VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jobbig planering

Godmorgon alla fina ♥

Har ni sovit gott? Hoppas! Jag hade svårt att somna, låg och tänkte… Och när jag väl börjar tänka på det viset är det väldigt svårt att sluta. Haha ibland när jag ska försöka sova och tankarna snurrar får jag till slut tänka att jag ska tänka ingenting och verkligen försöka stänga av. Funkar faktiskt ibland ;). Som igår när planeringstankarna snurrar, känns det mest bara krångligt att leva det här varannanveckalivet med allt vad det innebär. Och igår tog jag och F ett beslut som var väldigt jobbigt för mig, även om det var mitt förslag. Det handlar om jul och hur man ska tillbinga den med en exman, en son, en pojkvän och över 100 mil till exmannens familj. Även om det tar emot som fan (sitter här med tårar i ögonen redan haha) att inte fira jul med Elion (just jul skulle jag extra mycket vilja fira ALLA år honom för jag älskar jul och ser det som familjehögtid nummer 1) inser jag ju också att det är dags att börja med varannat år. Och det är krångligare med avståndet till Fredriks släkt, vi kan inte dela upp julen och fira lite överallt… Det positiva som jag kommer fokusera på är att världens bästa farmor och farfar får fira jul med världens bästa Elion i år. Fredrik messade precis vilka datum de blir borta och HJÄLP säger jag bara. Tur jag har tid att vänja mig vid tanken för AJ i mammahjärtat!

 

IMG_4148-1024x682

IMG_4172-682x1024

IMG_4214-1024x682

Julklappsöppning för två år sedan, mitt i flyttkaoset eftersom vi flyttade typ 3 dagar senare

Update: Nu har jag redan ryckt upp mig lite och bestämt att jag och Elion såklart får mysa på i massor innan de åker, i år blir det en vit julgran (om han fortfarande önskar det) och minijulafton ett par dagar innan jul helt enkelt! Och sen massa telefon och skype om det funkar när de är iväg… TUR att DET finns i alla fall :).


Kommentarer


  1. Marit 8 oktober, 2013 on 09:33 Svara

    Även om ni är så kloka du och F så lider jag verkligen med dig, jag skulle inte kunna föreställa mig att fira en enda jul utan min lilla Loppa. Jag får ont i mammahjärtat för din skull..

    …MEN jag är så imponerade över er, att ni lyckas kompromissa och bygga ert liv så att Elion får det så bra som möjligt. Det är så rätt och så så fint av er.

    Fortsätt lyssna på dig och ditt hjärta, om ni inte är helt överens så kan ni alltid rådfråga magen också, för den brukar ha en känsla för vad som är rätt 🙂

    Tack för en fin blogg med mycket pepp varje dag, I need it 🙂

  2. Lisa 8 oktober, 2013 on 09:45 Svara

    Hey there cupcake!
    Minijulafton är minst lika bra som julafton, bara att de infyller på olika dagar, that’s all! 🙂 Ni kommer få det hur mysigt som helst, då har ni ÄN mera att ta igen nästa års julafton. Och Elion kommer få det så himla bra med sin farmor och farfar, kan tänka mig att de är lyckliga över att få fira med sitt barnbarn.
    Samtidigt förstår jag att det är olidligt och gör ont i hjärtat. Men tänk tänk tänk på hur bra Elion kommer få det, en riktig vinter upp i norr. 🙂
    Kram x ofantligt mycket!

  3. Annika 8 oktober, 2013 on 10:16 Svara

    Starkt tjejen!
    🙂

    Och du, nästa år är det din jul 🙂

    Kraaaam

  4. Evelina H 8 oktober, 2013 on 10:18 Svara

    Ja, det är ju tyvärr detta som är tråkigt med skilsmässor där barn är inblandade. Verkar vara ett omöjligt pussel att lägga.. Fast man ska inte lägga för mycket innebörd på en enskild dag, och om man kan göra det den 24:e kan man lika gärna ha en lika meningsfull dag typ den 20:e 😉
    KRAM

  5. K. 8 oktober, 2013 on 10:23 Svara

    Och ur ett barnperspektiv vill jag bara påminna om att det inte är själva datumet som är det viktiga. Jag och min syster har firat lilljulafton hos mamma och den 24:e hos pappa sedan de skilde sig när vi var barn – och båda firanden är lika mycket tradition och ”jul” för mig. Det är ju sällskapet som gör det!

    (Men jag förstår att det känns i mammahjärtat att vara utan sonen på julafton!).

  6. Susanne 8 oktober, 2013 on 10:28 Svara

    Ja fy det måste svida i mammahjärtat… Men jag säger som föregående talare, minijul är inte att förakta heller och nästa jul är din 🙂 Stor kram till dig! Du och F är fantastiska föräldrar som gör allt för eran fina E, så det ska bli så bra som det bara går!

  7. Agneta 8 oktober, 2013 on 10:52 Svara

    Åh…. Förstår dig… Vi har ju första julen som separerade framför oss. Inte pratat om det än, men antar vi firar ihop. Tror det är värst för oss föräldrar. Barnen går det bra för. Vår son har vi ännu inte märkt nåt på, kanske för att vi håller sams å så. Tex i helgen var vi på badhuset ihop.
    Nåväl, glada barn ger en glad mamma!
    Kärlek å styrka till dig fina! Kram!

    • Evelina 9 oktober, 2013 on 07:38 Svara

      Vi firade också ihop förra julen, var en bra mjukstart :). Härligt att ni med kommer så bra överens! Kramar

  8. Astrid 8 oktober, 2013 on 11:51 Svara

    En klok beslutning, for barn må vite sannheten. og barns ønsker, uansett hvor fint mann har det med hver sin nye, så er Barnets ønske Alltid at foreldrene skal bli sammen igjen. Slik er det bare. Så lenge de har fått rikelig med kjærlighet hjemme. Så jo før jo bedre. Lykke til dette klarer dere såååååååå bra. Klem fra Oslo

  9. DeMarkey - LiveYourDreams! 8 oktober, 2013 on 13:26 Svara

    Oj till och med jag fick ont i mammahjärtat. Mina föräldrar brukade köra hela kalaset med exman och nuvarande för min skull, för att ge mig mina två föräldrar.. men det är inte för alla det går och funkar, så det förstår jag.
    Hoppas detta är det bästa för er och att du klarar av det. Jobbigt för jul är ABSOLUT en familjehögtid, verkligen. Annan sak vore det med nyår men just julen gör nog mer ont. =/

    Det kommer nog att gå bra, det löser sig, du fixar det, du är stark och har förhoppningsvis, fint stöd bredvid dig.
    Kram på dig fina du

  10. Magda 8 oktober, 2013 on 14:07 Svara

    Jag står oxå inför första julen utan min son. Det gör så ont i mammahjärtat. Hoppas det går bra för oss alla som måste fira jul utan sitt/sina barn.

    Kram

    • Evelina 9 oktober, 2013 on 07:36 Svara

      Styrkekramar ❤❤❤

  11. Malin Mamma Till 2 8 oktober, 2013 on 15:41 Svara

    Usch va jobbigt detta måste vara för er men jäklar va ni funkar bra ihop angående lilla E. Tur nog så tänker aldrig små barn på vad det är för datum vid julafton osv så han kommer vara MINST lika glad att fira minijulafton med dig tidigare. 🙂 Vet själv som skilsmässobarn att man var bara överlycklig att man fick julklappar fler dagar 🙂 Även om det svider i ett mamma hjärta.

    KRAM

  12. Christel 8 oktober, 2013 on 17:02 Svara

    Varför kom du med förslaget att just i år skall pojken vara med Fredrik ….. varför inte vara med dig detta år eftersom du skall åka skidor till Nyår ?
    Mamma på Julafton och Pappa till nyår eller tvärtom =)

  13. Alexandra 8 oktober, 2013 on 18:23 Svara

    Vad ni är underbara! Låter som en jättebra planering och planering kan jag tänka mig är A och O i ett separerat förhållande.Tror att Elion kommer få det så underbart med er båda! Tänk två julaftnar!=D

  14. Sofie 8 oktober, 2013 on 20:33 Svara

    Även min första jul som ny separerad…
    Tanken är att vi är tillsammans denna julen iom att vår minst inte ens är 2år. Längre fram så kommer vi nog oxå att dels upp oss då jag har min släkt 40mil härifrån.
    Så jag lider med dig! Men jag tror att ni kommer få till en fin minijulafton innan som blir minnesvärd för er båda!
    Kram Sofie

  15. Liin 8 oktober, 2013 on 20:45 Svara

    Hej!

    Jag har aldrig kommenterat här, men läst i flera år! Nu va de på tiden 😉 Jag bara måste säga att du har gjort mig till en bättre människa, ja de kanske låter löjligt och svårt att förstå, men när ja läser om dej, om ditt sätt att se saker och att leva, ert sätt att hantera er skilsmässa… ja blir bara SÅ glad och mår SÅ bra! Jag lever just nu i en liten familjebubbla- nygift, två barn, nytt hus mm och jag hoppas så klart alltid att de kommer va så, men om de inte skulle va så livet ut så kommer ja minnas din blogg och ditt sätt att se/lösa saker 🙂 Du inspirerar mig så mycket och din blogg är den första ja läser varje gång datan slås på <3 Stor kram

    • Evelina 9 oktober, 2013 on 07:33 Svara

      Tack finaste du och många kramar!

  16. Dagny 9 oktober, 2013 on 08:34 Svara

    Du är en väldigt klok kvinna Evve och Fredrik verka vara klok också. All lycka till er båda, ser framemot nästa lördag! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna