VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kvällsmys & inredning

20131225-210117.jpg

Hej effektiva dag! Vi har varit igång kan man säga! Takmålning, montering av gammalt skåp som målats, lunch hos Ms föräldrar med brorsor och flickvänner (alltså den familjen är heeelt underbar!), flängande med släpkärra och möbler, mer takmålning, sovrumsfix, mer takmålning, invigning av mateustallrikar… Sen landade vi i soffan framåt halv nio och konstaterade att vi inte minns sist vi kollade på tv. Med undantag för Kalle Anka igår dårå. Fast vi sitter mest här och pratar och planerar. Det blir mycket tankar och idéer kring inredning varje dag! Något vi alltid pratat mycket om, även innan prat om ihopflyttning. Nyaste påfundet är en sängavel! Brädor likt de på bilderna ovan. M snickrar förstås ;). Han är så himla duktig (men pusselbitarna nedan har han köpt av en gammal kollega som har bomys)! Allt går så väldigt smidigt med allt sånt här eftersom vi tycker så väldigt lika i typ alla inredningsfrågor (ja det mesta andra med i och för sig). Synd bara att vi inte kan vinna på typ lotto eller nåt och göra allt vi vill på en gång också :). Vi är rätt ivriga båda två när vi väl fått en idé!

Alltså livet är för jäkla bra just nu. Jag brukar annars känna en inre stress typ alltid men den är borta?! Harmoni skulle jag nog kalla känslan jag har. Fast oj vad jag saknar min Elion!! Skulle ge mycket för lite Elionmys nu… Åh igår när vi pratade och han säger sitt ”älskar dig i hela världen… Mitt hjärts smälter totalt! Borde spela in det och spara, det är så himla sött. På tal om Elion. Vad fel det känns när ni som inte känner oss klankar ner på vår flytt, att det är synd om Elion? Han är så glad i Mange och hans familj så ni anar inte. Mange och han är typ bästa kompisar och jag skulle aldrig göra något som inte är bra för Elion. Mange är världens bästa och ni behöver inte vara oroliga för att vi gör dåliga val. Fokusera på era egna liv istället vet jag, sluta vara bittra och glädjs med oss som är lyckliga istället :). Vi längtar allihop efter att bo tillsammans på riktigt och det kommer bli så himla himla bra!


Kommentarer


  1. Anne 25 december, 2013 on 23:47 Svara

    Jag har en ganska random fråga, hoppas att du kan/orkar svara. 🙂 Ni/Fredrik köpte en 3D-tv när ni bodde i huset. Vad är det för tum på den och vad kostade den ny?

    • Evelina 26 december, 2013 on 19:49 Svara

      47″! Tror den kostade strax över 10 000? Jag köpte en nästan exakt likadan nu i början av året för typ 6000 🙂

  2. Elin 26 december, 2013 on 09:19 Svara

    men seriöst, måste folk bry sig i vad du gör hela tiden. är väl självlart att du tänker på elions bästa först… kör på ni med ihopflytt. 🙂 kram

  3. Agneta 26 december, 2013 on 10:11 Svara

    Massor med lycka till! Härligt att planera inredning å allt! Kramar till er!

  4. Hansson 26 december, 2013 on 12:18 Svara

    Tänker du på att Manges familj läser din sagoblogg?
    Du kanske borde lägga ner nu och se till att leva här och nu stället för i och via en blogg. Ta steget, våga. Tänk så mkt mer tid du kan lägga på annat. Sagan är slut nu. Lev.

    • Evelina 26 december, 2013 on 19:47 Svara

      Haha men hjälp, vad är du för stålle?! Jag lever fullt ut faktiskt, vågar väldigt mycket i verkliga livet och du får bara läsa en del på ytan liksom. Kan du förstå hur jag menar? Och du, lägg fokus på ditt egna liv istället, ofta mår man inte speciellt bra om man känner ett behov av att klanka ner på andras val och liv. Skulle aldrig tycka till om ditt liv även om jag visste vem du är eftersom det är ditt liv och dina val och förhoppningsvis klarar du också att göra rätt val efter vad som är bäst för dig och de dina. VI är jättelyckliga i alla fall så oroa dig inte för det mer, hoppas du också blir det en dag!

  5. Johanna 26 december, 2013 on 13:05 Svara

    Jag har en synpunkt, tror du inte att folk blir upprörda för att det gått så fort? För att du & M egentligen inte känner varandra helt? Att man tänker på att det är vuxna förebilder/relationer i Es liv som
    Eventuellt kan ryckas bort vid en separation?

    Jag säger inte att ni gör fel, men så i början så är ju allt oftast väldigt bra då man anstränger sig lite extra & visar som bästa sida. Sen blir det lite mer vardag, lite mer grått kanske & det är då det börjar brista. Det är kanske det man anser att man ska vänta på för att se om förhållandet verkligen håller. Innan man tar in barnen i bilden.

    • Evelina 26 december, 2013 on 19:46 Svara

      Jag förstår att en del av er kan tycka att det går snabbt, men tänk på att ni inte känner oss. Ni vet inte vad vi har varit med om. Vi har sovit tillsammans sen dag 1 i princip och ja, nästan suttit ihop. Vi är 27 och 33 år och varit med om mycket, vet vad vi vill och vad vi känner. För oss är det inget konstigt att satsa eftersom det känns så himla rätt. Tycker inte det finns någon anledning att vänta när man är så säkra som vi är :).

  6. Hansson 26 december, 2013 on 13:36 Svara

    Mycket bra skrivet!

  7. Lisa 26 december, 2013 on 14:19 Svara

    Jag har en motfråga 😀 Folk blir upprörda? Vilka folk? Bloggläsare? Jag kiknar utav skratt. Varför skulle ens NÅGON bli upprörd över andras människors beslut? Jag kan inte förstå… det är helt främmande för en annan. (Läs: mig!) OOOORKA lägga ens en liiiiten värdering i vad andra människor gör (?) Att ens orka fundera & analysera över det är också främmande för mig. Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte förstå.

    Jag tycker NI gör helt rätt! Varför ska man sitta och vänta på ”bättre tider” när man allra redan lever i lyckligast utav tider? Jag är så glad för din skull sweetpea! K R A M

  8. Lisa 26 december, 2013 on 14:26 Svara

    Jag brukar tänka på vilka kommentarer jag skulle fått om jag haft en blogg när jag var i Evelinas situation.
    Jag skiljde mig på mitt initiativ, när jag var lika gammal som Evelina och min dotter var lika gammal som E:s son. Jag skulle aldrig flytta ihop med ngn igen tänkte jag. Träffade genast en ny man, och flyttade ihop snabbt. Åren gick och allt utvecklades till det allra bästa för oss alla. Mot alla odds så klart för alla negativa människor.

    EVELINA jag har följt dig i en massa år nu, trots att jag nog är din äldsta läsare. Du är stark och jag är glad för din skull för hur ditt liv har utvecklats.
    Kram på dig

  9. Sara 26 december, 2013 on 19:09 Svara

    Jag tror så här: många av läsarna här har hängt med sedan bröllopsplaneringen med Fredrik och har följt dig genom giftermål, graviditet och husköp och själva gjort ungefär samma resa. Den bild du förmedlat i bloggen har genomgående varit att ni är en lycklig familj och många har nog sett dig/er som förebilder.

    Många kämpar nog nu med småbarnsåren och allt kämpigt det innebär för en relation och tycker att det sticker i ögonen att du ”gett upp” som jag ser att en del som kommenterar skrivit. Kanske för att man själv ifrågasätter varför man stannar i sin relation? Men det känns kanske också lite genomskinligt när du för bara några år sedan skrev om F och lovade varann livet ut och nu är det en ny man som du satsar fullt ut på. Det känns lite naivt, liksom. Men vi som läser har inte alla fakta – du måste också förstå att bilden du förmedlar i bloggen är du för de som läser, även om du inte tycker att det är hela du.

    Det jag försöker få fram är att många som sett dig som en förebild för en lycklig kärnfamilj nu har fått den bilden raserad. Därav tråkiga kommentarer. Å andra sidan, att ställa ut sitt liv så här i en blogg är ju ditt eget val. Det finns ju anledningar till att bloggen finns kvar. Du tjänar väl en del pengar på den, och på så sätt är det ju att betrakta som ett jobb och då kanske man får ”ta” att det ibland kommer negativa kommentarer och inte bara medhåll.

    De flesta som skriver negativt menar nog inte att de har något emot din lycka men att man har en annan syn på äktenskap, att man inte lämnar med mindre än att något fruktansvärt händer och eftersom ni fortf är goda vänner så tolkar nog många det som att ni helt enkelt ”fell out of love” och då tänker nog många att ja, det gör man under småbarnsåren, det är inte skäl nog att bryta upp. Men eftersom du aldrig berättat varför ni delat på er så är ju allt sådant bara spekulationer, och de får du nog leva med om du ska ha en offentlig blogg. Köp en Se&Hör så kommer du inse att de flesta offentliga personer utsätts för detta fenomen…

  10. Lisa 26 december, 2013 on 19:12 Svara

    Kommenterar alldeles för sällan, men har följt dig länge. Måste säga att jag fascineras över dessa människor som verkar tro att de kan leva ditt liv bättre än vad du själv gör, Evelina! Personligen tycker jag att det fullkomligt strålar av lycka kring er, och det är underbart att du har hittat någon som är så mån om Elion. Och ni som påstår att Evelina bara lever genom bloggen, mig veterligen har hon aldrig någonsin suttit konstant vid datorn och publicerat meningar varendaste minut, snarare genomtänkta inlägg som visar en liten, liten skymt av hennes liv. När ska människor kunna glädjas åt varandras lycka egentligen?!! En STOR lycka till-kram från mig till er alla tre, och jag tror verkligen att ni kommer ha det helt underbart tillsammans, även i framtiden!

  11. Tilda 26 december, 2013 on 19:47 Svara

    Intressant att de som läser ber dig sluta skriva för att leva livet? Som om en blogg skulle stoppa ett liv? Jag tror snarare att många sociala medier och bloggar kan få en att stanna upp och ta kort på något banalt för att inse hur fantastiskt livet är, i det lilla.

    Jag tycker det är jätteroligt att följa dig och Elion i er liv, och nu även Mange. Jag kanske inte alltid skulle göra det val du eller någon annan gör men jag ser inte ner på andras val. Alla lever sina liv så som de vill och det är väl ändå det som är så fantastiskt? Att vi lever i ett liv med demokrati där varje individ gör sina egna val, stora som små, alla behöver inte förstå eller göra lika dant, men för mig finns inget rätt eller fel sätt att leva sitt eget liv.

  12. Anne 26 december, 2013 on 22:23 Svara

    Tack för svaret! Satt och tänkte på det där, att det blivit så pass billigt med tv’ar nu och så började jag fundera på vad de kostade tidigare.. När ni köpte den tvn var jag så avis just för att jag aldrig skulle ha råd med en så fin tv (10 000 är mycket pengar)! Men nu har jag precis köpt en 3d smart-tv 55″ för 6990 kr! Priserna har verkligen gått ner! 😀

  13. Anne 27 december, 2013 on 09:15 Svara

    Känner att jag vill kommentera det som skrivs..

    Varför folk är negativa, i min mening:

    De är bittra för att Du vågade ta steget från ett icke lyckligt äktenskap. Jag tror, som någon här ovan var inne på, att många själva lever i kämpiga förhållanden men vill/orkar av olika anledningar inte gå, kanske ”för barnens skull”. Då kan det nog lätt uppstå avundsjuka (bittra kommentarer). Man tvingas titta på sig själv, och det är inte kul, för alla.

    Jag tycker inte att du, eller någon annan, ska känna er provocerade av sådana kommentarer, eftersom det är människor som är olyckliga och mår dåligt i sin livssituation. Om du frågar en av dessa människor ”Är du bitter för att du själv mår dåligt?” så skulle hon självklart svara ”nej”. Men jag vet, av egen erfarenhet från tidigare platser i mitt liv, att när en människa känner ett behov av att klanka ner eller hata andra, då MÅR man dåligt i sig själv. Och det är något som dessa bittra människor kommer bli medvetna om när de är ute ur sin dåliga sits, tror att det kan vara svårt att inse när man är mitt inne i det.

    • Evelina 27 december, 2013 on 12:05 Svara

      Jag tror att du har väldigt rätt i det du skriver, och därför tar jag faktiskt inte åt mig av några såna kommentarer. Jag vet att jag väljer det som gör oss lyckligast och det är det enda viktiga. Att folk som inte känner oss anser att de har en rätt att tycka till, och kanske dessutom tror att vi skulle bry oss om deras åsikter är mest skrattretande. Varför skulle såna ord på något vis påverka oss negativt när alla våra nära och kära är lika glada för vår skull som vi är 🙂

      Kram!

  14. Stina 27 december, 2013 on 12:54 Svara

    Om man vill ta det fina ordspråk i grått och göra till en identisk tavla, hur hitta den och hur gå till väga?
    Tack Evelina för en positiv blogg där jag just nu råkar gå igenom liknande saker i livet, vilket gör dina tankar så intressanta att läsa!

  15. Anne 27 december, 2013 on 14:10 Svara

    Precis. Det är en sak att komma med sina åsikter/kommentarer, men att de faktiskt tror att deras ord har betydelse i Ditt liv.. Det är skrattretande på fler än ett sätt. Stay strong!

  16. Johanna 29 december, 2013 on 10:42 Svara

    Jag hade inte tänkt svara men gör det ändå.
    Jag dömmer ingen, alla har rätt att leva sina egna liv. Men ställer man frågan i ett blogginlägg så öppnar det upp till diskussion.

    Vid en eventuell separation från min underbara man så är vi rörande överens om att det kommer att dröja länge innan det skulle komma
    In en ny part i bilden. För barnens skull.
    Jag är inte bitter eller avundsjuk, däremot har vi pratat mycket om det här då min mans bror nyligen separerat från sin sambo & alla situationer som uppstår med barn & nya partners i bilden.

    Man har förmodligen varannan vecka till att umgås precis så mycket man vill, bo ihop på den tiden eller göra vad som.

    Jag hävdar att det viktigaste är att ta hänsyn till sin egen situation och sitt eget barn, vad barnet klarar av!

    1. Hur tacklar ditt barn en flytt
    2. Hur tacklar ditt barn en ny manlig förebild i sitt liv
    3 Hur tacklar barnet ny ”farmor & farfar”
    4 hur tacklar barnet en förlust av alla nya förebilder vid en separation, för dom kommer försvinna för evigt ur barnets liv då det inte finns släktband mellan dem
    5 Hur tacklar barnet ytterligare en flytt vid separation om det mot förmodan skulle bli så?

    Jag önskar verkligen Evelina all lycka & kärlek hon kan få!
    Och menar inte heller att hon gör fel.
    Jag skrev bara en synpunkt på varför folk reagerar.

    God Fortsättning alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna