiga!
    Kram till dig Evelina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna