VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Cold

Fryyyyser idag. Höll på att frysa ihjäl när jag skulle somna igår och slutade liksom aldrig frysa. Vill åka hem och bada! Vilket betyder att jag nog inte är helt hundra i kroppen haha. Men jag tänker inte bli sjuk till helgen med inplanerat fredagsmys och så rolig playdate på lördag. Säkert bodypumpen som kickade igång världens förmodligen mest sega förkylning igår så nu ska jag ut och köpa c-vitaminbrus på min lunchprommis!

SK2063~1
SK2F6E~1
SKE401~1

September 2011. Precis innan flytt och många stora livsförändringar.

Jag var blond. Vigselringen på. Nytatuerad med min BÄSTA tatuering (den peppar mig att våga leva liksom, våga känna, även om det är läskigt ibland) och Elion var nästan två år. Herre min je vad livet kan förändras snabbt. Det där känns i princip som igår samtidigt som jag är en helt annan människa än då. Framför allt mår jag väldigt mycket bättre nu och det har som sagt mycket att göra med att jag äntligen har hittat hem. September 2011 var väl lite startskottet för det, det var då vi bestämde oss för att flytta hit och tre månader senare bodde vi här med våra nya jobb. Ja jag bytte ju jobb en gång till där rätt snabbt.

Alltså när jag ser bilder på Elion som liten (ja framför allt bebisbilder) vill jag hitta mannen i mitt liv (om det finns en sådan) och föda barn vartannat år typ. Eller ja inte riktigt men typ. Finns INGET häftigare (för mig) än att bli och vara mamma. Fast jag skulle nog aldrig mer vilja vara hemmamamma under så lång tid som jag var då. Skulle vilja jobba halvtid eller kanske något mindre tidigt. Om det nu ens blir en nästa gång haha. Glad att jag har ett jobb som mest troligt skulle göra det möjligt iaf. Är nog lite för rastlös för att bara gå hemma, även om det såklart är helt oersättligt att få den tiden med sitt barn. En kvinna jag mötte på öppna förskolan som arbetade där sa en gång att det finns många föräldrar som önskar att de varit hemma mer med barnen men det finns ingen som ångrar att de varit hemma mycket. Fast det är väl så idag. Vi är många som är rastlösa, som vill ha förändringar, som kanske till och med är lite för kräsna för vårt eget bästa. Även om jag aldrig nånsin kommer gå med på att bara vara nöjd. Många fler plus än minus behövs, även om man behöver både och för att uppskatta plusen. Man måste få en bra balans av allt här i livet, av alla relationer och aktiviteter. Och det viktiga är nog att aldrig ångra sig när man blir gammal! Viktigt att förverkliga sina drömmar och mål och våga ta chanser. Det enda jag skulle ångra är sånt jag inte vågade göra.


Kommentarer


  1. DeMarkey - LiveYourDreams! 12 september, 2013 on 14:18 Svara

    OMG jag som började morgonen med ett tatuerings inlägg om att jag måste försöka tygla mig med min önskan att vilja ha massa nya tatueringar.. så lägger du upp ett sånt inlägg med värsta snygga tatueringen!! Ha ha

  2. Petra 12 september, 2013 on 15:51 Svara

    För att vara litet nyfiken (hoppas det är ok?):
    Är Mr Butterfly borta ur bilden?
    Han nämns inte lika ofta längre.

  3. Annika 12 september, 2013 on 16:47 Svara

    ja,jag undrar också ang Mr Butterfly?

  4. Nana 12 september, 2013 on 17:37 Svara

    Den tatueringen är så snygg, har samma text på min arm 😉 åh så sugen jag blev på att göra en till 😉

  5. alexandra 12 september, 2013 on 18:18 Svara

    ni förstår väl att han inte är med längre? E har redan sagt att vi inte ska fråga, el iaf så Kmr hon inget säga och det med respekt.

  6. Lisa 12 september, 2013 on 18:52 Svara

    Jag håller med dig; det finns INGET bättre än att vara mamma! Solklart! Hoppas du fick i dig en massa Cvitaminer så du blir bättre. Kurera, kurera. Balans är viktigt, och än mera att ta chansen när den kommer och våga. Även om den känns långt bort får man sträcka sig och bara omfamna. Ett av mina favorit citat passar faktiskt in i det här:

    “It is never easy to keep reaching for dreams. Strength and courage can sometimes be lonely friends. But those who do reach the stars, walk in stardust.”

    Kram på dig sweets!

  7. Agneta 12 september, 2013 on 21:09 Svara

    Jag var hemma på heltid till sonen var 1.5 år, började då jobba 40% så han ”slapp” förskola. Kunde synka så hans pappa slutade tidigt/styrde jobbet så det funkade. När han fyllde 2 började han på fsk å jag jobbade då 75% vilket jag än gör. Jobbar som sjuksköterska å jobbar då även kvällar å helger så vi har mkt ledig tid ihop.
    Älskar oxå mitt jobb, verkligen, men att vara hemma slår ändå allt!
    Helst hade jag sett att han kunde börja fsk först då han blev 3, jag tycker eg inte mindre barn ”behöver” fsk i annat syfte än att föräldrarna måste jobba.
    Iaf, alla ska göra vad som är rätt för dem! Nöjda föräldrar ger nöjda barn!
    Kram till dig fina!

    • Evelina 12 september, 2013 on 21:58 Svara

      Mm vi körde också lite så… Jag var hemma tills han var 1.5. Sen pusslade vi så han började på förskolan när han var nästan två men jag jobbade halvtid tills han var nästan 3. Men han ääälskar dom tur är förskola och jag älskar ju att jobba men är glad att inte behöva jobba heltid nu när han fortfarande är rätt liten. Det går ju så otroligt snabbt!! Kram

  8. Josephine 12 september, 2013 on 22:49 Svara

    Tänk vilken tur du har som är så snygg i alla hårfärger du vågar testa! Nu har du väl nästan provat allt? 🙂 Kram fina

  9. Linnea 12 september, 2013 on 23:03 Svara

    Jasså men oj jag tror han finns med i bakgrunden det hoppas jag i alla fall el hade han inte träffat lilla E och allt?

  10. Jonna 13 september, 2013 on 01:31 Svara

    Jag har inga barn än men kommer tycka det är ganska viktigt med förskola, det är ju ett sätt för barnet att skapa kontakter och lära sig att umgås med andra barn. Jag träffade två av mina bästa kompisar där som jag umgicks med tills vi blev tonåringar och fick olika intressen(och personligheter för den delen). 🙂

  11. Ingelöf 13 september, 2013 on 07:29 Svara

    Jag hoppas du har sovit gott och känner dig piggare idag! Ha en fin fredag och helg!

  12. ullie 14 september, 2013 on 00:05 Svara

    Hoppas verkligen att du hittar mannen med stort H igen om du inte jort det. finns säkert en för dej där ute =)

    ha en underbar hel o vi hoppas på fint väder . inte sant 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna