VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ännu fler frågor, ännu fler svar

Bättre sent än aldrig kommer de sista frågorna och sista svaren! 🙂

 

 

 

Elin skriver:

Tänker på dig varje gång jag ser de fina blommorna i silvervasen från AsIf som jag vann och jag kikar in här troget varje dag.

Vi har samma stil och du inspirerar mig på väldigt många plan. Jag övar på att vara mycket snällare, både mot mig själv och andra. Livet tar så många nya vändningar när man verkligen anstränger sig för att ha en positiv attityd! Mitt motto för 2013 är ”Om ett år kommer du önska att du började idag”. Fortsätt sprida glädje och det är otroligt beundransvärt att du delar med dig av ditt liv!

Jag undrar vad som måste finnas med i din vardag för att du ska känna dig lycklig? Små och stora, materiella och känslomässiga ting du inte skulle klara dig utan! Och sen undrar jag om du har några tips för att bryta en ond cirkel, du vet när jag man kommer på sig själv att man fastnat i ett dåligt mönster men inte tycks kunna bryta det…?

 

Svar: Åh finaste vasen!! Kul att du gillar den lika mycket som jag :). Tack för fina ord och du, vad du tänker helt rätt! Tack söta du för fina ord <3

 

Det som måste finnas med i min vardag för att jag ska känna mig lycklig är människorna som ger mig positiv energi. Jag är en sån som tycker om att vara själv, men jag älskar att känna att jag delar livet med fantastiska människor. Som ger lika mycket som jag själv gör. Energisugare försöker jag hålla mig ifrån! Tror man behöver lite av allt för att må allra bäst – socialt umgänge, ett roligt jobb, träning, vardagslyx (ha picknick, äta ute, köpa en bok, sola, sitta ute hela sommarkvällar etc), lyx (resor eller andra saker att se fram emot) och framför allt vara vän med sig själv. Inse att du är bra precis som du är och att livet du lever är här och nu, att det bara är du som kan göra det till vad du vill ha. Du vet vad du mår bra av och det är där fokus ska vara. Materiella ting jag inte klarar mig utan… Det måste ju vara min iphone! Med spotify! Och en dockstation så jag kan sätta iphonen i och få bästa ljudet :). Det är nog den enda materialla saken jag känner direkt att jag typ inte skulle kunna leva utan haha… Och kameran! Och datorn!

 

När jag fastnar i en ond cirkel, vilket såklart händer lite då och då brukar jag vakna upp samma sekund som jag känner att jag har gett allt och tänka att hey! Nu kan jag inte göra mer. Nu får det vara. Ger gärna allt och försöker tills jag stupar men när jag har gett allt och det ändå inte räcker, då tar min energi slut och jag vaknar upp och inser att jag måste lägga min tid på sånt som ger nånting bra tillbaka.

 

 

 

 

karolin skriver:

Vad roligt! Här kommer massa frågor! Sånt jag alltid velat vetam en som jag är för blyg för att fråga om. Men nu kommer det! Håll i hatten!

Flyttade du hit för att jag bor här? Lätt!!
Skiljde du dig från F för att du träffade mig och blev kär på stört? Bidragande faktor helt klart…
Valde du Tiger för att han är så lik mig? Ja, fast han är ju kille så…
Är jag din ögonsten? Du är min sockertopp, grädde på moset etc.
Vill du gifta dig med mig? Kräver ett riktigt romantiskt frieri!!
Önskar du att vi ses oftare för att spinna vidare på relationen? Helt klart!
Kretsar hela din frågestund kring mig? Den borde ju i alla fall göra det
Gjorde jag rätt som klippte min lugg kort ännu en gång? Nej. Vi ska ha samma.
Tröttnar du nånsin på mig? Never ever!
Har du jordgubbar hemma? Tänkte om jag skulle komma över.. Alltid redo!
Matilda undrar hur Bodil mår? Hon mår bra!
Har Tiger träffat Bodil? Vad tycker han om er relation? Yes! Han gillar nog bara att jag umgås med vänner skulle jag tro.
När ska vi gå på vår biodejt? Jamen när ska vi det?? Du och Matilda kan komma över på lite jordgubbar snart så kan vi styra upp en helkväll 🙂
osv…

puuusss

 

Svar: Haha Karro I love you!!! <3 Skrattade i ungefär 3 dygn efter jag läst dina frågor. Eller okej, skrattar fortfarande… 😉

 

 

 

 

Matilda skriver:

Undrar hur du har lyckats hitta så många nya vänner.
Jag bor i min hemstad men i stort sett alla mina vänner från gymnasiet och tidigare idrottande har flyttat utomlands eller till andra delar av Sverige.
Jag är gift och umgås mycket med min man, vi har verkligen jättkul ihop men skulle gärna hitta nya vänner att umgås med. Hur gör man i vuxen ålder??

 

Svar: Jag gled in på ett bananskal när jag träffade Karro, med henne följde även Nadja och Shima! Sen har jag inte så många ”nya” vänner egentligen tror jag? Lotten är barndomskompis, Cintya hängde med min syster en gång i tiden men så hamnade vi i samma stad… Ja de vänner jag pratar och umgås med är nog faktiskt mest vänner från förr eller så är det vänner som jag lärt känna tack vara Elion. När man får barn öppnas en helt ny värld och under mammaledigheten är man dessutom mer beroende än nånsin av likasinnade och andra vuxna ;). Det är svårt att börja hänga med kollegor privat tycker jag, det bästa är nog om man kommer in i ett kompisgäng!

 

 

 

 

Emma skriver:

-Vad tycker du om skönhetsopetationer?
-Skulle du kunna tänka dig att göra en eller har du gjort det någon gång?
Vad skulle du äta om det var din sista måltid?
-Har du någon gång blivit ”svartsjuk” efter din och Fredriks separation. (På honom om han haft date etc.) ni har ju endå varit tillsammans många år.
-tappar du aldrig tålamodet som mamma, du verkar så cool lugn i alla lägen? :)

Tack för frågestund, alltid kul som trogen följeslagare ;)

 

Svar: Jag är för skönhetsoperationer. Anser att det är en förlängning av andra skönhetsbehandlingar, permanenta utseendeförändringar istället för t ex smink som man kan tvätta bort, eller vadderade bh:ar som man kan ta av sig osv. Sen kan det ju i vissa fall gå alldeles för långt (kan det såklart med bara smink också) men det viktigaste är att man trivs med sig själv och att man inte gör det för någon annan.

Min sista måltid… Hm… Just nu är jag hungrig och riktigt sugen på en kebabpizza från pizzerian här under men mitt vanliga jag skulle nog säga kycklingfilé med sallad. Soltorkade tomater, oliver och fetaost. Mmmums!

Jag har faktiskt inte blivit det. Är mest bara nyfiken och frågar nog lite för mycket ;).

Tappar absolut tålamodet ibland och det är hemskt. Har dåligt samvete i typ en månad efteråt! Men jag försöker alltid prata mycket med honom, och kramas extra efteråt!

 

 

 

Ewe skriver:

Har du blekt tänderna nån gång?
Favoritmat?
Favoritfilm?
Hur gjorde du med din vigselring efter skilsmässan?
5 saker du skulle göra om du hade obegränsat med pengar och kunde göra precis vad som helst – no limits!

 

Svar: Jag har aldrig blekt tänderna men skulle vilja. Favoritmat är kött eller kyckling med matig sallad. Favoritfilm är typ alla romantiska komedier med bra skådisar ;). Vigselringen finns kvar här hemma men jag funderar på att sälja den.

Om jag hade obegränsat med pengar skulle jag – Köpa ett hus här i stan (på landet men med närhet till stan), köpa två hästar och ha i stallet som finns vid huset (och ha en stalltjej som hjälper mig så jag kan hinna jobba lite också. För jag skulle aldrig sluta jobba även om jag hade obegränsat med pengar), köpa ett hus utomlands (ååååååå vad härligt det skulle vara!!), starta upp en egen butik samt RESA!! (USA flera gånger om, Australien, Grekland, Sydafrika osv osv. Självklart bjuda med nära och kära alla gånger)

 

 

 

 

Emma skriver:

Vad trodde du låg i magen innan ni kollade kön med Elion ?

 

Svar: Jag gissade på tjej haha. Men hade bara ett spikat killnamn så det var ändå så självklart på något vis när vi fick veta!

 

 

 

 

Anca C skriver:

Hej Evelina!

Har du plats för en till fråga? Eller två :)

Jag undrar nämligen hur man hanterar en energislukande mamma? De flesta är inte i den sitsen du är där de kan klippa banden utan man får utstå tyvärr. Hon har varit ett monster under hela min uppväxt och nu 30 år gammal sitter alla ärr kvar och hon slukar energi och min självkänsla.

Fråga nummer två, har du möjlighet att bolla lite fler såna här ”mamma hanterar tips” via mail? Jag känner ingen i min situation förutom du och du är sååå KLOK!

Du är så stark Evelina som kan vara den du är trots din mamma, jag är så långt ifrån. Känner mig som ett barn än. förstår inte hur du har lyckats. Nä, nu blir det långt här förlåt. Du behöver inte ta med all text :)

KRAM!!!

 

Svar: Klart jag har! 🙂 Det är skitsvårt…. Det är som den där onda cirkeln jag pratade om. Jag försökte och försökte och försökte i förbannelse men ALLT jag fick tillbaka var negativ energi. Hon bara sög ut all min energi och tog all kraft. Det enda som gällde var att det skulle vara bra för henne. Och som jag skrev försöker jag tills jag inte har nån ork mer, sen vaknade jag liksom upp och insåg att problemet ligger inte hos mig och jag kan inte göra något åt det så länge hon inte inser att det är hon som har gjort, gjorde fel. Men visst är det fortfarande skitsvårt att hantera egentligen. Tänker mest att jag har det bättre utan henne. Både jag och Elion. Jag väljer att ge min och hans tid till de som förtjänar det. Sen hjälper såklart avståndet till lite, hon bor långt från oss. Du får gärna maila mig om du vill skriva mer privat. Jag lyssnar gärna! Tack snälla du för fina ord <3

 

 

 

 

Sådär då, det var allt för den här gången! Kram och tack för att ni hjälpte mig med några inlägg. Alltid lika roligt att få prata med er lite mer live!

 

 

 

Jag för nästan exakt två år sen… Tänk att en del av er har hängt med längre än så, sen 2007! Eller har jag kvar någon så ”gammal” läsare? 😉 Bestämde mig idag för att få tillbaka den här nyansen på håret! Fast inte än, men jag saknar faktiskt det ljusare nu.

 

Måste för övrigt använda den där klänningen snart! Kanske får bli midsommaroutfit :)..

 


Kommentarer


  1. Malinsmix mamma till två prinsar 13 juni, 2013 on 21:26 Svara

    Hej! Jag har hängt med i din blogg sen 2007 då jag hette bebisnoja:-)

  2. Amelie 13 juni, 2013 on 21:27 Svara

    Jag hat läst ända sedan du började blogga 🙂

  3. Petrahelena 13 juni, 2013 on 21:27 Svara

    Jag har hängt med sedan ni planerade bröllop. Och sålänge du skriver kommer jag fortsätta läsa.
    Dock dålig på att kommentera. Förlåt, ska bättra mig. 🙂

  4. Charlotte 13 juni, 2013 on 21:31 Svara

    Jag har hängt med från starten! Helt galet ju när man tänker efter 🙂 Men underbart!

  5. Emelie 13 juni, 2013 on 21:54 Svara

    Jag har också hängt med sedan bröllopsplanerar tiden, var det verkligen 2007? Helt otroligt ju och läser fortfarande då och då. Svårt att sluta ju 🙂 Du är ju supergrym! vet inte om du kommer ihåg mig men jag fick ju tvillingar (Sam och Jolie) ett halvår innan dig och du skrev mail till mig när du blev gravid. ( skrev ju en hel del med malinmix ”bebisnoja” också för länge länge sedan. Så himla kul!
    Kram kram från Emelie

  6. Sofia 13 juni, 2013 on 21:58 Svara

    Jag har hängt med dig/er sedan ni planerade ert bröllop, så det är ett tag nu 😉

  7. Emma 13 juni, 2013 on 21:59 Svara

    Åh älskar den kläningen. Och JA, du har kvar iaf. en gammal läsare. 🙂
    Tack för fråge svaren!!

  8. Nicole 13 juni, 2013 on 22:01 Svara

    Ooja, jag har läst din blogg i en himlans massa år nu 😉

  9. Tack för dina fina svar och tiden du lagt ner för oss.

  10. Anna | molnochglitter 13 juni, 2013 on 22:04 Svara

    Jag har hängt med sen ni planerade drag bröllop 🙂

  11. Ewe 13 juni, 2013 on 22:10 Svara

    Började läsa när du och F planerade ert bröllop och har hängt kvar sen dess 🙂

  12. Sophie 13 juni, 2013 on 22:19 Svara

    Vilka roliga frågor!
    Jag har hängt med sedan bröllopsplanering, så sedan våren 2008 skulle jag gissa 🙂

  13. Lisabeth 13 juni, 2013 on 22:28 Svara

    Hängt med i några år oxå, men inte sedan 2007! 🙂

    Såg att du funderade på att sälja vigselringen, ett tips är att göra om den till ett smycke till Elion! Kanske använda Fredriks ring oxå. Vet några som gjort det när de delat på sig och det tycker jag är gulligt! Liksom gr vidare i annan form. Bara en tanke!

    Kram

  14. Johanna 13 juni, 2013 on 22:39 Svara

    Jag har läst sen innan bröllopet! 🙂 Kram

  15. Sandra 13 juni, 2013 on 22:45 Svara

    Jag har hängt med sedan mitten av din graviditet. Nu är jag precis i början på min graviditet, underbart! Mycket har hänt på dessa åren!

  16. Paulina 13 juni, 2013 on 23:31 Svara

    Sååå fin klänning!!! Jag har hängt med sedan Elions första sommar 🙂 äääälskar din blogg Evelina!

  17. Karin R 14 juni, 2013 on 00:18 Svara

    Jag har läst din blogg i stort sett varje dag sedan bröllopsplaneringen! Är lite konstigt egentligen, det känns som om vi är vänner bara den lilla detaljen att du inte har en aning om vem jag är. Är ganska ofta i din stad då min pojkväns familj bor där. Det finns risk att jag skulle glömma att du inte har en aning om vem jag är om jag skulle se dig på stan! 😉 Som sagt jag har ju ”känt” dig i massa år!

  18. Sofia 14 juni, 2013 on 06:13 Svara

    Jag har hängt med er tag, sen bröllopsplaneringen tror jag eller om det var ett tag innan det..

  19. Johanna 14 juni, 2013 on 06:28 Svara

    Jag har hängt med dig sen du började blogga! Läser varje dag, det är ett måste för mig 🙂

  20. Sofie da silva 14 juni, 2013 on 09:29 Svara

    Vet inte när jag började följa dig.. Men bröllopsplanerna följde jag iallafall 🙂 Jag och min man gifte oss i okt samma år.
    Sen var vi gravida samtidig ett tag, min Leon föddes i feb 2010.

  21. Tina Gustafsson 14 juni, 2013 on 09:39 Svara

    Jag är kvar! Så roligt att få möjligheten att följa dej även efter skolan!! Var rädd om dej! Kramar!

  22. Mimi 14 juni, 2013 on 10:37 Svara

    Jag har läst sen när ni var förlovade du och F på din gamla blogg. Vi började prata om våra katter, du hade bara Sessan då och jag hade en katt som hette Pussel. Och så pratade vi om våra liv och förhållanden, minns att jag hade dig och F som förebilder. Mitt förhållande med mitt ex var inte så bra och jag tyckte alltid ni såg så lyckliga och mysiga ut. Sen har jag följt dig genom bröllopsplanering, utökning i kattfamiljen, graviditeten osv. Minns att jag grät massor efter att Elion fötts och du la ut den där ambulansbilden. Tänk vad lustigt att jag har så stor koll på ditt liv, och att du faktiskt påverkat exempelvis min separation med mitt ex för att jag tyckte att jag förtjänade mer. Och du vet liksom inte ens vem jag är! Det är det som är lite knäppt med bloggar! Hur som helst kommer jag följa din blogg så länge du bloggar och det du skriver har faktiskt gjort skillnad i mitt liv. <3

  23. sandra 14 juni, 2013 on 11:07 Svara

    Vilken fin bild på dig. Jag började också följa när du planerade bröllopet, men hur jag hittade hit minns jag inte. Hå en bra helg. Kramar

  24. Elin 14 juni, 2013 on 11:39 Svara

    Jag har nog hängt med sedan början 🙂

  25. Maddi 14 juni, 2013 on 11:47 Svara

    Jag har som så många andra följt dig sedan innan bröllopet, och jag går in på din blogg varje dag. Ibland pratar jag om dig med min man och det låter nästan som jag känner dig fastän det självklart inte är så 🙂
    Önskar dig och Elion en riktigt bra sommar!!

  26. Joss 14 juni, 2013 on 11:49 Svara

    Yes, jag har också hängt med sedan dess. 🙂 Toppenblogg! 🙂

  27. Nicole 14 juni, 2013 on 12:36 Svara

    Jag har också varit med sedan bröllopsplanerna. ÄLSKAR din blogg. Man blir glad av den!
    Jag har dessutom bott i Piteå och jag kommer ihåg att jag typ letade extra mkt bland folkmängderna för att se om du var där då när ni var uppe hos Fredriks föräldrar :))

  28. Louize 14 juni, 2013 on 12:59 Svara

    Jag har läst bloggen sen ni planerade bröllopet 🙂

  29. Jag har också följt dig ett tag, måste vara runt bröllopsplaneringen, eller var det innan?! Jaja hur som helst så ”känner” jag dig en hel del 🙂 kommer fortsätta följa dig så länge du bloggar!
    Kram

  30. Malena 14 juni, 2013 on 13:07 Svara

    Har hängt med sen du startade bloggen och din blogg är den enda jag följer dagligen fortfarande!

  31. Romina 14 juni, 2013 on 13:27 Svara

    Jag minns att jag hittade din blogg precis när du hade tagit sista magbilden i graviditeten, och sedan dess har jag läst varje dag =)

  32. Helle 14 juni, 2013 on 13:51 Svara

    Som så många andra..började läsa om bröllopsplanerna och sedan var jag fast! 🙂

  33. Jag har läst din blogg sedan du planerade bröllop och jag började kika på sånt, vi pratade katt nån gång när jag skulle skaffa min lilla kisse och Lancelot var ganska ny hos er. Sen var du gravid när vi planerade barn och jag fick inspiration från dig att ta ett kort på ”månadsdagen” under första året, jättekul att ha såhär i efterhand och nu när jag har mitt andra barn ska jag göra samma sak med henne också (har bara hunnit ta ett månadskort på henne än, nästa vecka fyller hon 2 månader 🙂 ).
    Och nu bor du i min gamla hemstad som jag känner så väl igen på bilderna 🙂

  34. Lisa M 14 juni, 2013 on 14:32 Svara

    Och jag har följt dig sen du plussade med Elion 🙂 Kramisar i massor

  35. Jeanette 14 juni, 2013 on 15:42 Svara

    Jag har hängt med sedan 2008 har dock varit väldigt dålig på att kommentera..

  36. Cecilia 14 juni, 2013 on 17:53 Svara

    Jag har hängt med sedan innan bröllopet när ni fortfarande bodde i Linköping 🙂 hade en blogg då så då var det roligare att kommentera, det har jag blivit dålig på nu! Men som sagt det känns som att jag känner dig då jag alltid läser din mysiga blogg och instagram 😉

  37. Hanna 14 juni, 2013 on 21:27 Svara

    Har läst till och från sen bröllopsplaneringen 🙂
    Dålig på att kommentera bara 😉

  38. Anna-Karin 14 juni, 2013 on 21:48 Svara

    Jag har hängt med sedan Elion låg i magen, kommenterade flitgt på den tiden med, sen försvann tiden lite och jag blev nog lite lat, haha. Tänk att våra killar fyller fyra i november respektive december. Helt otroligt!

  39. Michelle 14 juni, 2013 on 22:47 Svara

    Jag hänger också kvar här inne 🙂 du är liksom en del av vardagen 😉
    Kram på dej

  40. caroline 15 juni, 2013 on 00:13 Svara

    Jag har hängt med sedan bröllopsplanerna sattes igång 🙂

  41. Katrin 15 juni, 2013 on 10:37 Svara

    Älskar klänningen! Ångrar att inte jag också köpte den när man stor där i butiken o pillade på den 😉
    Och ja, jag har också hängt med sedan ni planerade bröllopet 🙂 kanske inte är världsbäst på att kommentera men läser gör jag 🙂 kram

  42. Pernilla 15 juni, 2013 on 11:37 Svara

    Jag har inte kommenterat på länge (väldigt länge!) men jag läser fortfarande din blogg och har gjort sen du startade den! 🙂 Kommer med största sannolikhet läsa tills du stänger ner bloggen en dag 😀 Kramar!

  43. Tilda 16 juni, 2013 on 14:22 Svara

    Minns inte riktigt när jag började läsa, men det var när du fortfarande var mamma ledig med Elion. Lite knäppt när man tänker på det, att jag läser din blogg nästan varje dag i flera år, mycket har hänt både i ditt och mitt liv och det är som några skriver att det känns som att jag känner dig lite grann som en ytligbekant som jag skulle hälsa på om jag träffa! Fast vi kommer nog aldrig att ses jag bor i Stockholm så oddsen är väldigt små, men skulle vi det skulle jag gå fram och säga hej även om du inte har en susning om vem jag är. Kram

  44. Nightingale 19 juni, 2013 on 20:37 Svara

    Jag har hängt med sedan några veckor innan ert bröllop. Trillade in via någon länk tror jag, och blev kvar. Har varit så härligt att få följa med i delar av er vardag, hur ni bytte stad, bildade familj, bytte stad igen, hur ni lyckas ha en så fin relation på skilda håll. Tack för det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna