VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SEMESTER!

Arbetsdagen fick ett väldigt bra avslut i och med att chefen bjöd ut oss på stan på en sen lunch. Trevligaste sällskapet och god mat. Tre veckors ledigt nu alltså, önskar att jag fick starta den med familjen men de är ju på bortaplan och kommer hem på söndag igen. Hade dom varit hemma skulle jag velat joina Jimmy&Co på Astrid Lindgrens värld!

 

Tänk att jag har haft mitt nya jobb i 4 månader nu. Det är nästan inte nytt längre! Trivs i alla fall lika bra som jag alltid gjort och jag är så glad för att det blev just mig dem valde.

 

 

 

 

Jag idag i en somrig tunika från Love forever/Creative lounge!

 

 

 

 

 

Liten buse som är med överallt, även på toaletten som här. Vi har ett problem med honom dock, han har börjat göra sina behov på mitt täcke i sängen trots ren låda. Vad göra?? Känns ju sådär fräscht va… Vet att Sessan hade samma fula ovana när hon var liten men det slutade hon med när vi flyttade till större. Nån som har några tips och råd?

 

 

 

Nu ska jag åka iväg till köpcentret där jag ska möta Karolin&Elin om ett tag!

 

 

KRAM


Kommentarer


  1. Sandra 20 juli, 2012 on 17:02 Svara

    Ett ord bara, kastrering! Gör det nu innan han kissar in hela huset…

  2. Emelie 20 juli, 2012 on 17:39 Svara

    En kompis hade problem med sina katter, de kissade oxå i hennes säng. Men hon bytte kattsand i lådan och då slutade de. Nu gör de det bara om hon lämnar dom ensamma för länge.
    Hoppas du får ordning på det, det kan inte vara roligt.
    Kram!

  3. Emelie 20 juli, 2012 on 17:41 Svara

    Bytte märke på kattsand alltså, såg nu att det blev lite rörigt haha.

  4. Sanna 20 juli, 2012 on 17:41 Svara

    Undrar om det inte kan försvinna när han kastreras?

  5. Anonym 20 juli, 2012 on 18:12 Svara

    Har katter gjort sitt behov någon annanstans än på lådran, så går dom gärna tillbaka till precis samma ställe och fortsätter… Kanske stänga sovrums dörren? Iaf när ni inte är hemma? Det kan ju också vara så att ni behöver två lådor?! Nej jag vet inte, men han är ju rumsren så undra varför har gör det? Svårt det där…. Och jobbigt för er!!!

  6. Anonym 20 juli, 2012 on 18:13 Svara

    Och han katter kan ju börja strila och markera sina revir, men han är ju inte könsmogen än, så borde inte vara det heller….

  7. Linda 20 juli, 2012 on 18:36 Svara

    Våran katt fick nåt ryck nu när vi flyttade o började o kissa i soffan. Jag tog då en ”sprayflaska” o blandade vatten o en citron där i o sprayade på detta stället. Dom tycker tydligen inte om o kissa på ställen som luktar surt läste jag på nätet.
    Lycka till o hoppas den slutar snart! =)

  8. Tina Wedin 20 juli, 2012 on 19:53 Svara

    Katter kissar eller bajsar i sängen för att visa att nått är fel. Han kommer inte sluta förren det ”felet” är åtgärdat..gäller bara att hitta vad felet är och det är inte lätt. Kan vara att han är ensam på dagarna eller vad som helst..

    Har han väl börjat så är det väldigt svårt att få dom att sluta.

    Könsmogen är han, katter kan man kastrera när dom är 20 v och han är väl äldre än de?

    Men att kissa eller bajsa i sängen har ingenting med okastrerad att göra utan det är ett sätt att visa att nått är fel, nått han inte trivs med.

    • Evelina 20 juli, 2012 on 21:07 Svara

      Nej han är inte så gammal ännu. Tror också det är nåt han är missnöjd, magkänslan säger att han inte vill vara själv så mycket!

      Tack för era tips!

      Kram

  9. sofia 20 juli, 2012 on 19:58 Svara

    att de kissar brukar vara ett tecken att det är något de inte trivs med. eller så behöver han bara kastreras. fast det är ju skillnad på att kissa och ”markera” som de oftast gör om de är okastrerade. man kan kastrera från 6 månader. kan vara att han vill ha en egen kattlåda, eller kan det vara sanden ( de flesta katter gillar klumpbildande kattsand) det kan vara att ni har tagit bort eller bytt plats på en möbel han gillade?? att han varit ensam hemma för länge? att ni bytt mat? det finns något som kallas feliway som man kan köpa på apoteket, det är lugnande feromoner som kan lugna katterna, finns i spray och en dosa man sätter in i vägguttaget. sedan kan man prova något som heter” piss off” som också är en spray som man kan spraya på det stället de brukar kissa på så gör de förhoppningsvis inte det igen. nu fick du ett helt gäng med tips, har själv provat alla då jag hade en katt som inte kom överens med min andra katt, plus att jag märkte att han reagerade av att jag hade ” flyttat” på en möbel, hehe Lycka till!

  10. sofia 20 juli, 2012 on 20:03 Svara

    kom på en till sak, började problemen när elion och din sambo åkte, det kan vara så enkelt som att han saknar dem, katter e ju vanedjur och gillar inte alltid förändringar. hoppas det löser sig snart! 🙂

  11. Anonym 20 juli, 2012 on 22:36 Svara

    Lägg lite av hans mat där han kissar . Katter gör inte sina behov i närheten à sin mat . Min sons katter kissade i deras soffa och de gjorde så och då slutade dom .

    • Evelina 20 juli, 2012 on 23:26 Svara

      Tack för alla tips, ni är fantastiska!!

  12. anna 21 juli, 2012 on 01:10 Svara

    Vår katt kissade inne, kattlådan kändes inte fräsch trots byte varje dag. Tydligen är katter känsliga för dålig hygien där de gör sina behov. Vi fick tips på kattsanden Everclean. Det blev ett lyft. Kattlådan känns alltid ren. Sanden finns t.o.m i olika dofter såsom Lavendel, cederträ etc. Det luktar nu lavendel i hela badrummet och vår katt gillar det.

  13. Anonym 21 juli, 2012 on 10:48 Svara

    Ja jag kan också bara rekommendera everclean från djuraffären… Den är otroligt bra, och det är alltid fräscht i lådan och lätt att göra rent.

  14. Frida 21 juli, 2012 on 22:16 Svara

    Jag har inte läst igenom tidigare kommentarerna så jag kanske bara upprepar tidigare råd men testa byta märke på kattsanden. Och sen har jag för mig att jag läst någonstans att katter inte gör sina behöv där dom får mat. så du kan väl prova att ge honom lite mat i sängen 😛

    • Evelina 22 juli, 2012 on 11:36 Svara

      Ska absolut göra det, tack!

  15. Stina 22 juli, 2012 on 01:24 Svara

    Jag hade samma problem med min han katt när han va liten. Fick ett tips om att byta täcke i några veckor, helst till något som inte prasslar (som typ dyntäcken gör). Efter ett par veckor så ska de ha glömt den dumma ovanan. Det funkade utmärkt för oss, inga mer olycker i sängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna